Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Accsys Technologies AEX:AXS.NL, GB00BQQFX454

  • 0,650 19 apr 2024 09:04
  • -0,002 (-0,31%) Dagrange 0,650 - 0,650
  • 35.456 Gem. (3M) 157,7K

Accsys 2017

1.069 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. IsaVanGeyt 23 november 2017 21:16
    www.cbm-plc.com/~/media/Files/C/Clean...

    Cleantech Building Materials plc (“CBM” or the “Company”) is pleased to announce that CBM’s subsidiary, Diamond Wood China Limited (“Diamond Wood”), has entered into a Distribution and Offtake Agreement with the Xinli Group of China (“Xinli”) (“Agreement”). Under the terms of the Agreement Xinli has committed to purchase a significant volume of Accoya® wood from Diamond Wood to be used exclusively for the production of wooden doors in the China region. The initial duration of the agreement is for three years.

    ---

    CBM sluit Distribution and Offtake Agreement af met een grote Chinese speler!

    Wat betekent dit exact voor Accsys?
    Kent er iemand de exacte voorwaarden van de licentie-overeenkomst met Diamond Wood?
  2. Jan Willem 24 november 2017 09:15
    @ ISAVanGeyt . CBM is momenteel de importeur voor Accsys producten in China ( Asia ) en ook al heeft ze het ideaal om zelf Accoya hout te gaan produceren, in de eerste jaren betekend dit bericht alleen maar dat er iets meer hout geleverd zal gaan worden door Accsys . In order van grootte heb ik veel meer verwachting van de deal met Rhodia acetow omdat die de distributie ( verkoop ) in veel meer landen heeft dan CBM, en de kans dat zij een eigen fabriek neerzetten groter is dan die van CBM . Ook kun je op het draadje CBM wat meer achterhalen door even wat pagina's terug te lezen .
  3. IsaVanGeyt 24 november 2017 10:25
    Bedankt voor je antwoord.

    Ik heb eens de halfjaarcijfers van CBM doorgenomen (01/01/17 - 30/06/17) en zie daarin een omzet van amper 294 000 €. Ik zie nergens het aantal verkochte m³ Accoya hout, maar dit zal allicht bitter weinig zijn. Aangezien die Chinese speler nu een overeenkomst sloot met CBM, zal CBM dus (veel) meer Accoya hout nodig hebben uit Arnhem. In Arnhem zullen we, zelfs met de uitbreiding, niet volledig aan deze vraag kunnen beantwoorden, vermoed ik.

    CBM zal toch verplicht worden hun eigen fabriek neer te planten, met geld van de Chinezen misschien? Ik las ergens dat CBM dan 25 € per verkochte m³ dient door te storten naar Accsys. Klopt dit? Geldt dezelfde regeling voor Rhodia Acetow?
  4. TheSnurks 24 november 2017 10:33
    quote:

    pardon schreef op 23 november 2017 12:11:

    Het grootste deel van het verlies bestaat uit afschrijvingen,heeft iemand uitgezocht waarop is afgeschreven?
    Hebben ze soms afgeschreven op de aandelen die ze bezitten van wood?
    We also reported a one-off cost attributable to a quantity of lower grade wood sold in the period which reduced gross margin by 1.5% (€0.5m), but which will assist in the relocation of inventory to our new warehousing facilities later in the year. Inventory levels had built up following some challenges in

    In May 2017 we carried out an extra maintenance stop, which was in addition to our annual maintenance stop completed in September 2017. The May stoppage related to the expansion however lasted longer than expected and resulted in €0.2m of additional costs.

    However as a result of holding pounds sterling,
    we have recorded some foreign exchange losses in the period.
    (volgens mij is dit de grootste)

    de afschrijving van de aandelen is al een tijd geleden gedaan. de CBM aandelen die ze nu bezitten staat op ook op nul.

  5. IsaVanGeyt 24 november 2017 10:35
    Enkele zaken die me opvielen in het halfjaar rapport van Accsys:

    The proportion of sales to Medite and Rhodia increased to represent 42% of total sales volumes (2016: 40%).
    => 42% is gigantisch veel naar mijn mening, en alles aan 'discounted prices'. Logisch dat je operationele marge dan aan de lage kant is, dringend tijd dat deze spotprijzen herzien worden!

