Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,899 18 apr 2024 09:34
  • -0,062 (-6,45%) Dagrange 0,861 - 0,957
  • 10.864.538 Gem. (3M) 6,4M

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 januari 2018 10:42
    Update: MDxHealth behaalt goede testresultaten met nieuwe prostaatkankertest
    Meer dan 233.000 patiënten jaarlijks behandeld.

    (ABM FN) MDxHealth heeft met een nieuwe test in ontwikkeling voor prostaatkanker goede testresutaten gehaald. Dit meldde het diagnosticabedrijf donderdag voorbeurs.

    In een persbericht sprak MDXHealth van "veelbelovende" resultaten.

    De nieuwe bloedtest, gebruikt voor het leiden van precisie-therapie bij castratie-resistente prostaatkankerpatiënten, zal volgens een studie informatie geven over de algemene overlevingskansen en korter op de bal spelen bij de behandeling.

    Er zijn momenteel geen biomarkers beschikbaar die de respons van de behandeling in een vroeger stadium kunnen beoordelen, stelde MDxHealth.

    "Gezien de mortaliteit die met CRPC samenhangt, is het van kritiek belang om de prognose van een patiënt en de vroege respons op het voorgeschreven behandelingsregime te begrijpen. Met naar schatting 233.000 CRPC-patiënten jaarlijks onder behandeling, bestaat er een aanzienlijke klinische behoefte aan een diagnostische precisie-test. Deze test geeft ons de mogelijkheid om met farmaceuten in overleg te treden over ondersteuning van hun ontwikkelingsprogramma's voor geneesmiddelen en over het monitoren van patiënten die deelnemen aan hun klinische studies", aldus CEO Jan Groen van MDxHealth in een toelichting.

    Het aandeel van MDxHealth sloot woensdag 3,2 procent lager op 3,44 euro.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 18 januari 2018 10:50
    Van Herk wil hoger bod op Ablynx

    Gepubliceerd op 18 jan 2018 om 08:55 | Views: 2.839

    AMSTERDAM (AFN) - Van Herk Investments vindt het bod van de Deense farmaceut Novo Nordisk op het Belgische biotechnologiebedrijf Ablynx te laag. Als een bod wordt gedaan door Novo Nordisk of een andere partij dat Ablynx wel juist waardeert, dan is Van Herk bereid dat in overweging te nemen en het bestuur van Ablynx aan te moedigen in gesprek te gaan met de bieder.

    Het bod van Novo Nordisk kan oplopen tot een waarde van 2,6 miljard euro. Van Herk is echter, net als het bestuur van Ablynx, van mening dat het voorstel het bedrijf onderwaardeert. Van Herk bezit ruim 10 procent van Ablynx.

    Ablynx houdt zich bezig met technologie op het gebied van antilichamen. Dat zijn door het lichaam aangemaakte eiwitten die helpen beschermen tegen ziekteverwekkende virussen en bacteriën. Caplacizumab is het belangrijkste product in de pijplijn van Ablynx. Dat is een medicijn tegen de zeldzame en levensbedreigende bloedstollingsziekte TTP. Het bedrijf hoopt het middel dit jaar in Europa en volgend jaar in de VS op de markt te mogen brengen.

    In een reactie tegen persbureau Bloomberg liet adviseur Dharminder Chahal van Van Herk weten niet op de hoogte te zijn van andere bieders voor Ablynx op dit moment. De investeerder stelt dat Novo Nordisk wel goed zou passen bij Ablynx, maar dat andere partijen ook wel geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de biotechnoloog. Van Herk wil eventueel praten met Novo Nordisk over Ablynx, aldus Chahal.

    Het aandeel Ablynx stond donderdagochtend omstreeks 10.20 uur op de beurs in Brussel 0,8 procent in de plus op 34,50 euro.
  3. forum rang 10 voda 18 januari 2018 13:02
    Beursblik: mooie potentie voor nieuwe test MDxHealth
    KBC Securities te spreken over verbreding.

