Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,898 24 apr 2024 10:51
  • -0,702 (-4,50%) Dagrange 14,822 - 14,986
  • 3.399.480 Gem. (3M) 11,3M

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts
Pagina: «« 1 ... 213 214 215 216 217 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 november 2017 16:35
    DNB doet digitale testaanvallen op banken

    Gepubliceerd op 14 nov 2017 om 07:07 | Views: 996

    AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) gaat digitale testaanvallen laten uitvoeren op banken, beursexploitanten en clearinghuizen. Dat zegt bestuurder Petra Hielkema van DNB dinsdag tegen het Financieele Dagblad. Het programma krijgt de naam Tiber.

    Volgens Hielkema, verantwoordelijk voor betalingsverkeer en marktinfrastructuur, zijn aanvallen op de financiële sector een dagelijkse aangelegenheid. ,,Je moet constant op je qui vive zijn, altijd met de laatste ontwikkelingen meegaan. Omdat de deelnemende partijen aan Tiber de resultaten met elkaar delen, kunnen we de cyberweerbaarheid versneld vergroten."

    De bedoeling van het programma is dat onder de vlag van DNB een team van hackers van gerenommeerde cybersecuritybedrijven opdracht krijgen in te breken bij een financiële instelling. Met de tests moeten de financiële instellingen zich voorbereiden op eventuele aanvallen in de toekomst van georganiseerde misdaad en natiestaten.
  2. forum rang 10 voda 21 november 2017 12:12
    RBC wordt mondiale systeembank

    Group BPCE juist van de lijst gehaald.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Bank of Canada (RBC) komt dit jaar op de lijst van dertig mondiale systeembanken, ten koste van de Franse bank- en verzekeringsgroep Groupe BPCE, die van de lijst valt. Dit maakte de Financial Stability Board dinsdag bekend.

    Mondiale systeembanken moeten extra capaciteit hebben om verliezen te absorberen, vanwege hun belang voor de stabiliteit van het internationale financiële systeem. Dit betekent hogere kapitaaleisen dan voor andere banken.

    De lijst bevat met ING Groep ook één Nederlandse bank.

    De beoordeling gebeurt onder meer op grond van de grootte van de bank, zijn verbondenheid met het wereldwijde bancaire systeem en zijn complexiteit.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 21 november 2017 12:23
    ING versterkt zakelijke dienstverlening

    Gepubliceerd op 21 nov 2017 om 12:03 | Views: 182

    ING 12:03
    15,17 +0,01 (+0,07%)

    AMSTERDAM (AFN) - ING gaat zijn wereldwijde dienstverlening voor zakelijke klanten verder versterken, waarbij investeringen worden gedaan en het personeelsbestand wordt uitgebreid. Financiële gegevens en details over het aantal extra banen werden daarbij niet gemeld.

    Het financiële concern is nu met Wholesale Banking actief in meer dan veertig landen. Volgens ING zal de focus op sectoren worden versterkt, net als het internationale netwerk en worden investeringen gedaan in bancaire adviesdiensten. Verder wordt meer ingezet op data-analyse. De groeistrategie voor zakelijke dienstverlening loopt over een aantal jaren.

    ING stelt dat het plan past binnen de huidige klantgerichte strategie. De investeringen worden gefinancierd door de hogere inkomsten en kostenvoordelen die moeten komen uit de initiatieven.
  4. forum rang 10 voda 21 november 2017 12:56
    ING ontvouwt groeiplan voor zakenbank

    Wijzigt organisatiestructuur.

    (ABM FN-Dow Jones) ING wil de groei bij de zakenbank versnellen door investeringen in Azië en de Amerika's, data-analyse en de kennis van sectoren. Dat maakte de bank dinsdag bekend.

    Daarbij zal de zakenbank meer worden georganiseerd rond sectoren en regio's, in plaats van rond producten, en zullen de dagelijkse bankdiensten wereldwijd worden gladgestreken.

    De maatregelen moeten de bank nog relevanter maken voor zijn klanten.

    "We hebben de uitstaande activa van de zakenbank in de afgelopen vijf jaar met meer dan dertig procent zien groeien en de winst voor belasting met meer dan 70 procent", stelde directeur Isabel Fernandez van ING Wholesale Banking in een verklaring. "We verwachten dat de leningengroei doorgaat."

    De bank noemt geen cijfers, maar zal wel extra personeel inhuren voor de groeigebieden. De kosten van de investeringen worden gedekt door de verwachte hogere inkomsten, nieuwe omzet en kostenvoordelen.

