Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 89,640 19 apr 2024 17:38
  • +1,640 (+1,86%) Dagrange 88,280 - 89,920
  • 929.737 Gem. (3M) 575,3K

PB

1.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 september 2017 16:15
    Goedkeuring overname groothandelsactiviteiten Heineken door Sligro

    ACM stemt in met plannen.

    (ABM FN-Dow Jones) Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt heeft de overname van de groothandelsactiviteiten van bierbrouwer Heineken door Sligro Food Group goedgekeurd. Dit maakte Sligro woensdag bekend.

    "Dit is een belangrijke stap in de richting van afronding van de transactie die voorzien is in de loop van het vierde kwartaal van dit jaar", aldus Sligro in een toelichting.

    De samenwerking betekent dat Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor Heineken gaat uitvoeren. De uitzondering hierop is het leveren van tankbier, wat Heineken zelf zal blijven doen.

    Daarnaast zullen in het kader van deze voorgenomen samenwerking de groothandelsactiviteiten van het overige food en non-food assortiment waaronder frisdranken, waters, gedistilleerd, wijnen, thee en koffie, door Heineken worden verkocht aan Sligro.

    De groothandelsomzet van Sligro zal door de deal met circa 150 miljoen euro stijgen.

    Het aandeel Sligro Food Group handelde woensdag 0,1 procent lager op 37,43 euro en Heineken daalde 0,4 procent naar 88,10 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 18 september 2017 18:51
    Femsa verkoopt deel belang in Heineken

    Mexicanen verkopen belang 5 procent in Nederlandse brouwer.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Mexicaanse Femsa verkoopt een belang van ongeveer 5 procent in de Amsterdamse bierbrouwer Heineken, ofwel een bedrag van zo'n 2,5 miljard euro. Dit meldde persbureau Reuters maandag.

    Volgens Reuters wordt het belang via een zogenoemde accelerated bookbuilding verkocht. Geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid om in te schrijven op zowel aandelen van Heineken NV alsook Heineken Holding. De precieze verdeling wordt later vastgesteld aan de hand van de vraag uit de markt.

    Heineken kocht in 2010 de brouwerijen van Femsa in ruil voor eigen aandelen. De Mexicanen kregen hierdoor een belang van 12,5 procent in Heineken NV en 14,9 procent in Heineken Holding. Na verkoop rest er nog een belang van 7,5 procent voor Femsa in Heineken NV.

    De verkoop wordt begeleid door Morgan Stanley, JPMorgan en UBS.

    Het aandeel Heineken sloot maandag op een groen Damrak 0,1 procent lager op 87,59 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 20 september 2017 16:19
    Beursblik: Heineken loopt risico exclusiviteit in Mexico te verliezen

    Belang van Femsa in brouwer financieel gedreven.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken loopt na de verkoop van een deel van het belang in het bierconcern door Femsa het risico om zijn exclusiviteit voor de verkoop van bier in Oxxo-winkels van het Mexicaanse concern te verliezen. Dat stelde analist Sanjeet Aujla van Credit Suisse donderdag in een rapport over de transactie.

    De marktvorser merkte daarbij op dat de verkoop door Femsa van aandelen Heineken vooral was ingegeven door een tijdelijk belastingvoordeel en niet hoeft te leiden tot een verslechterde relatie. Maar het geeft volgens de analist wel aan dat de investering van Femsa in Heineken financieel gedreven is en niet strategisch.

    Daarbij ziet hij een groot risico dat Heineken de exclusiviteit voor de verkoop van bier in Mexicaanse Oxxo-winkels van Femsa in 2020 verliest, als de huidige exclusiviteitsclausule afloopt.

    De analist denkt niet dat Heineken het belang van Femsa zal afkopen, maar de flexibiliteit op de balans liever zal aanwenden om een actieve rol te kunnen blijven spelen in de consolidatie binnen de sector.

    Credit Suisse houdt op Heineken Underperform als advies bij een koersdoel van 83,00 euro. Op een licht rood Damrak noteerde het aandeel Heineken 0,3 procent hoger op 84,51 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 22 september 2017 18:27
    Heineken plaatst voor 800 miljoen euro aan obligaties

    Couponrente bedraagt 1,50 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft een twaalfjarig obligatieprogramma geplaatst met een omvang van 800 miljoen euro. Dit meldde de bierbrouwer vrijdag nabeurs.

    De couponrente bedraagt 1,50 procent en het programma loopt af op 3 oktober 2029.

