Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1435 1436 1437 1438 1439 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 december 2017 19:42
    quote:

    whammy schreef op 30 december 2017 16:26:

    [...]

    Ik geloof er niets van dat bij Merkel de achterliggende gedachte is/was vluchtelingen op te nemen uit economisch oogpunt, eerder is de oorzaak haar achtergrond. Het is nog niet zo lang geleden dat Duitsland zich volledig buiten het politieke spectrum hield vanwege één feit: de schaamte als volk wat er tijdens WOII heeft plaatsgevonden. Heel langzaam aan verdwijnt die schaamte omdat de generatie uitsterft die de oorlog en de ellende daarvan aan het uitsterven is.
    transact.ft.com/en-gb/?play=economic-...
  2. sniff 30 december 2017 21:17
    quote:

    asti schreef op 30 december 2017 19:42:

    [...]
    transact.ft.com/en-gb/?play=economic-...
    Diversiteit om meer innovatie te krijgen betekent niet dat je maar tal van mensen willekeurig moet binnenlaten. Dit kan - en wordt al - bereikt worden door samenwerking. Universiteiten over de hele wereld werken samen. Bedrijven hebben kantoren in vrijwel elk land. Men reist de hele wereld over en investeert in andere landen. Je hoeft niet per se in een land te wonen met een gelijke verhouding wit/zwart/bruin/etc aan huidskleuren om diversiteit binnen de wereldeconomie te hebben.

    Als je niet wilt dat menselijk kapitaal verloren gaat, zou je juist deze mensen niet allemaal moeten verplaatsen, maar juist investeren op lokatie, zodat de slimme jongens en meisjes daar goede kansen hebben in plaats van moeten vechten om te overleven.
  3. Belegde boterham 30 december 2017 21:52
    quote:

    NewKidInTown schreef op 30 december 2017 19:26:

    Ik zou er voor willen pleiten dat regeringsleiders in de eerste plaats op komen voor de belangen van de eigen staatsburgers, dan komt er een hele poos niets en dan pas je bemoeien met de rest van de wereld. Dat geldt voor Duitsland, eigenlijk voor alle landen.

    Ik droom nog een poosje verder ........
    ? Denk je niet dat de 'relatief' oorlogsvrije periode voor 1e wereldlanden komt door de bemoeienis en 't politiek gekonkel met elkander?

    Beter in dialoog en gesteggel en gekanker bij het publiek over 't milieu, de vluchtelingenquota, de steun aan de 'Zeuro' en de Euro dan strijd met elkander?
  4. forum rang 6 Chiddix 30 december 2017 21:53
    quote:

    NewKidInTown schreef op 30 december 2017 19:14:

    [...]

    Ik plaats het maar even hier want het heeft alles te maken met vluchtelingen, europa en immigratie te maken:

    "’Bijna helft Duitsers wil vertrek Merkel’

    BERLIJN - Bijna de helft van de Duitsers vindt dat Angela Merkel binnenkort moet opstappen als bondskanselier. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerde peiling van de krant Die Welt.

    Volgens het onderzoek is 46 procent van mening dat de christendemocrate zo snel mogelijk moet opstappen

    In 2015 dacht ik, de domineesdochter is de weg helemaal kwijt. Zij neemt een eigenzinnig besluit. Legt dat op aan Europa maar ben tot een ander inzicht gekomen nadat er veel meer bekend werd over de achtergronden van het besluit. Het is wel mogelijk , dat Europese leiders tot andere inzichten komen wat is uitgebroedt in 2008 in Brussel. Er werden nadat de immigratiegolf slecht viel bij het EU volk wat maatregelen genomen. Zijn tijdelijke zoethoudertjes uit politieke overwegingen. Het nationalisme in de kiem smoren. En dat is gelukt. UK uitgezonderd.
    Na de nederlaag van Wilders is er een nieuwe beweging ontstaan in Nederland tot verbazing van Rutte,Pechtold,Buma en Klaver.
  5. forum rang 6 Chiddix 31 december 2017 09:02
    Merkel en Macron hebben grote plannen. Ze gaan meer werk van maken van de eenwording. Eerst zal er een nieuw kabinet moeten komen in Duitsland. Waarschijnlijk schuift Martin Schulz straks aan met zijn SPD. Een behartiger van vluchtelingeninstroom. Niet vreemd. Hij was jarenlang thuis in Brussel en in het EP. Merkel moet weg zal niet zomaar gebeuren. Ze gaat voor een vierde termijn.
    Ze zei een keer in een interview, ik sta nog helemaal achter mijn uitspraken uit 2015. Haar uitspraken bleken achteraf beleid van Brussel(EU beleid) te zijn, om krimp bevolking op te vangen en de economie op peil te houden op termijn.
  6. [verwijderd] 31 december 2017 09:08
    www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...

