Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,892 25 apr 2024 14:54
  • -0,013 (-1,38%) Dagrange 0,889 - 0,910
  • 1.966.015 Gem. (3M) 6,9M

Pharming het aandeel van 2017 deel 2

21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 1011 1012 1013 1014 1015 ... 1092 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 december 2017 08:13
    quote:

    Vitiligo schreef op 20 december 2017 06:28:

    Om te beginnen is het zaak dat je voor jezelf een plan opmaakt en je daar ook aan houdt! Zeer belangrijk. Houd je aan je plan dat is het eerste vereiste laat je niet wijsmaken door de waan van de dag.
    Vertrouw op jezelf.


    Goede morgen allen.
    Ik ben zo vrij geweest om een samenvatting te maken van een ellenlang artikel van iemand die aan de zijlijn staat en soms in de wachtkamer zit. Hoop dat het nu beter leesbaar is. Heb geprobeerd alleen het belangrijke voor u te behouden nl de kern van het verhaal.

    Fijne dag allen
  2. [verwijderd] 20 december 2017 08:14
    quote:

    Japo schreef op 19 december 2017 23:57:

    [...]
    Dit is mijn analyse. Dan maken we ons misschien samen belachelijk ;) Blackhawk, welke indicatoren vul jij in voor MAcd, stoch rsi,MA enz.? De mijne kan je zien in de bijlage
    Bij de blauwe cirkel doorkruist de kaars nog niet de blauwe lijn MA 9 dagen.
    Bij de rode cirkels gaat de blauwe lijn nog niet opwaarts door de rode lijn (stoch, MACD)
    De groene schuine streepjes die ik getrokken heb, daar zie je bij de tweede rechtse schuine streep dus dat die rode verticale streepjes nog niet de lijn doorbreken naar de bovenkant(staan nog onder de nul lijn)
    Hoelang deze dingen niet gebeuren(doorbroken) kan het nog een valse uitbraak zijn. We zullen morgen:overmorgen de bevestiging krijgen wel of niet.
    Waarom denk ik het niet veel lager kan ?
    De zwarte horizontale lijnen en 1 groene moest ook zwart zijn maar soit, zie je dat de koers in het verleden daar niet veel of niet onder geweest is.
    De gele lijnen, cirkels die ik getrokken heb voorspelde de daling en is zowat de omgekeerde redenering van hierboven.
    Waarom handelde ik er dan niet naar?
    3 redenen: -TA is volgens mij meer voor defensievere aandelen betrouwbaar(alhoewel ik dit ook niet zeker ben)
    -Bij een PB zegt TA niets en die bv.15% die je hiermee zou kunnen winnen, ben je dan zo weer kwijt.
    -Ik ken er nog niet genoeg van waardoor ik dan toch zou beginnen twijfelen en anders zou handelen dan mijn analyse voospeld.
    Daarom fundamenteel zit alles goed hier en blijf ik gewoon rustig zitten, heb ik het minst stress van en moet ik er ook niet persé continu mee bezig zijn.
    Maar leer wel graag bij.

    Japo, hierbij mijn screenshots (links zie je de waarden). Ik heb niet gezegd dat de MACD al met de signaallijn is gekruist. Ik maakte alleen de vergelijking met 25 oktober 2017 (hier staan ook de puntjes op). Als de lijnen kruisen is het omkeerpunt altijd al geweest. De grafiek en de situatie van de indicatoren lijken op die van 25 oktober 2017. Hieronder ook nog even de tekst voor bij de screenshots.

    RSI: Deze is van oversold nu van richting veranderd wat positief is.

    Volume: Er is met groot volume teruggekocht vandaag.

    Stochastisch: De signaallijn is van de bodem opgeveerd en beide lijnen zijn elkaar vandaag gekruist en zijn opwaarts gericht. Dit was op 25-10-2017 toen de rit omhoog startte ook het geval. Toen was de voorgaande candle ook rood.

    MACD: beide lijnen lopen altijd iets achter op het echte omkeerpunt. Op 25-10-2017 is de koers van de lijnen hetzelfde. Twee dagen later op 27-10-2017 vond de kruising van de lijnen plaats, maar toen was de koers al aardig opgelopen. Nu ziet de situatie er gelijkwaardig uit.