    Sectorspecialist

    De zakenbank van ING is de afgelopen jaren steeds meer een specialist geworden in sectoren zoals de mijnbouwsector, handels- en grondstoffenfinanciering, en de technologie- en telecomsector.

    De bank gaat nu zijn organisatiestructuur veranderen, zodat regio's, sectoren en de innovatie-afdeling straks direct rapporteren aan Fernandez. De organisatiestructuur is nu nog grotendeels op producten gebaseerd.

    Om klanten wereldwijd dezelfde ervaring te bieden, worden de dagelijkse zakelijke bankdiensten, zoals betaaldiensten, handelsfinanciering en valutatransacties, verder geïntegreerd.

    De veranderingen zijn de invulling van een meerjarenplan, dat vanaf januari 2018 wordt doorgevoerd, zei woordvoerder Caroline van der Giessen van ING in een toelichting tegen ABM Financial News. Er zijn geen specifieke producten of diensten waar ING mee wil ophouden, zei woordvoerder Van der Giessen. "Het is echt een groeistrategie."

    Open platforms

    Als onderdeel van de strategie van ING om het 'go-to' financiele platform te worden, gaat de bank gaat zijn platform openstellen voor producten van andere aanbieders.

    Ook wordt meer geïnvesteerd in de capaciteiten voor data-analyse en databeheer, in de expertise over sectoren en analistenresearch "om onze kennis aan het werk te zetten voor onze klanten", aldus Fernandez.

    Het open platform betekent dat er met meer partijen zal worden samengewerkt, waar in het geval van startup-bedrijven vervolgens ook in kan worden geïnvesteerd, via een eerder aangekondigd investeringsplatform, ING Ventures.

    Het aandeel ING Groep noteerde vanmiddag 0,1 procent lager op 15,15 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 21 november 2017 13:25
    DNB: techbedrijven gaan banksector opschudden

    Gepubliceerd op 21 nov 2017 om 13:04 | Views: 221

    AMSTERDAM (AFN) - Grote techbedrijven als Google en Amazon zullen de financiële sector flink gaan opschudden als zij ook voor ,,bankje gaan spelen". Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) in een toelichting over het toezicht de komende jaren.

    Door nieuwe regels wordt het voor partijen zoals grote techbedrijven vanaf begin volgend jaar makkelijker om financiële diensten te gaan leveren. De vraag is of banken en andere partijen in de sector de technologische ontwikkelingen kunnen bijhouden en of ze er op kunnen inspelen en hoe een en ander voor de sector als geheel zal uitpakken.

    Jan Sijbrand, voorzitter toezicht van DNB, legt uit dat het niet alleen de techreuzen zijn die voor opschudding kunnen zorgen. Ook start-ups kunnen volgens hem voor reuring zorgen. Dit soort bedrijfjes bestempelt Sijbrand eerder als een verrijking voor het economische systeem, waarbij sommige initiatieven zullen worden ,,geabsorbeerd" door de grotere spelers.
    Serieuze concurrenten
    De ,,jumbo-techbedrijven" zullen volgens de bestuurder serieuze concurrenten kunnen worden van onder meer grote banken. Dit kan mogelijk zorgen voor verdringing op de markt.

    DNB praat momenteel met partijen in de markt om te bezien of zij voldoende klaar zijn voor de op handen zijnde wijzigingen. Daarbij probeert DNB waar mogelijk ook regelgeving ,,die niet past", te wijzigen. ,,Wij zitten soms zelf in de weg", erkent Sijbrand, die daarbij in sommige gevallen spreekt van een onbedoeld effect door maatregelen die in de crisis zijn genomen.

    Geopolitieke ontwikkelingen
    Overigens zijn technologische ontwikkelingen niet het enige waar de sector rekening mee moet houden. Volgens DNB zijn ook geopolitieke ontwikkelingen zoals spanningen rondom Noord-Korea en de brexit-onderhandelingen risico's voor het systeem. Ook zorgen nieuwe regels mogelijk voor reuring.