    Angst voor massa-aanrandingen: ‘vrouwenzones’ tijdens Oud en Nieuw
    Voor vrouwen die zich tijdens de jaarwisseling in Berlijn onveilig voelen of worden lastiggevallen, worden speciale ‘safe zones’ ingesteld. Het grootste Oud en Nieuwfeest in Duitsland wordt zondag in Berlijn gehouden, en centreert zich vooral rond de Brandenburger Tor.

    De veilige zone-maatregel is een reactie op de massa-aanrandingen in Keulen twee jaar geleden. De safe zones worden bemand door medewerkers van het Rode Kruis.

  7. [verwijderd] 31 december 2017 09:10
    quote:

    @realjohnnywalker schreef op 31 december 2017 09:08:

    www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...

    Angst voor massa-aanrandingen: ‘vrouwenzones’ tijdens Oud en Nieuw
    Voor vrouwen die zich tijdens de jaarwisseling in Berlijn onveilig voelen of worden lastiggevallen, worden speciale ‘safe zones’ ingesteld. Het grootste Oud en Nieuwfeest in Duitsland wordt zondag in Berlijn gehouden, en centreert zich vooral rond de Brandenburger Tor.

    De veilige zone-maatregel is een reactie op de massa-aanrandingen in Keulen twee jaar geleden. De safe zones worden bemand door medewerkers van het Rode Kruis.

    twitter.com/olgalengyel/status/947238...

    Polish authorities have set up a special "safe zone" for women in preparation for New Year's Eve celebrations
  8. forum rang 6 Chiddix 31 december 2017 09:26
    Problemen van krimp bevolking en de economie moet op peil blijven d.m.v immigratie , is te volgen. Of Nederland zonder ruime immigratie in problemen komt , weet ik niet.
    De keerzijde is, met immigratie brengt je ook problemen binnen. Andere culturen en goddienst. De Islam is bepaald geen vredelievende goddienst daar het een verdeeld huis is(gematigd/extreem). Er wordt veel geweld gebruikt om de standpunten kracht bij te zetten. Dit speelt zich voornamelijk af in het M.O en Afrika. Een Jihad binnen eigen gelederen.
  9. forum rang 7 rene l 31 december 2017 10:02
    quote:

    Chiddix schreef op 31 december 2017 09:26:

    Problemen van krimp bevolking en de economie moet op peil blijven d.m.v immigratie , is te volgen. Of Nederland zonder ruime immigratie in problemen komt , weet ik niet.
    De keerzijde is, met immigratie brengt je ook problemen binnen.
    Ik snap ook weinig van de gedachten gang van mevr. Merkel en haar Eurofiele aanhangers.

    Europa is nu al overvol, Pim zei het tenslotte al jaren terug, ons land is vol.
    Zelf denk ik eerst aan onze huidige jonge generatie.
    Voor velen is er geen woning te krijgen, een gezin stichten wordt dus uitgesteld, en de nieuwkomers krijgen voorrang.

    Daarnaast maken velen zich ook zorgen over hoe ons land verloederd en willen daarom bewust zelf geen kinderen.
    Het is eigenlijk te zot voor woorden, maar het is wel de realiteit.
    Regering, doe hier iets aan.

    De problemen met immigratie zijn enorm groot, figuren uit Afrika nemen het niet zo nauw met onze normen en waarden en hanteren hun eigen regels.
    Het zit gewoon in hun genen, dit zul je nooit veranderen.
    Ik kijk maar eens naar het aantal berovingen, overvallen en geweldsdelicten dit jaar bij ons, je mag het niet zeggen, maar in 9 van de 10 gevallen is het signalement treffend.

    Harde cijfers worden onder de pet gehouden, ik zal binnenkort eens een lijstje maken en deze hier plaatsen.
    En wees daarnaast eerlijk, ze slijten hun apparaat niet alleen met pissen en hebben juist een grote kinderschare.
    En daarnaast denk ik ook wel eens, in hun thuisland gebeuren er gekke dingen.
    Laten we maar oppassen dat ze geen besmettelijke ziektes onder hun leden dragen waarvan we nu nog niet weten wat de gevolgen kunnen zijn op termijn.

    Waarom moeten we steeds meer, de mensen moeten als een robot gaan functioneren, de verwachtingen worden steeds meer opgerekt, en of de mensheid er gelukkiger van wordt, persoonlijk denk ik van niet.

