Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - December

194 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. erjee-ff 22 december 2017 20:05
    quote:

    hvasd2 schreef op 22 december 2017 17:53:

    [quote alias=sandd id=10515151 date=201712221714]
    in ieder geval tot nu toe
    [/quote

    Bizar toch de heel dag door. Lijkt mij uit 1 bron. Waarom zet je niet meteen 2 ton in de laat ?
    Omdat je dan de prijs serieus laat bewegen... en da's niet handig als je 2 ton kwijt wilt.
  2. forum rang 5 Daexter 23 december 2017 20:57
    quote:

    alrob schreef op 21 december 2017 08:25:

    Ik zit er weer een paar weken in, enkel omdat de koers al zo lang is blijven liggen, en de laatste resultaten er op wezen, dat een verdere neergang van de resultaten niet meer te verwachten is, zeker nu IT in Nederland booming is.. Dus hoop op betere toekomstige resultaten en daar wacht ik dan maar op met wat calls juni 1.60.
    Niet meer dan een gokje dus, maar je moet wat!
    Weinig gokken aan. Gewoon goed beredeneerd. Laat alle domme prietpraat op dit forum voor wat het is. Ordina is net als veel bouwbedrijven sterk afhankelijk van de overheid. De overheid lag bestuurlijk ruim een jaar op haar gat. Demissionaire ministers nemen geen besluiten tot investeren meer. Nu er weer een nieuwe ploeg zit zijn op korte termijn voor Ordina vanuit de Rijksoverheid weer nieuwe orders te verwachten. Voor gemeenten, en provincies geldt dat dat vanaf het najaar 2018 zal gelden. Ik daarom al maanden geleden calls september-18 gekocht. De kans dat Ordina deze zomer weer de 2euro grens gaat opzoeken acht ik zeer reëel
  3. forum rang 5 Daexter 24 december 2017 00:28
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 23 december 2017 21:50:

    Whahaha je had misschien beter puts kunnen kopen!? whaha (vergelijking bouwbedrijven???hahaha)
    Nee, hoor. Jij bent zo'n treurig figuur die eerst een bedrijf helemaal ophemelt omdat je er net zelf in gestapt bent en als het bedrijf niet binnen de door jouw gewenste periode (< 6maanden) fantastische cijfers laat zien, opdat je snel kunt cashen, ga je iedereen en het bedrijf lopen bashen.....erg treurig Ik heb je dit nu al meerdere malen zien doen en zo ook weer hier bij ordina...begin dit jaar zat je het nog helemaal op te hemelen. Voortschrijdend inzicht zou je kunnen zeggen...ik denk dat je te vroeg bent ingestapt en te vroeg er weer uit...gewoon een lemming dus.
  4. [verwijderd] 24 december 2017 08:31
    In de jaren dat ik beleg heb ik Ordina vroeger ook wel als overnamekandidaat genoemd zien worden. Zou die mogelijkheid nog steeds reëel zijn? Vanwege de schaalgrootte uiteraard wel, maar wie zouden dan Ordina willen overnemen?
    Iemand een mening hierover?
    Heb net Gemalto als pvernameprooi mogen meemaken en een nieuw succesje zou welkom zijn voor mijn calls juni 1.60!
  5. erjee-ff 24 december 2017 17:08
    quote:

    alrob schreef op 24 december 2017 08:31:

    In de jaren dat ik beleg heb ik Ordina vroeger ook wel als overnamekandidaat genoemd zien worden. Zou die mogelijkheid nog steeds reëel zijn? Vanwege de schaalgrootte uiteraard wel, maar wie zouden dan Ordina willen overnemen?
    Iemand een mening hierover?
    Heb net Gemalto als pvernameprooi mogen meemaken en een nieuw succesje zou welkom zijn voor mijn calls juni 1.60!
    Over Ordina als overname kandidaat is in het verleden genoeg gespeculeerd.

    Laten we eens kijken wat Gemalto levert en wat Ordina levert.
    Ordina is een mensen-hut, kort door de bocht levert Ordina op uurtje-factuurtje basis mensen aan bedrijven. Verder maakt Ordina niet zo veel, hebben ze geen intellectueel eigendom dat ze kunnen uitbuiten en hebben ze ook weinig lang lopende managed service contracten.

    Gemalto is een technologie-bedrijf. Ze maken smartcards, tokens en software rond smartcards en tokens. De sim kaart in onze telefoons zijn ook smartcards, en Gemalto is daar de grootste in. Ze hebben ongetwijfeld ook een consultancy-tak, maar daar verdienen ze hun geld niet echt mee.

    Hoewel het dus bedrijven zijn die in de "IT-sector" opereren, zijn het twee totaal verschillende bedrijven.

    Wat mij betreft is een vergelijking tussen Ordina en Gemalto niet zo zinnig, dan kun je Ordina nog beter met een bouwbedrijf vergelijken ;-). Die vergelijking is niet helemaal onzin, in beide gevallen gaat het om marges op projectwerk, en als je het projectwerk fout inschat kun je flink de bietenbrug op gaan (al zijn de projecten van Ordina over het algemeen stukken kleiner).

    Wat die overname van Ordina aangaat... waarom zou je een projectenhut willen kopen met een forse hoeveelheid intangibles op de balans? Er is geen sprake van een solide cashflow. Er is nauwelijks aansprekend intellectueel eigendom. Er is de merknaam, en inderdaad, de schaalgrootte.
  6. sandd 27 december 2017 10:02
    1,50 gesneuveld; zou prettig zijn om toch nog iets van het verlies afgelopen jaar goed te maken. Uurtje factuurtje is niets mis mee als het aantal uren en het tarief maar voldoende groot en hoog is. Ben benieuwd of Ordina er geslaagd in is voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken. Dan kan het met de bloeiende economie alleen maar omhoog.
194 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links