Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,580 25 apr 2024 16:02
  • -0,540 (-1,99%) Dagrange 26,540 - 26,980
  • 46.890 Gem. (3M) 80,8K

inhoudelijk LIGHT

4.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 208 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 januari 2018 08:57
    @winx08: Galapagos zou een strategisch partnership kunnen aangaan puur om een overname te kunnen blokkeren. Een eventuele partner kan zo'n partnership aangaan om Gilead de voet dwars te zetten.

    Ik wil niet zeggen dat het allemaal een heel grote kans heeft, maar bedoel er maar mee te zeggen dat Gilead ook tijdsdruk heeft, omdat het niet weet welke plannen Galapagos heeft om zich uit de handen van Gilead te houden.
  2. Advocaat van de Duivel 18 januari 2018 09:04
    quote:

    winx08 schreef op 18 januari 2018 08:48:

    [...]

    Dat heb ik ook lang gedacht.
    Echter, mocht Gala nu een belang bij een andere grote farmaceut onderbrengen voor... Ja voor wat eigenlijk. 1972 distributie VS rechtvaardigt geen aandelenbelang en is nog veel te vroeg. 1690 in andere dan IPF toepassingen zou kunnen , maar moet daar niet eerst een proof of concept voor zijn om een belang te rechtvaardigen ? Verder zie ik niets in de pipeline om NU een belang van zeg 750 miljoen voor te nemen.
    Verder, wat zal de koers doen als er een grote nieuwe deal incl 15% belang wordt aangekondigd ? Ik vermoed minimaal structureel E10 dalen wegens uitstappende overname speculanten. Gilead kan ook dan nog toeslaan en het molecuul van de nieuwe samenwerking "weggeven" in ruil voor steun. Met 30% voorstemmers hoef je dan zelfs niet op een bod verhoging te hopen.

    Heb eerder geschreven dat ik mij niet kan voorstellen dat Gilead niet toe slaat. Puur financiële en pipeline technisch lijkt het mij een no-brainer Begin te twijfelen over wanneer. Wellicht wacht met intrim UC of Finch2 af. Ondertussen wordt er (volgens sheet4 invest pres) SAMEN gebouwd aan een commerciële organisatie voor Filgotinib.
    Het worden ongetwijfeld hectische tijden.
    Stel, er zou een partij gevonden worden om een ander project te partneren tegen een aandelenbelang van bijvoorbeeld 15% dan zal dat om erg veel geld moeten gaan qua tegenwaarde dus dat kan ik mij niet voorstellen in die orde van grootte.

    Immers, koers staat nu op 90 euro en een nieuwe uitgifte zal tevens de waarde van reeds aanwezige projecten moeten reflecteren en zorgen dat de koers niet door verwatering achteruit hobbelt. Dus instap zal dan (schat ik in) al gauw op 125 euro per aandeel moeten liggen. Een belang van 15% zou dan 1,1 miljard moeten kosten. Is voor farmaceuten geen probleem maar je moet dan wel het idee hebben dat de return vele malen hoger is.
  3. [verwijderd] 21 januari 2018 23:56
    quote:

    ornito schreef op 15 januari 2018 14:28:

    My real worry lately had been “what’s going to happen after this trial is finished”, I love this new medication and really don’t want to go back to being in pain and not having an active life. As it turned out at my December apt my Rheumy asked me if I wanted to be considered for the 3year trial, I jumped at the chance. Three years means I can plan my life, take the holidays I always wanted too and just live!
    18 January 2018 (van Facebook Rheumatoid Arthritis Forum)

    Very happy and excited. I have just been accepted for the next part of the clinical trial. So that is me guinea pig for the next 3 years :-)
    - Nicola
  4. [verwijderd] 24 januari 2018 22:53

    Quote Mr. Bob:

    "Ik denk dat Gilead uiteindelijk alleen maar geinteresseerd is in Filgotinib voor RA, dat wordt immers ook steeds in hun strategieoverzichten zo gemeld, en dat de rest van wat Galapogos te bieden heeft voor hen eigenlijk maar bijzaak/bijvangst is".


