Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Synvest German RealEstate Fund NV

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2014 18:53
    In oktober 2012 kocht ik mijn eerste 4 participaties in SynVes German RealEstate Fund en heb er daarna nog 4 bijgekocht. Levert netto 6% op, want de dividendbelasting houden ze gelijk in. Dividend wordt maandelijks keurig uitbetaald. 'k Ben zeer tevreden en gezien de groei zijn dat blijkbaar ook andere beleggers. Door bestudering van hun kwartaaloverzichten stel ik me regelmatig op de hoogte van hun (meer recente) aankopen
    Doel Onroerend Goed portefeuille is 100 mo EUR. Ze zitten al op 40mio EUR, dus doel zal binnen 2 a 3 jaar wel bereikt zijn. Daarna stabilisatie. Is beslist geen pyramide fonds! Heeft een permanente AFM vergunning en oud minister Willem Vermeend houdt vinger aan de pols. Voor mij een lange termijn (dividend) belegging met regelmatige maandelijkse inkomsten. Is rustiger dan High Yield beleggen in USA, maar levert wel netto minder rendement op.
  2. and H 10 april 2015 17:27
    Ls,
    Ik hoorde dat ze nu 2,3% rente betalen voor een lening van 10 jaar.
    En dat er 2% afgelost werd. Nu kan ik dit niet terug vinden in de .pdf op het net. Komt dit overeen met jullie bevindingen ?
    En afschrijvingen..dat doen ze niet ?
    Is de TER en kosten structuur niet een pietsje aan de hoge kant ?
  3. and H 17 oktober 2015 14:09
    Jammer dat er niemand gereageerd heeft, destijsd hoorde ik spotjes op de radio en nu weer...En geld wat naar marketing gaat kan niet naar aflossing, renovatie van de panden gaan. Ze kopen niet uitsluitend meer in Oost Duitsland wat iemand vertelde, ze hadden zelfs relatief erg veel in West Duitsland. Ze hebben het over een rendement van 9%, maar ze hebben relatief energieonzuinige oude panden. Dus dan moet je ook een keer onderhoud plegen en renoveren. Haal je dat uit de besparingen ? Of spenderen ze dat nu aan radiospotjes ?
  4. and H 3 januari 2016 12:00
    Hoi, Heeft iemand toevallig deze RTL Z uitzending gezien ? Ze halen nu maar 4% rendenment terwijl ze 7% beloven. Komt dat echt doordat ze nog groeien, Veel contant geld in de kas hebben dat nog niet rendeert ? Ze lossen wel 2% per jaar af maar veel vastgoed aandelen fondsen schijnen veel minder te lenen dan de 70% die Synvest Germany doet.

    Wat is het?

    Investeringen in Duitse woningen en winkels.
    Minimale inleg van 100 per maand of 5000 euro eenmalig
    Rendement (dividend) 7,4% per jaar
    Willem Vermeend is adviseur van het fonds. Hij vindt een serie kritische vragen in Money Talks niet echt leuk:

    Martin van Gooswilligen van Synvest heeft onderstaande vragen beantwoord.

    Waarom is dit goede belegging?
    De rente is laag. Is altijd gunstig voor vastgoed, want dan kunnen we goedkope lening afsluiten bij de Duitse banken. Maar die financieren maar maximaal 70 procent. Rest moet van particuliere beleggers komen. In Duitsland zijn nog echt koopjes te halen in de vastgoedmarkt, dat is in Nederland anders.

    Hoe wordt het rendement behaald?
    Uit de huurinkomsten én de verwachte waardestijging van panden.

    Hoeveel geld zit er nu in het fonds?
    95 miljoen euro

    De beleggers krijgen 7,4% rendement, daarvoor wilt u zelf 9,6% rendement maken.
    Dat is best hoog, maar niet overdreven. Wij denken zelfs nog hoger uit te kunnen komen.

    Maar de afgelopen twee jaar heeft u maar 5,3 en 4,5% rendement gemaakt. Hoe kan u dan toch 7,4% uitkeren?
    We hebben nog niet al het geld in vastgoed kunnen beleggen. We moeten wel goede objecten uitzoeken. We zitten nog in de beginfase. In de tussentijd keren we uit uit het eigen vermogen. In 2015 verwachten we wel rond de 7,5% rendement uit te komen.

    Uit het eigen vermogen. Dat is dus het geld dat beleggers zelf inleggen?
    Ja, maar dat is een tijdelijke situatie. Straks is alles belegd en kunnen we die rendementen maken die we beloven.