    Qua toezicht ziet DNB verder in het bijzonder toe op de ontwikkeling van het klimaat en de gevolgen daarvan voor de sector en bestrijding van financieel-economische criminaliteit.
  6. forum rang 10 voda 22 november 2017 13:25
    'Banken klaar voor zwartste brexit-scenario'

    Gepubliceerd op 22 nov 2017 om 13:00 | Views: 546

    ING 13:05
    15,25 +0,15 (+0,96%)

    LONDEN (AFN) - Banken in de eurozone bereiden zich voor op het slechtst denkbare scenario bij de onderhandelingen over de brexit. Volgens topman Ralph Hamers van ING is het nog altijd hopen op het beste, maar moet zeker rekening worden gehouden met het zwartst mogelijke scenario. Dat zei hij tegen Bloomberg TV.

    Eerder trof de Europese Centrale Bank (ECB) al maatregelen om ervoor te zorgen dat Europese banken de zwaarst mogelijke klap aankunnen. Zo heeft de ECB banken met dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk onder meer gevraagd om een ,,rampenplan" op te stellen.

    Voorlopig zit er nog weinig schot in de onderhandelingen tussen de Britten en de Europese Unie over de voorwaarden van de uittreding. Kenners menen dat een 'harde' brexit, waarbij de Britten ook uit de interne markt en de douane-unie stappen, het Europese bankensysteem aanzienlijk minder winstgevend zal maken.
  7. forum rang 10 voda 24 november 2017 16:57
    Fitch positiever over de Volksbank

    Gepubliceerd op 24 nov 2017 om 16:45 | Views: 0

    LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietrating van de Volksbank opgeschroefd van BBB+ naar A-. De stap is volgens de kredietbeoordelaar ingegeven door de sterke financiële resultaten van de bank.

    Daarbij verwacht Fitch dat de voormalige SNS bank de goede lijn ook in de nabije toekomst weet vast te houden. Volgens het bureau is het dan wel noodzakelijk dat de Volksbank zijn binnenlandse op retail gerichte strategie handhaaft en qua hypotheekverstrekking weinig risico's blijft nemen.

    Ook de groei van de Nederlandse economie is een duw in de rug voor de Volksbank aldus de kredietbeoordelaar. Fitch wijst onder meer op de afnemende werkloosheid en de aantrekkende huizenmarkt.

    De Volksbank richt zich anders dan grote banken als ING, ABN AMRO en Rabobank wat meer specifiek op de binnenlandse markt. Daardoor zou de bank meer moeten kunnen profiteren van de trends dan de concurrentie, aldus Fitch.
  8. forum rang 10 voda 29 november 2017 17:07
    Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ING

    ING dankzij groei aantrekkelijkste Benelux-bank voor UBS.

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor ING verhoogd van 16,40 naar 17,40 euro, met handhaving van het koopadvies.

    Analist Johan Ekblom, die de banken in de Benelux gaat volgen bij UBS, noemde ING de aantrekkelijkste naam onder de banken uit de Benelux, vanwege de leningengroei, het efficiënte digitale model, de geslaagde internationale expansie, het lage risicoprofiel en de sterke kapitaaldiscipline.

    UBS rekent op een jaarlijkse groei van de winst per aandeel met 6 procent en van het dividend met 8 procent in de komende jaren tot en met 2021. De bank gaat uit van een omzet die met 3 tot 4 procent zal groeien per jaar, samen met de kredietverlening, en goede kostenbesparingen.

    Ekblom verwacht stabiele marges in Nederland, terwijl ze in België mogelijk zullen dalen. Verschuiving door groei in de buitenlandse 'Challenger markten' zal een positieve invloed hebben, verwacht hij. De markt onderschat volgens de analist de snel groeiende fee-inkomsten, die circa 30 procent aan de omzetgroei kunnen bijdragen.

    De Basel 4-regels zullen de indruk van overtollig kapitaal wegnemen, verwacht UBS, tenzij DNB de nationale aanvullende kapitaaleisen voor Nederlandse banken daardoor zou versoepelen, waar Ekblom niet van uitgaat.

    De analist gaat uit van een dividendrendement van 4,4 procent in 2017, wat licht bovengemiddeld is voor de sector, waarbij de verwachte dividendgroei van 8 procent in de jaren daarna aantrekkelijk is. Op basis van de koerswinstverhouding is ING het goedkoopste bankaandeel in de Benelux, volgens UBS.

    Het nieuwe koersdoel biedt een potentieel voor een totaal rendement voor aandeelhouders van 19 procent.

    ING noteerde woensdag 1,0 procent hoger op 15,33 in een groene AEX-index.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 29 november 2017 17:15
    ESMA tik toezichthouders Nederland, IJsland en Cyprus op de vingers

    Belgische FSMA scoort uitstekend.

