Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcoin: Ik ben toch niet gek?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 11:15 Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  2. 09:15 Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  3. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 december 2017 18:19

    Wat je als analist kunt afvragen.

    Stel dat alle BTC beleggers nu op dit moment hun positie zouden verzilveren, dan moet de exchanges biljoenen overmaken naar de reguliere banken.

    Ik vraag mij af of overheden, dnb, afm goed beseffen wat er dan kan gebeuren.

    Voordat je BTC koopt moet ik toch 16.000 dollar overmaken naar een "bank" die het verder onder beheer houdt.

    Deze bank moet ondertussen aan cash in beheer hebben over triljoenen...

    Je zou zeggen dat dit niet ongemerkt blijft.

    Ik hoop dat er geen cash BTC run komt want ik ben bang dat dan alles ontploft.

    Risico is niet de stijging in koers maar het feit dat dit geld/liquiditeit ooit uitgekeerd moet worden als ik mijn 1 BTC verkoop en die 1 miljoen cash op mijn rekening zie bij mijn reguliere bank.....(lol).

  2. Espanjolles 7 december 2017 19:09
    Scheisse...tegenwoordig is zelfs het woordje "coin" is bij mij een clickbait! Helemaal gek word ik er van! Vanwege het missen van dit krankzinnige rendement natuurlijk! ;-) maar ik loop mooi om bitcoins heen. Waar het naar toe gaat? Nou ik ga er steeds meer in geloven dat het ooit misschien wel 100k gaat worden of wel meer! Was er niet ooit een idioot die zijn amsterdams pand ruilde voor een tulp. Ff doortrekken naar het hier en nu en dan gaat ie makkelijk naar de paar ton. Overigens: was de tulpenmanie alleen in NL? Of ook wereldwijd? Dat gezegd te hebben: Vermoedelijk zitten er nog veel meer lui te springen om een bitcoin. Morgen bitcoin op 22k ;-)
  3. oldebox 7 december 2017 20:52
    quote:

    Hermando schreef op 7 december 2017 18:19:

    Wat je als analist kunt afvragen.

    Stel dat alle BTC beleggers nu op dit moment hun positie zouden verzilveren, dan moet de exchanges biljoenen overmaken naar de reguliere banken.

    Ik vraag mij af of overheden, dnb, afm goed beseffen wat er dan kan gebeuren.

    Voordat je BTC koopt moet ik toch 16.000 dollar overmaken naar een "bank" die het verder onder beheer houdt.

    Deze bank moet ondertussen aan cash in beheer hebben over triljoenen...

    Je zou zeggen dat dit niet ongemerkt blijft.

    Ik hoop dat er geen cash BTC run komt want ik ben bang dat dan alles ontploft.

    Risico is niet de stijging in koers maar het feit dat dit geld/liquiditeit ooit uitgekeerd moet worden als ik mijn 1 BTC verkoop en die 1 miljoen cash op mijn rekening zie bij mijn reguliere bank.....(lol).
    Het is een misverstand dat er ergens tegoeden aan USD staan tegenover de bitcoins. Je hebt gewoon de bitcoins zelf gekocht, die je weer kunt verkopen. Dat geld stroomt dan van een koper die bitcoin naar een verkoper. Dat is wat anders dan een tegoed dat je kun 'laten uitkeren'

    Als je een bitcoin koopt voor 16k USD, dan gaat dat geld ook niet naar een bank die dat bewaart en aan jou teruggeeft op het moment dat jij dat wil. Je hebt dan gewoon een bitcoin gekocht van iemand die daar 16k voor gekregen heeft.

    Als iedereen tegelijk van z'n BTC af wil, dan is dat geen bankrun, maar een crash. Er zijn veel meer verkopers dan verkopers en de prijs zal daardoor snel zakken. Als dat gebeurt zullen er wel een paar mensen geruïneerd achterblijven. Op het bankensysteem zal het niet zoveel invloed hebben.