    (ABM FN-Dow Jones) MDxHealth heeft met een vloeibare biopsietest in ontwikkeling mogelijk een test in handen met erg veel potentie. Dit schreef analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities donderdag.

    "Het potentieel van dergelijke testen is hoog, aangezien ze bedoeld zijn om meerdere malen per patiënt gebruikt te worden om de behandeling gedurende een zekere periode te monitoren", aldus Van Steenhuyse.

    Data uit een recente studie, gepubliceerd in The Prostate van 12 januari 2018, geven volgens het diagnosticabedrijf aan dat de test het potentieel heeft om een gepersonaliseerde behandeling van castratieresistente prostaatkankerpatiënten te helpen begeleiden. MDxHealth noemde de onderzoeksresultaten zelf "veelbelovend".

    Van Steenhuyse is dan ook goed te spreken dat MDxHealth verder kijkt dan het huidige palet aan testen.

    KBC Securities heeft een koopaanbeveling op MDxHealth met een koersdoel van 5,50 euro. Beleggers reageerden enthousiast op de berichtgeving en het aandeel koerste 12,4 procent hoger naar 3,88 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. [verwijderd] 19 januari 2018 13:06
    Novartis, Biocon enter deal to develop biosimilars in immunology, oncology
    Ref: Biocon;Bloomberg;Business Standard;The Times of India;Moneycontrol.com;GlobeNewswire
    Novartis' Sandoz unit and Biocon entered a global partnership to develop, manufacture and commercialise multiple biosimilars in immunology and oncology, the companies announced Thursday. A spokesperson for Biocon said that the two companies have identified certain biosimilars they will work upon, but declined to provide further details.

    m.firstwordpharma.com/novartis-biocon...
  5. forum rang 10 voda 19 januari 2018 14:52
    HBM Healthcare kleiner in Probiodrug

    Gepubliceerd op 19 jan 2018 om 08:29 | Views: 798

    Probiodrug 14:24
    12,65 -0,35 (-2,69%)

    AMSTERDAM (AFN) - HBM Healthcare Investments heeft zijn belang in Probiodrug verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    HBM Healthcare heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 4,94 procent. Dat was eerder nog 6,59 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.
  6. forum rang 10 voda 19 januari 2018 20:56
    Farmaconcerns azen op biotechbedrijf Acorda

    Verschillende bedrijven, waaronder het Belgische UCB, willen het Amerikaanse farmabedrijf Acorda overnemen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Naast UCB zouden de Amerikaanse farmareus Biogen en enkele Aziatische bedrijven interesse hebben getoond.

    Acorda Therapeutics is in New York gevestigd en ontwikkelt geneesmiddelen tegen neurologische aandoeningen zoals parkinson en multiple sclerose. Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf is naar schatting ruim $1,3 mrd dollar waard.

    Doden bij medicijntest
    In november werd de beurswaarde van Acorda gehalveerd, nadat bij een test met medicijnen tegen parkinson vijf patiënten waren overleden. In maart 2017 had het bedrijf al belangrijke octrooien voor het MS-medicijn Ampyra verloren, dat goed is voor het grootste deel van de omzet. Dit jaar verwacht Acorda tussen de $300 mln en $350 mln uit Ampyra te halen. Vorig jaar was dat nog $ 542 mln.
    Acorda wist gedeeltelijk weer op te klimmen uit het dal. Sinds november zag het bedrijf de eigen waarde met 50% stijgen. Begin deze maand meldde de Wall Street Journal dat Acorda nadacht over een verkoop. De aandeelhouders hadden daar in augustus toe opgeroepen.

