Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 65,240 16 apr 2024 17:35
  • -0,700 (-1,06%) Dagrange 64,880 - 65,900
  • 419.672 Gem. (3M) 360K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 378 379 380 381 382 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 november 2017 23:25
    quote:

    investorben schreef op 28 november 2017 22:46:

    Ben reuze benieuwd naar de BAVA van a.s. donderdag. Wordt spitsroeden lopen voor het bestuur en de RvC. Ze kunnen toch moeilijk met droge ogen blijven beweren dat ze meer waarde voor de aandeelhouders aan het creëren zijn?
    Burgermans wel hoor. Als ze nou eens de verwachte opbrengst van de chemietak melden...
  2. forum rang 6 keffertje 29 november 2017 07:20
    quote:

    Accuboor schreef op 28 november 2017 23:25:

    [...]
    Burgermans wel hoor. Als ze nou eens de verwachte opbrengst van de chemietak melden...
    Dat laatste zullen ze vast niet doen, maar alleen al de quote 'veel belangstelling, proces on track' zal voor opluchting zorgen.

    De simpele rekensom (10 miljard voor chemie is 40 euro per aandeel en de verf/coating is de helft meer waard, dus zo kwam PPG ook aan minimaal 100) komt dan weer bovendrijven. Aan de nieuwe topman de schone taak om die waarde ook in de koers tot uitdrukking te laten komen.
  3. Biobert 29 november 2017 13:55
    quote:

    Broer Konijn schreef op 29 november 2017 10:09:

    Steunlijnen €76 en €77 gesneuveld.
    €74,6 blijft gelukkig overeind.
    RSI stevig oversold.

    Het schimmenspel duurt voort.......
    Morgen een nieuwe akte in dit treurspel.
    Wat doen Elliot & Friends?

    Voorlopige nieuwe steun voor vandaag is 75,81
  4. forum rang 10 voda 29 november 2017 16:01
    Beursblik: geen vuurwerk voorzien bij aandeelhoudersvergadering AkzoNobel

    Agendapunten betreffen benoemingen en afsplitsing chemietak.

    (ABM FN-Dow Jones) De buitengewone aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel zal donderdag naar verwachting weinig vuurwerk opleveren. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

    Aandeelhouders kunnen tijdens de Bava stemmen over een aantal benoemingen en de afsplitsing van het onderdeel Specialty Chemicals.

    In april kwam AkzoNobel met het plan om de chemietak af te splitsen van de overige twee onderdelen, namelijk Decorative Paints en Performance Coatings. Het bedrijf stond toen flink onder druk door een overnamevoorstel van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries, dat daarbij hulp kreeg van de activistische belegger Elliott Advisors.

    Inmiddels is PPG afgehaakt en heeft de topman Michael McGarry meerdere keren laten weten geen interesse meer te hebben in AkzoNobel, al vragen sommige analisten zich af of dit ook echt het geval is. In principe mogen de Amerikanen vanaf december weer toenadering zoeken tot AkzoNobel.

    Analist Joost van Beek van InsingerGilissen houdt in ieder geval zijn twijfels. "Ik denk dat de interesse van PPG niet helemaal weg is." Mocht PPG overwegen terug te komen met een bod, dan zullen ze volgens Van Beek na de eerdere mislukking "zekerheid willen hebben dat de deur [bij AkzoNobel] op een kier staat".

    Volgend jaar in april vertrekt de voorzitter van de raad van commissarissen Antony Burgmans. Hij was een fel tegenstander van de avances van PPG en het ligt daarom volgens Van Beek in de lijn der verwachting dat de Amerikanen wachten op zijn vertrek alvorens weer bij AkzoNobel aan te kloppen.

    Analisten van Deutsche Bank lieten recent ook weten dat een terugkeer van PPG een "serieus scenario" is.

    AkzoNobel trad recent in gesprek met een andere Amerikaanse sectorgenoot, Axalta, over een mogelijke fusie, maar dit liep op niets uit. In een reactie stelde Deutsche Bank dat hieruit duidelijk naar voren kwam dat AkzoNobel initiatief neemt. Het bedrijf zal dan ook moeten vechten voor zijn onafhankelijkheid volgens de marktvorsers.

    Wat betreft de Bava verwacht analist Van Beek geen spannende uitkomsten. Hij wees erop dat AkzoNobel waarschijnlijk al met de belangrijkste aandeelhouders heeft gesproken over de heikele agendapunten. Kleinere aandeelhouders zullen mogelijk wel van zich laten horen tijdens de vergadering.

    AkzoNobel heeft in augustus reeds met activist Elliott rond de tafel gezeten om de relatie te normaliseren. Er werd toen afgesproken dat de aandeelhouder de strategie van AkzoNobel om de tak Specialty Chemicals af te splitsen, zal ondersteunen.

    AkzoNobel wil het "overgrote merendeel" van de opbrengst van de afsplitsing ten goede laten komen aan aandeelhouders. Indien het voorstel wordt goedgekeurd, dan keert het bedrijf als voorschot 1 miljard euro uit in contanten via een speciaal dividend.

    Zowel een aparte beursnotering alsmede een verkoop van Specialty Chemicals behoren tot de mogelijkheden. Indien het bestuur besluit tot een beursgang, dan wordt dit ter goedkeuring voorgelegd aan aandeelhouders op een volgende vergadering.

