Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,750 24 apr 2024 09:55
  • +0,280 (+1,19%) Dagrange 23,550 - 23,950
  • 359.803 Gem. (3M) 2,5M

Arcelor Mittal Januari 2018

1.118 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 20 januari 2018 10:22
    quote:

    gerrit 69 schreef op 19 januari 2018 22:31:

    [...]

    Altijd geschreven call opties afsluiten, dus ook voor een paar cent.
    Dat voorkomt dat men de aandelen moet leveren om uiteindelijk vaak duurder terug te kopen.

    Je kunt dit natuurlijk doen maar het hoeft zeker niet de beste strategie te zijn.

    Bekijk nu eens welke opties er nu open staan als voorbeeld voor Mittal:

    - Je kunt maandag de aandelen direct bestens terug kopen.
    - Je kunt wachten of Mittal nog wat daalt zodat je zelfs goedkoper terug kunt kopen.
    - Mittal kan ook door stijgen en dan ben je dus Mittalloos maar je zit wel op een zak met cash geld.
    - Met de huidige koers kun je bijvoorbeeld ook weer puts maart 30 schrijven, je pakt dan in principe toch ruim 2% per maand bij een gelijkblijvende koers en je hebt tevens een buffer bij een lichte daling.

    Keuzes zijn er dus te over en alleen achteraf kun je zeggen wat de beste keuze op dit moment zou zijn, het is niet anders.

    Kencentrale heeft het deze week ook weer meegemaakt, de beurs lijkt af en toe oneerlijk en je blijft met een flinke kater zitten.

    Het overkomt de meesten met de regelmaat van de klok.
    Zelf schreef ik vorig jaar tijdens de wegtrekker van Gemalto ook een put december.
    De daling zette zich onverminderd door en ik schreef er nog één bij.
    Het hield maar niet op en met een onbestemd gevoel in mijn maag schreef ik er nog maar één, dit is mijn strategie, en aan je strategie moet je je vasthouden.

    Inmiddels was het al december en ik keek tegen een positie aan waar ik absoluut niet vrolijk van werd, de aandelen zouden geleverd worden en ik stond dik op verlies.
    De puts terugkopen was voor mij absoluut geen optie en ik zat al te kijken hoe ik met geschreven calls op termijn weer boven water zou komen.

    En wat gebeurd er dan, juist, net een paar dagen voor expiratie komt er uit onverwachte hoek een overnamebod en ik was uit de sores.
    Aan de andere kant denk ik dan ook weer:

    Hadden die gasten niet een week kunnen wachten met dit bod, ik had dan wel een week met de aandelen in mijn maag gezeten maar had dan wel een fantastische decembermaand gehad.

    Het is niet anders dan met een loterij, de kans dat je een interessante prijs wint is ook bijna nihil.
    Spreiding blijft essentieel, net als ook voldoende cash.

    En Kerncentrale, kijk niet teveel in de achteruitkijkspiegel, richt je juist op nieuwe kansen en kijk naar de toekomst.
  2. [verwijderd] 20 januari 2018 10:41
    Goed gezegd Rene.

    Kijk inderdaad niet te veel achterom. Aan "had ik maar ...." heb je niks.
    Kijk vooruit en bepaal wat vanaf heden waarschijnlijk de juiste keuzes zijn voor jouw situatie.

    En wees niet te bang om treinen te missen. Dergelijke angst kost je geld. Ga je te snel vaak onnodig duurder terugkopen.

    P.S. Wat betreft Gemalto zat ik in exact het zelfde schuitje. Ooit door geschreven calls en puts aandelen in bezit gekregen en later nog 2 keer puts geschreven en door blijven dalen nog meer in portefeuille. Na een kleine stijging de week ervoor nog overwogen om een deel te verkopen. Gelukkig niet gedaan. En naderhand ook zelfs ook nog iets gebaald (hoezo hebberig?) dat het bod niet een week later was gekomen want dan had ik nog meer aandelen gehad via geschreven puts.
  3. forum rang 6 gpjf 20 januari 2018 10:42
    Het moet nog even tussendoor, Kerncentrale en René, geweldige verhalen ! Ik heb werkelijk me rot gelachen om je verhaal K., zelfs mijn vrouw laten lezen want die vraagt zich maar steeds af waar ik me bezig houd daar achter met de computer of Ipad. Er zijn allerlei klussen te doen etc. Jaja maar wel wintersport, implantaten, nieuwe schuifpui, houten vloer enz. , het kan niet op nu ik cash zit hahaha. Dus ik begrijp je verhaal van “ onze aandelen “ en het duikpak
    helemaal hahaha. Daarnaast Gerrit weer bedankt voor je analyse, ik zal hem ook tijdens mijn vakantie in de gaten houden maar hoop, sorry zittenblijvers, nog op een dip naar een eurootje of 27,50/28 . Enfin we zullen zien.
  4. [verwijderd] 20 januari 2018 12:12
    Mooi verhaal Kerncentrale.
    Troost je met de gedachte dat er veel meer zijn die soms verkeerde en soms beslissingen nemen.
    Goede beslissingen van mij: vrijdag 12 jan. ASML gekocht op 149,35. En SBM donderdag verkocht op 15,9 en daarna veel short op 15,98. Gisteren teruggekocht op 15,5.
    Maar ook AM 2 weken verkocht op 27,8. Moet ik niet doen maar daar baal ik nog steeds van.
    Verkeerde beslissingen: Altice bijgekocht op 9,5 i.p.v. alles verkopen op 10,4. Nu denk ik hoe dom kon je zijn.