    Maar goed, zoals eerder gezegd is TA de vorige keer niet waardevol gebleken. Ik sta wel volledig achter deze uitleg van de indicatoren. Ik handel er sowieso niet mee, want ik zit LT :). Voor mij maken dagen zoals gisteren niet echt uit. Natuurlijk kijk ik ook liever naar een groene koers dan een rode, maar ik laat me er zeker niet door leiden. Eigenlijk ben ik alleen TA gaan posten als een reactie op Vitiligo die naar mijn idee TA wel op een heel bijzondere manier interpreteert. Zo kijkt Vitiligo teveel naar enkele candles en vergeet hij het grotere plaatje te vermelden. Maar goed ieder zijn ding.

    Hierbij quote ik even je laatste zinnen, want die zijn naar mijn idee het belangrijkste: "Daarom fundamenteel zit alles goed hier en blijf ik gewoon rustig zitten, heb ik het minst stress van en moet ik er ook niet persé continu mee bezig zijn."

  3. [verwijderd] 20 december 2017 08:17
    quote:

    broodje braadworst schreef op 19 december 2017 17:14:

    alternatieven zat zoals altice.
    Ik was even aan bladeren en kwam dit bericht tegen van De Visboer!
    Het is weer duidelijk waar hij belangen heeft. En waar hij weer geld aan verliesen is.
    Want ik meen gelezen te hebben dat hij boven de 9€ is ingestapt en toen roeptoeterde we gaan naar de 10€.

    Vorige keer een Nok gegeven is die ook gewaarschuwd en zijn post verwijderd.
    Maar hij blijft het gewoon nog steeds doen. Forums vervuilen met one liners om het aandeel wat hij in bezit heeft te promoten.
  4. [verwijderd] 20 december 2017 08:54
    quote:

    spanje schreef op 19 december 2017 21:28:

    [...]

    Klopt ook. Aardig artikel.

    Maar als ik nu vandaag gedetailleerd kijk naar de K/W ratio van deze bedrijven dan staan die allemaal hoger dan het consensus winstgroeipercentage.
    Ook zijn ze allevier een heel stuk groter dan Phaming.

    Gilead: 98miljard market cap, K/W: 8.5 consensus winstgroei : -10%
    Amgen : 127miljard market cap, K/W: 16 consensus winstgroei : 0%
    Celgene: 85miljard market cap, K/W: 25 consensus winstgroei : 20%
    Biogen: 68miljard market cap, K/W: 20 consensus winstgroei : 10%

    Voor consensus winstgroei heb ik genomen het verschil tussen verwachte consensus winst ¨this fiscal versus next fiscal¨. En bij dit soort grote bedrijven zijn dat haast altijd meer dan 25 analisten.
    Oke, maar dan nog praten we niet over k/w-ratio's van 30,40 of nog hoger ;)
    Mij zegt de huidige waardering van het aandeel Pharming vooral dat de professionele markt nog (steeds) niet overtuigd is van de hoge winstverwachtingen die Jan Particulier,die dit bedrijf voor meer dan 90% bezit, wel heeft. Dit komt ook tot uiting in het aantal en soort analisten dat Pharming volgt en het aantal +3% substantiële deelnemingen.
    Nemen we ter vergelijking bijvoorbeeld Gala dan zien we dat dit aandeel gecovered wordt door Goldman Sachs,Morgan Stanley,Jefferies,Bryan Garnier,KBC e.d.. met stuk voor stuk zeer hoge koersdoelen terwijl ook Gala nog steeds geen winst maakt. Een farmareus als Gilead heeft een belang genomen van (minimaal) 13% in Gala. Gala heeft iets van 46 miljoen aandelen uitstaan,Pharming 546 miljoen, ook dat heeft zijn invloed.

    Het antwoord of de vraag of Jan Particulier terecht voorloopt op de nu vrij stormachtige ontwikkelingen bij Pharming en Piet Prof er achter is over 1 jaar beter te beantwoorden. Na de fraaie Q3-cijfers krijgen we al over 2,5 maand een volgende indicatie met de Q4/jaarcijfers 2017. Voor mij is op dit moment de huidige koers in ieder geval wel een behoorlijk veilig vertrekpunt voor de toekomst.
21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 1011 1012 1013 1014 1015 ... 1092 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links