Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 30 december 2017 13:38
    Een nadenkertje. Zag gisteren Helmut Kohl, een toespraak na de Duitse hereniging die het belang benadrukte van eenwording van Europa. Hij vertelde toen, om oorlogen binnen Europa te voorkomen. Kohl veegde de vloer aan met al dat nationalistisch gedoe. Daar zou hij vandaag het FvD,PVV, Brexit etc mee bedoelen.
    Misschien zit er iets in? Om oorlogen zoals WO1/WO2 te voorkomen? Nu kun je ook denken, de NAVO is voldoende om.....
  2. forum rang 9 objectief 30 december 2017 13:56
    quote:

    Chiddix schreef op 30 december 2017 13:27:

    Hilbrand Nawijn, ex LPF minister in kabinet Balkenende en zittend in de Zoetermeerse gemeenteraad , gaat samenwerken met het FvD i.v.m de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij is ook al lid van het FvD. Uiteraard.
    Ben je eigenlijk al lid???? Baudetje zoekt er nog:

    „Het leuke is dat gaat dan ook nog eens een keer ten koste van het geld wat de andere politieke partijen krijgen, want er is een vast bedrag te verdelen en hoe meer wij krijgen, hoe minder er overblijft voor hen”, luidt zijn boodschap op Twitter.

    Is dit een loser ja of ja...
  3. whammy 30 december 2017 14:40
    Nog maar eens alinea uit het interview met Paul Scheffer.
    'Baudet wil met Nederland uit de Europese Unie. Daar is een substantiële meerderheid van de bevolking tegen. Ook bij ondernemend Nederland is daar geen enkele steun voor. Le Pen verloor van Macron mede omdat ze geen verhaal had over hoe Frankrijk uit de euro zou moeten. De Oostenrijkse FPÖ heeft het plan om de Europese Unie te verlaten daarom ook losgelaten. Maar de nexit is echt het kernidee van Baudet en het is - als hij eraan vast gaat houden - ook een doodlopende weg.'

    Een samenwerkingsverband met Europese landen is onontbeerlijk. Daar kunnen we als natie niet om heen alleen zou de regelgeving anders moeten en minder macht naar Brussel.

  4. sniff 30 december 2017 15:17
    quote:

    Chiddix schreef op 30 december 2017 13:38:

    Een nadenkertje. Zag gisteren Helmut Kohl, een toespraak na de Duitse hereniging die het belang benadrukte van eenwording van Europa. Hij vertelde toen, om oorlogen binnen Europa te voorkomen. Kohl veegde de vloer aan met al dat nationalistisch gedoe. Daar zou hij vandaag het FvD,PVV, Brexit etc mee bedoelen.
    Misschien zit er iets in? Om oorlogen zoals WO1/WO2 te voorkomen? Nu kun je ook denken, de NAVO is voldoende om.....
    Dit is natuurlijk de kern van het hele Europese project. De rest kwam allemaal later. De Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal met daarin de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Italië had als doel de middelen voor oorlogsproductie (kolen en staal toen) buiten de landen zelf te schuiven zodat niemand simpelweg de mogelijkheid had een oorlog te beginnen. En dat is aardig goed gelukt, gezien Duitsland en Frankrijk sindsdien vrij netjes met elkaar door de deur kunnen.

    Was de NAVO genoeg geweest... misschien wel, maar die economische integratie is toch wel echt van toegevoegde waarde in het verhaal. De fout die wellicht is gemaakt is daarna té snel willen integreren en uitbreiden, wat op verzet stuit. Hierbij kun je denken aan de recente uitbreiding richting Bulgarije en Roemenië, terwijl de ontwikkeling in Hongarije en Polen nog niet compleet is.
  5. forum rang 6 Chiddix 30 december 2017 15:31
    Het FvD heeft nationale tendensen. Uit Europa lijkt de kern van de boodschap. Maar ik denk , dat de meesten aanhangers om meer onderwerpen en zaken stemmen op het FvD(peilingen) dan zich blind te staren op uit Europa. Met bv 20 zetels bij de volgende verkiezingen, verandert er niets. Ook niet bij 30 zetels. Eerst maar eens afwachten hoe het vergaat met het VK de komende jaren. De kans is nihil , dat Nederland uit de EU stapt de komende 10 jaar. Zie het niet gebeuren.
  6. sniff 30 december 2017 16:33
    Uit de EU stappen zou het meest domme zijn wat Nederland ooit kan doen. Onze economie loopt samen met die van Duitsland, dus daartussen een barriere opgooien zal bij ons een flink grotere klap zijn dan het VK zometeen al krijgt. Geen normaal denkend mens zal echt uit de EU willen, men wil denk ik meer dat de EU even stopt met nieuwe dingen en de huidige situatie verbeterd. Uitbreiding op de Balkan zit bijvoorbeeld niemand op te wachten.