    De stukken worden uitgegeven binnen het zogenoemde Euro Medium Term Note programma van het concern en zullen worden genoteerd aan de beurs in Luxemburg.

    De opbrengst van de obligatie-uitgifte zal worden aangewend voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de herfinanciering van bestaande schulden.

    BBVA, Crédit Agricole, Deutsche Bank, HSBC en Santander begeleidden de uitgifte.

    Op een rood Damrak sloot het aandeel Heineken vrijdag 0,1 procent lager op 83,70 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 22 september 2017 19:38
    Uitgelicht: Heineken onderuit na verkoop aandelen door Femsa

    Wisselende reacties op vermindering belang van Mexicaans bedrijf in Nederlandse brouwer.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken was deze week een van de sterkste dalers in de AEX, nadat de Mexicaanse grootaandeelhouder Femsa maandag bekendmaakte een groot pakket aandelen in de bierbrouwer te verkopen. Analisten zien bedreigingen en kansen vanuit deze transactie.

    Femsa verkocht een belang van 3,9 procent in Heineken NV, ofwel bijna 22,5 miljoen aandelen, tegen 84,50 euro per aandeel. Daarnaast deden de Mexicanen ook 7,7 miljoen aandelen Heineken Holding van de hand tegen 78,00 euro per aandeel. Heineken kocht in 2010 de bierbrouwerijen van Femsa in ruil voor eigen aandelen. Na afronding van de transactie daalt het belang van Femsa in Heineken NV van 12,53 naar 8,63 procent en in Heineken Holding van 14,94 naar 12,26 procent.

    L'Arche Green NV, het vehikel dat de familie Heineken gebruikt om de brouwer te kunnen blijven controleren, koopt bijna 2,6 miljoen aandelen Heineken Holding van Femsa.

    Femsa verwacht de totale transactie op 21 september te kunnen afronden. Met de verkoop haalt Femsa circa 2,5 miljard euro op. CEO Carlos Salazar Lomelín van Femsa zei dat de verkoop niet moet worden gezien als een gebrek aan vertrouwen in de toekomst van Heineken. Femsa wil de verkoopopbrengst herinvesteren in Mexico, waardoor het gebruik kan maken van een aantrekkelijke tijdelijke belastingmaatregel van de Mexicaanse overheid.

    Analist Sanjeet Aujla van Credit Suisse wees er woensdag in een rapport op dat de verkoop door Femsa van aandelen Heineken vooral was ingegeven door een tijdelijk belastingvoordeel en niet per definitie hoeft te leiden tot een verslechterde relatie. Maar het geeft volgens de analist wel aan dat de investering van Femsa in Heineken "financieel gedreven is en niet strategisch".

    Daarbij ziet hij een groot risico dat Heineken de exclusiviteit voor de verkoop van bier in Mexicaanse Oxxo-winkels van Femsa in 2020 verliest, als de huidige exclusiviteitsclausule daarover afloopt. De marktvorser denkt niet dat Heineken het belang van Femsa zal afkopen, maar de flexibiliteit op de balans liever zal aanwenden om een actieve rol te kunnen blijven spelen in de consolidatie binnen de sector. Credit Suisse houdt op Heineken Underperform als advies bij een koersdoel van 83,00 euro.

    Analisten van Investec zien echter voor investeerders ook pragmatische voordelen van de verkoop van Femsa van een deel van zijn belang in Heineken. Zij zien de verlaging van de koers van het bierconcern als een mooi moment om in te stappen.

    "We zouden iedere koerszwakte gebruiken als een koopmogelijkheid", schreef Investec in reactie. Volgens de analisten is het profiel van Heineken in de wereldwijde biermarkt met de focus op premium merken en een goede geografische spreiding momenteel het meest aantrekkelijk en is de balans van de brouwer sterk. Investec heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 105,00 euro.

    Het aandeel Heineken sloot in Amsterdam de week af met een verlies van 4,5 procent, wat resulteerde in een slotkoers op vrijdag van 83,70 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 5 oktober 2017 16:21
    Beursblik: Heineken realiseert solide volumegroei

    ING voorziet echter sterker negatief valuta-effect.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken zal over het derde kwartaal een solide groei van het autonome biervolume van 2,5 procent rapporteren. Dit verwacht analist Matthias Maenhaut van ING donderdag in een vooruitblik op de kwartaalcijfers die op 25 oktober verschijnen.

    De marktvorser denkt dat vooral de regio's Azië/Pacific en de Amerika's sterk hebben gepresteerd en dat er een herstel heeft plaatsgevonden in de regio Afrika en Midden-Oosten, maar dat vooral in Rusland een sterke verbetering merkbaar was.