  4. mr_erp 7 december 2017 22:07
    Wat verwachten jullie wat de beurs doet bij een bitcoin crash? En welke bedrijven zouden hier van kunnen profiteren? Ik denk dat de bitcoin een grote bubble is, en zou indirect willen inspelen op een crash van deze cryptovaluta. Maar heb geen idee welke bedrijven daarvan zouden kunnen profiteren.. wat denken jullie?
  5. Alterak 7 december 2017 22:14
    Ik vind dat er heel veel geschreven wordt over Bitcoin, andere cryptocurrencies en blockchain in het algemeen door ongeïnformeerde mensen die alleen naar de koersen kijken. Kijk verder dan Bitcoin alleen!! Zelf geloof ik wel dat er een bubbel ontstaat - maar per 18 december mag de Bitcoin geshort worden. Institutioneel geld gooit de koersen nu even in overdrive omhoog, om hem na de 18e 50% te laten vallen (mijn mening).
  6. [verwijderd] 7 december 2017 22:24
    Ik had begrepen dat met die "futures" die mogelijk worden, het echter nog steeds niet mogelijk is om short te gaan op BTC... dat is de dobbel van de eeuw... niet BTC. Dat durven ze kennelijk niet aan, want daarmee zou je in het huidige systeem een godsvermogen aan fiat-geld kunnen winnen. Nee, de boel moet imploderen en alle "andersdenkenden" worden van hun geld berooft....
  7. [verwijderd] 7 december 2017 23:03
    STEAM is al gestopt met BTC: transactiekosten zijn geëxplodeerd. Gedoe met transacties door de volaliteit. BTC is de grootste loterij ter wereld.. Uiteindelijk heel veel nieten en een paar winnaars. Gokverslaafd en hebzucht gaan hand-in-hand. Net als Amazon met een k/w van 200 die daarbij overigens in het niet valt.
    Waarom denk ik nu dat ik al die praatjesmakers over BTC straks niet meer hoor?
    Snel geld bestaat niet...tenzij je cashed op het onbenul van de massa.
    Tot welke groep behoor jij?
  8. [verwijderd] 7 december 2017 23:41
    Het valt mij op dat zoveel mensen zo conservatief naar bitcoin kijken en het gebakken lucht noemen.
    Haperde internet niet vaak toen dit net werd uitgebracht? Toen mobiele telefoons net uit kwamen, vonden velen deze niet overbodig?
    Zelfs de grootste ict bedrijven als Microsoft omarmt al de blockchain technologie. Het werkt mee in projecten van Ethereum, Iota, Stratis, etc.
    Gelukkig weten wij als nuchtere Hollanders het veel beter dan die domme Bill gates en blijven er dus ver van af.

    Dat de koers zo hoog kan gaan? Bitcoin is de eerste blockchain en maar in een beperkte aantal verkrijgbaar (a la limited edition).
    Uiteindelijk zal deze over een paar jaar uitgebreid worden tot maximaal 21 miljoen stuks bitcoins.
    Op deze wereld zijn er circa 10 miljoen miljonairs. Wat zouden zij ervoor over hebben? om ieder 2 bitcoins in bezit te hebben?
    Waarom hebben we wel 100 miljoen over voor een unieke schilderij (Van Gogh o.i.d.) en niet bijv. 100.000 voor de eerste muntstuk (Bitcoin) van de blockchain?

    Wij nuchtere Hollanders vertrouwen liever op een overheid dan een eigen beheerde niet manipuleerbare digitale munt.
    Wat overheden (FED en ECB) uitgeven is namelijk niet gebakken lucht, maar keiharde knaken uit de geldpers. Kijk bijv. naar Amerika. Elk jaar loopt de schuld van het land op. Technisch gezien zou je ze falliet kunnen verklaren, maar zelfs de grootste schuldeiser (China) durft dat niet te verklaren. Het zou namelijk de hele wereldeconomie laten instorten.
    Dus dan maar weer wat extra geld printen om alles onder controle en draaiende te houden. Waarom niet? Even op de knop drukken en er komt weer miljarden uit de printer.

    Wat doen wij met onze pensioen, spaargeld, beleggingsfondsen etc? Wij dragen dit met een gerust hart over aan banken/vermogensbeheerders.
    Kunnen zij voorkomen dat een markt in stort zoals 2001, 2008? nee! Wanneer ik de adviezen van analisten volg bij het kopen van aandelen, dan verlies ik vaker dan dat ik winst maak. Kan je ze erop aan spreken, ondanks dat ze wel een goed betaalde beroep aan het uitoefenen zijn? nee!

