Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin kraakt en piept

62 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 december 2017 09:04
    Kleine toevoeging:

    Bitcoin staat nog in de kinderschoenen. Het heeft een gigantische achterban vol met developers en engineers, en om die allemaal via 'user consensus' op 1 lijn te krijgen, is tijd en geduld nodig.

    Het gaat stapje voor stapje, en het Segwit heeft is er plaats gemaakt voor de volgende ontwikkelingen:
    - Lightning Network (razend snelle transacties ipv traag)
    - MAST (smart contracts op Bitcoin)
    - Schnorr transacties (minder sigs in 1 tx, dus ruimte besparing op blokken)
    - enz.

    Bitcoin mag dan een hoop concurrentie krijgen/hebben, maar het gros zijn in mijn ogen 'pump n dump scheme's', scams en hobbyisten projecties. Ik denk dat 1 coin uiteindelijk zoveel aandacht gaat krijgen dat het redelijke concurrenten als Dash toch in de schaduw gaat zetten, al helemaal de pre-mine coins.

    Bitcoin heeft verreweg de allergrootste development community en dat geeft ze enorm veel rugwind tegenover andere coins. Zolang Core blijft kijken naar wat de community wil, behouden ze die rugwind.

    Er komen nog fantastische tijden, maar ook onzekere tijden uiteraard, want geen overheid zit op dit soort disruptieve technologie te wachten?
  2. [verwijderd] 15 december 2017 09:37
    Iedereen heeft het altijd over de koersexplosie van de Bitcoin.
    Een andere cryptomunt Verge (XVG en no. 54 op coinmarketcap ranking) is dit jaar van 0,00002 $ naar 0,018 $ gestegen procentueel dus een veel grotere stijging dan Bitcoin.
    Is de enige munt die sinds dit jaar totaal anoniem verhandeld kan worden en dus op grote belangstelling kan rekenen.
  3. [verwijderd] 15 december 2017 09:53
    quote:

    HODL schreef op 15 december 2017 09:04:

    Kleine toevoeging:

    Bitcoin staat nog in de kinderschoenen. Het heeft een gigantische achterban vol met developers en engineers, en om die allemaal via 'user consensus' op 1 lijn te krijgen, is tijd en geduld nodig.

    Bitcoin mag dan een hoop concurrentie krijgen/hebben, maar het gros zijn in mijn ogen 'pump n dump scheme's', scams en hobbyisten projecties.
    Gewoon simpel geld is toch wat prettiger dan betalen met een soort hobby fanatiek IT project.. Totaal ongrijpbaar, dat is toch niet de bedoeling van geld lijkt me.

  4. [verwijderd] 15 december 2017 10:14
    quote:

    hansfl schreef op 15 december 2017 09:53:

    [...]

    Gewoon simpel geld is toch wat prettiger dan betalen met een soort hobby fanatiek IT project.. Totaal ongrijpbaar, dat is toch niet de bedoeling van geld lijkt me.

    Beste Hans,

    Dit vragen veel mensen zich af, en dat is een terechte vraag. Ik hoop ook dat je mijn antwoord serieus neemt:

    Om mij heen krijg ik vaak ook de vraag waarom we 'in hemelsnaam moeilijk moeten doen met bitcoin', we hebben al de pinpas. En die redenatie is helemaal correct. Geen mens, inclusief ik ga er koffie mee afrekenen.

    Wat veel mensen vergeten is dat men in NL leeft, 1 van de rijkste landen ter wereld. Wij kennen geen politieke ellende, economische ellende enzovoort.
    Verlaat het Europese continent, en kijk bijvoorbeeld in Turkije: 13% inflatie. Stap op de trein in Turkije en rij verder van Europa af en het zit er allemaal nog veel minder rooskleurig uit.

    In landen met hyperinflatie (Venezuela / Zimbabwe) is Bitcoin inmiddels een betaalmiddel geworden. Mensen hebben een munt die eindelijk los draait van de overheid/banken sector. Men hoeft zich geen zorgen meer te maken over inflatie en de zorg dat de overheid het van ze af kan pakken.

    Voor rijke landen als NL, kan men Bitcoin gebruiken als goud; een deflationaire munt als hedge voor Euro problematiek/omvallende banken, en in 3e wereld landen/ontwikkelingslanden kan men het gewoon gebruiken om ermee te betalen.
  5. Twijfels 15 december 2017 12:12
    Dus jij en niemand die ik ken koopt ook maar iets met bitcoins omdat het momenteel veel te duur is en veel te traag. Maar in de derde wereld landen kopen ze op de markt alles wat los en vast zit met bitcoins? Dacht het niet.