    Bartjens over overnamekoorts in de biotech
    Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan

    De betrokken bedrijven willen niets loslaten over hun interesse in Acorda. UCB, dat medicijnen maakt tegen neurologische aandoeningen en auto-immuunziekten, zei tegenover de Belgische zakenkrant De Tijd dat het bedrijf niet wil ingaan op geruchten.

    fd.nl/ondernemen/1237624/farmaconcern...
  7. forum rang 10 voda 19 januari 2018 20:59
    Hahaha, het gaat snel met Pharming! ^___^:-)

    Vraag niet hoe het kan

    Uit het niets schoot de koers van het biotechbedrijf Kiadis maandagmiddag omhoog, om met een winst van ruim 20% te eindigen. Twintig procent.
    De koerswinst van Kiadis staat niet op zichzelf. De Amsterdamse beurs telt vijf biotechbedrijven die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. In alfabetische volgorde: Curetis, Galapagos, Kiadis, Pharming en Probiodrug. In het korte tijdsbestek van het nieuwe jaar hebben ze het alle vijf geweldig gedaan.
    Curetis ging het hardst: plus 76,9%. Galapagos steeg in twee weken tijd met 16,9%. Kiadis viel dinsdag weer wat terug, maar klom in twee weken tijd per saldo toch 9,8%. Het aandeel Pharming steeg sinds 1 januari met 15,2%, terwijl Probiodrug met 38,7% klom. Het gemiddelde, ongewogen rendement van deze vijf bedraagt dit jaar 31,5%.

    Vergelijk dat eens met de AEX-index. De winst van 3,2% verbleekt bij de ruime 30% van het biotech-quintet. Het is in biotech wel: vraag niet hoe het kan, profiteer ervan. Want een éénduidige oorzaak voor de opvallende koersontwikkeling is niet meteen voor handen.

    Waar veel bedrijven zeker van profiteren, is overnamespeculatie. De grote farmabedrijven bulken van het geld, en zullen dat naar verwachting gebruiken om dit jaar veel biotechbedrijven over te nemen. Voor biotech-beleggers begon het jaar al veelbelovend met het overnamebod van Novo Nordisk op het Belgische biotechbedrijf Ablynx.

    De overnamefantasie zal vooral de koersen van Galapagos, Kiadis en Pharming opdrijven. Dit zijn logische prooien, omdat ze vergevorderd zijn met de introductie van nieuwe medicijnen, of in het geval van Pharming, daar al in geslaagd zijn.

    Ook Curetis heeft al diagnostische testen op de markt, maar hier speelt waarschijnlijk iets anders. De aandelenkoers van het bedrijf was vorig jaar ver teruggevallen. Vervolgens deden twee persberichten met positief nieuws de koers weer helemaal opveren.

    De koerssprong van Probiodrug is zonder meer fascinerend. Want het bedrijf ontwikkelt een medicijn tegen alzheimer - het allerlastigste werkterrein in de biotech. Deze maand nog gooide het grote Pfizer de handdoek in de ring. Van de vijf biotechbedrijven is Probiodrug met afstand het verste verwijderd van goedkeuring van zijn belangrijkste product.

    Toch is Probiodrug de een-na-grootste stijger van het vijftal. In beurswaarde gemeten steekt Galapagos echter iedereen naar de kroon. De koerswinst van bijna 17% komt neer op een extra beurswaarde van €684 mln. De vier kleinere biotechbedrijven zagen hun gezamenlijke beurswaarde met €205,5 mln toenemen.
    Het gewogen rendement van de vijf biotechbedrijven komt dit jaar op 18,5%. Dat is veelbelovend, want een beurswijsheid wil dat koersrendementen uit januari bepalend zijn voor de rest van het jaar.

