Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,060 18 apr 2024 15:59
  • -0,320 (-1,17%) Dagrange 26,940 - 27,300
  • 80.665 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos december 2017

4.114 Posts
Pagina: «« 1 ... 178 179 180 181 182 ... 206 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kompas 26 december 2017 10:43
    quote:

    Sentiment schreef op 26 december 2017 10:19:

    Dat is een mooi rijtje, maar als de koers al maanden 'getemperd' wordt, waarom dan de komende handelsdagen ook niet?
    Omdat de koopdruk te groot zal worden om een koersstijging tegen te houden, wat natuurlijk alles te maken heeft met het feit dat Gilead vanaf 1 Januari een bod mag gaan uitbrengen op Galapagos. Of ze dit doen is maar de vraag, maar gezien de tevens sterke pijplijn van Galapagos, waar ook nieuws op korte termijn is te verwachten, zullen er steeds meer mensen gaan instappen of gaan uitbreiden nu 1 Januari nadert. Een explosieve cocktail van overnamefantasie plus reeds hoge verwachtingen vanuit eigen kracht!
    Zoiets? ;-)
  2. aloha28 26 december 2017 10:52
    quote:

    Sentiment schreef op 26 december 2017 10:19:

    Dat is een mooi rijtje, maar als de koers al maanden 'getemperd' wordt, waarom dan de komende handelsdagen ook niet?
    of Gilead op korte termijn Gala zal overnemen is niet zeker.
    Maar stel dat het wel gebeurd en je heb ze net niet.
    Ik mag er niet aan denken.
    Ik blijf erin,
    het komt zoals het komt.
  3. forum rang 4 egeltjemetstekel 26 december 2017 10:53
    quote:

    Kompas schreef op 26 december 2017 10:43:

    [...]
    Omdat de koopdruk te groot zal worden om een koersstijging tegen te houden, wat natuurlijk alles te maken heeft met het feit dat Gilead vanaf 1 Januari een bod mag gaan uitbrengen op Galapagos. Of ze dit doen is maar de vraag, maar gezien de tevens sterke pijplijn van Galapagos, waar ook nieuws op korte termijn is te verwachten, zullen er steeds meer mensen gaan instappen of gaan uitbreiden nu 1 Januari nadert. Een explosieve cocktail van overnamefantasie plus reeds hoge verwachtingen vanuit eigen kracht!
    Zoiets? ;-)

    precies!
    En eindejaarssentiment daar nog bovenop!
  4. I have a dream 26 december 2017 12:24
    quote:

    Myfirstmillionbefore30 schreef op 26 december 2017 11:56:

    [...]

    Is die zomaar gegis of is hier een linkje van?
    Ik denk dat men gist, maar voor een ieder die wilt weten wanneer de CEO in Belgie is hierbij het registratienummer van Gilead's private jet: N977GS

    Volgens mij is helaas op verzoek van de eigenaar alleen niets publiek beschikbaar. Uiteraard kan het altijd zijn dat een spotter de kist ziet landen in Brussel of Antwerpen.
  5. forum rang 4 Sentiment 26 december 2017 12:47
    quote:

    Galajurk schreef op 26 december 2017 11:39:

    Zal ook zeker interessant zijn wat vandaag de Nasdaq doet en hoe de AEX daar morgen dan weer op reageert.
    Er wordt altijd gezegd dat Europa leidend is qua koers van Glpg. Maar wat als Europa dicht is...
    Dan zal de koers wel onveranderd sluiten, of anders daar omheen
  6. aloha28 26 december 2017 12:52
    quote:

    PATJES schreef op 26 december 2017 11:41:

    ceo gilead komt naar België met de dagen ,??
    Ja dat is zo.

    De coe van Gilead zegt tegen Onno: we wil take you over.
    Onno zegt: How much?
    coe zegt: 200,--
    Onno zegt: can it a little moore?
    coe zegt: OK let's make 230,--
    Onno zegt: i wil ask my shareholders.
    het is aan jullie.

    Groetjes aan alle shareholders
    aloha280
  7. Watermannetje2012 26 december 2017 12:52
    Koersdoelen van serieuze bankanalisten variëren niet voor niets van 80 tot 110 euro per aandeel.... zeker niet gedateerd dit bericht van 20 juli 2017.

    Mooi kerstfeest en proost op een top en gezond 2018!

    www.beleggen.nl/experts/peter_cordes/...

    Onderschat waarde van Galapagos niet
    Donderdag 20 juli 2017 | Door Peter Cordes | Reageer als eerste
    Beleggers die hebben ingezet op een overname van Galapagos dit jaar komen vooralsnog bedrogen uit. Het bedrijf zit in de hoek waar de klappen vallen. Let op, want er zijn er levensgrote kansen.