    Gelukkig komen de komende 2 weken de professionele betrouwbare effectenbeurzen zijn intrede doen bij de bitcoin. Onder andere de grootste amerikaanse effectenbeurs voor opties laat dan mensen in futures van de bitcoin kopen/verkopen.
    Medio volgend jaar zal de Nasdaq ook van partij zijn.
    Onze vrienden komen eraan! De bitcoin wordt gered door de eerlijke banken en instituten. In verhouding is de bitcoin momenteel namelijk te vergelijken David en de banken en effectenbeurzen als Goliath.
    Het wordt een appeltje eitje om de bitcoin in stabiele vaar water te brengen.
    Voor de zekerheid doe ik toch maar mijn riemen om. Ze hebben namelijk beide blauwe ogen, maar wie betrouwbaarder is..........


  9. [verwijderd] 8 december 2017
    quote:

    Alterak schreef op 7 december 2017 23:45:

    Helemaal eens ma3stro - blockchain als technologie gaat volgens mij een even grote revolutie ontketenen als het internet deed. Daar moet meer focus op liggen - het is te makkelijk om het nu af te doen als een digitale katten markt en tulpen manie...
    Wow, ff duidelijk stellen: blockchain is een game-changer en als "weggezette" conservatieve grijze muis, die niks van dit alles snapt, protesteer ik. Over BTC is mijn mening, zoals ik mij in een eerdere post uitsprak. Dat is wat anders dan mijn mening over block-chain-technologie. Die technologie zal worden geïmplementeerd op elke plek die kostenreductie mogelijk maakt.
    En ik ben één van de happy-few op deze wereld... Denk je nu echt dat ik mijn vermogen op deze roulettetafel leg? Oké win dan maar... en dan? De meeste lotto-winnaars hebben geen benul van hoe verder... en de meesten zijn binnen een paar jaar weer ridder te voet. Leuk reisje voor hen, maar bestendigheid is vaak ver te zoeken.
  10. [verwijderd] 8 december 2017 00:43
    @ma3stro...Ach: Ik wil geen BTC of andere crypto... of fiat-geld. Waarom denk je dat de happy few veel huizen bezitten, grond of zelfs hele eilanden. Fabrieken... (Jullie willen toch werkgelegenheid?). Mijnen voor grondstoffen, ik kan zo nog wel ff doorgaan.
    Wees blij met jouw crypto, ik bezit liever assets die uniek en concreet zijn, zoals een Da Vinci, een eiland in de Caribiën of fabrieken.
    Dankzij mensen zoals ik kunnen miljoenen mensen wereldwijd elke maand een salaris bijschrijven.. DAT is een bijdrage aan de samenleving... of ga jij die mensen betalen vanuit jouw "crypto-winst", die het verlies is van een ander.
  11. Murdock2 8 december 2017 02:00
    quote:

    ma3stro schreef op 7 december 2017 23:41:

    Het valt mij op dat zoveel mensen zo conservatief naar bitcoin kijken en het gebakken lucht noemen.
    Haperde internet niet vaak toen dit net werd uitgebracht? Toen mobiele telefoons net uit kwamen, vonden velen deze niet overbodig?
    Zelfs de grootste ict bedrijven als Microsoft omarmt al de blockchain technologie. Het werkt mee in projecten van Ethereum, Iota, Stratis, etc.
    Gelukkig weten wij als nuchtere Hollanders het veel beter dan die domme Bill gates en blijven er dus ver van af.

    Dat de koers zo hoog kan gaan? Bitcoin is de eerste blockchain en maar in een beperkte aantal verkrijgbaar (a la limited edition).
    Uiteindelijk zal deze over een paar jaar uitgebreid worden tot maximaal 21 miljoen stuks bitcoins.
    Op deze wereld zijn er circa 10 miljoen miljonairs. Wat zouden zij ervoor over hebben? om ieder 2 bitcoins in bezit te hebben?
    Waarom hebben we wel 100 miljoen over voor een unieke schilderij (Van Gogh o.i.d.) en niet bijv. 100.000 voor de eerste muntstuk (Bitcoin) van de blockchain?