    Het belangrijkste is volgens Van Beek de benoemingen van een aantal nieuwe commissarissen en hoe zij tegen een eventuele nieuwe overnamepoging staan van PPG.

    Aandeelhouders mogen donderdag verder stemmen over de benoemingen van Sue Clark, Patrick Thomas en Michiel Jaski als commissaris. De agenda bevat ook de goedkeuring voor de aanstelling van Maarten de Vries als nieuwe financieel directeur.

    De Bava begint donderdag om twee uur in het Hilton Hotel in Amsterdam.

    Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdagmiddag 0,8 procent hoger op 76,11 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    November 29, 2017 09:43 ET (14:43 GM
  5. Excelsi 29 november 2017 22:23
    Ceo PPG gaf gisteren aan niet meer geinteresseerd te zijn, dit is een tactische zet. Stiekem hoopt hij dat de resultaten van Akzo in Q4 en Q1 2018 verslechteren. Dan gaat Akzo misschien zelf aan de deur komen kloppen (zonder door de aandeelhouders gehate A. Burgmans) om samen iets te doen in deze consolidatie golf. Een soort fusie van gelijken met ruildeal aandelen. En dan hoeft PPG ook niet zwaar lenen want geld wordt duurder straks. Q4 zal zeer belangrijk zijn voor beide bedrijven. Als het slecht gaat in de verfsector komen de fusies vanzelf. Iedereen tevree muv de werknemers, die het gelag zullen mogen betalen.
  6. forum rang 10 voda 30 november 2017 16:21
    Aandeelhouders AkzoNobel akkoord met afsplitsing Specialty Chemicals

    Ook benoemingen goedgekeurd.

    (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van AkzoNobel hebben donderdag met alle agendapunten van de buitengewone vergadering ingestemd, waarmee zij onder meer hun steun uitspraken voor de afsplitsing van de tak Specialty Chemicals. Dit maakte AkzoNobel na afloop van de bijeenkomst bekend.

    Aandeelhouders konden tijdens de Bava stemmen ook over een aantal benoemingen stemmen.

    Nu er goedkeuring is, zal AkzoNobel verder gaan met de plannen voor Specialty Chemicals. Dit kan resulteren in een verkoop, maar ook in een beursgang. Indien dit laatste scenario het wordt, dan zal dit in een aparte vergadering worden voorgelegd aan de aandeelhouders, zo zei AkzoNobel eerder al.

    "Het tweesporenbeleid garandeert de gewenste flexibiliteit die nodig is om een optimaal resultaat voor aandeelhouders en andere belanghebbenden te behalen evenals zekerheid over de tenuitvoerlegging", aldus het bedrijf.

    AkzoNobel wil een "groot deel" van de opbrengst van de afsplitsing ten goede laten komen aan aandeelhouders. Nu er goedkeuring van de aandeelhouders is voor de plannen, keert het bedrijf als voorschot 1 miljard euro uit in contanten in de vorm van een speciaal dividend. Dit wordt uitgekeerd op 7 december.

    Verder keurden de aanwezige aandeelhouders de benoemingen van Sue Clark, Patrick Thomas en Michiel Jaski als commissaris goed en kan Maarten de Vries volgend jaar per 1 januari aan de slag als financieel directeur van AkzoNobel.

    Conform de verwachting van analisten werden alle agendapunten goedgekeurd.

    Analist Joost van Beek van InsingerGilissen wees er voorafgaand aan de Bava al op dat AkzoNobel waarschijnlijk met de belangrijkste aandeelhouders heeft gesproken over de heikele agendapunten. Hierdoor was de kans op vuurwerk volgens de analist klein.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. GRRRRR 30 november 2017 16:39
    Maar een uitkering in contanten gaat toch ook weer ten koste van de koers? Per saldo toch op 7 december " nul " ? Of zie ik dit verkeerd. Graag wil ik van bepaalde zaken wel toelichting hierover hebben . Ik las dat heel veel mogelijke kopers graag AKZO willen hebben i.v.m Speciale Dividend uitkering. Als deze mensen 1000 aandelen zouden kopen, en men krijgt 4 euro speciaal dividend per aandeel bij een koers van 77 euro, dan blijft er toch van de koers 73 euries over?
  8. GRRRRR 30 november 2017 17:08
    Hoe kan nu Burgmans zeggen de koers zelf naar de 92 - 93 euro te willen brengen? Dit nadat PPG ongeveer 93-94 euro heeft geboden. Zit er iets in het vat wat de koers explosief zou moeten laten stijgen? Of heeft dit te maken met de verkoop van de chemische tak wat de koers zou doen stijgen?
  9. [verwijderd] 30 november 2017 20:00
    quote:

    taurus86 schreef op 30 november 2017 19:39:

    Het nieuws van Nippon - Axalta, dat de verkering uit is, plakt een prachtig prijsplaatje op AKZO coatings. Slimmerikken daar bij AKZO, nu lachende derde en op naar het Elliot hoofdstuk.
    Leg mij die woorden eens uit
    Gaat wel hard up in USA met AKZO
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 378 379 380 381 382 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links