Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DSM FIRMENICH AG AEX:DSFIR.NL, CH1216478797

  • 103,850 19 apr 2024 17:29
  • +1,100 (+1,07%) Dagrange 101,800 - 103,800
  • 365.250 Gem. (3M) 463,8K

DSM weer op zoek naar overnamekandidaten

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. hegveld2023 3 januari 2018 07:09
    In het Fd van vandaag, 3 januari, staat een artikel over DSM en haar zoek naar overnamekandidaten. Afgelopen 3 jaar heeft DSM alleen maar verkocht en nagenoeg niet gekocht op enkele kleine overnames na. Nu zitten ze heel goed bij kas. In het verleden liep het gerucht dat Evonik DSM wilde overnemen. Nu zou weleens andersom kunnen zijn, dat DSM Evonik overneemt. Ook Csm werd weleens gekoppeld aan DSM. Nu DSM heel goed bij kas zitten, kan dit gevaarlijk zijn voor DSM en tot gevolg hebben dat DSM overnameprooi wordt.
  2. hegveld2023 3 januari 2018 08:48
    Zie artikel van Wim Hoste van KBC Securities d.d 23 juni 2017

    Corbion op termijn overnamekandidaat
    Vrijdag 23 juni 2017 | Bron: AB Media | Reageer als eerste
    Beursblik: (ABM FN-Dow Jones) Een overname van Corbion op termijn zou geen verrassing zijn. Dit schreef analist Wim Hoste van KBC Securities vrijdag in reactie op de koersstijging van het aandeel een dag eerder na overnamegeruchten.
    Volgens Wallstreetwires.com heeft Corbion adviseurs ingehuurd, nadat het bedrijf zou zijn benaderd voor een overname door een private equity partij en een sectorgenoot. Volgens de website zou er een bod van 35,00 euro per aandeel Corbion zijn gedaan, maar zou het Nederlandse bedrijf in onderhandelingen een prijs van 40,00 euro per aandeel willen bedingen.
    Volgens Hoste van KBC Securities is het lastig te checken of de geruchten op waarheid berusten. De analist merkte op dat de kwaliteit van Wallstreetwires.com duidelijk niet te vergelijken is met die van gerenommeerde namen als Mergermarket en de Financial Times.
    Hoste paste zijn taxaties voor Corbion dan ook niet aan vanwege de overnamespeculatie, maar wees er wel op dat het bedrijf geen referentieaandeelhouder heeft en de sector waarin het opereert een is die zonder meer uitnodigt tot een consolidatie.
    Op termijn denkt de analist wel dat partijen als DuPont, DSM en Evonik interesse zullen hebben in Corbion. DSM zei echter dit jaar geen grote overnames te zullen doen en DuPont is volgens Hoste druk bezig met de fusie met Dow Chemical.
    KBC Securities heeft een Houden advies op Corbion met een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel sloot donderdag bijna 12 procent hoger op 29,39 euro.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links