    Voor Europa voorziet Maenhaut een moeizamere ontwikkeling, onder meer als gevolg van de weersomstandigheden en een beëindiging van de beursnotering van een Britse retailer.

    De analist verwacht bovendien een negatieve ontwikkeling van de wisselkoersen, waarbij de negatieve impact wordt getaxeerd op 84 miljoen euro in 2018.

    ING handhaafde het Houden advies op Heineken met een koersdoel van 86,00 euro.

    Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel Heineken donderdagochtend 0,1 procent lager op 84,26 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 17 oktober 2017 20:38
    Heineken tevreden over eerste jaar Formule 1-sponsoring

    Na een eerste rondje langs alle circuits in de wereld kijkt biermerk Heineken tevreden terug op zijn eerste jaar als sponsor van het racecircus Formule 1.

    Het Amsterdamse biermerk heeft ook al duidelijk voor ogen waar in het tweede jaar extra aandacht naar toe gaat. Het zal zich nadrukkelijker manifesteren bij de Grand Prix van het Belgische Spa, waar de populaire Nederlandse coureur Max Verstappen een soort thuiswedstrijd rijdt.

    Ook zal er meer aandacht zijn voor de VS, al ligt dat meer bij de nieuwe eigenaar van het merk Formule 1, het Amerikaanse entertainmentbedrijf Liberty Media.

    Niet drinken
    De ambities zijn groot, vertelt Hans Erik Tuijt, directeur global sponsorship van het Heineken-merk. De helft van de Formule 1-kijkers moet binnen drie jaar weten dat Heineken sponsor is. Ter vergelijking: de bekendheid van Heineken als Champions League-sponsor is na tien jaar 56%. ‘Een deel denkt nog steeds dat Amstel de Champions League sponsort.’ Anders gezegd: het doel van 50% naamsbekendheid is behoorlijk ambitieus.

    De omstreden combinatie van alcoholreclame en hard rijden bracht Heineken er toe zijn boodschap voor verantwoord alcoholgebruik aan te scherpen. Onder het motto 'When You Drive Never Drink' zijn bij races Heineken-flesjes te zien met een dikke rode streep erdoor. Daarvoor moest intern de nodige weerstand worden overwonnen. Tuijt: 'Het werd niet meteen met enthousiasme onthaald.'

    Maar er was een goede reden om over die interne kritiek heen te stappen. Heineken hoopt met sponsoring van de brullende motoren en het rokende rubber een fors deel van tweehonderd miljoen mensen te bereiken die het met zijn andere grote sponsorships (Champions League, James Bond) niet bereikt.

    Drinkende klanten in Azië
    De race-sponsoring helpt met name om consumenten in Azië te bereiken. ‘In Azië kijken ze minder Champions League doordat de wedstrijden 's nachts worden uitgezonden ’, zegt Tuijt. Het Heinekenmerk heeft die nieuwe klanten nodig om zijn groeiambities waar te maken: ‘Als we onze klanten niet meer willen laten drinken, hebben we meer drinkende klanten nodig.’

    Tuijt vindt sponsoring daarvoor het beste middel. ‘In 95% van de landen is Heineken een klein merk’, legt Tuijt uit. ‘In meer dan honderd landen is er geen budget om voor het Heinekenmerk te adverteren.’ Door wereldwijde sponsorschappen kan Heineken zich daar toch manifesteren. ‘Toen we de Mexicaanse bieren van Femsa overnamen, waren we daar al bekend door de Champions League.’

    Kleine sponsorschappen worden geschrapt
    Een andere reden waarom Heineken op zoek is naar nieuwe klanten is de toenemende concurrentiestrijd in de biermarkt. ‘Mijn vader had één biermerk’, zegt Tuijt. ‘Ik heb er al vijf en mijn kinderen hebben er straks tien.’ Dan is het noodzaak te blijven investeren in merkbekendheid, ook al hangt er aan de F1-sponsoring naar verluidt een prijskaartje van zo’n €220 mln.

    Bedragen noemt Heineken niet, maar doordat de Formule 1 erbij komt gaat het budget voor sponsoring volgens Tuijt dit jaar wat omhoog. Het totale sponsorbudget voor de racerij, voetbal, James Bond, het Holland Heineken Huis en de WK Rugby blijft echter redelijk constant. De afgelopen vijf jaar zijn er veel kleine sponsorschappen gestaakt. Tuijt: ‘Met kleine sponsorships, waar je het verschil niet maakt, kun je beter stoppen.’