    In hoofdstuk over Tricoya lees ik het volgende:
    "As a consortium partner and committed off-take partner, Medite has been responsible for the majority of sales, however during the period we have commenced sales and marketing activities in regions outside of Medite’s licensed region in order to further increase ultimate demand for the Hull plant and in order to seed new markets in respect of potential additional Tricoya licensees.

    During the period a non-binding heads of terms has been signed with a large wood panel manufacturer in respect of a Tricoya user licence. This is the first stage of what we expect to be many long term and larger volume agreements concerning the sale of Tricoya wood chips from the Hull plant."

    => fantastisch nieuws toch!? Opnieuw een bevestiging dat de vraag naar Accoya/Tricoya het aanbod ruim overstijgt.
  6. Jan Willem 24 november 2017 11:04
    quote:

    IsaVanGeyt schreef op 24 november 2017 10:25:

    Bedankt voor je antwoord.

    Ik heb eens de halfjaarcijfers van CBM doorgenomen (01/01/17 - 30/06/17) en zie daarin een omzet van amper 294 000 €. Ik zie nergens het aantal verkochte m³ Accoya hout, maar dit zal allicht bitter weinig zijn. Aangezien die Chinese speler nu een overeenkomst sloot met CBM, zal CBM dus (veel) meer Accoya hout nodig hebben uit Arnhem. In Arnhem zullen we, zelfs met de uitbreiding, niet volledig aan deze vraag kunnen beantwoorden, vermoed ik.

    CBM zal toch verplicht worden hun eigen fabriek neer te planten, met geld van de Chinezen misschien? Ik las ergens dat CBM dan 25 € per verkochte m³ dient door te storten naar Accsys. Klopt dit? Geldt dezelfde regeling voor Rhodia Acetow?
    De deal met Rhodia Acetow is veel uitgebreider ( groter ) dan die met CBM, het bevat het opzetten ( voor Accsys ) van een verkoopafdeling, financiering en de gegarandeerde afname van Accoya hout met daarbij de mogelijkheid een eigen fabriek te hebben . Interessant is wel het gedeelte ( live ) na de opsomming van de cijfers, maar mij leek de deal wel te lopen, of in ieder geval wel door te gaan . En is na de bekend stelling dat de verhuizing van het kantoor naar de nieuwe fabriek als eerste zal plaatsvinden ( wanneer ik nu spreek ) . Misschien zijn er ook nog wel anderen mensen hier op het forum die er hopelijk iets over kwijtwillen, want het zou mij zeer verheugen wat meer meningen te hebben . Voor mij was dit voldoende om af te sluiten en heb ik dus het einde van de webcast niet meegemaakt . De bedoeling van CBM is om zelf aan geld te komen om een reactor te kunnen bekostigen .
  7. Jan Willem 24 november 2017 11:34
    @ ISAVanGeyt . Vergat ik er nog bij te vertellen dat alle licentiehouders inderdaad ongeveer 25€ per vierkante meter aan geproduceerd hout mogen afrekenen aan Accsys . Trouwens dit was het eerdere verdien model van Accsys maar terwijl het aanvankelijk niet bleek te werken, en het bedrijf er een heel moeilijke doorstart door had, zal het voor de toekomst een gouden ei blijken te zijn . Rhodia Acetow krijgt wel iets aan korting, maar neem nu eens even de kosten van het opzetten van een verkooporganisatie die méér dan 40 landen omvat dan nog de financiering .Accsys was ermee geholpen en zal nu mondjesmaat de prijzen kunnen gaan verhogen zoals ze zegt . Op de wereldmarkt zijn de houtprijzen al met 50% gestegen in één jaar .
  8. TheSnurks 24 november 2017 12:14
    quote:

    Jan Willem schreef op 24 november 2017 11:04:

    [...]