    Overmoed, hebberigheid en bang dat de koers steeds verder daalt en dus verkopen op laagste punt en later weer duurder terugkopen omdat je dan weer bang bent om de trein te missen zijn de grootste vijanden van een belegger en handelaar in aandelen.

    Rust bewaren mede op basis van hoe je fundamenteel tegen een aandeel aankijkt en kijken maar de koersontwikkeling en op basis daarvan aan- en verkoopbeslissingen nemen. Dat levert je het meeste op. Maar ja, we zijn mensen met emoties. En emoties kosten ons alleen maar geld.
  5. [verwijderd] 20 januari 2018 14:14
    Misschien heeft iemand hier wat aan.

    19 januari 2018 - ArcelorMittal maakt vandaag haar financiële kalender voor 2018 bekend.

    Resultaten van winstresultaten:

    31 januari 2018: winstcijfers Q4 2017 en volledig jaar 2017
    11 mei 2018: winstbericht Q1 2018
    1 augustus 2018: winstbericht Q2 2018 en halfjaar 2018
    1 november 2018: winstbericht Q3 2018
    Algemene aandeelhoudersvergadering:

    9 mei 2018: Algemene vergadering van ArcelorMittal

    Groet Al.
  6. aandeeltje! 20 januari 2018 15:48
    Lekker rap. De groei van resultaten ebitda of winst gaat in 2018 verder door. Hiermee zal het bewijs geleverd worden dat AM nog altijd een koopje is net zoals dat het al een tijdje is. De marktomstandigheden zijn nog verre van optimaal, nee nog altijd zeer lastig, ze hebben de zaakjes nu redelijk op orde en ondanks de omstandigheden zijn de resultaten nu weer ok.
    Mijn target verlegd naar 40 dit jaar. Uiteraard wordt dat niet behaald als er een algemene correctie komt, maar daarvan is zeker geen sprake op heel korte termijn.
    Ik verwacht dat het dividend ergens ergens dit jaar weer uitgekeerd gaat worden, kunnen er weer een hoop institutionals instappen. Er zit nog duidelijk rek jn de koers en dat is bij een hoop andere fondsen toch niet echt duidelijk. Het is nu eigenlijk wel leuk beleggen: het zal in 2018 meer gericht moeten zijn op specifice ondernemingen ipv doe maar wat, alles stijgt.
  7. forum rang 5 Daexter 20 januari 2018 18:17
    quote:

    Alcabi schreef op 20 januari 2018 14:14:

    Misschien heeft iemand hier wat aan.

    19 januari 2018 - ArcelorMittal maakt vandaag haar financiële kalender voor 2018 bekend.

    Resultaten van winstresultaten:

    31 januari 2018: winstcijfers Q4 2017 en volledig jaar 2017
    11 mei 2018: winstbericht Q1 2018
    1 augustus 2018: winstbericht Q2 2018 en halfjaar 2018
    1 november 2018: winstbericht Q3 2018
    Algemene aandeelhoudersvergadering:

    9 mei 2018: Algemene vergadering van ArcelorMittal

    Groet Al.
    Dank voor het delen! Daarmee lijkt mij het meest waarschijnlijk dat we komende week rond de 30 blijven schommelen, want als ik de grafiek van gerrit goed lees, ligt de bodem van de stijgende trend begin februari op 30. Als de cijfers de verwachting overtreffen, gaan we in de eerste week van februari richting de 32, vallen ze tegen kunnen we weer terug naar 27.

    Het heeft nooit zin om de kansen die je gemist hebt, jezelf te verwijten. De Amsterdamse beurs is er maar 1 van velen wereldwijd. Het is net als met een goede regenbui, het meeste valt er naast. Zo mis je ook de meeste mogelijke mooie rendementen...het gaat erom iedere dag / week / maand (afhankelijk van je tijd die je hebt) op zoek te gaan naar kansen en daar een plan voor te maken. Meestal moet je even wachten voordat je instapt, bepaal voor jezelf een acceptabele instapprijs. Ik geef vaak doorlopende kooporders met een discount van 10 tot 20% op de koers van een aandeel wat ik graag wil hebben. Gaat de koers niet meer naar beneden, pech gehad...gaat die wel naar beneden, heb ik hem voor een mooiere prijs.
  8. aandeeltje! 20 januari 2018 18:53
    quote:

    Daexter schreef op 20 januari 2018 18:17:

    [...]

