Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed 2017

1.489 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 75 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Johny Brisbane 14 december 2017 17:52
    Mijn BB portefeuille verdubbeld op 12,51. Beetje geduld zal weer beloond worden. Verwacht begin 2018 de 13 weer te zien en na aanstelling krachtige ceo de 14 en daarna keerpunt Duitsland afwachten: gezonde balans, mooi dividend, kans op overname, weinig risico lijkt mij.

  2. [verwijderd] 14 december 2017 20:52
    Ook president-commissaris Steinhoff stapt op
    39 min geleden

    AMSTERDAM (AFN) - President-commissaris Christo Wiese vertrekt bij het geplaagde winkelconcern Steinhoff. De grootaandeelhouder nam donderdag ontslag. Ook zijn zoon Jacob Wiese heeft vanwege de familiebanden zijn vertrek aangekondigd.
    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Beter Bed Holding

    Bij Steinhoff speelt een boekhoudschandaal dat vorige week topman Markus Jooste al de kop kostte. Na diens vertrek en de bekendmaking dat er onregelmatigheden waren gevonden in de cijfers kelderde de beurskoers. Woensdag maakte het bedrijf al bekend de cijfers over 2016 te gaan herzien omdat niet op de gepubliceerde cijfers kan worden vertrouwd.

    Het bedrijf wordt door Duitse en Zuid-Afrikaanse toezichthouders onderzocht. Bovendien zetten steeds meer beleggers juridische stappen. Zij houden de bestuurders verantwoordelijk voor de door hen geleden verliezen als gevolg van de koersval.
  3. Chasse_Patate 15 december 2017 09:19
    quote:

    Diegy schreef op 14 december 2017 17:56:

    Grote verkoper actief. De laat werd telkens opnieuw aangevuld. Dit kan wel eens heel snel richting de 10 a 11 euro gaan.
    Tsja, geef het niet graag toe maar vraag mij af of je niet een keer gelijk gaat krijgen met een van je onzinnige berichten.

    Er is de afgelopen dagen een behoorlijk volume bij deze daling en dat kunnen op deze koers toch geen particulieren meer zijn.

    Vorig jaar is er ook een periode geweest dat DL van zijn stukken af wilde. Die stopten toen bij de 15 en verkochten maandenlang tussen de 14,95 en 15 hun stukken.

    Als er nu weer een partij is die van zijn stukken af wil ben ik benieuwd of ze ook bij een minimum prijs gaan stoppen. Dan ga ik flink bijkopen.
  4. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 15 december 2017 16:38
    (T)opruiming nu tot wel 40% korting ! schrijven ze zelf op hun site, of bedoelen ze wat anders? :-)

    Ik lees dat velen schrijven te hebben bijgekocht. Wie is dan toch steeds diegene die rond de 12,50 de laatkant vult. Vast geen forum bezoeker die probeert te sturen :-) Slaap lekker dit weekend met of zonder Beter Bed ;-)
  5. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 15 december 2017 17:41
    Dit schreef men over boxsprings: waar doorgaans relatief hoge marges op worden verdiend ! Zie op hun Duitse site, ook met zo'n 37,5% korting.
    www.matratzen-concord.de

    www.matratzen-concord.de/-edition-ari...

    Bewijs van meer aanbod dan vraag?

    De site maar ff in de gaten houden als graadmeter? ;-)
  6. Mr Greenspan 15 december 2017 22:36
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 15 december 2017 17:41:

    Dit schreef men over boxsprings: waar doorgaans relatief hoge marges op worden verdiend ! Zie op hun Duitse site, ook met zo'n 37,5% korting.
    www.matratzen-concord.de

    www.matratzen-concord.de/-edition-ari...

    Bewijs van meer aanbod dan vraag?

    De site maar ff in de gaten houden als graadmeter? ;-)

    Ja hou maar in de gaten.
    Ik volg het niet zo, maar de folder die ik in Nederland elke week in de bus krijg van Beter Bed staat ook elke week vol met dezelfde kortingen week in week uit.
    Maar goed als jij gelooft dat het echte korting is (die je normaal niet krijgt) geloven anderen het waarschijnlijk ook dus het werkt wel :-)
  7. [verwijderd] 17 december 2017 13:36
    Uitgelicht: Beter Bed zwaar onderuit na winstwaarschuwing
    vrijdag, 15 december 2017

    Fonds is grootste verliezer op Beursplein 5.

    (ABM FN-Dow Jones) Beter Bed was deze week de grootste verliezer op Beursplein 5, nadat het AScX-fonds vorige week vrijdag nabeurs een winstwaarschuwing afgaf, wat deze week door analisten werd opgepakt met een adviesverlaging en een serie koersdoelverlagingen.

    Beter Bed zal dit jaar een "significant" lager bedrijfsresultaat realiseren dan in 2016, zo maakte de beddenverkoper vorige week vrijdag nabeurs bekend.

    Het bedrijf wijt dat vooral aan de ontwikkelingen in zijn veruit grootste markt, Duitsland.

    "Sinds het begin van het vierde kwartaal is in Duitsland een verminderde koopbereidheid in de gehele matrassenmarkt zichtbaar. De recent getroffen marketingmaatregelen hebben de trend van dalende bezoekersaantallen weliswaar gekeerd, maar deze zijn nog niet terug op het oude niveau. Mede als gevolg van deze ontwikkelingen zal de EBITDA over 2017 naar verwachting significant dalen ten opzichte van de EBITDA van 37,5 miljoen euro over 2016", zo meldde Beter Bed vorige week vrijdag. Beter Bed benadrukte evenwel ook dat de omzetontwikkeling in thuismarkt Benelux "onverminderd positief" blijft.