    FvD snapt dit ook wel neem ik aan, maar het is wat lastig te verpakken in een one liner voor de hedendaagse politiek.
  7. [verwijderd] 30 december 2017 22:08
    Man (39) in Swifterbant overleden door vuurwerk
    www.nu.nl/binnenland/5068862/man-39-i...
    Vorig jaar kwam rond de jaarwisseling ook iemand om door vuurwerk. Een 54-jarige man uit het Drentse Meppel raakte tijdens de jaarwisseling zwaargewond aan zijn hoofd en overleed enkele dagen later.

    ====================================

    Beste Alexander Pechtold en Mark Rutte, waarom maken jullie jezelf sterk voor gelijkheid en moet de kindervriend zwarte Piet weg omdat het discriminerend zou kunnen zijn en maken jullie je niet zo druk om alle vuurwerkslachtoffers die jaarlijks vallen omdat een vuurwerkverbod de economie zouden kunnen schaden ?

    Ieder jaar weer diverse (jonge) mensen die een ledemaat moeten missen, (half) blind zijn, blijvende gehoorschade oplopen of blijvende brandwonden .... terwijl zwarte Piet niemand iets kwaad doet ....

    Wie legt het uit ... (Sylvana Simons zal het niet uit leggen, want die gaat voor haar eigen wankele 'ik')

    dus .... wie legt het mij uit ?
  8. [verwijderd] 30 december 2017 23:14
    Ik weet nog wat het is uit m'n jeugd, in o.m. de Haagse Schilderswijk en ook de (thans verdwenen) Woeste Hoogte bij de keerlus van lijn 11 Scheveningen. Erger kon het in Nederland bijna niet. Veel illegaal (uit België afkomstig) vuurwerk en sloopauto's op de vuurstapel.

    Wat je thans in het eerste het beste dorp aan illegaal vuurwerk hoort- en voelt, heeft vele malen meer de vernietigingskracht.! dan het illegale vuurwerk toen. Daarnaast ging het toen pas 1 dag voor 31/12 los en nu begint de verkoop al 3 dagen voor datum.! omdat het anders zo zielig is voor de verkopers. Ook gingen toen geen gebruiksauto's in vlammen op waardoor mensen gedupeerd worden, maar sloopauto's .

    Maar tsjah .... Zwarte Piet is kennelijk veel schadelijker dan vuurwerk met de kracht van 4x een handgranaat (wat ze willen verbieden, maar NOOIT te handhaven valt omdat dit met onschuldig vuurwerk voor 31/12 ook niet lukt en nooit gelukt is)

  9. forum rang 9 josti5 31 december 2017 09:42
    Hier in Nieuw-Vennep gaat de vuurwerkterreur het hele jaar door, en uiteraard wordt er niets aan gedaan.
    In juli zat ik met een enkelbreuk op m'n balkon, met gips, kussens en al, en ja: dan is het leuk, om een rotje te gooien: altijd prijs!
    En de eenden kregen óók meteen een 'beurt' - wát een lol!
    Zo kan ik nóg wel 30 voorbeelden over heel 2017 geven.
    Nou vooruit, nog één: het is blijkbaar geweldig om, zoals de afgelopen dagen het geval was, om rond 05.00 een miljoenknaller af te steken.
    Politie is nergens meer te zien, behalve dan met een helicopter 's nachts een uur lang rondvliegend (en een hele wijk uit de slaap houdend), om een dief te kunnen pakken - wat niet lukte.