    Nergens worden er transacties gedaan met welke crypto dan ook om normale dingen mee te kopen. Dat percentage is afgenomen van de piek 5% naak minder dan 1%. Het is alleen maar gokken om snel rijk te worden. En dat is wat ze ook in Afrika willen. OK, sommige rijken in landen zoals Venezuela gebruiken het om hun vermogen "veilig" te stellen.

    Voor alles in Azien is het een groot wereld wijd gokpaleis.
  6. [verwijderd] 15 december 2017 12:47

    Bekijk het zo....

    Was het vijftien jaar geleden mogelijk om films te maken met alle futuristische onderdelen die je nu in de bioscoop ziet.

    Dit soort technische ontwikkeling gaat verder en over 100 jaar dan leven wij idd in een totaal andere wereld.
    Gevestigde order kan niet aanpassen en veranderen omdat ze de kennis missen over de technische ontwikkelingen.
    Ze denken nog steeds in hokjes en proberen de vooruitgang tegen te houden.

    Digitaal geld komt eraan.
    De sceptici gebruiken moeilijke woorden en maken burgers bang maar het is gewoon een Marktplaats, waar koper en verkopers elkaar vinden en met elkaar ruilen.

    Sceptici willen meteen een waarde aankoppelen en zien het meteen als geld terwijl het gewoon een ruilmiddel is.
    Overheid heeft ook "grond" verkocht, terwijl je kan afvragen wat de waarde hiervan is. Zelfs "lucht" wil men verkopen en water.
    Dit kan allemaal wel omdat het tastbaar is of omdat de overheid een vinger in de pap heeft, terwijl het eigenlijk van der zotte is dat je zwart aarde verkoopt.

    Bitcoin is hetzelfde maar omdat overheid geen grip op heeft, willen ze het niet.
    Kwestie van tijd en flink promoten bij de winkeliers want op het moment dat zij bitcoin accepteren als ruilmiddel, dan is het snel voorbij met gevestigde orde.

    Overheid kan het niet verbieden...
    Als ik op marktplaats een fiets koop en ruil het met een tv...is dit verboden ?

    Nu koop ik een broodje in de winkel en ruil het met Bitcoin.
    Dat overheid dit ziet als "geld" komt meer omdat ze de Bitcoin technologie niet snappen en dat ze meteen verkeerde argumenten eraan koppelen.
    Mede ook veroorzaakt door de mensen zelf omdat ze volgen wat de overheid zegt.

    Mijn bezit bestaat uit:
    TV
    Huis
    Auto
    Bitcoins
    Grond

    En bitcoin past niet in het rijtje of is dit omdat wij niet willen dat ons monetaire en economisch gedachtegoed te grabbel wordt gegooid door een knappe gozer die iets heeft verzonnen waar burgers met elkaar willen ruilen.



    Overheid moet zich verdiepen in de blockchain en het feit dat alles digitaal wordt en dat bitcoins niet zal verdwijnen.

    Een advocaat moet zich verdiepen in de materie en een juridisch betekenis eraan geven ipv dat de overheid dingen interpreteerd die niet kloppen.

  7. Twijfels 15 december 2017 12:56
    Dat is al gaande. In de US worden al een aantal ICO's onder de loop genomen en is al bekend dat ze illegaal zijn. En dus de regels hebben overtreden etc. Maar even kijken hoe dat verder gaat. Duurt meestal lang maar dan vallen er miljarden aan boetes uit de lucht aan die kant van het water.

    Daarbij zijn (vooral op basis van ETH) vele ICO's gestart met een toepassing die nog even gerealiseerd moeten worden maar waar nu al van bekend is dat de prijs voor het TOKEN te hoog is geworden voor de gedachte toepassing. Men heeft zich gezien de enorme stijging in prijs ETH (zichzelf) al uit de markt geprijsd.

    Het is nu net als met de dot.com. Alles moest toen een .com hebben nu moet alles op de blockchain. Nuttig wel of niet, doet er niet toe. Geld ophalen om de kippen en eieren op de chain te zetten zodat die net zoals bij het fokken online van kittens, de zaak snel vast loopt. Blockchains zullen explosief groeien en gewoon vastlopen. En daarmee ook de nuttige zaken. (Helaas vind ik.)

    Maar zover komt het niet. De meeste willen alleen nu geld ophalen, royaal want dat kan, en dan kijken wat ze daar de komende jaren aan software voor kunnen maken. Alhoewel zelfs dat meer copy pasta is. Maar wie doet je wat, miljoenen zijn immers binnen.

    En diegene die er nog net even snel in willen springen (en niet zoal ik jaren geleden) kijk ook een wat er gaande is met Tether. 800+ miljard aan dollars die er niet zijn? Hoe gaat dat aflopen?

    En dan maar roepen dat het beter dan goud is.