    De deal met Rhodia Acetow is veel uitgebreider ( groter ) dan die met CBM, zijn er ook nog wel anderen mensen hier op het forum die er hopelijk iets over kwijtwillen, want het zou mij zeer verheugen wat meer meningen te hebben
    Gezien de ontwikkelingen die vanaf vorig jaar spelen met betrekking tot Rhodia heb ik hier net zoveel vertrouwen in als bij CBM (weinig). Zeker sinds de aankondiging in juni over de mogelijke fusie die nu in behandeling is bij de europese commissie die loopt tot mei 2018. Ik geloof dat ze op dit moment meer bezig zijn met de fusie ipv 100 miljoen te investeren in een nieuwe accoya fabriek.

    het bouwen van een fabriek binnen 1.5 jaar zou een positief zijn maar ik zie het niet gebeuren. Ik zie de licentie vervallen in 2020.

    Positief is wel dat accsys de financiering van Rhodia heeft kunnen gebruiken om verder te kunnen groeien. ook positief is dat de Sales and Marketing die door Rhodia is ingezet verder is gegroeid.
  9. Jan Willem 24 november 2017 13:17
    @TheSnurks bedankt voor een eerste reactie, maar voor een mogelijke fusie van hun kan ik niet verder komen dan een aanname . Wel heb ik eerder deze dag geschreven dat ze voor meer dan 40 landen de verkoop doen maar er blijken 61 distribution agreements in place arround the globe, te zijn met Accsys ( juni 2017 ).
  10. TheSnurks 24 november 2017 17:03
    ik heb het over deze fusie.

    europa.eu/rapid/press-release_IP-17-3...

    Ja ik zie 40 landen in 2020 weer terug in het bezit van Accsys.
    De omzet van de sigaretfilters staat onderdruk.
    maar is nog wel rendabel. In de presentatie van de MOGELIJKE JV van de blackstone Celanese is gezegd dat opzoek gaan naar alternatieve producten. valt Accoya of tricoya hier binnen ja ik denk het wel. maar ik zie ze op de korte termijn niet meer investeren dan ze nu doen.

    toen het bekend werd dat solvay de Rhodia divisie wilde verkopen werd de licentie overeenkomst veranderd. als er niks bekend is geworden over een nieuwe fabriek in augustus 2018 dan zal het ook niet gebeuren voor 2020. Waarschijnlijk komt tzt weer een persbericht over een weer gewijzigde licentie deal. en weer geen fabriek!
  11. Jan Willem 24 november 2017 17:27
    @ TheSnurks .Voor ons is alleen belangrijk dat de deal met Rhodia Acetow serieus is, en dat ze er tot over hun oren inzitten . Of ze dan later een nieuwe fabriek bouwen zal me voor nu gewoon worst zijn . Feit is dat onze nieuwe fabriek binnenkort open is en dat het daarbij niet zal blijven . Om nu al aannames te doen over het verdere verloop is mij niet ingegeven .
  12. TheSnurks 26 november 2017 21:25
    quote:

    Jan Willem schreef op 24 november 2017 17:27:

    @ TheSnurks .Voor ons is alleen belangrijk dat de deal met Rhodia Acetow serieus is.
    Ja ik heb veel twijfels bij hoe serieus Rhodia inzet op accoya.

    Dat de uitgebreide expansie van arnhem volgend jaar online komt is zeker goed nieuws. Het is kijken hoe snel de vierde reactor geplaatst kan worden. hoeleuk zou dat zijn als dat al in 2019 zou gebeuren.

  13. tull 27 november 2017 16:58
    Significant Shareholders
    At 27th November 2017
    So far as the Company is aware (further to formal notification) the following shareholders held legal or beneficial interests in ordinary shares of the Company exceeding 3%:
    8.06% – Teslin Participaties Cooperatief U.A.
    5.94% – Henderson Group Plc
    5.73% – Royal Bank of Canada
    5.06% – Majedie UK Equity Fund
    4.87% – Invesco Limited
    4.51% – The London & Amsterdam Trust Company Limited
    4.26% – FIL Limited (formerly known as Fidelity International Limited)
    4.23% – Decico BV
    3.92% – Saad Investments Company Limited
    3.71% – Zurab Lysov
  14. DeHardeWerker 28 november 2017 10:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 november 2017 11:12:

    In maart 2012 was de koers 91 cent, dus het gaat bijzonder goed hier....!!!
    Gezellig, kom je nu dit forum ook spammen met je negativiteit ? Wat is de reden van je bezoek hier, volgens mij heb je zelf geen aandelen hierin.
1.069 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Accsys: stilstand is achteruitgang

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links