    Mij bekruipt steeds meer het gevoel dat mevr. Merkel, dhr. Rutte, en vele andere Eurofiele regeringsleiders zo'n enorme hekel hebben aan hun eigen mensen dat ze ze het liefst zo snel mogelijk uit willen roeien.
  10. forum rang 9 josti5 31 december 2017 10:34
    De machten áchter Merkel/Rutte en de rest willen een ándere Europeaan creëren - zo ongeveer als de robot, die jij omschrijft, rene: de loonslaaf die net genoeg verdient om te kunnen consumeren, teneinde de economische groei in stand te kunnen houden.
    In dat systeem passen geen vrijgevochten, in de jaren 60 en later opgegroeide mensen: die zijn veel te 'lastig' voor het systeem.
    Daarom wordt de schooljeugd al enkele decennia anders 'opgevoed', gaat een minister zich met 'nepnieuws' bemoeien (NPO is zeker géén nep, zeker???), en worden 60-70 miljoen 'nieuwe Europeanen' geïmporteerd.
  11. forum rang 6 Chiddix 31 december 2017 10:35
    Als je aanhanger bent van behoud nationaliteit, cultuur,identiteit, erfgoed,geschiedenis, tegen massa-immigratie etc, scheelt het niet veel of men noemt je een racist. Heel vreemd. Turken en Marokkanen hechten bv enorm veel waarde aan hun identiteit en nationaliteit.
    Maar Sylvana Simons snapt dat allemaal niet. Het land moet 1 grote mengelmoes worden zodat over 50 jaar alleen het wijgevoel nog bestaat als het Nederlands elftal speelt.
  12. forum rang 4 Portisch 31 december 2017 11:14
    Waar is RATIO gebleven.
    Heeft hij afscheid genomen, of wat is er gebeurd.
    Mis zijn bijdragen, zijn scherpe pen en zijn goed doordachte standpunten.
    Maar goed hiervoor hebben we Fredje gekregen. Ook niet gek !
    Ander onderwerp.
    Bij de volgende crisis zijn de rapen pas goed gaar in Europa. Er zijn te veel schulden.
    Het instrument van renteverlagingen zijn niet meer mogelijk of je moet met een sterk negatieve rente rekening houden. Het geld is dan zo op. Geen geld voor uitkeringen meer. Waar moeten onze onrendabelen dan van rondkomen. Ik zie voor de volgende crisis geen economische oplossingen zonder opstand en geweld.
    De ontwrichting zal compleet zijn. Vaak denk ik hadden we de gasbaten maar in een grote pot gestopt (zoals Noorwegen) . Dan was er nog een appeltje voor de dorst geweest. Dit geld is al meer dan 30 jaar verbrast aan uitkeringen en aan allerlei experimenten.
  13. forum rang 6 pietje-2005 31 december 2017 13:02
    Maar, we lezen overal dat de economie als een idioot draait, op volle toeren !
    En dan krijgen we er ook nog duizenden en duizenden hoogopgeleiden bij uit het Midden-Oosten en Afrika, die allemaal staan te trappelen om een bijdrage te leveren.
    Dan maakt een paar miljard schuld, al groeit het dan, toch niet uit?
    Mis Rationeel ook wel een beetje, de laatste tijd ;-)
  14. forum rang 6 pietje-2005 31 december 2017 14:07
    We beginnen er over het algemeen ook steeds meer uit te zien als die gozer naast Sint Nikolaas.
    Dat verklaart dat slaafse wel, natuurlijk. Nooit geweten, maar recent op tijd onder de aandacht gebracht.
    Dat willen Mark, Angela en consorten zo snel mogelijk bereiken en uitbreiden.
  15. forum rang 6 Chiddix 31 december 2017 14:13
    quote:

    pietje-2005 schreef op 31 december 2017 14:07:

    We beginnen er over het algemeen ook steeds meer uit te zien als die gozer naast Sint Nikolaas.
    Dat verklaart dat slaafse wel, natuurlijk.
    Dat willen Mark, Angela en consorten zo snel mogelijk bereiken en uitbreiden.
    Hoe dommer je het volk houdt, hoe gemakkelijker regeren. In het verleden kwamen de vakbonden in de aktie als de politiek weer een ingrijpend besluit genomen had. De tijden zijn veranderd. De rol van de vakbond is nogal ingeboet. Veel ledenverlies en dan ga je een toontje lager zingen.
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1435 1436 1437 1438 1439 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links