    Voor de Formule 1 is Heineken een welkome nieuwkomer. De sport heeft het zwaar. Wereldwijd kampt de sport al Jaren met dalende kijkcijfers en de tribunes blijven steeds vaker leeg. Tuijt maakt zich daar geen zorgen om. Volgens hem gaan de kijkcijfers weer omhoog. Bovendien wil de nieuwe Amerikaanse eigenaar Liberty Media de sport groter maken in de VS. En er komen, voor het eerst in lange tijd, weer twee Grand Prix in Europa bij (Duitsland en Frankrijk).

    fd.nl/ondernemen/1222835/heineken-tev...
  8. forum rang 10 voda 23 oktober 2017 17:00
    ING verwacht solide volumegroei Heineken

    Gepubliceerd op 23 okt 2017 om 12:07 | Views: 779
    Heineken 16:43
    85,80 -0,42 (-0,49%)

    AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken zal over het derde kwartaal van dit jaar een solide volumegroei laten zien van 2,5 procent. Dat is althans de verwachting van analisten van ING. Kenners van de bank voorzien vooral groei in Azië, en dan met name in Cambodja en Vietnam. Heineken komt woensdag met een handelsupdate.

    Voor Europa verwacht ING mindere resultaten, vooral door het slechte zomerweer dit jaar in vergelijking met een jaar eerder. Dat zal vooral zijn weerslag hebben gehad op de resultaten in Nederland, Spanje, Frankrijk en Polen. De stijgende verkopen in Italië, Griekenland en Oostenrijk zullen dit negatieve effect maar deels teniet doen, zo verwacht de bank.

    In Rusland voorziet ING een verdere opleving voor Heineken. Ook in landen als Ethiopië, Zuid-Afrika, Mexico en Ivoorkust zullen de verkopen in de lift zitten. In China is net als in Europa sprake van een moeizame vergelijkingsbasis. Vooral A-merken zullen de resultaten in Brazilië een impuls zullen geven.

    Heineken
    Verder zal Heineken in de nabije toekomst meer last gaan hebben van negatieve wisselkoerseffecten. ING raamt de impact daarvan volgend jaar op 84 miljoen euro.

    De bierverkopen van Heineken vielen in de eerste jaarhelft hoger uit dan kenners voorzagen. Dat zorgde er ook voor dat de omzet en de winst hoger uitvielen dan waar rekening mee werd gehouden.
  9. forum rang 10 voda 24 oktober 2017 13:29
    Beursblik: Heineken ziet volumegroei versnelllen

    Analisten gaan uit van autonome volumegroei van 2,4 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken zal woensdag voorbeurs over het derde kwartaal een hogere volumegroei bekendmaken dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten in een door de bierbrouwer zelf gepubliceerde consensus.

    Voor het derde kwartaal wordt uitgegaan van een autonome groei van de geconsolideerde biervolumes van 2,4 procent tegen 2,0 procent in dezelfde drie maanden in 2016. Daarbij wordt uitgegaan van groei in alle regio's, behalve West-Europa. De grootste autonome volumegroei wordt voorzien voor de regio Azië/Pacific met een groeipercentage van 8,1 procent, toch flink minder dan 15,1 procent een jaar geleden.

    Voor West-Europa wordt autonoom een krimp van 0,3 procent voorzien, waar een jaar geleden nog een autonome groei van 0,6 procent werd gerealiseerd. Daarentegen wordt voor de regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa een autonome volumegroei van 3,3 procent voorzien, waar een jaar geleden nog een volumekrimp van 3,6 procent plaatsvond.

    Het totale geconsolideerde biervolume groeit in de analistenconsensus van 54,0 miljoen naar 58,1 miljoen hectoliter, met groei in alle regio's.

    Analist Matthias Maenhaut van ING denkt dat vooral de regio's Azië/Pacific en de Amerika's sterk hebben bijgedragen aan de groei, dat er herstel heeft plaatsgevonden in Afrika en het Midden-Oosten, maar dat vooral in Rusland een sterke verbetering merkbaar was. Voor Europa voorziet Maenhaut een moeizamere ontwikkeling, onder meer als gevolg van de weersomstandigheden. Hij verwacht bovendien een negatieve ontwikkeling van de wisselkoersen, waarbij de negatieve impact wordt getaxeerd op 84 miljoen euro in 2018. ING handhaafde het Houden advies op Heineken met een koersdoel van 86,00 euro.