    Ik vond je vorige posting erg goed over dat CEO zich niet laat leiden door de waan dat Gilead kan aankloppen voor een overname.

    Hij moet Galapagos vooruit brengen en vorderingen in de pipeline hebben prioriteit. Daar ligt de toekomstige waarde.

    Daarbij is het zeker denkbaar dat Gilead meer scores Filgotinib wil zien van fase 2, fase 2b en fase 3 studies voordat men Galapagos benadert.
    Kan afkoop zijn van hele programma, of vijandige overname t.z.t. Who knows..? Of het gebeurt helemaal niet. Veel beter voor ons.
    Liever het vlaggenschip Filgotinib met de royalties aan boord houden; daar zal management een goede keuze in maken.

    Waar ik het niet mee eens ben is jou strekking dat Gilead alleen geïnteresseerd zou zijn in RA-indicatie Filgotinib. Het is gemeengoed dat Galapagos alleen met potentiële partners Filgotinib wilde praten over een complete package.

    Dit was zeer lucratief en vanuit development-oogpunt verstandig wegens de goede scores Crohn studie FITZROY.
    Hierop hebben aantal Big Pharma afgehaakt in onderhandelingen.

    Er bleven 2/3 spelers over w.o. Gilead, J&J en ik dacht Roche die geïnteresseerd waren in totale pakket aan ontstekingsziekten waar Filgotinib zijn toepassing in kan hebben.

    Juist chronische darmontstekingsziekten is een winnaarsmarkt Voor Filgotinib, en zeker Crohn's.
    Vind het vreemd dat dit niet breder wordt opgepakt, maar besef zal verder komen bij positieve interim analyse 10 weeks scores UC fase 2b Filgotinib.

    In Crohn's kan Filgotinib 1e orale medicijn worden. 70% heeft nog geen goede behandeling.
    Zie rapport dat Opop plaatste van onderzoeker te Leuven.

    In Crohn's voorsprong van 1,5 jaar op upadacitinib (ABT-494).

    Naast Crohn/UC zijn er nog wel meer indicaties denkbaar. Waarom start je anders die onderzoeken..? Sommige weliswaar uitgevoerd door Galapagos (PSA en AS), maar Gilead betaald 80% van de onderzoekskosten.

    Naast dit Filgotinib verhaal is er GLPG1690 (al uitgebreid besproken) waar Gilead interesse in heeft alsmede GLPG3121 (het gedroomde JAK1/TYK2 molecuul..?), waarvan Gilead het 1e voorkeursrecht ondehandeling heeft tot in-licensering na goede fase 1 scores.

    Ik zit niet aan de vergadertafel van Gilead, en zeker weet ik niet wat hun plannen zijn, maar weet 100% zeker dat Gilead in veel meer geïnteresseerd is dan alleen RA-indicatie Filgotinib.

    Zeker Crohn/UC en GLPG1690 kan je in 1 adem in dat verhaal betrekken, and so on.

    Gilead haar pipeline is heel goed, maar in ontstekingsziekten en longfibrosis/CF heeft het praktisch niets. Dat is nou juist de expertise van Galapagos.
  5. Mr Greenspan 24 januari 2018 23:15
    Ik neem aan dat dr Bob bedoelt dat Galapagos dan met alle andere indicaties voor Filgoninib de markt op gaat? Dat is geen optie omdat ze dan alsnog op een te korte termijn een te groot verkoopapparaat moeten opbouwen. Daar hebben ze echt een partner voor nodig. Voor 1690 kunnen ze dat bijvoorbeeld wel alleen op de markt brengen.

  6. [verwijderd] 24 januari 2018 23:30
    Zoals ik het lees, bedoelt Bob afkoop RA royalties/sales and regulatory milestones en dat verder de overige indicaties Filgotinib blijven vallen onder de eerder gesloten overeenkomst.

