Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,895 25 apr 2024 09:41
  • -0,009 (-1,05%) Dagrange 0,889 - 0,910
  • 502.628 Gem. (3M) 6,9M

Pharming het aandeel van 2017 deel 2

21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 980 981 982 983 984 ... 1092 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Porcupine 18 december 2017 23:56
    quote:

    Kengi schreef op 18 december 2017 23:05:

    [...]

    Maar als het is afgekeurd ....... dan ook ?
    Dat zal de koers geen goed doen uiteraard, maar zonder de goedkeuring zijn de omzetverwachting en het potentieel voldoende om toch een hele mooie stijging te veroorzaken. Goedkeuring zal zeker extra vleugels en rust geven.
  2. [verwijderd] 19 december 2017 00:18
    quote:

    voda schreef op 18 december 2017 21:56:

    [...]
    Ik zie niet in waarom één of meerdere z.g. grotere partijen de koers van Pharming zouden onderdrukken, om niet toegelaten te worden van lokaal fonds naar een "hogere" divisie. Het dient géén enkel doel in mijn ogen.

    Sterker nog, de verhandelbaarheid bij een z.g. "hogere" divisie" zou alleen maar beter kunnen uitpakken. Zeker bij hele goede 4e kw resultaten. (kijk niet even naar totaal jaar, maar van kwartaal, naar kwartaal). Vergelijking naar eerdere perioden slaat ook nergens op, vanwege de terugkoop deal.

    Ik weet niet of je spoken ziet, maar z.g. "manipulatie" met dit enorm aantal uitstaande aantal aandelen (nu ruim 546 miljoen), is makkelijk. Ik heb nog steeds geen 3%+ melding gezien. Dit blijf ik vreemd vinden.

    Ik had zeker een Van Herk, als groter aandeelhouder verwacht!

    Ik denk dat de meesten zitten te wachten op bevestiging van de toename van de omzet en ze zoeken daar bevestiging van stabiliteit in lijkt me. Ze hoeven natuurlijk niet alleen verantwoording af te leggen aan moeder de vrouw :-) dus zijn ze toch nog voorzichtig.

    Maar tegen die tijd staan we al ruim boven de 2 euro denk ik.
    Ze zitten ongetwijfeld op een heel druk vinkentouw...

  3. snorre42 19 december 2017 00:24
    quote:

    janrobert schreef op 18 december 2017 22:26:

    Waarom
    Voor wat het waard is, maar volgens mij wel een teken sluitkoers in USA;'
    Pharming Group Nv Ord Stock Chart
    PHGUF
    1.440000*
    unch
    Tegen de huidige koers zou dit op de lokale beurs een waarde zijn van
    € 1,22
    Ik heb geen gegevens over de volume, dit zal nait veul weesn. (Drents)
  4. snuf13 19 december 2017 00:24
    quote:

    snorre42 schreef op 19 december 2017 00:22:

    Voor wat het waard is, maar volgens mij wel een teken sluitkoers in USA;'
    Pharming Group Nv Ord Stock Chart
    PHGUF
    € 1.440000*
    unch
    Tegen de huidige koers zou dit op de lokale beurs een waarde zijn van
    € 1,22
    Ik heb geen gegevens over de volume, dit zal nait veul weesn. (Drents)
    Hallo Drent:)))

    Daar stond hij de hele dag al op , op die koers, dus dat zegt niet veel.
    Al staat hij morgen op welke andere koers dan ook.... het zegt helemaal niks.

    Laten we eerst maar eens kijken wat de koers vandaag gaat brengen.

  5. snorre42 19 december 2017 00:33
    quote:

    snuf13 schreef op 19 december 2017 00:24:

    [...]

    Hallo Drent:)))

    Daar stond hij de hele dag al op , op die koers, dus dat zegt niet veel.
    Al staat hij morgen op welke andere koers dan ook.... het zegt helemaal niks.

    Laten we eerst maar eens kijken wat de koers vandaag gaat brengen.

    Maar snuf... vrijdag stond hij op € 1.40 dus wel degelijk een verschil met de sluiting toen.
    Maar je hebt gelijk ik maak me ook nog niet blij, probeer goed te slapen en we zien morgen wel.
    Welterusten allemaal.
  6. [verwijderd] 19 december 2017 03:14
    quote:

    Kojak schreef op 18 december 2017 23:22:

    Fascinerend om te volgen hoe het sentiment om kan slaan naar iemand die al een tijdje zegt dat er hier een paar leden zitten die roeptoeteren om maar aandelen Ph. te kopen omdat ze er zelf waarschijnlijk tot hun nek in zitten en na vandaag mag ik hopen zelfs met hun kop onder water staan. Tot op heden heeft NIEMAND mij uit kunnen leggen waarom bijna 600 miljoen aandelen een waarde per aandeel van zeg en schrijf meer dan 1 euro waardig vinden. Als dit bedrijf werkelijk zo'n grote speler op de markt schijnt te worden zoals sommigen hier roeptoeteren dan hadden er zich allang grote spelers zich aangediend en had de koers veel hoger gestaan. Iedereen die geen winst heeft genomen laat zich gek maken door een paar individuen die schreeuwen om maar bij te kopen omdat de koers zo lekker laag staat. Mensen; gebruik je gezonde verstand. Met een zinkend schip heb je meteen grote pompen nodig en geen kleine emmertjes. Zie hier; de koers gaat naar de kelder.
    Grote spelers dienen zich pas aan wanneer er cijfermatig bevestigingen gaan komen lijkt me. Gezien het feit deze pas in maart verschijnen is de stijging nog altijd speculeren en daardoor nog niet stabiel.
    De omzet verwachting rechtvaardigt deze koerswaarde wel, maar zoals het woord al zegt, verwachting. Niets is zeker tot presentatie van de cijfers.
    Wat wel grappig is is dat je je post afsluit met ‘zinkend schip’. Pharming is op de goede weg, omzetstijging is gegarandeerd het geval, maar hoeveel is de vraag. De koers is in enkele maanden fors gestegen, dus wat zinkt er dan? Een kleine correctie is meteen een kelder?
    Of heb je zelf te laat gekocht en sta je op verlies en probeer je nu je frustraties te uiten?
  7. [verwijderd] 19 december 2017 03:18
    quote:

    Onder dak schreef op 18 december 2017 20:36:

    Ik ben al een paar jaar bezig met Pharming en realiseer een rendement van 504%, dus heb geen klagen. ECHTER vandaag ben ik er uit gestapt. Er blijkt wat lucht uit te moeten om volgende jaar weer aan te kunnen vullen. Ik stap er weer in omstreeks 90ct. Daar lijkt mij toch een bodem te moeten liggen. Dus tel je knopen en winst is winst.
    Dat zou goed kunnen, realiseer je wel dat de wachtrij blijkbaar groot is en dat de koers opeens weer hard kan stijgen.
    Ik sta ook nog met een groot deel aan de zijlijn om de plank verder te vullen maar wanneer blijft de vraag.
  8. [verwijderd] 19 december 2017 05:01
    Beurswijsheid "Buy on the rumors, sell on the news"!
    De koersbeweging van Pharming is daar een prototype voorbeeld van. Binnen enkele handelsdagen van €0,76 gelanceerd richting de €1,344. De koers is duidelijk in mijn ogen "Gehyped"! Dat kon niet goed gaan. "What goes up, must come down"!

    Doe je daar vervolgens nog eens een plakje T.A. bovenop dan had je een redelijke inschatting kunnen maken wanneer je Pharming, (tijdelijk) in de uitverkoop had moeten zetten, eruit had moeten stappen. Dan was je winst in ieder geval veilig gesteld. Zoals ik al eerder heb aangegeven bezit ik nog geen Pharming. Ik handel op basis van T.A. Momenteel houd ik de koers nauwlettend in de gaten, heb ik plaats genomen in de wachtkamer, wacht het moment af wanneer de koers, mij op basis van T.A. het sein geeft dat de bodem definitief is bereikt, het tijd wordt om in te stappen.
    Enkele malen heb ik gepoogd dit onderwerp (T.A.) bespreekbaar te maken. Dat werd me niet in dank afgenomen door een aantal forumleden. Ik vermoed uit frustratie. T.A. is onzin, werd mij gezegd. Moet je goed in blijven geloven, halstarrig blijven ontkennen, dan zul je n.m.m. nog vele malen, correcties zoals we die gisteren hebben meegemaakt, voor lief moeten nemen! Zonde.

    De koersdoelen welke door analysten op basis van fundamentele analyse dit jaar zijn afgegeven zijn veelal koersdoelen waarvan ze verwachten dat ze op de middellange hetzij langere termijn haalbaar zijn, reeel zijn!
    Het dichtsbijzijnde, middellange termijn, afgegeven koersdoel lag op, als ik het goed heb €1,51. Die analist had a.h.w. zijn woorden nog niet koud of Pharming zat al bijna aan dat plafond enkele weken terug!!!.
    Dat is vragen om koerscorrectie! Dat is dan ook nu gaande.
    Doe je daar vervolgens nog eens een plakje T.A. bovenop dan had je een redelijke inschatting kunnen maken wanneer je Pharming, (tijdelijk) in de uitverkoop had moeten zetten, eruit had moeten stappen. Dan was je winst in ieder geval veilig gesteld. Persoonlijk denk ik dat de steun op €1,02 gelet op de flinke daling die gisteren is ingegaan, niet houdbaar is. Het zou me niet verbazen als de steun ergens tussen de €0,75 en de €0,90 komt te liggen.