    (ABM FN) De financiële toezichthouders van Nederland, Cyprus en IJsland zijn hebben hun zaakjes met betrekking tot de Europese MiFID-regels niet op orde. Dit bleek uit een evaluatierapport van de Europese koepelorganisatie ESMA.

    Nederland scoort op bijna alle vlakken een onvoldoende terwijl België overal volgens de richtlijnen handelt. Er werden vier zaken geëvalueerd, namelijk risico-evaluatie, toezichtsverplichtingen, rapportageverplichtingen en de adviesfunctie.

    Deze ochtend nog stelde de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten, vanaf 3 januari 2018 te gaan controleren of marktpartijen zich houden aan de nieuwe MiFID 2-regels, waarbij de focus zal liggen op de transparantie van kosten en de kwaliteit van nieuwe producten voor beleggers en op het opsporen van dubieuze transacties en marktmisbruik. Maar de AFM zei ook "proportioneel [te] handelen" daar waar de regels pas in een erg laat stadium duidelijk werden.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 29 november 2017 21:09
    Boete voor ING in Turkije

    Gepubliceerd op 29 nov 2017 om 13:14 | Views: 1.571

    ING 17:36
    15,35 +0,17 (+1,12%)

    ANKARA (AFN/BLOOMBERG) - De Turkse dochter van ING heeft een boete gekregen van de kartelautoriteiten in Turkije vanwege schending van mededingingsregels. De boete bedraagt 21,1 miljoen Turkse lira (4,5 miljoen euro).

    ING liet weten de boete aan te vechten. Ook Royal Bank of Scotland (RBS) kreeg een boete, al ligt die veel lager. Volgens Turkse toezichthouders hebben de banken gevoelige informatie gedeeld over leningen aan zakelijke klanten.

    Er werden in totaal dertien banken onderzocht. Het Turkse onderdeel van Mitsubishi UFJ werd eveneens schuldig bevonden aan schending van de regels, maar kreeg geen boete opgelegd.
  11. forum rang 10 voda 7 december 2017 17:49
    Basel 4 raakt vooral buffers Noord-Europese banken

    Duidelijkheid voor banken over bufferkapitaal.

    (ABM FN-Dow Jones) Bankentoezichthouders wereldwijd zijn het eens geworden over regels die banken minder ruimte geven om zelf hun kapitaaleisen te berekenen. Dat maakten kopstukken donderdagmiddag bekend in het Zwitserse Basel.

    De toezichthouders, onder voorzitterschap van Mario Draghi van de Europese Centrale, gingen donderdag akkoord met de voorstellen van het Bazels Comité voor het bankentoezicht, die het sluitstuk vormen van de strengere kapitaaleisen die na de financiële crisis werden opgesteld voor banken.

    In de nieuwe regels werd een kapitaalvloer vastgelegd van 72,5 procent. Dit betekent dat de buffer die een bank volgens zijn intern risicomodel mag aanhouden, niet lager mag zijn dan 72,5 procent van de kapitaaleis volgens een conservatiever standaardmodel, dat voor alle banken hetzelfde is. De regels gaan gelden vanaf 1 januari 2022 en worden in een periode van vijf jaar ingevoerd.

    "Deze hervormingen zullen helpen om de risicogewogen kapitaalratio's van banken minder verschillend, beter vergelijkbaar en transparanter te maken", zei voorzitter Stefan Ingves van het Bazels Comité.

    Zoals zij al jaren hebben zien aankomen, zullen de buffers van de grote Nederlandse banken hierdoor fors slinken. Door de lage verliezen die zijn geleden op Nederlandse woninghypotheken, hoefden banken dankzij hun interne modellen hier de laatste jaren weinig bufferkapitaal voor aan te houden, om onverwachte verliezen op te vangen.

    Over de aanpassing, die veel banken in Noord-Europa en de Benelux relatief hard zal raken, werd lang gesteggeld in het Bazels Comité voor het bankentoezicht, vooral tussen Amerikaanse tegenstanders en Europese voorstanders van interne modellen.

    Onder andere Frankrijk lag lang dwars bij het sluitstuk van de Basel 3-regelgeving, dat door tegenstanders vaak als Basel 4 werd aangeduid. Maandag liet de president van de Franse centrale bank al blijken tegen persbureau Reuters dat hij bereid was om bij de vergadering van donderdag een compromis te sluiten, mede door de lange overgangsperiode.

