Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Is het tijd om in te stappen?"

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 11 januari 2018 12:39
    Beste Arend Jan en Handyman,
    Ik vind bovenstaand artikel van Arend Jan van groot inzicht, van steengoede onderbouwing. Ben dan ook al een kleine 40 jaar dagelijks met die beurzen bezig. De diverse dreunen zoals de Aziëcrisis, de LTCM crisis met zijn Nobelprijswinnaars die gruwelijke fortuinen in hedegefunds vrijwel volledig deden verdampen, de dotcomcrisis en uiteraard 2008: Alles meegemaakt en uitgezweten. Ik postte in de KK enkele weken geleden de grafiek van de mondiale beurswaarden tesamen. Geen enkele reactie, maar ik lees de reactie van Handyman hierboven, die daar erg bij aansluit. Gevolg: Besluit genomen mijn tientallen jaren bestaande strategie van 98 procent in aandelen toch "bij te sturen" Afgelopen maand behoor ik tot die beleggers die voor miljoenen VERKOCHT hebben. Daarmee hun portefeuille een flinke pluk cash gecreëerd hebben, waarbij nog altijd de aandelenportefeuille de overhand hebben. Maar: Het inzicht dat Arend Jan beschrijft en de postings die ik in de KK plaatste sluiten erbij aan: Toch maar eens wat aandelenpostities afbouwen. En geloof mij: het kost nog moeite ook om afscheid te nemen van aandelen die zovele jaren zo goed gedaan hebben. Maar die grafieken, die geweldige grafieken, doen mij de angst inboezemen dat ik toch besef, dit kan zo niet blijven doorgaan. Al twijfel ik vaak want de bitcoinhype en de giga hype in biotech aandelen leert ons juist dat er nog veel geïnvesteerd wordt in verwachtingen. En zoals Arend Jan al schreef: Zoiets kan nog wel ffff aanhouden. Maar mijn dotcombedrijven, mijn biotechbedrijven die voor 95 procent hun waarde verloren hebben toch hun sporen nagelaten. Ik zet een pluk op de cash-rekening.
    Peter
  2. a woman's interest... 11 januari 2018 13:00
    Hoi ffff
    om eerlijk te zijn fff, zit ik aan de andere kant vd lijn, heb niet een vermogen als jij en dus andere zorgen. Dat komt door andere oorzaken pech op lichamelijk en persoonlijk vlak. Neemt niet weg dat ik ondanks zelf niet te hebben kunnen investeren (pretty frustrating ind e tijd van avstgoeddaling enz) wel alles goed volg en mijn interesse heeft, daaromw aag ik mij toch aan een kleine reactie op jou fff...
    als je cash wilt houden, adviseer ik je dat over ca half jaar om te gaan zetten in dollars voor n groot deel. En evt wat andere valuta. Maar na een nog korte termijn oprisping van de euro, voorspel ik dat met alle monetaire schuldencrises en andere problemen/revoluties etc die we nog gaan krijgen in europa, dat de euro weer enorm zal dalen ten opzichte van de dollar..
    heb je toch je cash... maar doe je toch een ritje mee...;)
    Goede reis! ;)
  3. B.Legger 11 januari 2018 13:46
    Nog nooit heb ik gekocht als de koersen op hun top waren, zoals nu.Ik belegde voor het eerst in 1973 (net voor de oliecrisis) en pas in 1985 ging de beurs weer hoger. Natuurlijk miste ik zo de boomjarenwinsten van voor 2000, maar je vermogen daarna niet te zien halveren is toch ook heel leuk.
    Wat ik vreselijk moeilijk vind om in te schatten is de huidige situatie. Rente nul, geen grote stijging in zicht. Nog nooit meegemaakt. In de crisisjaren (1929-1940) met deflatie bleef de rente schommelen om de 4 procent. Een renteloze economie is m.i. structureel doodziek. Vandaar mijn zorg.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0696 -0,06%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.085,40 -0,29%
Gold spot 2.329,73 +0,33%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links