    Koersdoelen afgegeven op basis van fundamentele analyse worden ook tijdens de rit continue, hetzij naar boven, hetzij naar beneden, bijgesteld. Met T.A. zit je er dichter op, heb je veel directer te maken met koersbewegingen. Heb je vaker in- en uitstapmomenten. De eindstreep is steeds dichtbij.
    T.A. is geen wondermiddel, maar wel een goede raadgever, althans in mijn beleving.
    T.A. staat los van fundamentele analyse. Je neemt beslissingen op basis van wat je grafiek je aangeeft, meer de waan v/d dag.
    Zijdelings houd ik natuurlijk wel rekening met de koersdoelen die door analisten zijn/worden afgegeven. Dat is enkel een steun in de rug maar niet meer dan dat. Het is bv. fijn om te weten dat het bedrijf niet op omvallen staat, op het punt staat om binnen afzienbare tijd omzet/winst te gaan genereren. In je achterhoofd houd je daar ter degen rekening mee. Met T.A. kun je ook tussentijds winst, uiteraard ook verlies, zij het kleinschaliger, genereren.
    Probeer het eerst eens uit, zul je zien wat voor voordelen T.A. je allemaal kan bieden.


  9. [verwijderd] 19 december 2017 06:09
    quote:

    snorre42 schreef op 19 december 2017 00:24:

    [...]Voor wat het waard is, maar volgens mij wel een teken sluitkoers in USA;'
    Pharming Group Nv Ord Stock Chart
    PHGUF
    1.440000*
    unch
    Tegen de huidige koers zou dit op de lokale beurs een waarde zijn van
    € 1,22
    Ik heb geen gegevens over de volume, dit zal nait veul weesn. (Drents)
    Over dat volume OTC op maandag: helemoal niks.

    Link met dagvolumes in VS over heel 2017 (op de grafiek klikken):
    www.nasdaq.com/symbol/phguf/earnings-...

    Link met uitgevoerde dagtransacties (tijdstip en volume):
    www.sbroker.de/sbl/wpapiere_handel/ak...

  10. [verwijderd] 19 december 2017 06:29
    www.marketwatch.com/investing/stock/p...

    Correctie. Sluitingskoers $1,40 (€1,18)

    Vergeet niet dat Pharming Nederland de toon zet!
    Mijn ervaring is dat buitenlandse aandelen in de US regelmatig hogere koersen aantikken dan in het land van herkomst. Echter, zij het wat later, er meestal, zeker in een downtrend, er een correctie op gaat volgen, welke in lijn ligt met de "Oorspronkelijke koers"
  11. [verwijderd] 19 december 2017 06:57
    Update Morningstar t/m 30 november (nog niet alle gegevens bekend) /AFM 27 oktober:

    1. Alma Capital & Associés, had per 31.12.2016 in totaal 150.000 stuks; ongewijzigd in 2017

    2. AcomeA SRG SpA, had per 31.12.2016 in totaal 307.500 stuks; uitbreiding in januari 2017 naar 351.426 stuks, voorts ongewijzigd

    3. Reichmuth & Co Privatbankiers, is in januari 2017 ingestapt met 130.000 stuks, in januari uitbreiding naar 132.438 stuks. Weg in juni.

    4. Connor Clark & Lunn Financial Group (Canada) , nieuw in maart 2017 ingestapt met 30.171 stuks.In april uitgebreid met 900 stuks. Totaal in april 31.071. Weg in mei.

    5. Financière Arbevel, nieuw in maart 2017 met 2,153,577 stuks

    6. Polar Capital LLP, nieuw in juni 2017 met 5.000.000 stuks, uitgebreid in juli naar 7,5 miljoen, in augustus naar 12,5 miljoen stuks, in september naar 15 miljoen stuks = 3,10%. In oktober uitgebreid naar 16.000.000. Volgens melding AFM op 27 oktober belang van 3,08%. Afbouw naar 8.000.000 stuks (1,54%) per 6 november 2017.

    7. AXA Investment Managers UK Ltd, nieuw in juli met 6.680.145 stuks, uitgebreid in augustus naar 9.045.337 stuks, in september vehoogd naar 10.209.182 stuks, afname in november met 3.887 stuks is nu 10.205.295 stuks

    8. SSgA Funds Management Inc (SPDR® S&P International Small Cap ETF), 420.616 per 25 september, op 12 oktober verlaagd naar 390.007 stuks, op 28 november verhoogd naar 396.495 stuks, op 4 december 8.115 erbij, op 7 december 4.869 stuks erbij, op 11 december 4.869 stuks erbij naar 414.348 totaal. Op 14 december verminderd met 3.246 naar 411.102 stuks.