    KBC Securities voorziet dat de autonome volumegroei is gedaald van 2,6 procent in het eerste halfjaar naar 2,0 procent in het derde kwartaal. Analist Wim Hoste verwacht vooral een zwakkere prestatie in Europa. KBC Securities houdt op Heineken Accumuleren als advies met een koersdoel van 95,00 euro.

    Op een grotendeels rood Damrak noteerde het aandeel Heineken dinsdag 0,5 procent lager op 85,42 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 25 oktober 2017 16:19
    Update2: Heineken verkoopt meer bier

    Volume hoger dan verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het derde kwartaal van 2017 meer bier verkocht dan analisten hadden verwacht. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalupdate van de Amsterdamse brouwer.

    CEO Jean-François van Boxmeer sprak van een "solide" prestatie in het afgelopen kwartaal, "met een versnelling van de autonome groei in Azië/Pacific, het Midden-Oosten en Oost-Europa".

    Autonoom lag de volumegroei op 2,5 procent, terwijl analisten rekenden op een autonome groei van 2,4 procent. Vooral in Azië deed de brouwer het goed met een autonome groei van 12,2 procent, maar dat was wel minder dan de 15,1 procent een jaar geleden. Verder was er autonome groei in alle regio's, met uitzondering van West-Europa, waar autonoom een krimp van 2,8 procent plaatsvond.

    De verkoop van het merk Heineken zat ook in de lift. In het derde kwartaal groeide het volume met 3,4 procent, waaraan vooral Brazilië, Zuid-Afrika, Rusland en Mexico bijdroegen.

    Het totale geconsolideerde biervolume groeide met 11,1 procent in het afgelopen kwartaal tot 60,0 miljoen hectoliter, waar analisten 58,1 miljoen hectoliter hadden voorzien.

    Nettowinst

    De nettowinst steeg in de afgelopen negen maanden van 1,24 miljard naar 1,49 miljard euro, waarbij het resultaat vorig jaar werd gedrukt door een afschrijving van 233 miljoen euro op acticviteiten in de Democratische Republiek Congo.

    Outlook ongewijzigd

    Het bierconcern uit Amsterdam hield vast aan de bij de halfjaarcijfers uitgesproken verwachting voor heel 2017 van verdere groei van autonome omzet en winst, ondanks een negatief valuta-effect dat vergelijkbaar is met 2016.

    De operationele marge zal zich, onvoorziene omstandigheden daargelaten, ontwikkelen in lijn met de doelstelling voor de middellange termijn met een jaarlijkse verbetering van circa 40 basispunten.

    Het aandeel Heineken sloot dinsdag op een lager Damrak een vol procent lager op 84,97 euro.

    Update2: om aanvullende informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 25 oktober 2017 16:22
    Beursblik: Heineken volumegroei wisselend

    ING ziet groter negatief wisselkoerseffect.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het derde kwartaal een sterk wisselende volume-ontwikkeling doorgemaakt. Dit meldde analist Matthias Maenhaut van ING woensdag naar aanleiding van de kwartaalupdate. van het bierconcern.

    De marktvorser merkte op dat de volumegroei in Afrika, Midden-Oosten, Oost-Europa en Azië/Pacific sterker was dan verwacht, maar dat de volumegroei in de Amerika's zwakker was dan voorzien en de volumekrimp in West-Europa grote was dan verwacht.

    De analist merkte verder op dat de verwachting van Heineken voor de negatieve impact van wisselkoersverhoudingen voor het jaarresultaat nu hoger uitpakt, maar dat de verwachtingen voor de jaarresultaten ten opzichte van de halfjaarrapportage ongewijzigd zijn gebleven.

    Maenhaut voorziet voor heel 2017 een margegroei van 60 basispunten.

    ING heeft op Heineken een koopadvies met een koersdoel van 86,00 euro. Op een vlakke AEX noteerde het aandeel Heineken woensdag bijna 2 procent lager op 83,31 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 20 november 2017 16:23
    Heineken zoekt koper Beer & Food - media

    Waardering van Spaanse divisie wordt geschat op 10 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken wil een koper vinden voor de Spaanse divisie Beer & Food. Dit meldde de Spaanse zakenkrant Expansión zondagavond op basis van bronnen.

    Volgens Expansión heeft Heineken al eerste stappen gezet om een nieuwe eigenaar voor Beer & Food te vinden door Key Capital Partners als adviseur in te schakelen. Er zouden al diverse private-equity-huizen interesse hebben getoond, waaronder Nazca en Abac Capital.