    Reageren? bartjens@fd.nl

    fd.nl/ondernemen/1236773/vraag-niet-h...
  8. Frank S. 19 januari 2018 22:27
    quote:

    voda schreef op 19 januari 2018 20:59:

    Hahaha, het gaat snel met Pharming! ^___^:-)

    Vraag niet hoe het kan

    Uit het niets schoot de koers van het biotechbedrijf Kiadis maandagmiddag omhoog, om met een winst van ruim 20% te eindigen. Twintig procent.
    De koerswinst van Kiadis staat niet op zichzelf. De Amsterdamse beurs telt vijf biotechbedrijven die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. In alfabetische volgorde: Curetis, Galapagos, Kiadis, Pharming en Probiodrug. In het korte tijdsbestek van het nieuwe jaar hebben ze het alle vijf geweldig gedaan.
    Curetis ging het hardst: plus 76,9%. Galapagos steeg in twee weken tijd met 16,9%. Kiadis viel dinsdag weer wat terug, maar klom in twee weken tijd per saldo toch 9,8%. Het aandeel Pharming steeg sinds 1 januari met 15,2%, terwijl Probiodrug met 38,7% klom. Het gemiddelde, ongewogen rendement van deze vijf bedraagt dit jaar 31,5%.

    Vergelijk dat eens met de AEX-index. De winst van 3,2% verbleekt bij de ruime 30% van het biotech-quintet. Het is in biotech wel: vraag niet hoe het kan, profiteer ervan. Want een éénduidige oorzaak voor de opvallende koersontwikkeling is niet meteen voor handen.

    Waar veel bedrijven zeker van profiteren, is overnamespeculatie. De grote farmabedrijven bulken van het geld, en zullen dat naar verwachting gebruiken om dit jaar veel biotechbedrijven over te nemen. Voor biotech-beleggers begon het jaar al veelbelovend met het overnamebod van Novo Nordisk op het Belgische biotechbedrijf Ablynx.

    De overnamefantasie zal vooral de koersen van Galapagos, Kiadis en Pharming opdrijven. Dit zijn logische prooien, omdat ze vergevorderd zijn met de introductie van nieuwe medicijnen, of in het geval van Pharming, daar al in geslaagd zijn.

    Ook Curetis heeft al diagnostische testen op de markt, maar hier speelt waarschijnlijk iets anders. De aandelenkoers van het bedrijf was vorig jaar ver teruggevallen. Vervolgens deden twee persberichten met positief nieuws de koers weer helemaal opveren.

    De koerssprong van Probiodrug is zonder meer fascinerend. Want het bedrijf ontwikkelt een medicijn tegen alzheimer - het allerlastigste werkterrein in de biotech. Deze maand nog gooide het grote Pfizer de handdoek in de ring. Van de vijf biotechbedrijven is Probiodrug met afstand het verste verwijderd van goedkeuring van zijn belangrijkste product.

    Toch is Probiodrug de een-na-grootste stijger van het vijftal. In beurswaarde gemeten steekt Galapagos echter iedereen naar de kroon. De koerswinst van bijna 17% komt neer op een extra beurswaarde van €684 mln. De vier kleinere biotechbedrijven zagen hun gezamenlijke beurswaarde met €205,5 mln toenemen.
    Het gewogen rendement van de vijf biotechbedrijven komt dit jaar op 18,5%. Dat is veelbelovend, want een beurswijsheid wil dat koersrendementen uit januari bepalend zijn voor de rest van het jaar.

    Reageren? bartjens@fd.nl

    fd.nl/ondernemen/1236773/vraag-niet-h...
    Is Pharming niet meer gestegen sinds 1 januari volgens mijn berekening is de stijging 32,5% van €1,132 naar €1,5
    verder top verhaal.
  9. forum rang 10 voda 19 januari 2018 22:32
    quote:

    Frank S. schreef op 19 januari 2018 22:27:

    [...]

    Is Pharming niet meer gestegen sinds 1 januari volgens mijn berekening is de stijging 32,5% van €1,132 naar €1,5
    verder top verhaal.
    Ja, dat klopt Frank. Het artikel was van dinsdag 16 januari 2018. Ik vergeet soms dat niet iedereen die link kan openen.

    Hier weer het bekende week / maandoverzicht over 2018.