    Als ik hier binnen drie jaar uit wil stappen, moet ik heel hoge kosten betalen. Waarom is dat?
    Je gaat in vastgoed voor de lange termijn, 5 tot 7 jaar. De transactiekosten bij vastgoed zijn hoog. Als elke belegger zomaar kan in- en uitstappen, zouden we af en toe gedwongen worden om een pand te verkopen, met alle kosten van dien. Het is eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat beleggers weer zo snel uitstappen, maar we bieden die mogelijkheid toch voor als mensen onverhoopt het geld eerder weer nodig hebben. Maar daar hangt dan wel een prijskaartje aan.

    www.rtlz.nl/finance/personal-finance/...
  5. and H 3 januari 2016 12:09
    www.synvest.nl/nieuws/synvest-in-de-m...

    Effect publiceert analyse van SynVest belegging in Duits vastgoed
    Effect - het blad van de VEB NCVB - publiceert in augustus 2015 een eigen analyse van ons beleggingsfonds met vastgoed in Duitsland, SynVest German RealEstate Fund. Wij vinden dat dit artikel niet het complete beeld geeft. Daarom onze reactie hierop.

    Bekijk hier het artikel.

    Hieronder onze reactie:


    Het artikel begint met de vindbaarheid van informatie, waarbij de vergelijking wordt gemaakt met beursgenoteerde fondsen. Er wordt gezegd dat onafhankelijke informatie van fondsen als van SynVest moeilijk te vinden is. Dat is vreemd want op de website vindt men alle kwartaal-, halfjaar- en jaarberichten, factsheets alsmede het prospectus. Dit is niet anders dan bij een beursgenoteerd vastgoedfonds. Ook staat SynVest onder toezicht van de AFM.

    De 7% is geen lokkertje, maar het rendement dat op de Duitse vastgoedmarkt gerealiseerd wordt. De rente van de hypothecaire financiering (10-jaars lening thans circa 2,4%) is laag en de aankoopfactoren zijn gunstig. Dat het gemiddelde dividend rendement bij een beursgenoteerd fonds lager is heeft onder meer te maken met de hogere kosten van deze aanbieders. Verderop in het artikel wordt getracht een beeld te schetsen dat dit niet zo is. Enkele jaren geleden is er een onderzoek geweest naar de kosten van beursgenoteerd vastgoed. Hieruit bleek dat de kosten 30 a 40% (!) van de huur bedroegen. Deze zijn echter door de structuur van deze fondsen veelal niet zichtbaar.

    Merkwaardig dat de auteur op basis van de summiere gegevens kan beoordelen dat de locaties matig zijn. Duitsland is een groot land met behoorlijke verschillen in de diverse deelstaten en steden. Ook in de kleinere steden wonen mensen en doen daar hun boodschappen. In deze steden zit SynVest op de goede locaties. A-locaties in de grote steden zoals Berlijn, Keulen en Hamburg zijn erg duur en op basis hiervan is het uitkeren van een rendement van 7% dan niet haalbaar. Men moet dan veeleer denken aan rendementen van rond de 3%. Zo heeft alles zijn prijs.

    De genoemde leegstand van 5% is een normaal percentage en wordt ook wel de frictieleegstand genoemd. Tussen het vertrek van een huurder en intrek van een nieuwe huurder zit meestal enige tijd en dat is normaal. Het vinden van een huurder kan tijd kosten, de nieuwe huurder zit soms met een opzegtermijn of er moet verbouwd worden. Overigens was het grootste deel van deze leegstand al bij aankoop aanwezig en is het in Duitsland gebruikelijk dat daar niet voor betaald wordt. Men betaald bij aankoop een factor op basis van de zogenaamde “IST-miete” (feitelijke huuropbrengst). Dat de contractuele huurinkomsten teruglopen is ook normaal. Huurders sluiten contracten van 5, 10 of 15 jaar of zoals bij woningen voor onbepaalde duur. Na het verlopen van een contract wordt deze verlengd of opgezegd en gaat de beheerder aan de slag om een andere huurder te vinden. Overigens zijn de leegstand percentages bij een aantal beursgenoteerde vastgoedfondsen hoger!

    Het beheer van vastgoed kost geld. Dit is bij SynVest transparant en helder. Bij een beursgenoteerd fonds, waar beheerder en fonds één zijn, is dit meestal niet duidelijk. Daarnaast zijn deze kosten veelal ook hoger. Uiteraard gaan kosten ten laste van het rendement, maar er wordt ook werk voor verricht. Of denkt de journalist dat het allemaal vanzelf gaat? De allerhande ‘’klusjes’’ hebben betrekking op de selectie en aankoop van het vastgoed. Dit is een zeer belangrijk en intensief traject waar potentiele panden commercieel, technisch en juridisch geheel worden doorgelicht. Hierbij maken wij ook gebruik van externe Duitse adviseurs die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Dat kost geld, maar het selecteren van de goede objecten is van groot belang voor een goed langjarig rendement.