    Gezien omzet STELARA en ENTYVIO in ziekte-indicaties zoals Crohn's/PsA/UC zal Filgotinib daar enorm in kunnen scoren.

    IBD markt heeft over enkele jaren $20 miljard jaarlijkse marktomzet.
    En dus kan Filgotinib juist daar enorm gaan scores als alternatief voor biologische injectie-medicijnen.

    Op termijn: 20% marktaandeel IBD geeft een hogere omzet dan 10% marktaandeel in RA-markt voor Filgotinib.
  7. maxen 25 januari 2018 01:09
    quote:

    pe26 schreef op 24 januari 2018 23:30:

    ...
    Gezien omzet STELARA en ENTYVIO in ziekte-indicaties zoals Crohn's/PsA/UC zal Filgotinib daar enorm in kunnen scoren.

    IBD markt heeft over enkele jaren $20 miljard jaarlijkse marktomzet.
    En dus kan Filgotinib juist daar enorm gaan scores als alternatief voor biologische injectie-medicijnen.

    Op termijn: 20% marktaandeel IBD geeft een hogere omzet dan 10% marktaandeel in RA-markt voor Filgotinib.

    Helemaal eens dat IBD naast RA ook heel belangrijk is voor Gilead, door 1) minder JAK concurrentie vergeleken met RA en 2) voorsprong op andere JAKs.
    IBD is verzamelnaam voor Crohns Disease (CD) en Colitis Ulcerosa (UC).

    Interessant is, dat de GLPG-Gilead filgotinib deal die eind 2015 werd afgesloten, werd voorafgegaan door de publicatie van de (positieve) data van de CD phase II trial (zie cursief hieronder). 10 dagen ervoor. Het kan toeval zijn, maar het kan ook zijn dat Gilead, die de phase II data van filgotinib in RA al wist, perse wilde wachten hoe filgotinib het zou doen in CD, alvorens de deal te sluiten. Dat zou kunnen duiden hoe belangrijk de prestaties van filgotinib in IBD voor Gilead zijn.

    07 December 2015
    Filgotinib meets primary endpoint in phase 2 study in patients with moderate to severe Crohn's disease

    17 December 2015
    GALAPAGOS AND GILEAD ANNOUNCE GLOBAL PARTNERSHIP TO DEVELOP FILGOTINIB FOR THE TREATMENT OF RHEUMATOID ARTHRITIS AND OTHER INFLAMMATORY DISEASES


    Bekend is dat Gilead na het zien van filgotinib phase II data voor RA en CD voldoende zekerheid had om GLPG te willen overnemen.

    Nu, na een gedwongen pauze van twee jaar door de standstill, is er natuurlijk een nieuwe situatie ontstaan. Aandelenprijs GLPG is ruwweg twee keer zo duur.
    EN Gilead mag nu weer een bod neerleggen bij Onno, maar nu er toch twee jaar gewacht is, kunnen daar nog wel een paar maandjes bij.

    Bijvoorbeeld wachten tot maart/april 2018, wanneer de belangrijke UC fase 2b bekend kunnen worden. Als die, net als de eerdere phase 2 CD data uit 2015, ook goed zijn, heeft Gilead toch weer een stuk extra zekerheid (voor een iets hogere prijs nemen we/ze dan aan).

    Nog langer wachten tot de herfst kan natuurlijk ook, wanneer de phase 3 Finch 2 RA data bekend worden. Daar is de extra zekerheid wat betreft effectiviteit t.o.v. de Darwin studies wel veel kleiner, want door de uitgebreide Darwin trials zijn er nauwelijks geheimen meer over de goede werking. Hooguit is er dan wat meer zekerheid omtrent de safety, zoals het voorkomen van VTE/PE events, die bij andere JAKs tot concern leiden.

    Kortom, wellicht besluit Gilead kort na de uitslag van de UC fase 2b in het voorjaar over een bod op GLPG/filgotinib. En hebben de 10 dagen na die uitslag weer een PB...