    De kapitaalvloer zal de risicogewogen kapitaalbuffer van ABN AMRO met ongeveer 500 tot 600 basispunten laten dalen, bevestigde topman Kees van Dijkhuizen onlangs bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal. Dat kost ongeveer een derde van het bufferkapitaal. De bank heeft daar de afgelopen jaren al voor gespaard.

    Woordvoerder Jeroen van Maarschalkerweerd van ABN AMRO zei donderdag dat de bank niet direct een reactie zou geven op het besluit. Als alle details al meteen bekend worden gemaakt, zijn er eerst complexe berekeningen nodig om de gevolgen te doorzien.

    Daarbij moeten de richtlijnen van het comité eerst nog worden omgezet in Europese wetgeving, wat naar verwachting twee jaar zal duren. Ook dat maakt het lastig voor banken om nu al uitspraken te doen over de gevolgen.

    ABN AMRO kondigde eerder al aan bij de jaarcijfers beleggers een update geven over zijn kapitaalbeleid, ook als er geen uitsluitsel uit Basel zou zijn. Die duidelijkheid kunnen beleggers nu wel tegemoet zien.

    Rabobank, dat de Nederlandse hypothekenportefeuille een paar jaar geleden nog "de parel op de balans" noemde, is al begonnen om een deel van de portefeuille te verkopen aan beleggers, in verband met de strengere regels.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 8 december 2017 15:49
    Beursblik: Basel IV per saldo gunstig

    Bank of America noemt KBC favoriet.

    (ABM FN-Dow Jones) Met het rapport donderdagavond van het Basels comité komt een einde aan een decennium van verdere regulering en onzekerheid. Dit stelden analisten van Bank of America Merrill Lynch vrijdag.

    "De spelregels zijn nu bepaald", aldus de analisten. Dat betekent volgens de marktvorsers ook dat banken kunnen gaan werken aan een geloofwaardig strategisch plan voor de middellange termijn, terwijl de nieuwe regels worden geïmplementeerd.

    Hoewel Basel IV negatief is voor banken uit Frankrijk en de Benelux, is de uitkomst minder slecht dan uit sommige concepten aanvankelijk bleek. De risicogewogen kapitaalbuffer voor de zal met 10 tot 15 procent stijgen en voor ABN AMRO volgens de analisten zelfs mogelijk met meer dan 25 procent. "Al met al denken we dat de uitkomst per saldo positief is voor de sector", aldus Bank of America.

    De Amerikaanse bank heeft een voorkeur voor KBC Groep, dat mogelijk nog eens een miljard euro kan laten terugvloeien naar aandeelhouders, Société Générale en Natixis. Op alle drie de aandelen heeft Bank of America een koopaanbeveling.

    Vrijdagochtend behoorden de financials tot de grootste stijgers op de beurs. ABN AMRO won 5,9 procent, ING Groep steeg 2,8 procent en KBC Groep handelde 2,7 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 12 december 2017 16:41
    ING bouwt financiering energie uit kolen af

    Gepubliceerd op 12 dec 2017 om 06:46 | Views: 845

    ING 16:20
    15,65 +0,02 (+0,10%)

    AMSTERDAM (AFN) - ING noemt als eerste grote bank een concrete datum voor een einde aan de financiering van kolenenergie. De bank wil uiterlijk eind 2025 ,,nagenoeg geen" geld meer steken in elektriciteitsopwekking uit kolen.

    Concreet betekent dat volgens de bank dat per direct geen nieuwe klanten worden aangenomen in de energiesector die voor meer dan 10 procent afhankelijk zijn van kolen. Van nieuwe klanten wordt bovendien verlangd dat ze plannen hebben om dat percentage in 2025 afgebouwd te hebben tot hooguit 5 procent, wat in investeringskringen als nihil wordt gezien.

    Verder geldt ook voor bestaande klanten dat ING eind 2025 geen energiebedrijven meer financiert die voor meer dan 5 procent kolen gebruiken. Om ze te helpen bij de energietransitie financiert ING nog wel energieprojecten die niet meer op kolen gebaseerd zijn.

    Kredietverlening

    Ten slotte wordt de kredietverlening aan kolencentrales tot eind 2025 afgebouwd. ING financierde sinds 2015 al geen nieuwe kolencentrales meer. Het kreeg de afgelopen tijd echter nog wel kritiek van milieuorganisaties, omdat een uitzondering gold voor bedrijven waarmee vóór 2015 al verplichtingen waren aangegaan.