    Om een goede risicospreiding te realiseren is een bepaalde minimale schaalgrootte noodzakelijk. Ook kunnen bepaalde taken goedkoper en beter worden uitgevoerd. Dit is juist in het belang van de belegger. De vergoeding is een percentage van de beleggingsportefeuille en bij een grotere portefeuille zijn de werkzaamheden ook navenant toegenomen. Een vergoeding op deze basis is zeer gebruikelijk.

    In 2014 was het vreemd vermogen ten opzichte van de waarde van de portefeuille (LTV) 56%. Gemiddeld gezien is een dergelijk percentage laag en verantwoord. Het is in Duitsland heel gebruikelijk om bij aanvang circa 70% te financieren, maar het is verplicht af te lossen op de lening (gemiddeld 3%). De lening en dus het risico wordt zo gestaag minder. De lening van 70% is na 1 jaar 67%, na jaar 2 circa 64% en zo verder. Jammer dat de schrijver niet de moeite neemt dit te vermelden. Dan kunnen wij ons toch niet aan de indruk onttrekken dat er bewust een bepaald beeld neergezet wordt.

    Beleggen in een niet-beursgenoteerd fonds heeft altijd een mindere verhandelbaarheid tot gevolg. Al is de verhandelbaarheid bij een open-end fonds zoals het SynVest German RealEstate Fund vele malen groter dan bij de meeste door de concurrentie aangeboden vastgoed CV’s of gesloten NV’s. Hiertegenover staat echter een hoger rendement. Bij een normale markt is verhandelbaarheid geen probleem, maar in tijden van crisis zoals in 2008 kan dit wijzigen. Dit is overigens ook het geval als we morgen allemaal ons geld gaan opnemen bij bijvoorbeeld de ING bank of zoals u wilt bij de DSB bank. Ook hebben we recent kunnen constateren dat de liquiditeit van bepaalde indexfondsen zo ook zijn beperkingen had. Verkooporders werden soms uren later en tegen een veel lagere koers (het risico van ‘bestens’ orders) uitgevoerd.

    Zoals u kunt lezen was het geschetste beeld door de journalist niet geheel juist, niet volledig en niet geverifieerd. Moet u toch bij SynVest beleggen? Dat is uiteraard geheel aan u.

    Mocht u vragen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Langskomen voor een persoonlijk gesprek stellen wij ook op prijs. Kom daar maar eens om bij een beursgenoteerd (vastgoed) fonds.

    www.synvest.nl/nieuws/synvest-in-de-m...
  6. [verwijderd] 7 mei 2017 16:08
    Weet iemand hoe nu precies de vreemd vermogens structuur van de Synvest Fondsen eruit ziet? Wie zijn nu precies alle hypotheekbanken en welke looptijden hebben de leningen? Met alle terugtrekkende banken en problemen die fondsen hebben om hypotheken te krijgen of te verlengen lijkt mij dit iets om je zorgen over te maken?
  7. [verwijderd] 8 augustus 2017 16:58
    Hebben jullie wel eens gekeken naar CORUM? Een gediversifieerd vastgoedfonds met investeringen in 10 landen van de eurozone. CORUM betaald ook een maandelijks dividend en doet dit volledig vanuit de huurinkomsten. De afgelopen jaren is er een jaarlijks rendement behaald van ruim 5%. www.corum-funds.nl
  8. and H 13 januari 2018 13:57
    Ze kopen niets aan: corum-funds.nl/investeer-in-vastgoed/...
    Ze hebben geen nieuws
    corum-funds.nl/nieuws
    En ook geen AFM vergunning ? Dat kun je ergens inzien ?
    corum-funds.nl/wie-zijn-wij/certifice...
    corum-funds.nl/faq
    corum-funds.nl/portefeuille/huurders#...

    Zijn de kosten neit wat hoog ?

    De inschrijvingscommissie is onderdeel van de inschrijvingsprijs van een CORUM-aandeel. De commissie bestaat uit kosten voor het werven van fondsen en de research van beleggingen. Deze kosten vertegenwoordigen 11,96% (inclusief alle belastingen) van de inschrijvingsprijs.
  9. and H 13 januari 2018 14:15
    Het komt op mij over als nogal veel kosten

    quote:

    and H schreef op 13 januari 2018 13:57:

    Wat zijn beheerkosten en waar staan ze voor?
    De beheerkosten zijn de kosten voor het administratieve, boekhoudkundige en juridische beheer van de vastgoedportefeuille van CORUM. De beheerkosten bedragen 13,20% inclusief btw over de huurinkomsten. Deze kosten worden verrekend voordat de aandeelhouder van CORUM het maandelijk dividend uitgekeerd krijgt.
    [/quote]