    9. NHP Asset management AG (Zwitserland) , nieuw in augustus met 300.000 stuks, in oktober 300.000 bijgekocht, per 31 oktober 600.000 stuks in bezit

    10. Apo Asset Management GmbH nieuw in oktober met 185.047 stuks

    11. Lemanik S.A. (Lux), nieuw in november met 20.000 stuks

    12. J. P. Morgan Asset Management UK, nieuw in november met 974.794 stuks

    Opmerking:
    1. Polar Capital staat bij Morningstar nog steeds op 16 miljoen. Is echter afgebouwd naar 8 miljoen (melding AFM dd 6 november), op 30 november maakt Pharming nog steeds met 4,4% deel uit van Polar Capital Biotechnology Fund (genoteerd aan Nasdaq Biotechnology )
    2. SsgA Fund Management: op 4 december 8.115 erbij, op 7 december 4.869 erbij, op 11 december 4.869 erbij naar 414.348 totaal. Op 14 december verminderd met 3.246 tot 411.102 stuks.
    3. nieuw in november: Lemanik S.A. (Lux), nieuw in november met 20.000 stuks
    4. nieuw in november: J. P. Morgan Asset Management UK, nieuw in november met 974.794 stuks
  12. [verwijderd] 19 december 2017 07:05
    Ik eerst ook niet. ben me er gewoon in gaan verdiepen. Op amerikaanse sites vind je er veel over. Toets in "Technical analyses stocks" "Candlestickpatronen"en je wordt ermee overspoeld. Leesvoer maar ook videos. Ik ben gewoon begonnen met lezen en herlezen, van links naar rechts, videos bekeken en van liever lay heb ik beter inzicht gekregen, kan ik redelijk goed vaststellen hoe de lange, middellange en korte trend zich voort beweegt, een betere inschatting maken wanneer ik moet kopen/verkopen, shorten van het aandeel. Zoals ook nu met Pharming toen ze haar top bereikte op €1,344,kon vaststellen dat er een ommekeer moest gaan plaatsvinden. Ik heb op dit moment geen aandelen Pharming, wacht op het moment dat de koers de bodem heeft bereikt, mijn entry-point.
    Na de "studie" ben ik Charts gaan beoordelen, zelf aan de hand van candlesticks tezamen met de meest gebruikte tools.

    Welke voor jezelf het beste werkt daar kom je van zelf achter. Mijn advies lees en herlees dezelfde stof regelmatig. Van grof naar fijn. Bekijk videos. Probeer het uit. Toets historische grafieken, de aandelen waarin je handelt en last but not least maak een plan en houd je daar aan!

    De voornaamsten vind je hier op een rijtje geplaatst. Met deze indicatoren plus de candlestickgrafiek kun je uiteindelijk een goede inschatting maken.


    www.lynx.nl/kennis/artikelen/populair...
  13. monitor53 19 december 2017 07:14
    quote:

    Vitiligo schreef op 19 december 2017 07:05:

    Ik eerst ook niet. ben me er gewoon in gaan verdiepen. Op amerikaanse sites vind je er veel over. Toets in "Technical analyses stocks" "Candlestickpatronen"en je wordt ermee overspoeld. Leesvoer maar ook videos. Ik ben gewoon begonnen met lezen en herlezen, van links naar rechts, videos bekeken en van liever lay heb ik beter inzicht gekregen, kan ik redelijk goed vaststellen hoe de lange, middellange en korte trend zich voort beweegt, een betere inschatting maken wanneer ik moet kopen/verkopen, shorten van het aandeel. Zoals ook nu met Pharming toen ze haar top bereikte op €1,344,kon vaststellen dat er een ommekeer moest gaan plaatsvinden. Ik heb op dit moment geen aandelen Pharming, wacht op het moment dat de koers de bodem heeft bereikt, mijn entry-point.
    Na de "studie" ben ik Charts gaan beoordelen, zelf aan de hand van candlesticks tezamen met de meest gebruikte tools.

    Welke voor jezelf het beste werkt daar kom je van zelf achter. Mijn advies lees en herlees dezelfde stof regelmatig. Van grof naar fijn. Bekijk videos. Probeer het uit. Toets historische grafieken, de aandelen waarin je handelt en last but not least maak een plan en houd je daar aan!

    De voornaamsten vind je hier op een rijtje geplaatst. Met deze indicatoren plus de candlestickgrafiek kun je uiteindelijk een goede inschatting maken.


    www.lynx.nl/kennis/artikelen/populair...
    Kan je nu een voorspelling doen ipv achteraf te zeggen wat de bodem is geweest? Dat kan ik namelijk ook...
21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 980 981 982 983 984 ... 1092 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links