    ING, dat ook de eigen CO2-uitstoot met de helft wil verlagen ten opzichte van 2014, laat via manager bedrijfsethiek Arnaud Cohen Stuart weten al langer bezig te zijn met de nieuwe strategie. Zo was de bank naar eigen zeggen ook al een van de eerste grote banken die klimaatneutraal ging werken.

    Voorbeeld

    Een van de redenen om nu aan de vooravond van een nieuwe klimaatconferentie in Parijs extra stappen te zetten zijn de toenemende kredietrisico's indien regelgeving wordt aangescherpt. ,,Als steenkool verder aan banden wordt gelegd, dan ontstaat een kredietrisico voor banken. Dat speelt nu nog niet in alle landen, maar wij denken dat ook in landen in Azië uiteindelijk stappen worden gezet."

    Greenpeace laat weten blij te zijn met de stappen die ING zet. De milieuorganisatie spreekt van een ,,indrukwekkende zet" die laat zien dat kolen hun langste tijd hebben gehad. ,,Het is nu aan de andere banken, pensioenfondsen en verzekeraars om hier een voorbeeld aan te nemen en net als ING te stoppen met het financieren van klimaatverandering."
  14. forum rang 10 voda 21 december 2017 16:34
    Goed jaar voor aandelenanalisten
    Opvolgen adviezen Credit Suisse meest waardevol.

    (ABM FN-Dow Jones) Aandelenanalisten hebben een goed 2017 achter de rug. Dit bleek uit het jaarlijkse onderzoek van Dirk en Willem Gerritsen, respectievelijk docent aan de Universiteit van Utrecht en zelfstandig data-analist.

    De favoriete Nederlandse aandelen van analisten deden het 2,2 procent beter dan de markt, terwijl de minst geliefde aandelen het juist 3,2 procent slechter deden dan het marktgemiddelde.

    Beleggers hadden volgens de onderzoekers het beste kunnen luisteren naar de analisten van Credit Suisse. Een long-short strategie op basis van de adviezen van de Zwitserse bank leverde een rendement op van 15 procent. In 2016 eindigde Credit Suisse nog op de derde plek.

    Jefferies, vorig jaar nog eerste, zakte dit jaar naar de tweede plek. Hier leverde een long-short strategie een rendement op van 14 procent. Ditzelfde rendement werd behaald met de adviezen van Barclays. Daarmee presteerde de Britse bank beduidend beter dan in 2016, toen het op de achtiende plek eindigde.

    Het slechtst waren beleggers dit jaar uit met de adviezen van Bryan Garnier. Deze analisten volgen leverde een negatief rendement op van 37 procent. Bij Berenberg werd een negatief rendement behaald van 16 procent. In 2016 eindigde Berenberg van de 20 banken op de twaalfde plek. Bryan Garnier werd in 2016 niet meegenomen in het onderzoek.

    KBC Securities eindigde dit jaar op de vierde plek, InsingerGilissen op de achtste plek en NIBC op de elfde plek. ABN AMRO werd vijftiende en ING zeventiende.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 21 december 2017 20:19
    Grote banken ruim binnen kapitaaleisen in 2018
    KBC zal bij jaarcijfers impact Basel IV bespreken.

    (ABM FN-Dow Jones) De drie grote beursgenoteerde banken in de Benelux, ING, KBC en ABN AMRO, voldoen ruim aan de kapitaaleisen die de Europese Centrale Bank in 2018 stelt. Dat maakten de drie banken deze woensdag en donderdag bekend, als uitkomst van het jaarlijkse evaluatieproces, de Supervisory Review and Evaluation Process (SREP), door de toezichthouder.

    Voor zowel ING als voor ABN AMRO geldt in 2018 een risicogewogen kapitaaleis van 10,4 procent en KBC 10,6 procent.

    Dat zal naar verwachting geen problemen opleveren komend jaar voor de drie banken. Bij de derdekwartaalcijfers over 2017 rapporteerde ING een ruim hogere kernkapitaalratio van 14,5 procent, terwijl KBC 15,9 procent meldde en ABN AMRO 17,6 procent rapporteerde.

    De drie banken zitten dus ruim boven de eis. Banken hebben de afgelopen jaren al extra buffers opgebouwd, om te kunnen voldoen aan toekomstige strengere regels in een aangepaste versie van het Basel III-kapitaalraamwerk. Deze aanpassing, vaak aangeduid als Basel IV, wordt pas vanaf 2022 geleidelijk van kracht en moeten de komende nog worden omgezet in wet- en regelgeving door Europese instanties.