    Slotkoers 31 dec. 2017 1.132

    Slotkoers 05 jan. 2018 1.249 +0.117 = +10.33% (Geloof het maar)
    Slotkoers 12 jan. 2018 1.290 +0.041 = +3.82%
    Slotkoers 19 jan. 2018 1.500 +0.210 = +16.28% !!

    Jaarrendement t.o.v. van 31 december 2017 +0.368 = +32.51% !!!

    Maandrendementen: (t.o.v. slot vorige maand)

    Slotkoers 19 jan. 2018 1.500 +0.368 +32.51%
  10. [verwijderd] 22 januari 2018 07:52

    Frans farmaconcern koopt Bioverativ.
    (ABM FN-Dow Jones) Sanofi doet een miljardenovername in de Verenigde Staten met Bioverativ, een bedrijf dat therapieën ontwikkelt op het gebied van hemofilie en andere bloedziekten. Dit meldde het Franse farmaconcern maandag voorbeurs.
    Sanofi betaalt 105 dollar per aandeel Bioverativ in contanten, waarmee het Amerikaanse bedrijf wordt gebaseerd op circa 11,6 miljard dollar. De raden van bestuur van beide bedrijven staan unaniem achter het overnamebod, dat een premie van 64 procent biedt ten opzichte van de slotkoers van Bioverativ op 19 januari.
    "Met deze combinatie gaan we verder met het beschikbaar stellen van onze wetenschappelijke kennis, focus en ontwerpexpertise, waarmee we ons het beste positioneren voor het creëren van waarde voor onze aandeelhouders en het realiseren van nieuwe behandelingen voor patiënten", zei CEO Olivier Brandicourt van Sanofi in een toelichting op de voorgenomen acquisitie van het Amerikaanse bedrijf.
    De jaaromzet in de wereldwijde markt voor hemofilie is ongeveer 10 miljard dollar. Ongeveer 181.000 mensen lijden aan deze bloedziekte en het is volgens Sanofi de grootste markt voor zeldzame ziekten, die tot en met 2020 met meer dan 7 procent per jaar zal groeien.
    In 2016 had Bioverativ met zijn therapieën voor de behandeling van hemofilie A en B een omzet van 847 miljoen dollar en inde het 41 miljoen dollar aan royalties. Het bedrijf is nu actief in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Japan en wil uitbreiden naar andere geografische markten. De therapieën worden in samenwerking met partners ook verkocht in de Europese Unie en andere landen.
    Sanofi verwacht dat het bod in februari van 2018 wordt gelanceerd en het bedrijf wil tenminste de meerderheid van de uitstaande aandelen Bioverativ in handen krijgen. De transactie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Het bedrijf wil de overname betalen uit eigen kasmiddelen en door middel van een verhoging van schulden. Sanofi verwacht de transactie in drie maanden te kunnen voltooien.
    Het aandeel Sanofi sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 72,95 euro. Het aandeel Bioverativ eindigde 2,2 procent hoger op 64,11 dollar.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    January 22, 2018 01:50 ET (06:50 GMT)
    © 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