    En ja: in Heemstede was het vroeger óók raak, maar dan alléén op oudejaarsavond: pallets, autobanden, kerstbomen: overal kwamen ze vandaan.
    Maar waagde het niet, om op andere tijden vuurwerk af te steken: je had in no-time de politie in je nek; veelal een agent die precies wist waar je woonde, en je thuis kwam afleveren, met boete, taakstraf en al.
    En dan was je thuis óók nog niet jarig...
    Maar heden ten dage zie ik boefjes van 13 - 14 bij het huis met vuurwerk lopen etteren, en pa/moe vinden het blijkbaar goed.
    Dáár gaat het al mis.

    Gelukkig wordt gooien met vuurwerk naar politie en/of hulpverleners als een poging tot doodslag beschouwd.
    Wat mij betreft geldt dat voor iedere burger, dus in voorkomend geval zal ik als zodanig reageren.

    Handhaving lijkt mij héél simpel: bij de bron - veelal internet.
    Het zijn niet de kleinste pakketjes, dus: scannen en vernietigen - dan is het zó over: centjes kwijt, geen vuurwerk...


  10. [verwijderd] 31 december 2017 10:38
    quote:

    Chiddix schreef op 30 december 2017 13:38:

    Een nadenkertje. Zag gisteren Helmut Kohl, een toespraak na de Duitse hereniging die het belang benadrukte van eenwording van Europa. Hij vertelde toen, om oorlogen binnen Europa te voorkomen. Kohl veegde de vloer aan met al dat nationalistisch gedoe. Daar zou hij vandaag het FvD,PVV, Brexit etc mee bedoelen.
    Misschien zit er iets in? Om oorlogen zoals WO1/WO2 te voorkomen? Nu kun je ook denken, de NAVO is voldoende om.....
    Er is geen sprake van nationalistisch gedoe, maar van nationale identiteit. Die volgens Maximá c.s., na zorgvuldige analyse niet bestaat, anders dan het koekje bij de thee. De Argentijnse identiteit zou trouwens ook niet bestaan, liet zij destijds volgen. Eigenlijk zijn we allemaal hetzelfde/gelijk. Alhoewel, leden van het Koninklijk Huis zijn natuurlijk alleen al vanwege hun immense taak een stuk gelijker dan anderen.

    Helaas, de Nederlandse identiteit bestaat wél. Geenszins helaas natuurlijk: gelukkig maar. En de Franse en de Griekse en de Argentijnse. Zelfs op regionaal niveau: de Drentse en de Zeeuwse e.d. Ankers zijn met name de taal, het stelsel van wetten en politieke inrichting, de historie, de gewoonten, de cultuur, de mentaliteit en simpelweg het gevoel binnen de landsgrenzen verbonden te zijn.

    Kortom, totaal geen plaats voor een Europese Unie in de zin van één superstaat Europa en de "voormalige" deelnemende landen als provincies. Ook niet om oorlogen te voorkomen, als die veronderstelling al zou kloppen.

    Samenwerking op het gebied van met name economie, klimaat en veiligheid zie ik wel zitten en dat lijkt me bepaald geen boude gedachte. Een Nexit zou daarbij denk ik niet passen, zeker niet als deze niet zou samengaan met de zelden genoemde Dexit. Ik begrijp de Brexit best vanuit de Britten gezien, maar Thierry moet nog maar eens goed uitleggen (en Geert ook) hoe een solo-Nexit Nederland op zou stuwen in de vaart der volkeren.
  11. [verwijderd] 31 december 2017 11:41
    quote:

    Opus135 schreef op 31 december 2017 10:38:

    [...]
    Er is geen sprake van nationalistisch gedoe, maar van nationale identiteit.
    Niet te hopen dat DIT bij 'onze' nationale identiteit gaat horen:

    Weer voertuigen in brand gestoken in Utrecht
    Gepubliceerd: 31 december 2017 10:52
    www.nu.nl/binnenland/5069243/weer-voe...