    KOERS IN VRIJE VAL
    De uitstekende onderzoeksresultaten voor het middel Filgotinib tegen reuma brachten de overnamekoorts tot een koerssprong naar EUR 89,75. De Belgisch-Nederlandse medicijnmaker nieuwe stijl maakte in de vaart der volkeren handig gebruik van de wereldwijde belangstelling van grote institutionele partijen. In april van dit jaar haalde het bedrijf gewoon even enkele honderden miljoenen op met een aandelenemissie in de Verenigde Staten. Na deze succesvolle emissie is de glans van het aandeel verdwenen. Het ontbreken van overnamegeruchten, minder nieuws op het ‘onderzoeksfront’ en resultaten van concurrenten vormt een combinatie van nieuws die aandeelhouders aan het twijfelen brengt.

    ABBVIE EN VERTEX GEDUCHTE CONCURRENTEN
    Vertex heeft sterke onderzoeksresultaten geboekt in haar pogingen een middel tegen taaislijmziekte (Cystic Fibrosis of CF) op de markt te brengen. Zowel Galapagos als Vertex hebben voor een ‘triple combo’ therapie gekozen. Hoewel de kandidaat-geneesmiddelen in samenstelling verschillen is het plan van aanpak vergelijkbaar. Het middel van Vertex ligt enige maanden voor op het middel van Galapagos. Op de beurs werd door Galapagos-beleggers negatief gereageerd op deze bekendmaking. Naar de mening van diverse analisten is hierbij sprake van een te heftige reactie.

    Waarom? Allereerst laten de resultaten van laboratorium onderzoek naar het geneesmiddel van Galapagos zien dat dit minimaal gelijkwaardig of zelfs beter is dan het Vertex middel.
    Ook is de waarde van Galapagos slechts voor een klein deel afhankelijk van het CF-programma. Analisten van Kempen noemen een percentage van slechts 10%. Tot slot zien we dat de gekozen ‘triple combo’ aanpak werkt. Dit kan als ondersteuning worden gezien van de door Galapagos gekozen strategie.

    REUMA MIDDEL OOK OP ACHTERSTAND
    Eerder al presenteerde concurrent AbbVie opvallend sterke onderzoeksresultaten voor haar kandidaat-medicijn tegen reuma (Filgotinib). Volgens kenners is dit een vergelijkbare tegenvaller voor de marktpotentie van Filgotinib, het vlaggenschip van Galapagos. Op dit moment heeft Galapagos een kleine achterstand in de race naar marktintroductie van haar reumamedicijn en dat zou kunnen betekenen dat AbbVie ervandoor gaat met een behoorlijk marktaandeel. Simpelweg omdat ze straks als eerste op de markt aanwezig zijn. Ondanks het gegeven dat de effectiviteit en veiligheid van Filgotinib aanmerkelijk beter waren, neemt dit de angst van beleggers niet volledig weg.

    ZEER RUIME KASPOSITIE
    Galapagos raakt niet in paniek. De topman oogt vol vertrouwen over de kwaliteit van haar eigen reumamiddel. Daarbij biedt het resultaat van de zeer geslaagde emissie zicht op continuïteit dat op termijn rendement zou moeten opleveren. Het concern bezit momenteel een zeer ruime kaspositie van bijna 1,3 miljard euro. Met de hoge kosten die opgaan aan onderzoek is dit een ongekende luxe voor de biotechnologische onderneming. De onderzoeken kunnen nu zelfstandig gefinancierd worden. Van de Stolpe hoeft niet langer de hand op te houden bij de grote ‘farmareuzen’. Als gevolg daarvan hoeven eventuele toekomstige opbrengsten ook niet te worden gedeeld.

    TOPMAN WIL GEEN OVERNAME
    Onno van de Stolpe heeft altijd uitgesproken dat hij de diepe ambitie heeft om het concern uit te laten groeien tot een middelgrote zelfstandige en zeer succesvolle medicijnenmaker. Met deze vrije kas en een groeiende portefeuille aan zeer kansrijke medicijnen in de pijplijn lijkt er daarom geen vuiltje aan de lucht. Bovendien is het middel dat Galapagos in de maak heeft volgens specialisten veel beter dan het middel dat AbbVie op de markt gaat brengen.

    GEHEIMZINNIGE AFSPRAAK
    Feit blijft dat overnamespeculanten het aandeel de rug toekeren. Volgens kenners is dit begrijpelijk, maar niet slim. Waarom? Er is best wat geheimzinnigheid rond een mogelijke overname. Van de Stolpe heeft namelijk een ‘stand still-’ en ‘lock up-overeenkomst’ met Gilead. De details ervan worden angstvallig geheim gehouden. Hoe dan ook; in deze overeenkomst heeft van der Stolpe afgedwongen dat Gilead geen bod op de onderneming mag doen tot een bepaalde tijd en/of op een bepaalde voorwaarde. Wanneer dat afloopt weet niemand. Tegelijkertijd mag in diezelfde overeenkomst Gilead de aandelen niet verkopen (lock up). Hiervan loopt de termijn tot eind 2017.