    Dank voor het delen! Daarmee lijkt mij het meest waarschijnlijk dat we komende week rond de 30 blijven schommelen, want als ik de grafiek van gerrit goed lees, ligt de bodem van de stijgende trend begin februari op 30. Als de cijfers de verwachting overtreffen, gaan we in de eerste week van februari richting de 32, vallen ze tegen kunnen we weer terug naar 27.

    Het heeft nooit zin om de kansen die je gemist hebt, jezelf te verwijten. De Amsterdamse beurs is er maar 1 van velen wereldwijd. Het is net als met een goede regenbui, het meeste valt er naast. Zo mis je ook de meeste mogelijke mooie rendementen...het gaat erom iedere dag / week / maand (afhankelijk van je tijd die je hebt) op zoek te gaan naar kansen en daar een plan voor te maken. Meestal moet je even wachten voordat je instapt, bepaal voor jezelf een acceptabele instapprijs. Ik geef vaak doorlopende kooporders met een discount van 10 tot 20% op de koers van een aandeel wat ik graag wil hebben. Gaat de koers niet meer naar beneden, pech gehad...gaat die wel naar beneden, heb ik hem voor een mooiere prijs.
    Kijk die aanpak deel ik!
  9. Peter Markus 21 januari 2018 20:03
    Vorige maand al mijn AM geruild met Pharming.
    Pharming ging toen zakken en AM vloog omhoog.
    Pharming doet het vanaf begin dit jaar uitstekend en inmiddels kan ik ze weer terugruilen met AM en ook nog eens wat winst incasseren.
    Afgelopen vrijdag al mijn Pharming aandelen verkocht en hoop maandag in het juiste aandeel te ncasseren.
    Het wordt waarschijnlijk weer Pharming omdat ik deze maand nog een stijging van minimaal 15% verwacht.
    Zeker als ik ze goedkoper zal kunnen terug kopen
    AM daarentegen is veel stabieler en ik verwacht eind van het jaar een koers van tegen de € 40 te zien.
    Fagron is ook een kandidaat omdat die afgelopen vrijdag weer de uptrend heeft opgepakt.
    Voor dit jaar verwacht ik dat Pharming zal gaan verdubbelen.
    AM 30% stijgen.
    Fagron over een paar weken boven de € 12.
    Aegon leuk dividend en elk jaar een € erbij.
    Hagemeijer kan bij goede berichten dit jaar ook nog wel 40% omhoog.
    Allen veel succes
    Groet PM
  10. aandeeltje! 21 januari 2018 21:23
    Ik denk dat dit jaar nog leuk met AM valt te verdienen. Het komt nu meer aan op de juiste selectie, want ik zie de algemene beurs niet meer zo hard stijgen. AM is er in iedef geval eentje die nog exht ondergewaardeerd is tov van de prestaties. Er zullen steeds meer partijen zijn die weer in AM durven te stappen. Er is eigenlijk een mooie gelijdelijke stijging geboekt zonder al teveel gejojo. Dat is niet zomaar.
  11. 5&60+ 22 januari 2018 07:57

    5&60+ schreef op 19 jan 2018 om 17:27:
    boef-achtig snertpaard , mijn aandeeltjes gappen voor een paar cent !!!
    30,05 !!!!


    quote:

    gerrit 69 schreef op 19 januari 2018 22:31:

    [...]
    Altijd geschreven call opties afsluiten, dus ook voor een paar cent.
    Dat voorkomt dat men de aandelen moet leveren om uiteindelijk vaak duurder terug te kopen.

    Dag Gerrit ,
    dank voor de tip , ik dacht tot nu toe meestentijds , terugkopen is fout want dat kost geld .
    had nog een vraag aan oe , zie hieronder ook .

    Waarom stel je dat ""het de markt weer gelukt is om de koers op € 30 etc "'
    Ik lees er een suggestie uit dat je een (veel) hogere koers verwachtte ?
    maar waarop gebaseerd ?

    Gerrit 19 januari 22h02
    Het is de markt weer gelukt om de koers rond de € 30,00 te laten expireren.
    Call opties boven de € 30,00 liepen weer eens waardeloos af.
    Toch is dit slechts een tijdelijke onderbreking van de koersstijging.
    De uptrend ziet er in ieder geval mooi uit op de daggrafiek.
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/ISPAT...

