Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,560 19 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,69%) Dagrange 14,280 - 14,670
  • 608.744 Gem. (3M) 535,2K

SBM Offshore - on topic - november 2017

150 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2017 07:13
    SBM Offshore schikt in Verenigde Staten

    NEW YORK (AFN) - Maritiem dienstverlener SBM Offshore en dochterbedrijf SBM Offshore USA hebben een schikking getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie. SBM betaalt daarbij 238 miljoen dollar aan de Amerikaanse autoriteiten vanwege omkoping van functionarissen in Brazilië, Angola, Equatoriaal Guinea, Kazachstan en Irak.

    SBM kwam er in 2012 achter dat medewerkers in verscheidene landen zich schuldig hadden gemaakt aan oneerlijke verkooppraktijken. Het bedrijf trof eerder een schikking met justitie in Nederland en de VS, maar de Amerikaanse autoriteiten behielden zich daarbij het recht de zaak te heropenen als nieuwe informatie daar aanleiding voor zou geven.

    Daarnaast pleit SBM USA schuldig in de zaak, aldus een verklaring van het ministerie van Justitie. Onlangs had de dienstverlener aan de olie-industrie al exact 238 miljoen dollar opzij gezet voor een nieuwe boete.

    Steekpenningen

    Oud-topman Tony Mace van SBM bekende eerder deze maand schuld aan corruptie in het Braziliaanse omkoopschandaal waar het bedrijf bij betrokken was. De Brit was tussen 2008 en 2011 topman van SBM en gaf voor de rechter in Houston toe in het verleden steekpenningen te hebben goedgekeurd, in de hoop zo lucratieve contracten voor SBM te regelen. Zijn vonnis volgt op 2 februari.

    Het bedrijf is nog bezig met een definitieve schikking met de Braziliaanse autoriteiten. Vorig jaar zomer werd een voorlopig akkoord bereikt met de openbare aanklager in het Zuid-Amerikaanse land, maar de rechter veegde die deal vervolgens van tafel. Zolang SBM geen punt heeft gezet achter de zaak in Brazilië, mag het geen opdrachten aannemen van het staatsoliebedrijf Petrobras.
  2. [verwijderd] 30 november 2017 09:40
    quote:

    Dutchtenor schreef op 30 november 2017 07:46:

    Is er voor Brazilie al een resevering? Staat me niet bij. Iemand?
    “...and the amounts provisioned by the Company for resolution of its legacy issues in Brazil have been taken into account.”
    Weet ik niet maar een schikkingsbedrag voor ook Brazilie zit al wel in de koers verwerkt. Dus als ze daar ook een streep onder kunnen zetten voor bedrag XXX dan zal dat denk ik eerder een positief dan negatief effect op de koers hebben.
  3. Dutchtenor 30 november 2017 10:26
    quote:

    Eddy B. schreef op 30 november 2017 10:23:

    Ja, die reservering is al lang genomen.
    Die lag ook ongeveer rond de € 230 miljoen.
    Is vast terug te vinden in de jaarcijfers.
    Is me even ontschoten. Ik ben alleen bang dat ze het daar niet mee gaan redden in Brazilië. Alle andere voorzieningen werden allemaal vrij dicht tegen de werkelijke schikking gemaakt.
    Maar alles prima tot nu toe! Ik vermoed dat we wel naar de 14 gaan vandaag. Alles staat ook op groen bij OPEC.
  4. forum rang 7 A3aan 1 december 2017 17:12
    Die ratten in Brazilie willen veel meer boete incasseren. Ze waren het eens, maar plotseling kwamen er meer partijen die wat willen hebben. Geen steekpenningen dan doen we het op die manier denken ze daar. Eerlijk gezegd vind ik dat ze heel slecht onderhandeld hebben over die boetes. Ze hebben zich volledig laten uitkleden en niets gebruikt om er op te wijzen dat in die landen geen orders worden ontvangen als je geen "commissies" aan allerlei partijen, tot de president toe, betaald.
150 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links