    Niettemin was de duidelijke winstwaarschuwing deze week voor drie analisten aanleiding om hun koersdoel neerwaarts bij te stellen, waarbij KBC Securities ook het advies verlaagde.

    KBC verlaagde het advies van Kopen naar Accumuleren en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 22,00 euro naar 18,00 euro. Analist Wim Hoste had zijn taxaties al verlaagd na de update over het derde kwartaal, maar besloot in navolging op de winstwaarschuwing zijn EBITDA-prognose verder te verlagen van 33,2 miljoen euro naar 30,5 miljoen euro. Duitsland blijft volgens de analist het grootste probleem voor Beter Bed, vanwege de zwakke onderliggende marktfundamenten, toegenomen online concurrentie en de cash-and-carry positionering van het bedrijf.

    ING verlaagde het koersdoel van 16,25 naar 13,00 euro bij handhaving van een Houden advies. Analist Tijs Hollestelle verlaagde zijn inschatting voor het operationeel EBITDA-resultaat voor 2017 van 40 miljoen naar 30 miljoen euro. De EBITDA taxaties voor 2018 en 2019 werden bovendien met respectievelijk 7 en 6 procent neerwaarts bijgesteld. Gezien de ontwikkeling van de kasstroom van Beter Bed gaat de marktvorser wel uit van een stabiele dividend pay-out ratio. Hij merkte verder op dat Beter Bed kwetsbaar blijft voor de ontwikkeling van online verkopen en snel veranderend consumentengedrag. Vanwege het relatief grote winkelnetwerk is de reactietijd van het bedrijf traag, meent de analist. Hollestelle merkte ook op dat het plotselinge vertrek van CEO Ton Anbeek per 1 november, om CEO van fietsenmaker Accell te worden, en het feit dat voor hem nog geen opvolger is gevonden, de onzekerheid vergroot. Dit heeft volgens de marktvorser ook invloed op het risicoprofiel van het aandeel.

    NIBC stelde het koersdoel voor Beter Bed neerwaarts bij van 22,00 naar 17,50 euro, maar handhaafde het koopadvies en de analisten merkten op dat dit ook na de recente winstwaarschuwing nog steeds gerechtvaardigd is, omdat de bodem is bereikt en de weg omhoog kan worden ingezet. De marktvorser hebben in reactie op de winstwaarschuwing hun taxaties voor het operationeel resultaat (EBITDA) en de winst per aandeel voor 2017 met respectievelijk 26 en 34 procent verlaagd. Vanwege een gebrek aan vooruitzicht op de verdere ontwikkeling van de Duitse markt hebben de analisten ook de margevoorspellingen voor 2018 en de jaren daarna neerwaarts bijgesteld. NIBC merkte op dat investeerders tot het voorjaar moeten wachten op concretere duiding van de ontwikkelingen in Duitsland en of de identieke omzet in het algemeen aantrekt. De analisten bespeurden net als ING ongeduld over het uitblijven van nieuws over de komst van een nieuwe CEO.

    De slaapkamer retailer uit Uden meldde bij de winstwaarschuwing wel dat inmiddels in Duitsland een "duidelijke toename waarneembaar is in de verkoop van boxsprings". Dit leidt tot een hogere orderportefeuille in het vierde kwartaal, maar de omzet daarvan zal door de relatief lange levertijden grotendeels in 2018 worden gerealiseerd.

    Het aandeel Beter Bed eindigde vrijdag 0,1 procent hoger, maar het fonds verloor over de hele week per saldo 13,1 procent.

    Beter Bed Holding zal op 19 januari een trading update geven over het vierde kwartaal van dit jaar en rapporteert op 2 maart de jaarcijfers.
  8. forum rang 4 Diegy 18 december 2017 15:54
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 15 december 2017 16:38:

    (T)opruiming nu tot wel 40% korting ! schrijven ze zelf op hun site, of bedoelen ze wat anders? :-)

    Ik lees dat velen schrijven te hebben bijgekocht. Wie is dan toch steeds diegene die rond de 12,50 de laatkant vult. Vast geen forum bezoeker die probeert te sturen :-) Slaap lekker dit weekend met of zonder Beter Bed ;-)
    Inderdaad de laat word telkens weer opnieuw gevuld rond de 12,50. Als delta lloyd straks ook nog zijn stukken gaat dumpen dan komt de 11,00 wel heel dichtbij.
  9. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 18 december 2017 15:54
    Raar, paar keer in gehandeld vandaag? En de laat kant blijft gewoon staan? of wordt razendsnel aangevuld? Viel me even op. Wat gekocht vandaag, maar toch vreemd , moet dan bijna vertraging zijn in systeem. Ging om koers 12,415 die ik af nam?
    Aandeeltjes wel binnen nu, kan nu tenminste weer mee kletsen als aandeelhouder hihi.
  10. [verwijderd] 18 december 2017 22:26
    quote:

    tmaster schreef op 18 december 2017 16:14:

    [...]

    Die komen in Januari wel weer terug.

    Was een opmerking van Diegy. Ik zeg maar daar is hij weer. Als een koers onderuit is gegaan komt hij de onheilsprofeet uithangen.

    Wat ik helemaal dom vind is het advies van ING. Op 30 augustus was het advies kopen met als koersdoel euro 27,50. Op 12 december is het koersdoel euro 13. Meer dan een halvering. En dat noemt zichzelf analist. Ik zou wel eens willen weten wat ze precies analyseren? In ieder geval geen bedrijven.

1.489 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 75 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links