  12. 5&60+ 22 januari 2018 09:05
    quote:

    matBel schreef op 19 januari 2018 13:27:

    worden gaps altijd gesloten?
    Hoi Mat ,
    antwoordde al , nee , niet altijd verder ben ik er ook niet zo ver mee

    Smoker die plaatste dit bericht , in de link kun je wat lezen over gaps .

    www.iex.nl/Forum/Topic/1348413/8/Arce...

    Was niet zo van de Technysche Analyse , maar pikte er wel dingen van mee zoals gap'pen :-)
    Heb je een restaurantje waar het lekker rustig is en schappelijke prijzen aan tafel en het schap ontdekt ,
    en deel je dat met jan en alleman , dan zal het niet rustig blijven en de prijzen ?

    Zo was ook mijn idee , ""als iedereen dat weet van de TA en toepast , gaat het zeker niet meer op "' had ik compleet fout .
    Recent ontdekt :-) .
    Stel de TA zegt daar ligt de bodem , iedereen weet dat dan wachten ze met kopen tot die bodem daar is ,
    die wordt steeds verder aangestampt , maar , er kan ook zoveel volk komen dat men er doorheen zakt :-) .
    Zo bekijk en gebruik ik het gebeuren tot nu toe :

    Wil ik kopen op zeg 29,40 , maar lees dat er een gap is tot 29,24 , dan verlaag ik de aankoopprijs iets .
    Is er echter idem een bodem op 29,34 (wat in geval bestaan van een uitbraakgap goed kan ) houd ik weer 29,35 aan .

    Het vervelende is (mijn mening) , met TA , het werkt zolang het werkt , wijkt het af ?
    Dan komt er weer een nieuwe regel bij .
    Een mooi voorbeeld daarvan in dit korte filmpje met Cees Smith .

    video.iex.nl/Beleggen-Video/28167/Cee...

    hij ziet een lange termijn hoofd schouder patroon , waarvan de laatste schouder in de maak was .
    Daarop verwacht hij technisch een daling , die komt er niet zelfs een stijging , dan definieert hij een uitzondering :
    het Bye Bye handje ........stelt de daling nog even uit .
    Je kan je voorstellen als er NU geen daling komt dan is er opeens een **** middelvingertje op dat handje ??

    zo nu haast , misschien heeft gpjf dat wandelende rookvlees mee naar de wintersport , beetje afbeulen voor de arre-slee lijkt me wel wat :-).
    Wellicht liggen mijn aandeeltes ergens afgeworpen in de struiken ,
    ff zoeken , onder struik 30 of struik 29 , wat bij struik 27 ??das een eind of niet ?? : hup dan maar :-)
  13. 5&60+ 22 januari 2018 09:15
    quote:

    k / v schreef op 19 januari 2018 11:53:

    k / v schreef op 19 jan 2018 om 11:19:

    aeg v order 5,76 > geannuleerd
    ligt r (ook) in
    =
    en v order 30,05 alhier
    wil terug naar 50% in de markt
    ( so to speak )


    Lukte dat nog , annuleren ?
    Had ruim daarvoor al verkocht op 5,76 .

    Nog vraag over : op N(0)L beginnen elke dag .
    Hoe kan dat , als je de eindveiling met verkopen mist
    of snapte ik dat verkeerd was het een uitzondering
    of heb je nul Euri over (grapje) en dan weer pinnen elke avond :-).


  14. k / v 22 januari 2018 09:24
    quote:

    5&60+ schreef op 22 januari 2018 09:15:

    [...]

    Lukte dat nog , annuleren ?
    Had ruim daarvoor al verkocht op 5,76 .

    Nog vraag over : op N(0)L beginnen elke dag .
    Hoe kan dat , als je de eindveiling met verkopen mist
    of snapte ik dat verkeerd was het een uitzondering
    of heb je nul Euri over (grapje) en dan weer pinnen elke avond :-).
    dacht aan een verdere stijging, vandaar die annu
    niet dus
    =
    begin idd elke dag met nul
    qua centjes : betekent niet dat ik dan geen positie(s) meer heb
    =
    arcelor v 30,05 was uitgevoerd
    ahold : vanmorgen terug-k 18,65 (vrijdag v 18,822 in eindveiling)

  15. blueisthecolour 22 januari 2018 09:33
    quote:

    5&60+ schreef op 22 januari 2018 09:05:

    [...]
    hij ziet een lange termijn hoofd schouder patroon , waarvan de laatste schouder in de maak was .
    Daarop verwacht hij technisch een daling , die komt er niet zelfs een stijging , dan definieert hij een uitzondering :
    het Bye Bye handje ........stelt de daling nog even uit .
    Je kan je voorstellen als er NU geen daling komt dan is er opeens een **** middelvingertje op dat handje ??

    Ha, Ha Deze laatste opmerking is wat mij betreft de leukste opmerking van het jaar. Maar het jaar is nog maar net van start.
1.118 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links