    Gelukkig komen de komende 2 weken de professionele betrouwbare effectenbeurzen zijn intrede doen bij de bitcoin. Onder andere de grootste amerikaanse effectenbeurs voor opties laat dan mensen in futures van de bitcoin kopen/verkopen.
    Medio volgend jaar zal de Nasdaq ook van partij zijn.
    Onze vrienden komen eraan! De bitcoin wordt gered door de eerlijke banken en instituten. In verhouding is de bitcoin momenteel namelijk te vergelijken David en de banken en effectenbeurzen als Goliath.
    Het wordt een appeltje eitje om de bitcoin in stabiele vaar water te brengen.
    Voor de zekerheid doe ik toch maar mijn riemen om. Ze hebben namelijk beide blauwe ogen, maar wie betrouwbaarder is..........

    Ik deel deze opinie toch echt maar ten dele met je/ u.

    Ik ben echt altijd extreem kritisch/ sceptisch op financieel systeem geweest. Maar bitcoin...dat gaat nergens over. En al helemaal niet over conservatisme :)
    Blockchain daarentegen, dat gaat wel ergens over...

    Om dat argument heb ik een leuk overzichtje met bitcoin bulls & bears:

    www.bloomberg.com/features/bitcoin-bu...

    U ziet het, er zijn gelukkig ook niet-Hollanders die sceptisch en conservatief zijn :)
    Mij valt echter op, dat de Bitcoin bulls, overwegend toch ook twijfels bij de bitcoin hausse hebben (!)
    En vaak alleen positief op de toekomst voor de blockchain technologie zijn.

    En dat blijkt ook wel, want hoewel Bill Gates "positief" op bitcoin is.....gaat Microsoft toch voor Ether :)

    Ik heb hier op IEX alle meerdere bitcoin bulls als argument zien opwerpen dat nu de institutionals (en grote geld) nu gaan instappen. En dat we daarom nog maar aan het begin staan. Maar uit bovenstaand overzichtje blijkt dat het met die institutionalis best mee valt.....
    Niet alleen de gevestigde orde van centrale banken of wallstreet investment bankers is bearish, maar ook hedge fund jongens als Ray Dalio, Kyle Bass en tegenstanders van centrale banken zoals Marc Faber noemen bitcoin een mania/ bubble.

    Voordat bitcoin de wereld overneemt moet er nog flink wat gebeuren. Sowieso nog de keuze tussen Video2000 en VHS...

    En dat is meteen ook een andere reden waarom banken als partij de markt betreden. Er is nul ervaring op gebied van cryptocurrencies. Ze willen zelf kennis op doen, en weten waar ze mee te maken krijgen.

    Anyway,...in mijn ogen is de bitcoin prijsbeweging best wel abnormaal. En heeft dat niets meer met goede vooruitzichten voor blockchain te maken.
    Bitcoin zou zo wel eens de Worldonline van blockchain kunnen zijn... :)

    P.S. Waarom we wel zo veel geld uitgeven aan een schilderij? Daar kan je naar kijken. En die hebben verzamelaarswaarde. Net als klassieke auto's, postzegels. Misschien bitcoin ook nog wel eens... Maar nu nog niet.

    Overigens, wijs je hier direct ook op het gevaar dat deze (illiquide) assets met bitcoin delen. Hoe makkelijk kan je je bitcoins kwijt bij paniek?

    1) Kunnen platforms massale (paniek)transacties verwerken?
    Ik heb vanavond geprobeerd één en ander te doen met BTCdirect en blockchain.info en was werkelijk ge-shockt door de traagheid/ onbereikbaarheid van de websites (!)
    Zelfs IceSave was beter bereikbaar ten tijde van de bankrun :)
    2) Zijn er altijd wel voldoende kopers/ verkopers? Kunnen markten blijven "draaien" ?
    Genoeg mensen die een goede bet maken en die geen tegenpartij meer vinden om tegen die hoge prijzen te kunnen verkopen. Ik denk aan 1987 en put opties.

    3) En in geval van censuur/ terrorisme of andere doom scenario's ?
    => even elektriciteit uitschakelen = bitcoin overboekingen/ bitcoin kapitaal vluchten zijn onmogelijk !
    In dat opzicht heeft de Mugabe coupe voor mij nog weinig bewezen dat bitcoin een geschikte safe heaven is en blijft goud de ultimate safe haven.