  8. Mr Greenspan 25 januari 2018 01:40
    Goed punt Maxen.
    Gilead zal zeker ook IBD willen inderdaad.
    Geen idee of Onno zo ver wil gaan om die 2 indicaties te verkopen. Als hij daarmee de onafhankelijkheid van Galapagos kan waarborgen zal hij het wellicht overwegen. 3 jaar geleden was hij zelfs bereid heel Filgonib (toen nog in 2 indicaties onderzocht) aan Abbvie te verkopen als daarmee een overname kon worden voorkomen, maar nu staan de zaken er heel anders voor natuurlijk en is de positie van Galapagos veel sterker.
    Voordeel van vervroegd cashen (ipv geleidelijk over de jaren heen) van een deel van Filgoninib is dat er ineens een grote bak geld binnen komt waardoor veel sneller op zoek gegaan kan worden naar nieuwe indicaties. Als het platform van Galapagos inderdaad zo goed is als wordt verondersteld, is het natuurlijk van belang om daar zo snel mogelijk en zo veel mogelijk gebruik van te maken in het belang van patiënten waar nog niets voor in ontwikkeling is.

  9. [verwijderd] 25 januari 2018 08:02
    quote:

    maxen schreef op 25 januari 2018 01:09:

    ...

    Interessant is, dat de GLPG-Gilead filgotinib deal die eind 2015 werd afgesloten, werd voorafgegaan door de publicatie van de (positieve) data van de CD phase II trial (zie cursief hieronder). 10 dagen ervoor. Het kan toeval zijn, maar het kan ook zijn dat Gilead, die de phase II data van filgotinib in RA al wist, perse wilde wachten hoe filgotinib het zou doen in CD, alvorens de deal te sluiten. Dat zou kunnen duiden hoe belangrijk de prestaties van filgotinib in IBD voor Gilead zijn.
    ...

    Nee dat was geen toeval. Zoals ik het mij herinner heeft Onno zelfs aangegeven dat men (G&G) zat te wachten op de CD data om de deal rond te maken. Met andere resultaten zou er ook een deal maar een andere deal uit zijn gerold.
    Bovenstaande uit het blote hoofd...
    Ik denk dat Gil gelijk met jou en mij op de hoogte was van de CD uitkomsten.
  10. forum rang 10 voda 26 januari 2018 15:51
    AbbVie verhoogt winstverwachting
    Belastingverlagingen drukken winst.

    (ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald en schroefde als gevolg het kwartaaldividend op en paste eveneens de outlook aan. Dit meldde de Amerikaanse concurrent en tegelijkertijd ook samenwerkingspartner van Galapagos vrijdagmiddag.

    CEO Richard Gonzalez toonde zich tevreden over de resultaten en over de voortgang met de kandidaatmedicijnen die de farmareus ontwikkelt, wat zich volgens hem vertaalt in een sterke guidance voor 2018.

    AbbVie realiseerde in het afgelopen kwartaal een circa 14 procent hogere omzet van 7,7 miljard dollar. Vooral de omzet uit reumabehandeling Humira en kankerbehandeling Imbruvica droegen flink bij aan de totale omzetgroei.

    Het operationeel winst daalde van 2,4 miljard naar 1,8 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van slechts 52 miljoen dollar, tegen een winst van 1,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Deze scherpe daling werd vooral veroorzaakt door sterk hogere belastingposten.

    Over heel 2017 steeg de omzet van 25,6 miljard naar 28,2 miljard dollar en steeg het operationeel resultaat van 9,4 miljard naar 9,6 miljard dollar De nettojaarwinst daalde van net geen 6 miljard naar 5,3 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel steeg echter van 4,82 naar 5,60 dollar.

    Outlook

    AbbVie heeft de verwachting voor de winst per aandeel in 2018 opwaarts bijgesteld van een bandbreedte van 6,37 tot 6,57 dollar naar 7,33 tot 7,43 dollar, in reactie op belastinghervormingen in de VS en sterkere operationele prestaties.