    Rond de jaarwisseling is het aantal autobranden in Utrecht vaker hoger dan normaal, maar volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het dit jaar om ''extreme aantallen''.
    Een precies getal kan de brandweer niet geven, maar de woordvoerder schat het totale aantal uitgebrande voertuigen inmiddels op 25 tot 30 sinds de kerst. Bij een telling zijn zaterdag aan het begin van de avond sinds Eerste Kerstdag zo'n twintig voertuigen, waaronder auto's, busjes en scooters, in vlammen opgegaan.
    Uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars bleek eerder al dat het aantal autobranden dit jaar waarschijnlijk hoger zal uitvallen dan vorig jaar. In de eerste drie kwartalen waren er 2.802
  12. forum rang 7 ffff 31 december 2017 12:04
    Oudjaar..........

    Ik vind dit draadje wel het meest geschikt om toch maar de vraag te stellen:

    Weet iemand wat er met Rationeel aan de hand is?

    Ik dacht onwillekeurig aan bekende posters die we afgelopen jaar zagen verdwijnen:
    Alfabetisch zomaar wat namen:

    Amoricano,
    Atitlan,
    Jojo,
    Henk , ( Micro-macro)
    Hythloday / Global Selection,
    Jeroen
    Katzenkop / Bos taurus
    Peerke
    Stier en ongetwijfeld nog een hele stadsbus vol posters, maar waarvan mij de naam nu even niet te binnen wil schieten.

    Fijne jaarwisseling.

    Peter
  13. [verwijderd] 31 december 2017 12:16
    quote:

    ffff schreef op 31 december 2017 12:04:

    Oudjaar..........

    Ik vind dit draadje wel het meest geschikt om toch maar de vraag te stellen:

    Weet iemand wat er met Rationeel aan de hand is?
    Fijne jaarwisseling.

    Peter

    Die heeft gisteren IEX nog bezocht:
    www.iex.nl/Leden/496738/rationeel.aspx

    Jij ook de beste wensen, gelukkig en gezond 2018 !
  14. forum rang 9 josti5 31 december 2017 12:34
    'Ik dacht onwillekeurig aan bekende posters die we afgelopen jaar zagen verdwijnen:'

    In de loop der jaren zijn er heel wat posters gekomen, gegaan, soms onder andere aliassen weer terug gekomen en soms blijvend weggepest: PCRS 7, atitlan...

    In de 5 jaar dat ik hier woon, zijn er al 6 mannetjes overleden...

    En de grote feesten die wij iedere vijf jaar geven, zijn steeds weer van een behoorlijk andere samenstelling...

    Mensen komen en gaan - vaak veel sneller, dan wij wensen...

    Derhalve, alle lezers: een goed 2018!

    En altijd weer goed, jou hier te zien verschijnen, Peter -:)
  15. whammy 31 december 2017 13:22
    quote:

    josti5 schreef op 31 december 2017 12:34:

    'Ik dacht onwillekeurig aan bekende posters die we afgelopen jaar zagen verdwijnen:'

    In de loop der jaren zijn er heel wat posters gekomen, gegaan, soms onder andere aliassen weer terug gekomen en soms blijvend weggepest: PCRS 7, atitlan...

    In de 5 jaar dat ik hier woon, zijn er al 6 mannetjes overleden...

    En de grote feesten die wij iedere vijf jaar geven, zijn steeds weer van een behoorlijk andere samenstelling...

    Mensen komen en gaan - vaak veel sneller, dan wij wensen...

    Derhalve, alle lezers: een goed 2018!

    En altijd weer goed, jou hier te zien verschijnen, Peter -:)
    @Josti, je slaat iemand over: Dream*On en verder sluit ik mij aan bij wat vet gedrukt is: in alle opzichten een goed en gezond 2018.
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 869,51 -0,52%
EUR/USD 1,0714 +0,15%
FTSE 100 8.065,53 +0,31%
Germany40^ 17.902,90 -1,03%
Gold spot 2.335,51 +0,84%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,43%
RENEWI
+4,08%
Fugro
+2,62%
B&S Gr...
+2,53%
Flow T...
+2,26%

Dalers

ADYEN NV
-18,42%
Alfen ...
-5,75%
WDP
-5,40%
VIVORY...
-5,14%
BAM
-3,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links