Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brekebeentjes 2017: BAM en Beter Bed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 december 2017 12:42
    Beste Nico, ik heb ooit gelezen dat je ook in TomTom beleg(t)de. Je hebt daar een aantal mooie artikelen over geschreven. Wat is naar jou mening de reden voor de afgelopen twee louzy jaren? Zou je daar een keer aandacht aan kunnen besteden?
    Verder complimenten voor je mooie bijdrages!
  2. Brulboei 22 december 2017 13:59
    Goede analyse van BAM, echter bij de drama's die de afgelopen maanden aan het licht gekomen zijn vraag ik me wel af hoe het in hemelsnaam kan dat in een land dat altijd vooraanstaand geweest is in civiele techniek, er op zo'n verschrikkelijke manier aangeklungeld wordt.
    Voorbeeld 1: Kampen - Zwolle : je weet toch dat Nederland voor het merendeel een bodemgesteldheid heeft die ik altijd omschrijf als "papgrond" => daar dien je dan toch goed rekening mee te houden als je met een dergelijk project begint?
    Voorbeeld 2: IJmuiden: Rob van Wingerden was zelf heel erg verbaasd toen bleek dat BAM zo goedkoop de sluis kon bouwen. Dit was vooral te wijten aan het feit dat alle sluisdeuren dezelfde dimensies zouden krijgen zodat er maar 3 sluisdeuren nodig waren (1 Binnen, 1 Buitendeur en maar 1 ipv. 2 resrevedeuren voor onderhoud/reparatieperioden). Als je dan vervolgens de betonnen bak laat doorrekenen en daar gheen rekening houdt met evt. torsie die in een U balk (want dat is zo'n bak nu eenmaal) optreden kan. Zelfs een VWO-er met Natuurkunde in z'n examenpakket of tenminste een eerstejaars civiele techniek weet dit soort dingen!
    Ik ben door deze stunts mijn vertrouwen in BAM behoorlijk kwijtgeraakt en heb m'n positie in aandelen BAM opgeruimd.
  3. Mr Greenspan 24 december 2017 01:06
    De koers van Beter Bed is inderdaad wel bizar laag op dit moment terwijl de economische situatie extreem positief is, daar moet Beter Bed volop van kunnen gaan profiteren. Ze hebben aangegeven dat het bijvoorbeeld in de Benelux nog steeds extreem goed gaat, alleen het gifschandaal in Duitsland gooide roet in het eten. Mensen bestelde daardoor wel meer boxsprings (waar ook meer marge op gemaakt schijnt te worden) maar door de langere levertijden daarop komt die omzet pas ten goede aan het eerste kwartaal van 2018 (dus dat wordt weer extra goed hopelijk).
    De maatregelen om het in Duitsland weer op de rails te krijgen zijn gedurende 2017 uitgevoerd. Mochten die in 2018 effect gaan hebben dan kan de koers ook weer extreem hard omhoog. Maar dat weten de grote jongens met een lange termijn visie natuurlijk ook inderdaad. Beter Bed werd vorig jaar als door diversen als ultieme overname-kandidaat gezien en dat zijn ze nu nog meer. Andere aandelen zijn door de mega-stijging op de beurzen al zeer fors opgelopen afgelopen jaren dus dat maakt Beter Bed des te aantrekkelijker.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links