Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 36,520 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 36,520 - 37,300
  • 217.812 Gem. (3M) 180,7K

VOPAK 2018

173 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 januari 2018 14:27
    Vopak wil Foufopoulos - De Ridder als commissaris
    Aandeelhouders kunnen benoeming op 18 april goedkeuren.

    (ABM FN-Dow Jones) Koninklijke Vopak wil Lucrèce Foufopoulos - De Ridder benoemen tot commissaris. Dit maakte het tankopslagbedrijf vrijdagochtend bekend.

    Foufopoulos - De Ridder heeft volgens Vopak veel internationale ervaring opgedaan in haar carrière in de chemische industrie.

    De benoeming wordt op 18 april ter goedkeuring aan de aandeelhouders voorgelegd.

    Het aandeel Vopak sloot donderdag 0,2 procent hoger op 36,75 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 8 aextracker 20 januari 2018 12:17
    Vopak lijkt rond de euro 36-37 mooi en rustig uit te bodemen. De prijzen van olie liggen inmiddels op aantrekkelijker niveau, het welk een bodem legt onder een fundament waar Vopak normliter van weet te profiteren (nadien).
    Afgelopen week weer wat stukjes Vopak opgepakt , niet vanwege de dividendjes die het uitkeert, meer meer vanwege de groeipotentie die de koers en waardering in zich herbergt.

    De jaarcijferpublicatie kan een laatste mooi moment zijn om met de sentimenten te spelen.

    Kansrijke groeier o.b.v. de onderliggende bewegingen in uitdijende opslagcapacitit en de bereidheid en mogelijkheden die klanten hebben om betere prijzen voor die opslag te willen betalen.

    Tracker
  3. forum rang 7 ff_relativeren 20 januari 2018 12:51
    quote:

    ge-nieten schreef op 12 januari 2018 22:26:

    Kijk eens naar eerdere berichten (vooraankondiging yty resultaten) en de koers reacties hierop en de periode daarna. Wat kunnen we hieruit leren? Heb de neiging om voor de cijfers uit te stappen, na de rit van afgelopen maanden even resultaat veilig stellen en daarna weer terug. Zit er al jaren in op LT met diverse (gelukkige) in/uitstap momenten. Graag jullie mening.
    De hoge(re) olieprijs werkt normaliter in het nadeel van VOPAK.
    Opslag van olie is aantrekkelijk op een laag prijsniveau van olie.
    Zodat de bezitters van die olie kunnen wachten op hogere prijsniveau's om te verkopen.

    Ergo, lage olieprijs = hogere bezettingsgraad bij VOPAK.
    Hogere olieprijs = lagere bezettingsgraad bij VOPAK.

    De anticyclische investeringen van Vopak duwen dan nog een beetje extra op de resultaten onder de streep. Al met al, verwacht ik een iets tegenvallende presentatie van de Q4 en FY cijfers. Met een zeer voorzichtige Outlook 2018.

    het zou me niet verbazen als de beurskoers van Vopak een correctie laat zien na de cijfers
  4. forum rang 8 aextracker 21 januari 2018 10:58
    Kijkend naar het meerjaars koerspatroon van Olieprijs en Vopak waardering kan je het verbandniet terugbrengen tot deze 2 enkele parameters.
    De spreiding van de opslagcapaciteit wereldwijd en de prijs die VOPAK weet te realiseren aan de opslag lijkt actueel ruimte te bieden voor koersherstel. De meerjaarskoersontwikkeling van VOPAK zie op \ rond niveau's laag 30 uitbodemen en de stapjes omhoog gaat met schokken. Actueel verwacht ik ,d at al veel "slechte waardering"is ingeprijsd en dat de markt het aandeel over de komende 3-5 jaar weer naar een hoger niveau gaat tillen.
    De wereldmarktvraag naar olie en andere prdukten die Vopak opslaat is sterk en groeit. De kans om prijsinflatie op opslagcapaciteit is gemiddeld genomen in een sterke economisch klimaat doorgaans gemiddeld ook hoger.

    De laatste 10% correctiekans neem ik op de koop toe. Zo die zich voordoet in het komend jaar, is dat een mooie gelegenheid om wat stukjes bij te kopen.

    Correctie of niet, "de bel voor de bodem" hoort zelden iemand op tijd luiden. Vind VOPAK actueel interessant om in te stappen.
  5. forum rang 8 aextracker 21 januari 2018 16:26
    en wel omdat het aandeel van olie-opslag in de totaalomzet in stappen wordt omgebouwd naar chemicaliën en Industrial verder gespreid naar meerdere (groei)zame markten.

    Mijn koop wordt daarbij gedaan in blokken van 500 stuks die ik voor een termijn van minimaal 3 - 5 jaar in de LT groei portefeuille aanhoudt. Mocht er een evt. koerscorrectie volgen rond medio februari worden er blokken a 500 bijgekocht.
    LT beoordeel ik VOPAK als interessant en koopwaardig.
    Pakketje aandelen Ablynx ruilde ik er afgelopen week voor in. Van hoog speculatief, naar gestage groei met een dividendje.

    Ik raad verder niemand aan vandaag in te stappen die dat liever na een eventuele beurscorrectie wil doen.

    Voor alle duidelijkheid, die verwachting werd ook gedaan op IEX forum , zonder dat er een opmerking bij geplaatst wordt wat de schrijver er mee doet. Een losse opmerking of een statement voor het uitstel van een koop ?