  12. [verwijderd] 8 december 2017 02:41
    quote:

    Murdock2 schreef op 8 december 2017 02:00:

    [...]

    1) Kunnen platforms massale (paniek)transacties verwerken?
    Ik heb vanavond geprobeerd één en ander te doen met BTCdirect en blockchain.info en was werkelijk ge-shockt door de traagheid/ onbereikbaarheid van de websites (!)
    Zelfs IceSave was beter bereikbaar ten tijde van de bankrun :)
    2) Zijn er altijd wel voldoende kopers/ verkopers? Kunnen markten blijven "draaien" ?
    Genoeg mensen die een goede bet maken en die geen tegenpartij meer vinden om tegen die hoge prijzen te kunnen verkopen. Ik denk aan 1987 en put opties.

    3) En in geval van censuur/ terrorisme of andere doom scenario's ?
    => even elektriciteit uitschakelen = bitcoin overboekingen/ bitcoin kapitaal vluchten zijn onmogelijk !
    In dat opzicht heeft de Mugabe coupe voor mij nog weinig bewezen dat bitcoin een geschikte safe heaven is en blijft goud de ultimate safe haven.

    Mooi dat je dit zo zegt.. een eyeopener voor een rookie-trader. Ik hoor wel verhalen over: als het écht erom spant, dat de Giro wel op "tilt" gaat als de nood aan de man komt. Dus voor BTC zal dat niet beter zijn, wellicht slechter.
  13. [verwijderd] 8 december 2017 16:23
    quote:

    oldebox schreef op 7 december 2017 20:52:

    [...]

    Het is een misverstand dat er ergens tegoeden aan USD staan tegenover de bitcoins. Je hebt gewoon de bitcoins zelf gekocht, die je weer kunt verkopen. Dat geld stroomt dan van een koper die bitcoin naar een verkoper. Dat is wat anders dan een tegoed dat je kun 'laten uitkeren'

    Als je een bitcoin koopt voor 16k USD, dan gaat dat geld ook niet naar een bank die dat bewaart en aan jou teruggeeft op het moment dat jij dat wil. Je hebt dan gewoon een bitcoin gekocht van iemand die daar 16k voor gekregen heeft.

    Als iedereen tegelijk van z'n BTC af wil, dan is dat geen bankrun, maar een crash. Er zijn veel meer verkopers dan verkopers en de prijs zal daardoor snel zakken. Als dat gebeurt zullen er wel een paar mensen geruïneerd achterblijven. Op het bankensysteem zal het niet zoveel invloed hebben.

    Ik denk niet virtueel, want zo denken de meeste virtuele beleggers....... ik bedoel gewoon in praktische zin.

    Stel: Ik heb 100 BTC, nu met een waarde van 2 miljoen. Ik verkoop ze nu.
    De koper moet 2 miljoen op mijn rekening overmaken. (stel dit even voorop dat ik niet via BTC addressen of via BTC wallet aankopingen wil gaan doen, maar gewoon cash geld wil zien op mijn rekening.)

    Zijn bank, waar de 2 miljoen op staat die moet het overmaken. Dan krijgt zijn bank ook het verzoek, stel van 100 duizend klanten, om geld over te maken aan BTC verkopers voor aanschaf van 100 BTC.

    De bank krijgt een hartverzakking want ze moeten de biljoenen op de rekening van de klanten, die ze op (vaak op termijn) deposito hebben uitgezet, plotseling uit de markt liquiditeit ophalen om 100.000 duizend klanten die plotseling 200 bio wegsluizen aan 100.000 verkopers (waaronder mijzelf) die aan het verzilveren zijn.

    Dus het gaat niet alleen tussen kopers en verkopers, de bank komt ook aan bod. en als BTC beleggers horen dat een bank niet kan uitbetalen dan krijg je of je wil of niet een bankrun.

    BTC handel is gewoon een marktplaats platform, waar idd kopers en verkopers elkaar vinden maar waar uiteindelijk wel harde munten worden uitgekeerd als je stopt met BTC.

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links