    Impact Basel IV

    KBC kondigde donderdag ook aan dat het bij de jaarcijfers de impact op de bank zal bespreken van het recente akkoord binnen het Basel-comité.

    ABN AMRO meldde eerder al dat de bank in het eerste kwartaal van 2018 een update geeft over zijn kapitaalpositie. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit bij de publicatie van de jaarcijfers zal gebeuren en dat daarbij ook het nieuwe Basel-akkoord zal worden besproken.

    Volgens de Nederlandsche Bank komen Nederlandse banken ongeveer 14 miljard euro tekort om te voldoen aan de nieuwe eisen. De invoeringsdatum en hun winstgevendheid biedt hen echter ruim de tijd om dit tekort aan te vullen zodat de gevolgen beheersbaar zijn, stelde de toezichthouder.

    Voor beleggers is het vooralsnog gissen hoe dat "voorlopige" kapitaaltekort van 14 miljard euro is verdeeld over de Nederlandse banken, althans volgens de berekeningen van de toezichthouder. Dat kan namelijk gevolgen hebben voor het dividend dat zij de komende jaren kunnen verwachten.

    Vooral ABN AMRO zou door eerdere voorstellen voor de Basel IV-aanpassingen hard geraakt worden, omdat de bank veel voordeel heeft van interne modellen, waardoor de kapitaaleisen voor de grote hypotheekportefeuille fors konden worden verlaagd. Die ruimte wordt door de Basel IV-regels sterk beperkt.

    Datzelfde geldt naar verwachting in minder sterke mate voor ING en KBC.

    ING heeft aan ABM Financial News laten weten dat het "in een later stadium" zal communiceren over de gevolgen van het Basel IV-akkoord.

    Analisten van UBS klaagden deze maand in een rapport over de grote informatie-assymetrie die is tussen de banken en beleggers, zo lang de banken geen update geven over de gevolgen van de nieuwe kapitaaleisen.

    Toezichthouder De Nederlandsche Bank maakt zich daar geen zorgen over. "Gezien de omvang en complexiteit van de wijzigingen hebben banken tijd nodig om de impact voldoede betrouwbaar te bepalen en hun beleidsreacties vast te stellen. De AFM waakt over een correcte omgang met koersgevoelige informatie", aldus een woordvoerder tegen ABM Financial News.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 22 december 2017 12:14
    Beleggers kiezen voor vertrouwde fondsen

    Gepubliceerd op 22 dec 2017 om 11:15 | Views: 824

    AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse beleggers hebben dit jaar weer het meeste vertrouwen in de grote Nederlandse fondsen. In de Binck Beleggers Top 200, die de beleggingen op een rij zet die klanten van online broker BinckBank het vaakst in bezit hebben, staat Shell net als vorig jaar bovenaan. Ook nummer twee ING en nummer drie KPN zijn ongewijzigd.

    Het eerste niet-Nederlandse fonds staat op de dertiende plaats. Het gaat dan om het Belgische Ageas, dat de Belgische en internationale verzekeringsactiviteiten van het voormalige Fortis omvat. Techbedrijf Apple is op plaats 34 het eerste Amerikaanse bedrijf.

    Dat cryptomunten stevig in de belangstelling staan, is ook te zien in de Binck-lijst. Een Bitcoin tracker, een beleggingsfonds dat de koers van de bitcoin volgt, staat op plaats 103. Verderop in de lijst staat ook nog een Ether tracker, die cryptomunt Ethereum volgt.
  17. forum rang 10 voda 24 december 2017 16:01
    Kerstinkopen verbreken pinrecord uit 2016

    In de aanloop naar Kerstmis is het dagrecord van het aantal pintransacties verbroken: vrijdag waren het er 18,2 miljoen. Het vorige record, op vrijdag 23 december 2016, was 17,7 miljoen pinbetalingen.

    ANP / Gyurka Jansen 23-12-17, 19:41 Laatste update: 19:57
    30

    Volgens de Betaalvereniging Nederland is zaterdag bovendien het record van verwerkte transacties per seconde (tps) verbroken: tussen 14.30 en 15.00 uur waren het per seconde 567, het oude tps-record stond op 536.

    Lees ook
    We pinnen erop los voor pakjesavond: 421 miljoen euro

    Contactloos
    De helft van het aantal pinbetalingen gebeurt nu contactloos. ,,Dat is extra handig in de kou bij de oliebollenkraam", aldus een woordvoerder. Zowel online als bij de kassa in winkels wordt vaker elektronisch betaald dan vorig jaar rond deze tijd. ,,Omdat Kerstmis dit jaar op maandag en dinsdag valt, zijn vooral de aankopen aan de toonbank over een extra dag gespreid. Ook zondag worden naar verwachting nog relatief veel boodschappen gedaan.''