    [quote alias=and H id=10555869 date=201801131357]
    Hoelang dien ik mijn belegging in CORUM aan te houden?
    De aanbevolen termijn voor een belegging in CORUM is 8 tot 12 jaar. Gedurende de looptijd van uw belegging blijft de liquiditeit beperkt.
    [/quote]

    [quote alias=and H id=10555869 date=201801131357]
    Hoelang dien ik mijn belegging in CORUM aan te houden?
    Welke belastingen zijn van toepassing op CORUM?
    Onderscheid moet worden gemaakt tussen de Franse fiscale regeling en de Nederlandse fiscale regeling. CORUM is belastingtechnisch transparant in Frankrijk. Dit bekent dat de Nederlandse beleggers voor het in Frankrijk aangehouden vastgoedinkomen belasting is verschuldigd in verhouding tot haar of zijn aandelenbezit (en niet CORUM zelf). Deze Franse belastingheffing is gelijk als wanneer de aandeelhouder rechtstreeks het Franse vastgoed in eigendom zou houden. Elk jaar informeert de beheermaatschappij de aandeelhouders over de bedragen die zij moeten declareren, vergezeld van een begeleidende uitleg voor hun belastingopgave.

    Voor Nederlandse fiscale doeleinden wordt CORUM aangemerkt als non-transparant. Dit betekent dat CORUM (en niet de aandeelhouders) voor de Nederlandse vastgoedinkomsten Nederlandse vennootschapsbelasting verschuldigd is. Hiernaast geldt dat de Nederlandse belegger naar Nederlandse maatstaven een aandeel heeft in CORUM. De Nederlandse belegger zal jaarlijks de waarde van het aandeel op 1 januari van dat jaar moeten opnemen in de aangifte inkomstenbelasting in de grondslag voor het inkomen uit sparen en beleggen (box 3). Een percentage van de waarde van deze grondslag wordt in de heffing betrokken teggen 30%. De werkelijke opbrengst wordt niet belast.
    Wanneer ontvangt een nieuwe belegger voor het eerst dividend?
    De belegging in CORUM geeft niet onmiddellijk recht op dividend. De reden hiervoor is dat de dividendgerechtigde termijn de periode weerspiegelt van het zoeken en aankopen van nieuw vastgoed voor de vastgoedportefeuille van CORUM. Deze termijn zorgt ervoor dat bestaande aandeelhouders niet benadeeld worden door de instroom van nieuwe beleggers. Nieuwe beleggers betekent immers nieuwe aandelen en bij gelijkblijvende huurinkomsten zou dit zorgen voor verwatering van bestaande aandeelhouders. Om deze vorm van verwatering te voorkomen is de dividendgerechtigde termijn van toepassing.

    De aandelen worden dividendgerechtigd op de 1ste dag van de 6e maand na inschrijving en volledige betaling. Het eerste dividend over de CORUM-aandelen wordt uitgekeerd op de 10e van de maand volgend op de dividendgerechtigde datum van de belegging.

    Voorbeeld: Een belegger die in de maand januari eigenaar wordt van aandelen CORUM ontvangt zijn eerste dividend, voortvloeiend uit de huurinkomsten over de maand juli, rond 10 augustus.
  10. and H 22 januari 2018 10:23
    Niemand anders een idee over Corum ?

    EUR 933,18 per aandeel sinds 1 juni 2016. Deze prijs is gelijk aan de
    huidige inschrijvingsprijs van € 1060 minus de inschrijvingskosten van
    EUR 126,82 (inclusief belastingen)
    ; of
    2. de nieuwe liquidatiewaarde vastgesteld na de verkoop van onroerend
    goed.

    quote:

    schreef:

    Instapkosten 11,96%
    Uitstapkosten 0%
    Overdrachtskosten € 240 (alleen van toepassing bij rechtstreekse
    overdrachten zoals schenkingen en donaties)
    Jaarlijkse kosten
    Beheerkosten 13,20% van de huurinkomsten en de netto

    financiële baten

    Kosten die door het Fonds onder bepaalde voorwaarden in rekening
    worden gebracht
    Performancevergoeding 0%
    Vergoeding bij
    verkoopresultaat van
    vastgoed

    1% van de netto verkoopprijs indien deze minder
    is dan € 5 miljoen
    0,75% van de netto verkoopprijs
    Ik krijg het gevoel dat de beheerders vooral aan zich zelf gedacht hebben..
    Ik kwam nog ergens anders tegen dat je
    € 1060 betaald
    EUR 126,82 inschrijvingskosten e
    EUR 100 Euro marketing kosten..en dat er uiteindelijk maar 800euro geinveseerd werd..dus je bent gelijk al 20% kwijt. En bij de verkoop werd er ook weer 11% ingehouden.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0618 -0,24%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.404,51 +1,06%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links