    Tracker
  6. ge-nieten 21 januari 2018 16:38
    @ffP_rel.: Welke strategie heb je voor ogen om een mogelijk dip op te vangen. Optie spread? Optie spread welke zou dan lucratief zijn. Diverse keren met Furgo geluk gehad i.e. kon je niet verliezen strategie met tussentijds op tijd er uit/switchen. Die is mij wel aangeleverd dus kan het zelf niet onderbouwen welke spread je zou kunnen overwegen. Zelf denk ik dat call 34/jun18 verkopen en call 36/jun18 kopen en mooie constructie zijn. Hoe zie jij dat?
  7. forum rang 7 ff_relativeren 21 januari 2018 16:55
    quote:

    ge-nieten schreef op 21 januari 2018 16:38:

    @ffP_rel.: Welke strategie heb je voor ogen om een mogelijk dip op te vangen. Optie spread? Optie spread welke zou dan lucratief zijn. Diverse keren met Furgo geluk gehad i.e. kon je niet verliezen strategie met tussentijds op tijd er uit/switchen. Die is mij wel aangeleverd dus kan het zelf niet onderbouwen welke spread je zou kunnen overwegen. Zelf denk ik dat call 34/jun18 verkopen en call 36/jun18 kopen en mooie constructie zijn. Hoe zie jij dat?
    @ ge-nieten, ik werk niet met opties of andere bancaire produkten. Alleen met aandelen.

    Ik koop never nooit op een beurshausse (hoog oplopende koersen),
    omdat je dan naar mijn eigenwijze mening de winst betaalt van een ander.
    Een dip opvangen doe ik derhalve niet, behalve door te blijven zitten op aandelen waarin ik long zit. Ik spreid over branches en continenten (waardoor ik meteen ook spreid tussen valuta), en long posities houd ik over het algemeen enkele jaren aan.

    Uitzonderingen zijn aankopen uit een deel-budget. Laten we het voor het gemak even Oorlogskas noemen. Daaruit worden speculatieve aandelen gekocht voor een kortere periode. Ook hier geldt : ik koop nooit op een hausse koers. Zonde van het geld.

    Extra manier waarmee ik dips opvang, is een evenwicht tussen stabiele aandelen en risico-aandelen. (evenveel budget voor risico's als voor stabiele aandelen) Zo vang ik de volatiliteit deels op (een tegenslag van 20% in risico aandelen is daardoor op mijn hele budget hooguit een tegenslag van 10%).

    Waar ik niet in geloof, is iedere maand of ieder kwartaal blijven bijkopen. Dan koop je immers ook bij in de hausse perioden. En iedere dure aankoop is te veel betaald ..

    ;-)
  8. Witpen 23 januari 2018 09:47
    Onder hoog volume door de weerstand op 37,55, dat belooft veel goeds voor de komende dagen. Op korte termijn naar ongeveer 39. Dat is 3% verdienen in de komende week zonder veel neerwaarts risico. Probeer het net boven de voormalige weerstand te kopen, zo rond 37,55, en dan verkoop net iets onder 39.
  9. Witpen 25 januari 2018 13:59
    Vanuit technische analyse: terugtest op voormalige weerstand op 37,55. Als die standhoudt dan zit er veel meer in het vat.
    Vanuit handelsoogpunt: De laatste strohalm van de shorters om nog proberen de koers te drukken. Als blijkt dat die ook niet meer werkt is de koers rijp voor een sprong omhoog.
    Vanuit psychologie: Het is voor partijen duidelijk dat de koers omhoog zal gaan. Om zoveel mogelijk goedkoop aandelen in te slaan wordt ook door diegene die long gaan in eerste instantie zoveel mogelijk verkocht om van diegene die uit schrik alles verkopen te kopen.

    Probeer af te stappen van de gedachte dat iedere koersbeweging per se nieuws gedreven of logisch is.
  10. forum rang 7 ff_relativeren 29 januari 2018 17:56
    Er meldt zich een nieuwe shorter in het aandeel Vopak ;
    CapeView Capital heeft een shortpositie ingenomen van 0,50%.

    Daarmee heeft Vopak nu 6 shorters met een meldingsplicht (op en boven de 0,50%) :

    AQR Capital Management met 2,73% short ;
    Marshall Wace met 0,60% ;
    WorldQuant met 0,50% ;
    BlackRock Investment Management met 0,50% ;
    Old Mutual Global Investors met 0,60% ;
    CapeView Capital met 0,50%.

  11. forum rang 7 ff_relativeren 30 januari 2018 17:57
    quote:

    ff_relativeren schreef op 29 januari 2018 17:56:

    Er meldt zich een nieuwe shorter in het aandeel Vopak ;
    CapeView Capital heeft een shortpositie ingenomen van 0,50%.

    Daarmee heeft Vopak nu 6 shorters met een meldingsplicht (op en boven de 0,50%) :

    AQR Capital Management met 2,73% short ;
    Marshall Wace met 0,60% ;
    WorldQuant met 0,50% ;
    BlackRock Investment Management met 0,50% ;
    Old Mutual Global Investors met 0,60% ;
    CapeView Capital met 0,50%.

    2 short mutaties ;

    Old Mutual Global Investors gaat van 0,60% naar 0,59%.
    CapeView Capital gaat van 0,50% naar 0,46%.
173 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verrassend Vopak pakt flink uit voor aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links