Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Parbleu

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. emilio!.! 9 januari 2018 08:38
    zo veel tijd je steekt in het zeiken over de T2 belegger zo weinig moeite doe je om wat positiefs te melden bijzonder jammer.

    twitter.com/Baidu_Inc/status/95051800...

    TomTom is the leader in global mapping services – so whether it’s DuerOS or Apollo, we need global mapping coverage. So we’ve joined forces w/ @TomTom to make sure all our customers can go global w/ high-definition location, mapping & production capability -Ya-Qin Zhang #CES2018
  2. Brulboei 9 januari 2018 09:43
    Even over de tweet van Holger over de SNB: de verklaring voor deze koerssprong ligt volgens mij iets dieper: Toen de SNB om de stijging van de CHF probeerde tegen te gaan door EUR te kopen en CHF op de markt te slingeren, hebben ze op grote schaal kwaliteitsaandelen in de Eurolanden gekocht. De koerswinsten die ze daarmee nu maken vertalen zich in een solide balans en daarmee gepaard gaande stijging van SNB aandelen.
  3. putter 9 januari 2018 11:17
    Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker opent de strijd om het budget van de EU - en dus ook de Belgische bijdrage aan dat budget - te doen stijgen.
    Moeten Belgen, samen met andere Europeanen, meer betalen voor de Europese Unie? De vraag wordt dit jaar de inzet van een belangrijke politieke strijd. De Europese Commissie is namelijk de voorbereidingen begonnen voor de meerjarenbegroting 2021-2027.
    Juncker gaf maandag ook het eerste politieke schot voor de boeg. Het Europese budget van 140 miljard euro, of ongeveer 1 procent van het bruto binnenlands product van de EU-landen, moet volgens hem omhoog.
    Brexit
    De EU heeft bij de opmaak van haar nieuw budget namelijk twee problemen. Het eerste is dat de Britten vertrekken, die netto meer betalen aan de EU dan ze terug kregen. De brexit slaat een gat van een kleine 13 miljard euro in de begroting.
    De tweede reden is dat de EU een duidelijker antwoord op migratie, defensie en binnenlandse veiligheid wil bieden. Dat betekent dat grenzen beter worden bewaakt, dat terreur beter wordt bestreden, maar ook dat er meer wordt geïnvesteerd in Afrika om te verhinderen dat migratie op gang komt. Al die plannen kosten geld.
    De vraag wordt nu hoe de regeringen van de EU-landen op zijn voorstel reageren. Nettobetalers als Nederland en Duitsland zijn doorgaans bijzonder koele minnaars van meer geld voor de EU.
    De Duitser Gunter Oettinger, de Europees commissaris voor Begroting wil alvast dat de helft van het nieuwe geld uit besparingen komt. Hij wil daarbij niet snijden in het uitwisselingsprogramma Erasmus-plus en in EU-subsidies voor onderzoek en ontwikkeling. Daardoor komen het landbouwgeld en de steunfondsen voor arme regio's in beeld.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links