    Het aandeel AbbVie opent vermoedelijk 2,8 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. [verwijderd] 28 januari 2018 20:03
    Reevaluating career choices in the new year? Here is why you should work for Galapagos

    Gepubliceerd op 10 januari 2018

    Jord Teeuwen

    Managing Partner QTC Recruitment

    During the 11 years of working in both the US and Europe, while servicing large corporates as well as small start-ups in a variety of sectors, I have come to the conclusion that the biotech industry is by far the most interesting sector I have worked for. The reasons why are simple. Working in the biotech industry matters.

    The most of us spend approximately 40 years of their life working. Having engaging and meaningful work is one of the main reasons why I am able to convince people to make a career change towards this industry.

    People who work in biotechnology do things of which others say: it is not possible. This makes it real fun to be active in this market. Being mission driven and finding solutions to fight diseases is something that people are very passionate about, whether this person is a scientist who works at the lab, or an industry veteran who is in the last chapter of his or her career.

    Moreover, the best part of the biotechnology industry is that it enables to help improve people’s lives. Whether it is about chronic diseases, heart attacks, strokes, breast cancer, leukaemia, diabetes, hepatitis, or other rare contagious diseases, biotechnology may play an important role.

    A great example is our collaboration with the international biotech organisation Galapagos. Last year alone we recruited over 40 people on their behalf. Because of this, the interaction and working collaboration was intense. This gave me a unique view on how a fast-growing biotech company works and evolves. Concluding, the people who are working with and for Galapagos definitely possess the above mentioned motivations.

    Galapagos combines excellent science with strong commerce.
    The lines are short and you will see the direct impact of your work. Galapagos is actively recruiting top talent, who can help evolve the company into its next phase: becoming a fully integrated biopharmaceutical company. Recently, they started adding the last pieces to the puzzle: a phase three study and a commercial department. Some fifty people have already started in newly created positions within the company. But Galapagos aims to further attract many new employees to realise these developments. People who dare to think big. You?

    Since there will be plenty of opportunities available at Galapagos this year. I have listed four personality characteristics that you should have if you want to engage with an organisation such as Galapagos.

    Think outside the box: Looking for alternatives of conventional paths is imbedded in the organisation culture and core of Galapagos.

    Think big: Be motivated to make an impact on people and to achieve bigger results.

    Handle change: Change is inextricably connected to Galapagos. It is in their DNA to evolve into a new company over and over again: “They learn. They adapt. They step up.”

    Persevere: Being a goal getter.
    We are looking for the type of persons who thrive in this environment.

    If this appeals to you, get in touch and let’s talk. For Galapagos’ up to date vacancies please click here.
    www.glpg.com/careers-current-openings

    www.linkedin.com/pulse/reevaluating-c...
  12. k61 29 januari 2018 00:05
    He later returned to The Netherlands with one of his recruits, only to be recruited himself by CEO of Crucell, another biotech success story, to set up a new genomics division for the company. He then launched this division in a joint venture with Tibotec to get access to its high throughput screening technology, and that became GALAPAGOS.
  13. I have a dream 29 januari 2018 06:50
    quote:

    k61 schreef op 29 januari 2018 00:05:

    He later returned to The Netherlands with one of his recruits, only to be recruited himself by CEO of Crucell, another biotech success story, to set up a new genomics division for the company. He then launched this division in a joint venture with Tibotec to get access to its high throughput screening technology, and that became GALAPAGOS.
    Lees dan ook eens het boek: “De rebellen van Crucell” Hier staat nog meer in over het ontstaan van GLPG, maar geeft ook inzicht over de politiek binnen dergelijke bedrijven t/m de overname.
  14. Loureiro 29 januari 2018 10:59
    finance.yahoo.com/news/3-promising-st...
    However, don't let that scare you away from this up-and-coming, clinical-stage biotech. After all, Galapagos has a lot of news coming that could make it one of the industry's best-performing stocks to own in 2018.