    En Meneer hier ziet nu dat er ook een paar hardforks gedaan zijn. Die bitcoin cash van meneer Roger Ver is 100% gecentraliseerd. OK, even met bitman overleggen en zij doen wat ze willen met jou geld, mocht je erin zitten. Men heeft het er nu al over dat inflatie nodig is bij de crypto's. Anders werkt het nl nooit als betaal middel. En dat wordt in het geval van BCH eenvoudig uitgevoerd zonder wie dan ook te hoeven vragen door deze twee heren. Check wat er achter zit. Het meeste is gewoon bedrog.

    En het laatste nieuws van het bitcoin core front is dat daar personen zijn die de stilstaande coins (ongeveer 3 miljoen) m.b.v. een hardfork vrijgemaakt moeten worden voor, u raad het al, de ontwikkelaars en nog een paar andere "goede doelen".

    Iedereen heeft bitcoin dollars in zijn ogen en is op zoek naar meer.

  8. forum rang 9 objectief 15 december 2017 13:05
    quote:

    Hermando schreef op 15 december 2017 12:47:

    Bekijk het zo....

    Overheid moet zich verdiepen in de blockchain en het feit dat alles digitaal wordt en dat bitcoins niet zal verdwijnen.

    Hermando: heb je altijd zoveel tekst nodig om je mening te pushen???

    Het gaat niet over voor/tegen een technische ontwikkeling.

    ESSENTIE: de Overheid en dus onze samenleving loopt veel belastinggeld mis en als je aan iemands geld komt dan...kortom; ik denk niet dat dit jubelverhaal nog lang gaat duren in deze vorm.
  9. forum rang 4 zeurpietje 15 december 2017 13:07
    door gebruik van het ruilmiddel geld is het de overheid mogelijk belastingen te innen. nu zullen velen denken via bitcoins e.d. kan ik lekker de belastingen gaan ontduiken(overigens altijd een zieklijke gedachte vind ik). probleem is dan wel als dit op grote schaal gaat gebeuren er niet genoeg belastingen kunnen gaan binnenkomen. gevolg b.v. ziekenhuis dicht. sta je met je zieke lichaam met je bitcoinwallet voor het ziekenhuis dat net gesloten is.
    probleem in onze snel digitalserende wereld is dat wetgeving en regels altijd op de ontwikkelingen achterlopen.
    vergeet niet, de overheid dat zijn wij zelf. nee, ik ben geen dominee
  10. [verwijderd] 15 december 2017 13:34
    quote:

    Twijfels schreef op 15 december 2017 12:12:

    Dus jij en niemand die ik ken koopt ook maar iets met bitcoins omdat het momenteel veel te duur is en veel te traag. Maar in de derde wereld landen kopen ze op de markt alles wat los en vast zit met bitcoins? Dacht het niet.

    Nergens worden er transacties gedaan met welke crypto dan ook om normale dingen mee te kopen. Dat percentage is afgenomen van de piek 5% naak minder dan 1%. Het is alleen maar gokken om snel rijk te worden. En dat is wat ze ook in Afrika willen. OK, sommige rijken in landen zoals Venezuela gebruiken het om hun vermogen "veilig" te stellen.

    Voor alles in Azien is het een groot wereld wijd gokpaleis.
    "Nergens worden transacties gedaan blablabla"

    Lees even hier, bron is associated press: goo.gl/VwNeg5

    Er is genoeg op o.a. Reddit te vinden waar mensen in 3e wereldlanden melden dat het er booming is.

    Laat ik het dan nog niet eens over Japan hebben, waar je in een hoop grote winkels er al gewoon mee kan, en mag afrekenen. Daar is het een officiele valuta nu.

    Maargoed, blijf gewoon 'nee schudden' en oogjes dicht houden.
  11. [verwijderd] 15 december 2017 13:35
    quote:

    zeurpietje schreef op 15 december 2017 13:07:

    door gebruik van het ruilmiddel geld is het de overheid mogelijk belastingen te innen. nu zullen velen denken via bitcoins e.d. kan ik lekker de belastingen gaan ontduiken(overigens altijd een zieklijke gedachte vind ik). probleem is dan wel als dit op grote schaal gaat gebeuren er niet genoeg belastingen kunnen gaan binnenkomen. gevolg b.v. ziekenhuis dicht. sta je met je zieke lichaam met je bitcoinwallet voor het ziekenhuis dat net gesloten is.
    probleem in onze snel digitalserende wereld is dat wetgeving en regels altijd op de ontwikkelingen achterlopen.
    vergeet niet, de overheid dat zijn wij zelf. nee, ik ben geen dominee
    Ben ik met je eens. Belasting moet betaald worden en dus opgeven, maar op dit wereldje heeft de overheid weinig toezicht.