    Onder de divisie vallen onder meer de merken Gambrinus, Cruz Blanca en Official Irish Pub. Heineken zou erop aansturen dat de nieuwe eigenaar deze lokale merken blijft aanbieden en dat het huidige personeel aanblijft. Dit zou volgens Expansión zelfs zwaarder wegen voor Heineken dan de uiteindelijke overnameprijs. Bronnen in de markt mikken op een waardering van Beer & Food van 10 miljoen euro.

    Beer & Food zou ongeveer 400 horecagelegenheden hebben.

    Het aandeel Heineken sloot vrijdag 0,1 procent lager op 83,84 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 1 december 2017 16:57
    Sligro en Heineken sluiten samenwerkingsovereenkomst

    Strategische samenwerking reeds op 9 mei 2017 aangekondigd.

    (ABM FN-Dow Jones) Sligro en Heineken hebben definitief een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dit meldden het groothandels- en supermarktconcern en de Nederlandse bierbrouwer vrijdag voorbeurs.

    De twee bedrijven gaan voor een periode van 15 jaar samenwerken op het gebied van logistiek voor bier en cider in Nederland, waarbij Sligro de logistieke activiteiten van Heineken voor de Nederlandse horeca zal gaan uitvoeren, dat wil zeggen het opslaan en de levering van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor Heineken uitvoeren.

    Daarnaast behelst de strategische samenwerking de verkoop van de overige onderdelen van de Heineken drankengroothandel aan Sligro. De financiële details van deze transactie werden niet vermeld.

    De samenwerking werd reeds op 9 mei 2017 aangekondigd. Inmiddels is er "finale overeenstemming" bereikt, aldus Sligro.

    Het aandeel Heineken sloot donderdag op een rood Damrak 0,1 procent hoger op 85,59 euro, terwijl Sligro 0,2 procent lager sloot op 38,43 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 4 december 2017 16:24
    Heineken bouwt brouwerij in Mozambique

    Gepubliceerd op 4 dec 2017 om 06:45 | Views: 750

    Heineken 16:05
    85,70 +0,80 (+0,94%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken bouwt voor 85 miljoen euro een nieuwe brouwerij in Mozambique, waarvoor de eerste steen maandag werd gelegd. De brouwer heeft nu nog alleen een verkoopafdeling in het Afrikaanse land.

    De eerste flesjes bier moeten in Mozambique in de eerste helft van 2019 van de band rollen. ,,Investeren in een nieuwe markt als Mozambique past bij Heinekens ambitie om uit te breiden en in iedere markt de nummer een of een sterke nummer twee te zijn ’’, zei Boudewijn Haarsma, managing director van Oost- en West-Afrika bij Heineken.

    De bierbrouwer onderzoekt ook de mogelijkheid om de grondstoffen voor bier deels uit Mozambique te halen.

    Heineken opende dit jaar nog een brouwerij in Ivoorkust en in 2015 een in Ethiopië.
  15. forum rang 10 voda 15 december 2017 15:57
    Heineken gaat biermerk Mort Subite internationaal pushen - media
    Heineken wil verkoop Belgische biermerk verdubbelen tegen 2022.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite internationaal in de markt zetten. Dit meldde het Belgische dagblad De Tijd vrijdag.

    "In Amerika, Azië en Europa zien we veel potentieel", zei Jan Bosselaers, de marketingdirecteur van Alken-Maes, dat eigenaar is van Mort Subite en onderdeel van Heineken.

    Het biermerk is momenteel te koop in twaalf landen. Nu het biertje de status krijgt van een internationaal Heineken-merk, zoals Affligem en Desperados, wordt dat aantal de komende jaren fors opgedreven", schreef de krant. "Door zijn nieuwe status zal Mort Dubite binnenkort beschikbaar zijn in alle landen waar Heineken nu actief is. Dat is zowat de hele wereld", aldus Bosselaers. "Tot nu prezen we Mort Subite op eigen houtje aan in andere Europese landen. Nu krijgen we de steun van Heineken en zijn ijzersterke logistieke netwerk", voegde hij toe.

    "We rekenen op een verdubbeling van de verkoop van Mort Subite tegen 2022", besloot de marketingdirecteur.

    Heineken sloot donderdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 85,99 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 9 januari 2018 16:14
    Beursblik: Heineken presteert sterk in de Amerika's
    Bryan Garnier voorziet aanhoudende groei in de regio.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken presteert sterk in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, waar het bierconcern ongeveer een kwart van zijn omzet en operationeel resultaat genereert. Dit stelden analisten van Bryan Garnier dinsdag in een rapport.