    Sommige kenners trekken de voorzichtige conclusie dat het moment van de lock up periode en de duur van de stand still eenzelfde aflooptijd hebben. Deze aanname is eigenlijk vrij logisch. Dit betekent dat de Amerikanen Galapagos pas na eind 2017 mag overnemen.

    Hoe dan ook; wie louter in Galapagos belegt vanwege een mogelijke overname komt - tot dit moment – in ieder geval bedrogen uit. Misschien verklaart dit de daling van de aandelenkoers. De overnamespeculant wil natuurlijk helemaal geen kas. Deze is niet geïnteresseerd in een goed gevulde pijplijn. De speculant wenst vurig dat er een zo hoog mogelijk bod komt op Galapagos. Het liefst één die uitmondt in een biedingstrijd tussen meerdere partijen.

    GILEAD BLIJFT JAGER IN RUSTE
    Dat scenario behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Het Amerikaanse Gilead heeft nog steeds de beste papieren om Galapagos over te nemen. De Amerikaanse onderneming kampt met een ernstig groeiprobleem en morrende aandeelhouders. Het heeft een enorme berg contanten op de plank. Gilead heeft slechts 10% nodig van haar huidige kasmiddelen om de Belgisch-Nederlandse parel op te kopen. Ook bezit de Amerikaanse onderneming al 15% procent van de aandelen in Galapagos.

    Daarnaast is Gilead de aangewezen partij omdat ze ook een overeenkomst hebben om Filgotinib op de markt te gaan brengen. De opbrengst moeten ze nu nog delen. Een overname zorgt ervoor dat alle opbrengsten naar Gilead gaan. En dat is niet mis. Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan reuma. Wat ons betreft is Gilead daarmee slechts een jager in ruste.

    KANSRIJK AANDEEL
    Dit is nog steeds een valide reden om het aandeel Galapagos nog niet af te schrijven. Er is slechts sprake van een tussenstand. Belangrijker is dat de stand still een keer zal eindigen. Wij vinden het logisch als dit aan het einde van dit jaar is. Dit maakt eventueel de weg vrij voor Gilead om de overname in gang te zetten.

    Ondertussen moet Galapagos doen waar ze goed in zijn. Haar opvallende kwaliteiten benutten om snel en efficiënt genetische oorzaken van aandoeningen te herkennen en deze vervolgens om te zetten in kant-en-klare ‘targets’ waaruit kandidaat medicijnen komen. Sterke voorbeelden hiervan zijn de snelheid waarmee de onderzoeken voor nieuwe medicijnen op het gebied van oogontsteking en taaislijmziekte zijn opgezet. Dit fundament is en blijft de basis voor beleggers om te investeren in deze kansrijke onderneming. Koersdoelen van serieuze bankanalisten variëren niet voor niets van 80 tot 110 euro per aandeel. Misschien is het een goed idee om gebruik te maken van de huidige malaise op de beurs. Het aandeel is waarschijnlijk niet heel lang in de aanbieding.

    Dit is een column van Peter Cordes, Bustelberg Effectenkantoor BV. Deze column is op persoonlijke titel geschreven.
  8. [verwijderd] 26 december 2017 13:46
    quote:

    BW2017 schreef op 26 december 2017 09:39:

    MtBaker schreef op 26 dec 2017 om 01:41:

    79,87 TimCh
    80,25 the Fonz
    80,71 BW2017
    81,78 Vinneke7373
    81,81 Twinkletown
    82,82 Hans Igor
    82,33 Myfirstmillionbefore30
    82,55 Toedenoedelie
    83,83 Mt. Baker
    84,48 Rakara
    85,35 Mippert
    87,26 00leeuwO
    94,23 Gala-diner
    95,35 Renardeau II
    73,25 Mooiweer.

    De logica was ook om je stand gelijk op de goede plaats te zetten “Mooiweer”

    Aangepast:

    73,25 Mooiweer.
    79,87 TimCh
    80,25 the Fonz
    80,71 BW2017
    81,78 Vinneke7373
    81,81 Twinkletown
    82,82 Hans Igor
    82,33 Myfirstmillionbefore30
    82,55 Toedenoedelie
    83,83 Mt. Baker
    84,48 Rakara
    85,35 Mippert
    87,26 00leeuwO
    94,23 Gala-diner
    95,35 Renardeau II
    Soorry ben niet so slim--:)
4.114 Posts
Pagina: «« 1 ... 178 179 180 181 182 ... 206 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links