    Het zal dus een uitdaging gaan worden voor ze hoe ze dit moeten gaan aanpakken.
  12. Twijfels 15 december 2017 14:44
    HODL, Nergens worden transacties gedaan om brood of dagelijkse dingen mee te kopen. Is veel te duur. Dat is dezelfde rede waarom jij dat niet doet.

    En nergens ter wereld wordt iets verkocht in bitcoins. Ook niet in Japan. Dat is idem zo met goud en silver. Het wordt verkocht in Yen of Dollars of Euro's en omdat het nu eenmaal hip is voor jou omgezet door de gevestigde orde (Mastercard e.d. van bitcoins naar Yen op moment van aankoop.

    Er wordt met de hele crypto bubs niets gedaan behalve speculeren. Dat is ook het grote probleem. En je hoeft me niet te wijzen op Reddit e.d. want ik hou al het nieuws al jaren elke dag bij. Groot probleem is er wordt niets mee gedaan wat de waarde van welke crypto dan ook rechtvaardigt.
  13. forum rang 9 objectief 15 december 2017 15:35
    Een poster schreef ik bezit: Mijn bezit bestaat uit:

    TV/Huis/Auto/Bitcoins/Grond

    en misschien een domme vraag: wat is de functie van Bitcoins in dit rijtje....TV/Huis/Auto/Grond heel functioneel..maar bitcoin kun je alhier toch nauwelijks gebruiken.
    Azie etc. begrijp ik nog wel..daar hebben ze niet overal een goed banksysteem.

  14. Twijfels 15 december 2017 18:02
    En nog even voor degene die vol vertrouwen en zonder enige kennis coins gaan kopen: Check B2X. Dat is de mislukte hard fork van bitcoin. Software copy en dan te stom om een paar regels bloknummer en iets met x:=x+1 of -1 goed aan te passen.

    Hoe dan ook de hard fork was al afgeblazen, maar deze slimme wilden het toch doorzetten (o.a. ook RV). Maar dat mislukte dus. Voor die tijd hebben exchanges deze nieuwe munt echter al ingevoerd zodat men kon beginnen met handelen. Nu, mislukt en afgeblazen maar de waarde waar deze munt vandaag voor wordt verhandeld is 185,- (x 21 miljoen muntjes = 3885 miljoen dollars). Denk er eens een bedrijf bij met die waarde! Allemaal heel logisch toch?

    Prettig weekend!
  15. A_E_Niks 15 december 2017 19:04
    De Bitcoin heeft duidelijke spelregels, hoe ze er komen, hoeveel er komen
    , en in welke wallet ze zitten.
    De waarde die de bitcoin heeft bepaalt de markt.
    De ECB, de FED of welke geldpers dan ook hebben onduidelijke spelregels, en deze worden niet op een democratische manier ingebracht.
    Het sprookje van dit systeem zit hem in het oneindig bijdrukken van dollars en euros zonder dat de gewone man daarvan mee profiteert.

    Doordat er steeds meer dollars en euros in omloop zijn ten opzichte van een vast aantal coins kan het niet anders dan dat deze coins ten opzichte van welk valuta dan ook, omhoog gaan.
  16. r66 15 december 2017 19:22
    Het zit natuurlijk best slim in elkaar. Gecreëerde schaarste (wie wil nou nu niet mijn unieke kraaltjes met een beperkte oplage kopen), beloning voor het onderhoud (mining), langzame transacties, wat ook stimuleert bij prijsopdrijving als je ze wilt hebben, Zelfs forks worden positief, je krijgt voor je euro opeens nog gratis extra een andere munt er bij.
    Gezien de prijsopdrijving kan het zo tot de 100K door. Het probleem zit natuurlijk er in, wanneer iedereen door de uitgang wil. Transacties zijn traag, en dan wordt het net zoals de ingang, lastig bij de uitgang en kan nog sneller op 0 zitten.
    Er zit intrinsiek geen waarde in, een nieuwe munt is zo te starten zonder overheidsbemoeienis, dus alles gaat om vertrouwen.
    Het begon met een goudsmit, die waarde-papieren ging uitgeven, van meer goud dan hij in bezit had. De overheid begon dit over te nemen, door geld/schuld papier te garanderen voor goud. Garantie werd minder noodzakelijk omdat iedereen er gebruik van maakte, en alle transacties in dit schuld papier waren.
    Toen kwam er een nieuwe goudsmit, die had geen goud, maar kon alleen getallen drukken. Met een stel vrienden zei hij dat ze unieke getallen konden genereren, die alleen hij en zijn vrienden konden verifiëren. Als je wilt mag je mee doen in het verifiëren en genereren, dan kan je ook nog wat smit-coins ontvangen ook.

62 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0616 -0,08%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.385,74 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links