    Specifically, Galapagos expects results from key studies in two major programs in 2018 and 2019. One of these programs is a collaboration project with Gilead Sciences (NASDAQ: GILD) on filgotinib, a treatment for autoimmune diseases, including rheumatoid arthritis. The other is a collaboration with AbbVie Inc. on cystic fibrosis drugs.

    Results from a pivotal study evaluating filgotinib in rheumatoid arthritis are anticipated this year, and if that data is good, it could pave the way for filgotinib to become a billion-dollar blockbuster. Currently, the market for rheumatoid arthritis medication tops $16 billion annually, and as a result, existing autoimmune disease drugs are among the bestselling drugs on the planet.

    Data is also on deck this year from a triplet combination therapy that Galapagos and AbbVie are developing to compete against Vertex Pharmaceuticals. Galapagos has already reported positive proof-of-concept data in cystic fibrosis, and if this trial is a success, too, it could open the door to sales in this blockbuster indication.

    Galapagos stands to benefit handsomely from both of these projects. It will split profits on filgotinib with Gilead Sciences in eight European markets, and it will get 20% to 30% royalties on U.S. sales, plus milestone payments that could eclipse $1 billion. Gilead Sciences already owns more than 10% of Galapagos, so there's a chance of a merger and acquisition (M&A) sometime down the line, too.

    Its relationship with AbbVie is similarly attractive. AbbVie will pay it royalties ranging from 15% to 20% on sales, plus up to $600 million in milestones. Galapagos can also choose to split profit with AbbVie in some European countries.

    Overall, Galapagos has a research and development (R&D) pipeline that includes drugs targeting $80 billion in annual revenue, and its got pivotal insight arriving over the next year. I think it's a top stock to consider buying in risk-tolerant portfolios.
  15. grounds for hope ? 29 januari 2018 14:27
    Een vraag voor de kenners :

    Ik neem momenteel medicatie om mijn UC te verdrukken. Ik geniet van een totale remissie.

    Kan iemand mij vertellen of het geneesmiddel filgotinib een betere medicatie zou moeten zijn t.o.v de bestaande middelen ? En waarom ?
    Gaan dokters hun patienten aanraden om over te schakelen op filgotinib ? Gaan ze de nieuwe gevallen onmiddellijk filgotinib voorschrijven ?

    dank
  16. grounds for hope ? 29 januari 2018 17:43
    Maar dit is toch belangrijk voor de beleggers. Mijn spécialist kende Filgotinib niet. Hij zei mij gewoon dat er momenteel tal van nieuwe medicijnen in ontwikkeling zijn voor deze ziekte. En ook verschillende nieuwe medicijnen de laatste jaren op de markt kwamen.
    Mijn vraag is of Filgotinib gewoon één van de velen is, of wordt deze innovatieve technologie de nieuwe toekomst voor inflammatoire aandoeningen ?
  17. BigMoepf 29 januari 2018 18:06
    quote:

    grounds for hope ? schreef op 29 januari 2018 17:43:

    Maar dit is toch belangrijk voor de beleggers. Mijn spécialist kende Filgotinib niet. Hij zei mij gewoon dat er momenteel tal van nieuwe medicijnen in ontwikkeling zijn voor deze ziekte. En ook verschillende nieuwe medicijnen de laatste jaren op de markt kwamen.
    Mijn vraag is of Filgotinib gewoon één van de velen is, of wordt deze innovatieve technologie de nieuwe toekomst voor inflammatoire aandoeningen ?
    Er zijn er meerdere in ontwikkeling van dit type medicijn. Met vermoedelijk elks voor en nadelen tov de andere. Dus het zal zeker geen 'one pill fits all' zijn. Maar voor medisch relevant advies, zou ik niet op een beleggersforum rondkijken. Want hier gaat 90% roepen dat Filgotinib zo goed is, dat je er zelfs energiezuinig auto's kan laten op rijden. En ook logisch, want we hebben er hier allemaal aandelen van :-)
4.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 208 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links