Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,670 24 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,622 - 14,986
  • 11.778.789 Gem. (3M) 11,3M

ING december

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kenner66 8 december 2017 20:22
    quote:

    matad schreef op 3 december 2017 14:14:

    [...]

    Tja Harry, ik had in iets sterkere bewoordingen vermeld dat je je moeite beter kunt besparen omdat het niveau op dit draadje helaas nogal laag is.
    Helaas te sterk voor deze moderator vandaar de verwijdering.
    Overigens lijkt het economisch denknivo in de hele wereld nogal laag te zijn. Zo kun je de schuld ven de V.S. niet meer kwijt op een regel van een A-viertje. Er worden belastingmaatregels genomen die de schuld nog meer vergroten en zie: alle beurzen gaan omhoog. Belastingmaatregels die ten faveure zijn van het Amerikaanse bedrijfsleven doch in het nadeel van de rest van de wereld.
    Lees zojuist dat de Grieken er weer 5 miljard bijkrijgen omdat ze zo goed bezuinigen. Bezuinigen? Moet je die schuld eens zien. Het enigste wat momenteel zeker is is het feit dat de rente nog niet een procent kan stijgen en dat om te voorkomen dat de boel in Europa niet in elkaar dondert. Het is een compleet onlogische economie geworden.

    Groet
  2. kenner66 8 december 2017 20:43
    Ik vind zijn verhaal aan Harry wel een kern van waarheid hebben en kan het daar in grote lijnen ook mee eens zijn. Echter de opgeblazen reacties daar wordt je niet goed van.
    Op het AD forum heeft hij een 2 maanden geleden ook de zaak omlaag geluld met onzin verhalen toen werkte hij bij de vermogensbeheer van Apple geloof ik.
  3. k / v 11 december 2017 16:46
    '2018 mogelijk topjaar voor banken'

    Het jaar 2018 zou wel eens goed jaar kunnen zijn voor langetermijnbeleggers in bankaandelen dankzij soepelere regelgeving, hogere rentetarieven en meer inkoop van eigen aandelen. Dat schrijft MarketWatch op basis van analistenrapporten.

    "We geloven dat de grote bankaandelen de mogelijkheid hebben om de komende twaalf maanden te blijven groeien en beter te presteren dan de markt", schreef analist Jason Goldberg van Barclays, in zijn vooruitblik voor 2018. De favoriete banken van Goldberg zijn Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo.

    Chris Whalen, een bankanalist en financieel adviseur, is het daarmee eens. "De winsten van de banken zullen in 2018 waarschijnlijk blijven stijgen en de kosten zullen dalen als gevolg van de veranderingen in de regelgeving", schreef hij.

    Verwachtingen nog niet uitgekomen

    Maar er zijn enkele kanttekeningen, zoals de verwachte 'reflatie' en de zogenoemde 'animal spirits' kredietverlening en uitgaven die jaar na jaar steeds niet zijn uitgekomen. Om winstgevend te zijn, hebben banken een grotere spreiding nodig tussen de kortetermijnrente - wat zij betalen voor deposito's - en de langetermijnrente, die zij ontvangen voor leningen.

    De rentetarieven - en de verschillen daartussen - zijn in de nasleep van de financiële crisis flink gedrukt, zoals te verwachten is in een trage economie. Toen de 'rentecurve' steiler werd na de verrassende presidentsverkiezingen, was dit omdat beleggers een snellere groei verwachtten.

    Nog steiler

    Barclays-analist Goldberg verwacht dat de marges die banken halen uit die spread volgend jaar met acht basispunten zullen groeien, langzamer dan in 2017, maar beter dan 2016. En de meeste analisten denken dat door de verdere renteverhogingen van de Federal Reserve, plus de fiscale stimulans van het belastingplan van het Congres, de rentecurve nog steiler wordt, ten voordele van banken.

    Maar zoals al jaren het geval is, gedraagt de rentecurve zich niet zoals verwacht, en sommige analisten, inclusief het team van JPMorgan, denken dat het eerst nog erger zal worden voordat het beter wordt, en dat de plannen van de Fed voor een gestage verhoging van de rente opnieuw kunnen worden gedwarsboomd.

    Groei in kredietverlening

    Goldberg verwacht alleen een 'bescheiden' groei van de leningen, terwijl David Hendler, oprichter van Viola Risk Advisors, denkt dat de hypotheekvolumes verrassend hoog zullen zijn.

    De banken verwachten zelf dat de belastingverlagingen de vraag naar leningen zullen doen toenemen. Tijdens een conferentie begin december zei Brian Moynihan, CEO van Bank of America, dat de bank meer personeel aantrekt om aan de solide vraag naar leningen te kunnen voldoen.

  4. forum rang 6 matad 12 december 2017 14:41
    quote:

    kenner66 schreef op 8 december 2017 20:43:

    Ik vind zijn verhaal aan Harry wel een kern van waarheid hebben en kan het daar in grote lijnen ook mee eens zijn. Echter de opgeblazen reacties daar wordt je niet goed van.
    Op het AD forum heeft hij een 2 maanden geleden ook de zaak omlaag geluld met onzin verhalen toen werkte hij bij de vermogensbeheer van Apple geloof ik.
    Uw domheid is helaas kenmerkend voor dit draadje.
    Uw stelling dat ik op het AD draadje de koers omlaag zou hebben gepraat raakt kant noch wal.
    Ik verwed, pakweg 10000 euro, als dat waar is.
    Ik heb integendeel beweerd tot woede van diverse boilerroomverkopers dat de koers van AD enkel omhoog kon gaan en dat men deze lieden niet moest geloven.
    U beweert geheel het tegendeel.
    Hoe dom kun je zijn.

    Overigens heb ik dik verdiend aan mijn shortposities in ING, certificaten die ik zelfs iets boven de 16 euro mocht verkopen. Hoop echt dat dat even terugkomt.

    Met vriendelijke groet en denk aan je snelle 10.000 euro. Aan je posts te zien heb je die echt nodig.

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links