    AAND BIOVERATIV
    US09075E1001
    AAND SANOFI ADR
    US80105N1054
    AAND SANOFI @ EUR 2
    FR0000120578
  11. forum rang 8 lucas D 22 januari 2018 13:05
    Opnieuw twee miljardendeals in biotechsector
    N i e u w bericht, vervangt: Grote biotechovername door farmaceut Sanofi
    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De fusie- en overnamegolf in de biotechnologiesector zet door, met opnieuw twee miljardendeals. Het Amerikaanse Celgene neemt branchegenoot Juno Therapeutics over voor 9 miljard dollar, terwijl de Franse farmaceut Sanofi 11,6 miljard dollar op tafel legt voor Bioverativ.
    Het in Massachusetts gevestigde Bioverativ werd vorig jaar afgesplitst van de grote biotechnoloog Biogen. De belangrijkste middelen van de onderneming richten zich op hemofilie, een ziekte waarbij het bloed niet goed stolt. Volgens Sanofi is die markt jaarlijks nu al circa 10 miljard dollar aan omzet waard. De overname door het Franse farmacieconcern, dat een fikse overnamepremie betaalt, wordt unaniem gesteund door het bestuur van Bioverativ.
    Zowel Celgene als Juno doet onderzoek naar middelen tegen leukemie. Samen denken de twee bedrijven hun onderzoeksprogramma's op dat terrein te kunnen versnellen, mede dankzij aanzienlijke schaalvoordelen. Celgene, dat al een kleine 10 procent van de aandelen van zijn branchegenoot in bezit heeft, voldoet de overnameprijs volledig in contanten. Het bod heeft de volledige steun van het bestuur van Juno.
    De overnames van Bioverativ en Juno maken deel uit van een grote consolidatiegolf binnen de biotechsector. Eerder werden bijvoorbeeld al de grote biotechnologen Actelion en Kite Pharma overgenomen in miljardendeals. Ook werd onlangs bekend dat het Japanse Takeda het Belgische TiGenix overneemt terwijl het Deense Novo Nordisk aast op het Belgische Ablynx.
    Het is de grootste overname voor Sanofi sinds de aankoop van Genzyme in 2011 ter waarde van ruim 20 miljard dollar. Sanofi is onder meer producent van het insulinemiddel Lantus, maar heeft op die markt te maken met toenemende concurrentie en prijsdruk door goedkopere rivalen.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  12. [verwijderd] 22 januari 2018 13:17
    Celgene takes out Juno for $9B
    Jan. 22, 2018 6:44 AM ET|About: Celgene Corporation (CELG)|By: Douglas W. House, SA News Editor

    Celgene (NASDAQ:CELG) has agreed to acquire Juno Therapeutics (NASDAQ:JUNO) for $87 per share in cash (~$9B), net of cash and marketable securities acquired and Juno shares already owned by Celgene (~9.7% stake).

    JUNO closed Friday at $67.81. Celgene is up 1% premarket on light volume.

    seekingalpha.com/news/3324045-celgene...

    Celgene's acquisition of Juno for $87 per share.
  13. [verwijderd] 22 januari 2018 13:22
    Celgene Corporation to Acquire Juno Therapeutics, Inc., Advancing Global Leadership in Cellular Immunotherapy
    Mon January 22, 2018 6:30 AM|Business Wire|About: CELG

    Acquisition Will Add Novel Scientific Platform and Manufacturing Expertise to Celgene’s Research and Operational Capabilities
    JCAR017 is Expected to be a Significant Growth Driver Beyond 2020 with Potential Global Peak Sales of Approximately $3B
    Reaffirming 2020 Financial Targets of $19B-$20B in Total Net Product Sales and Adjusted EPS Greater Than $12.50

    SUMMIT, N.J. & SEATTLE--(BUSINESS WIRE)-- Celgene Corporation (CELG) and Juno Therapeutics, Inc. (NASDAQ:JUNO) today announced the signing of a definitive merger agreement in which Celgene has agreed to acquire Juno. Under the terms of the merger agreement, Celgene will pay $87 per share in cash, or a total of approximately $9 billion, net of cash and marketable securities acquired and Juno shares already owned by Celgene (approximately 9.7% of outstanding shares). The transaction was approved by the boards of directors of both companies.

    Juno is a pioneer in the development of CAR (chimeric antigen receptor) T and TCR (T cell receptor) therapeutics with a broad, novel portfolio evaluating multiple targets and cancer indications. Adding to Celgene’s lymphoma program, JCAR017 (lisocabtagene maraleucel; liso-cel) represents a potentially best-in-class CD19-directed CAR T currently in a pivotal program for relapsed and/or refractory diffuse large B-cell lymphoma (DLBCL). Regulatory approval for JCAR017 in the U.S. is expected in 2019 with potential global peak sales of approximately $3 billion.