    De marktvorsers merkten daarbij op dat ze verwachten dat de sterke groei van de afgelopen jaren zich zal voortzetten en rekenen op een jaarlijkse omzetgroei voor de komende periode van bijna 6 procent. Mede dankzij synergieën uit de acquisitie van Kirin Brazil voorzien ze een groei van het operationeel resultaat in de regio van zelfs 12 procent per jaar.

    Dankzij de sterke prestaties in de Amerika's voorzien de analisten voor Heineken als totaal een groei van het operationeel resultaat van 2,1 procent in 2018 en 3,6 procent in 2019.

    De omzetgroei in de regio wordt vooral verwacht vanuit Mexico, dat goed is voor 38 procent van het volume, en Brazilië, goed voor 35 procent van het volume. De analisten wezen daarbij op de groei van de bevolking, herstel van de Latijns-Amerikaanse economieën, focus op de premium merken en groei van de bierconsumptie per inwoner.

    Bryan Garnier maakte de kanttekening dat de teleurstellende prestaties in de Verenigde Staten naar verwachting zullen resulteren in een lage groei in het land. Maar in 2018 zal Heineken de grootste media-investering ooit doen en bijna alle merken zo een 'boost' proberen te geven. Als dat inderdaad resultaat oplevert, draagt dat alleen maar bij aan de groei in de Amerika's, merkten de analisten op.

    Bryan Garnier ziet aanvullend interessante acquisitiemogelijkheden voor Heineken in de regio, waaronder volledige controle over CCU.

    Het advies van het beurshuis luidt Kopen met een koersdoel van 101,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken dinsdag 0,1 procent hoger op 88,38 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 30 januari 2018 11:31
    Correctie: Heineken wil banen schrappen in Spanje -- media
    Onderhandelingen met vakbonden op woensdag.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken wil met vakbonden onderhandelen om het personeelsbestand in Spanje terug te kunnen brengen. Dit meldde de Spaanse krant Expansión dinsdag op basis van bronnen.

    Heineken zou op 31 januari een nieuwe ERE, een vorm van werkgelegenheidsafspraken, willen maken met vakbonden. Dit zou in de eerste instantie honderd werknemers treffen. Voor de Spaanse divisie van Heineken werken in totaal 2.600 werknemers.

    Een tweetal vakbonden bevestigden tegenover Expansión dat het in gesprek treedt met Heineken, maar stelde dat het nog onduidelijk is welke afdelingen precies zullen worden getroffen door de maatregelen van de brouwer.

    Het aandeel Heineken sloot maandag 0,5 procent lager op 89,94 euro.

    Correctie: om juiste aantal werknemers te vermelden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 8 februari 2018 16:37
    'Heineken voert winst en omzet op'

    Gepubliceerd op 8 feb 2018 om 12:12 | Views: 789

    Heineken 16:14
    85,24 -0,60 (-0,70%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in 2017 naar verwachting een hogere winst en omzet behaald, met een verder gestegen bierverkoop. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt maandag voorbeurs met resultaten naar buiten.

    Volgens de ramingen komt de nettowinst (beia) uit op 2,2 miljard euro, tegen bijna 2,1 miljard euro in 2016. De omzet wordt geschat op 21,7 miljard euro, van 20,8 miljard euro in het voorgaande jaar.

    De groei van het verkoopvolume zou volgens de consensus liggen op 1,7 procent, tot ruim 206 miljoen hectoliter. In 2016 voerde Heineken de bierverkopen met 3 procent op. Waarschijnlijk zag Heineken met name in de regio Asia Pacific de verkoop vorig jaar flink groeien, terwijl in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika de groei wat minder uitbundig was.

    Heineken heeft voor dit jaar een verwachting uitgesproken voor een verdere autonome groei van de omzet en winst, ondanks aanhoudend wisselvallige economische omstandigheden en nadelige wisselkoerseffecten.
  19. forum rang 10 voda 9 februari 2018 14:39
    Beursblik: groei voorzien voor Heineken
    Consensus rekent op stijging volume, winst en omzet.

    (ABM FN-Dow Jones)Heineken heeft in het afgelopen jaar naar verwachting meer bier verkocht, waardoor zowel de omzet als de winst zijn gestegen. Dit bleek uit de analistenconsensus die de brouwer zelf heeft verzameld.