    Voor betalingen via iDEAL was het record op Black Friday (24 november) met 2,4 miljoen transacties in 24 uur tijd. De iDEAL-piek in de dagen voor Kerstmis was op woensdag met 1,75 miljoen betalingen.

    www.ad.nl/economie/kerstinkopen-verbr...
  18. forum rang 10 voda 29 december 2017 13:44
    ING koopt aandelen in Bank of Beijing
    Bank investeert 240 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) ING Group heeft voor 240 miljoen euro aandelen bij de emissie van Bank of Beijing (BoB) gekocht. Dit maakte de bank vrijdag bekend.

    BoB kondigde in april 2017 aan aandelen uit te gaan geven. In totaal heeft de Chinese bank 2,9 miljard gewone aandelen uitgegeven waarmee circa 2,8 miljard euro is opgehaald. Dit is meer dan de aanvankelijke intentie om 2,4 miljard aandelen uit te geven. Met het opgehaalde kapitaal is de Tier 1 kapitaalratio van BoB verbeterd van 8,5 naar 10,2 procent.

    ING heeft voor 240 miljoen euro 265 miljoen aandelen gekocht. Het belang van ING in BoB is nu 13,0 procent, ten opzichte van 13,6 procent eerder. Daarmee blijft ING de grootste aandeelhouder in de Chinese bank.

    ING zei dat de aankoop van de aandelen geen grote impact zal hebben op de verlies en winstrekening.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 4 januari 2018 16:21
    UBS zet ING terug op favorietenlijst
    ABN AMRO geschrapt na koerswinst.

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft ABN AMRO van zijn lijst met favoriete bankenaandelen gehaald, na de behaalde koerswinst sinds september, en heeft ING er juist weer opgezet, op basis van verwachte groei. Dat bleek uit een donderdag gepubliceerd sectorrapport de Zwitserse zakenbank.

    ING, dat in september vorig jaar van de favorietenlijst werd gehaald, keert terug met een koersdoel van 17,40 euro. Beide Nederlandse banken hebben een koopadvies.

    Volgens UBS biedt ING fatsoenlijke volumegroei bij zijn internetbanken, tegen hoge marges, met kans op meer fees door cross-selling. Daarbij verwacht UBS dat de omzet en de voorzieningen voor oninbare leningen de komende jaren gaan meevallen en dat de risico's voor de groei laag zijn.

    De analisten van UBS denken dat de marges bij de Nederlandse retailbank van ING niet verder zullen stijgen, zoals ze afgelopen jaren wel deden, maar dat zou eventueel kunnen meevallen. Ook veronderstelt UBS dat de Basel IV-regels het kapitaalsurplus bij ING geheel zullen opslokken. Anderzijds rekent UBS op stabiliserende marges in België, wat kan tegenvallen, gezien de recente dalingen.

    Hardnekkig hoge kosten

    De Europese bankensector lijkt in het algemeen aantrekkelijk, ten opzichte van de rest van de markt, nu er meer duidelijkheid is over kapitaaleisen en de ECB de rente gaat verhogen. In absolute zin zijn Europese banken echter tamelijk vol gewaardeerd, stelde UBS.

    De bank houdt onder andere rekening met tegenvallende inkomsten in Italië, Duitsland en Spanje, en met hardnekkige hoge kosten, omdat banken te weinig hebben geinvesteerd in IT.

    De hoge kosten kunnen weer leiden tot consolidatie in de sector vanaf eind 2018. Met name in Duitsland, Italië en Frankrijk is de sector daar rijp voor, meent UBS, terwijl in Nederland overnames juist geenszins aantrekkelijk zijn, net als in Scandinavië en de Baltische staten.

    Naast ING werden Danske Bank en Santander op de favorietenlijst gezet, samen met Credit Suisse, SocGen en UBI Banca. Banken om te vermijden zijn AIB, Bankia, EFG, HSBC en Standard Chartered.

    Het aandeel ING noteerde donderdag 1,9 procent hoger op 15,73 euro op een groene beurs. ABN AMRO won 0,9 procent in Amsterdam op 27,04 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.541 Posts
Pagina: «« 1 ... 213 214 215 216 217 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links