    “The acquisition of Juno builds on our shared vision to discover and develop transformative medicines for patients with incurable blood cancers,” said Mark J. Alles, Celgene’s Chief Executive Officer. “Juno’s advanced cellular immunotherapy portfolio and research capabilities strengthen Celgene’s global leadership in hematology and adds new drivers for growth beyond 2020.”

    “The people at Juno channel their passion for science and patients towards a common goal of finding cures by creating cell therapies that help people live longer, better lives,” said Hans Bishop, Juno’s President and Chief Executive Officer. “Continuing this work will take scientific prowess, manufacturing excellence and global reach. This union will provide all three.”

    The acquisition will also add a novel scientific platform and scalable manufacturing capabilities which will complement Celgene’s leadership in hematology and oncology. In collaboration with Juno’s team in Seattle, Celgene plans to expand its existing center of excellence for immuno-oncology translational medicine by leveraging Juno’s research and development facility in Seattle, WA as well as Juno’s manufacturing facility in Bothell, WA.

    Strategic Rationale for Acquiring Juno

    Upon completion of the acquisition of Juno, Celgene will be positioned to become a preeminent cellular immunotherapy company. The strategic advantages of this acquisition will include the opportunity to:

    Leverage a novel scientific platform and scalable manufacturing capabilities to position Celgene at the forefront of future advances in the science of cellular immunotherapy
    Accelerate Juno’s pipeline development to capture the full potential of cellular immunotherapy
    JCAR017, a pivotal stage asset, with an emerging favorable profile in DLBCL, is expected to add approximately $3 billion in peak sales and significantly strengthen Celgene’s lymphoma portfolio
    JCARH125 will enhance Celgene’s campaign against BCMA (B-cell maturation antigen), a key target in multiple myeloma
    Additional cellular therapy assets in proof-of-concept trials for hematologic malignancies and solid tumors will add to Celgene’s existing pipeline

    Accelerate revenue diversification with meaningful growth drivers beyond 2020
    Capture 100% of the global economics on all Juno’s cellular immunotherapy assets
  14. forum rang 10 voda 22 januari 2018 21:32
    Twee miljardendeals op één dag in farmasector

    Analisten die een overnamegolf in de farmaceutische industrie voorspellen, zagen hun gelijk maandag op een bijzondere manier bevestigd. Op dezelfde dag kondigden twee farmaceutische grootmachten — Sanofi en Celgene — een miljardenaankoop van een biotechbedrijf aan.

    Speculaties over een overnamegolf hebben de koersen van biotechbedrijven sterk opgedreven.Foto: HH/SIPA Press
    Speculaties over een overnamegolf hebben de koersen van biotechbedrijven, ook in Nederland en België, sterk opgedreven. Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos GLPG€92,06+0,94% sloot maandag rond het hoogste niveau ooit. Galapagos is inmiddels €4,7 mrd waard, hoewel de onderneming nog geen enkel goedgekeurd medicijn op de markt heeft. Het bedrijf ontwikkelt geneesmiddelen tegen onder meer reuma en taaislijmziekte.

    Farmaconcerns zitten ruim bij kas
    Overnames van biotechbedrijven zijn in de farmaceutische sector een terugkerend fenomeen. Met de aankopen verzekeren de rijke farmaconcerns zich van het eigendomsrecht op nieuwe medicijnen, ter vervanging van oudere middelen die uit patent lopen. Analisten voorzien nu een bijzonder druk jaar, doordat veel farmaceutische bedrijven ruim bij kas zitten. De Amerikaanse concerns profiteren bovendien van belastinghervormingen door de regering-Trump.
    Het Franse farmaconcern Sanofi beet maandagochtend het spits af met de acquisitie van het Amerikaanse biotechbedrijf Bioverativ voor $11,6 mrd (€9,5 mrd). Bioverativ is gespecialiseerd in geneesmiddelen tegen zeldzame bloedziekten, met name hemofilie. Het aankoopbedrag komt neer op een overnamepremie van 64% ten opzichte van de slotkoers van vrijdagmiddag.