    Volgens deze consensus heeft Heineken in 2017 geconsolideerd 215,4 miljoen hectoliter bier verkocht. In 2016 was dit 200,1 miljoen hectoliter. De autonome volumegroei nam volgens de voorspellingen wel iets af, van 3,0 naar 2,7 procent.

    De omzet, vóór bijzondere posten en amortisatie van acquisitiegerelateerde immateriële activa (beia), steeg met 5,6 procent tot net geen 22 miljard euro. De sterkste groei, van 19 procent, wordt in de Amerika's verwacht.

    Autonoom nam de omzetgroei bij Heineken naar verwachting toe van 4,8 naar 5,3 procent. Op autonome basis deed Azië/Pacific het volgens de analisten erg goed met een toename van 7,8 procent. Maar ook in de andere regio's was er autonoom groei, waarbij de half procent groei in Europa het zwakst was.

    De operationele winst (beia) van de brouwer liep vermoedelijk met 5,5 procent op tot 3,73 miljard euro, terwijl de nettowinst (beia) steeg van 2,10 miljard naar 2,22 miljard euro.

    Analisten zullen oog hebben voor de outlook die Heineken af zal geven voor het lopende jaar. Marktvorsers van Bryan Garnier verlaagden vrijdag hun verwachtingen voor 2018 vanwege de sterke euro tegenover de dollar en andere valuta in Azië en Oost-Europa.

    De analisten voorzien een gerapporteerde aangepaste EBIT-groei van vijf procent voor dit jaar, waar eerder nog rekening werd gehouden met een groei van 9,7 procent. Naar verwachting van de analisten zal de euro een negatieve impact hebben van 175 miljoen euro op de aangepaste EBIT, zowel dit jaar als de komende jaren.

    Heineken opent maandag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde vrijdag 0,6 procent lager op 83,72 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 12 februari 2018 16:12
    Update: Heineken boekt meer winst
    Omzet ook omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones)Heineken heeft in 2017 meer bier verkocht waarop meer werd verdiend en wil dit jaar de winstgevendheid vergroten. Dit bleek maandag uit de resultaten van de bierbrouwer.

    Heineken verkocht afgelopen jaar in totaal 218,0 miljoen hectoliter bier, ten opzichte van 200,1 miljoen hectoliter in 2016. De autonome volumegroei bleef gelijk op 3,0 procent. Een door Heineken verschafte consensus ging uit van 2,7 procent.

    De hoogste groei op eigen kracht werd geboekt in de regio Azië/Pacific met 8,9 procent. Analisten hadden hier een groei van 7,8 procent voorspeld.

    De omzet, vóór bijzondere posten en amortisatie van acquisitiegerelateerde immateriële activa (beia), steeg met 5,4 procent tot 21,9 miljard euro. Hier ging de consensus ook uit van krap 22 miljard euro.

    Autonoom stegen de inkomsten met 5,0 procent. De consensus lag op 5,3 procent en in 2016 kwam de autonome groei uit op 4,8 procent.

    Heineken zag de EBIT (beia) met 6,2 procent stijgen tot 3,76 miljard euro. De nettowinst nam toe van 2,10 miljard naar 2,25 miljard euro. De consensus ging uit van respectievelijk 3,73 miljard euro en 2,22 miljard euro.

    Outlook

    "We verwachten dat de omstandigheden zullen worden gekenmerkt door volatiliteit en onzekerheid", zei bestuursvoorzitter Jean-Francois van Boxmeer. De topman zei dat in de komende jaren gewerkt wordt aan zowel omzet- als winstgroei.

    Dit jaar wil de brouwer de operationele winstmarge met ongeveer 25 basispunten laten groeien. Deze marge kwam in 2017 uit op 17,2 procent, een stijging van 14 basispunten ten opzichte van 2016. Tevens wordt gerekend op verdere autonome omzet en winstgroei.

    Wat betreft de investeringen rekent Heineken dit jaar op circa 2 miljard euro, ten opzichte van 1,7 miljard euro in 2017. Het plan is om te investeren in de ontwikkelende markten. Zo wil het concern uit Amsterdam de productiecapaciteit uitbreiden in Mexico, Cambodja, Vietnam, Ethiopië en Haïti. In Ivoorkust wordt een nieuw brouwerij geopend en in Mozambique gaat Heineken er een bouwen.

    Heineken wil over het afgelopen jaar een dividend uitkeren van 1,47 euro per aandeel. Over 2016 werd 1,34 euro uitgekeerd.

    Het aandeel Heineken sloot vrijdag op 83,84 euro.

    Update: om extra informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
1.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links