    Uitzonderlijk hoge overnamepremie
    91%
    Het bod van Celgene op Juno Therapeutics behelst een opvallend hoge overnamepremie van 91%.

    Maandagmiddag kondigde Celgene, voor opening van de Amerikaanse beurzen, de overname aan van het Amerikaanse biotechbedrijf Juno Therapeutics. Celgene betaalt $9 mrd voor de 90% van de Juno-aandelen die het nog niet in zijn bezit heeft. Het bod behelst een opvallend hoge overnamepremie van 91% ten opzichte van de koers van dinsdag 16 januari, toen de eerste berichten over de overname de ronde deden.

    Farmabedrijven betalen vaker hoge overnamepremies voor biotechbedrijven, die immers gelden als groeiaandelen. Een overnamepremie van 91% boven de beurskoers is evenwel uitzonderlijk hoog, zeker bij deals boven de $5 mrd. Celgene is bereid zo'n hoge prijs te betalen, omdat Juno immunotherapie tegen kanker ontwikkelt. Dat geldt als een veelbelovend terrein, met ook een hoge kans op mislukking. Het bedrijf werkt met zogenoemde Car-T-therapie, waarbij witte bloedcellen van een patiënt in het lab worden bewerkt zodat ze kankercellen herkennen en aanvallen. Het gaat om kostbare behandelingen van honderdduizenden euro's per patiënt.

    Druk verhoogd op Novo Nordisk
    €2,6 mrd
    De druk op Novo Nordisk neemt toe om hun bod van €2,6 mrd op Ablynx te verhogen.
    Door de twee deals maandag neemt de druk toe op het Deense farmaconcern Novo Nordisk om zijn overnamebod op het Belgische biotechbedrijf Ablynx te verhogen. De Denen willen €2,6 mrd voor Ablynx betalen, wat neerkomt op een overnamepremie van 44% of 66%, afhankelijk van de rekenmethode. De Nederlandse grootaandeelhouder Aat van Herk eiste vorige week nog een verhoging van het Novo Nordisk-bod.

    Sanofi is een belangrijke concurrent van Novo Nordisk; beide bedrijven zijn groot in diabetesmedicijnen. Het Franse bedrijf zet nu een belangrijke stap met zijn grootste aankoop sinds 2011. Bij pogingen om andere biotechbedrijven over te nemen, is Sanofi afgelopen jaren tot twee keer toe afgetroefd door andere farmabedrijven. Het Franse bedrijf staat onder druk van aandeelhouders om zijn palet aan medicijnen te vernieuwen, nu de inkomsten uit zijn belangrijkste diabetesmedicijnen teruglopen.

    Tweede aankoop Celgene dit jaar
    Topman Olivier Brandicourt zei eind vorig jaar dat Sanofi ook kijkt naar mogelijkheden om uit te breiden in medicijnen die zonder doktersvoorschrift worden verkocht. Het bedrijf heeft een oorlogskas van circa €20 mrd. Dat betekent dat Sanofi zich nog een tweede aankoop van rond de €10 mrd kan permitteren.

    Juno is voor Celgene al de tweede aankoop dit kalenderjaar. Eerder deze maand kocht het Amerikaanse concern het biotechbedrijf Impact Biomedicines, dat medicijnen tegen kanker ontwikkelt. Celgene betaalde een voorschot van $1,1 mrd, maar de rekening kan oplopen tot $6,9 mrd als Impact bepaalde doelstellingen haalt. Een overnamepremie is in dit geval niet vast te stellen, omdat Impact niet beursgenoteerd was.

    Thieu Vaessen

    fd.nl/ondernemen/1237947/twee-miljard...
6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links