Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,016 24 apr 2024 15:27
  • +0,030 (+0,75%) Dagrange 3,978 - 4,046
  • 466.289 Gem. (3M) 1,4M

BAM November 2017

2.900 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 145 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fred107 23 november 2017 11:18
    quote:

    bartbas schreef op 23 november 2017 11:10:

    [...]

    Zou maar niet te vast op een eindejaarsrally rekenen. Tot nog toe liepen alle voorspellingen, ook die van jezelf voor Bam op een zware deceptie uit. Mocht het toch gebeuren dan hebben we een meevaller.

    Hoewel iedereen verwacht dat de rente in de VS nog dit jaar omhoog gaat, kan het maar zo zijn dat analisten daar over beginnen te zeuren met als gevolg dat de koers pas op de plaats maakt, of zelfs inlevert.

    Wat bam betreft. Regel is dat portefeuillebeheerders bij de jaarwisseling geen aandelen in de boeken willen hebben, die het achterliggende jaar slecht gepresteerd hebben. Bam is helaas zo'n aandeel. Die worden dan zo leert de ervaring massaal verkocht, en dan verwacht ik begin januari weer snel in de portefeuilles opgenomen gezien de positieve verwachtingen voor de koers voor 2018. Ik reken op een koersstijging van 25 % in 2018. Waarbij de marges die nu rond de 1% bewegen wellicht richting de 2 % kunnen gaan. Dat is een verbetering van 100% maar nog altijd veel minder dan collega's van Bam zoals Volker Wessels nu al realiseren. Bam zit daarvoor te veel in infra en daar is het zoals ook de grote baas opmerkte nog steeds geen vetpot. Ook de onzekerheid over de Brexit en de koers van het pond blijft het aandeel in zijn greep houden. Bam staat nu zo laag dat een fors herstel volgend jaar niet zo moeilijk zal zijn. Maar nogmaals laten we niet te vroeg juichen. Eerst zien en dan geloven.

    bartbas
    Vanwaar die zekere stellingen en wijsheden omtrent BAM? Onderbouwing waarom portefeuille beheerders BAM willen lozen eind vh jaar met de outlook die jezelf schetst?
  2. forum rang 5 bartbas 23 november 2017 11:18
    quote:

    Beurs2020 schreef op 23 november 2017 09:38:

    [...]Goed geregeld B. Mijn reacties op jouw persoonlijke aanvallen worden verwijderd en die van jou blijven staan. Dus ik zal ook niet meer ingaan op jouw eindeloze verhalen, gezeur en utopische doelen. Ik moet blijkbaar meer jouw terminologie gebruiken.
    je hoeft mijn verhalen niet te lezen. Ik probeer niet zo maar iets te roepen of te posten, maar mijn meningen en verwachtingen te onderbouwen. daar heb je nu eenmaal wat woorden voor nodig. Bovendien probeeer ik met mijn postings een inhoudelijke discussie te ontketenen. Dat wil nog wel eens lukken.
    bartbas
  3. forum rang 5 bartbas 23 november 2017 11:21
    quote:

    Fred107 schreef op 23 november 2017 11:18:

    [...] Vanwaar die zekere stellingen en wijsheden omtrent BAM? Onderbouwing waarom portefeuille beheerders BAM willen lozen eind vh jaar met de outlook die jezelf schetst?
    Als je wat langer meedraait in de beleggers wereld weet je wat ik bedoel. Windowdressing noemen ze dat. Over een paar weken zul je dat woord weer regelmatig tegen komen bij marktvorsers.het is niet logisch maar het gebeurt wel.
    bartbas
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 23 november 2017 11:22
    quote:

    Fred107 schreef op 23 november 2017 11:20:

    [...] Ja eens, maar als dat tuig er mee zit te goochelen?
    dat andere 'tuig'moet maar eens onderbouwen waarom ze gemiddeld 145 mln verwachten bij hun commentaar op de Q3. cijfers. Zij zijn medeschuldig aan de deceptie sinds 8 nov.
  5. [verwijderd] 23 november 2017 11:22
    quote:

    Fred107 schreef op 23 november 2017 10:43:


    Het is leuk voor ons dat hier dingen gemeld worden door Ed maar ik geloof niet dat het de koers omhoog helpt.
    Een goed persbericht wel.

    goed persbericht? GRAAG, maar Ed ga vooral door met het doen van meldingen want dat geeft vertrouwen in het aandeel, meer dan de berichtgeving van BAM want dat is fluitjeshout.
  6. Super Q 23 november 2017 11:23
    quote:

    Beurs2020 schreef op 23 november 2017 10:12:

    [...]

    Precies en dat is een FACT ! Net als dat Blackrock deze week licht aan het afbouwen is geslagen, hetgeen aangeeft dat er twijfel / tweespalt binnen het shortersgilde aan het ontstaan is over hun shortpositie van BAM. Kan leuk worden als dat doorzet want geen shorter wil de laatste zijn als de koers explodeert door een squeeze.
    Precies ze zijn de shortposities aan het afbouwen.............
  7. Fred107 23 november 2017 11:24
    quote:

    bartbas schreef op 23 november 2017 11:21:

    [...]

    Als je wat langer meedraait in de beleggers wereld weet je wat ik bedoel. Windowdressing noemen ze dat. Over een paar weken zul je dat woord weer regelmatig tegen komen bij marktvorsers.het is niet logisch maar het gebeurt wel.
    bartbas
    je hebt het dan over beheerders als Gillisen ,Schaaij, Wierda etc? Die zeggen juist veel te verwachten komend jaar van BAM.
  8. Fred107 23 november 2017 11:26
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 23 november 2017 11:22:

    [...]dat andere 'tuig'moet maar eens onderbouwen waarom ze gemiddeld 145 mln verwachten bij hun commentaar op de Q3. cijfers. Zij zijn medeschuldig aan de deceptie sinds 8 nov.
    Dat ben ik met je eens! Dat is ook tuig met dubbele petten op. En begrijp me niet verkeerd, ik ben erg blij met je nieuwsgaring hier, al jaren. Maar BAM doet het wat dat betreft gewoon niet goed is mijn mening.
  9. [verwijderd] 23 november 2017 11:27
    quote:

    bartbas schreef op 23 november 2017 11:10:

    [...]Zou maar niet te vast op een eindejaarsrally rekenen. Tot nog toe liepen alle voorspellingen, ook die van jezelf voor Bam op een zware deceptie uit. Mocht het toch gebeuren dan hebben we een meevaller.
    Je zoveelste onjuiste voorstelling van zaken bartbas, dat mijn voorspellingen op een deceptie uitliepen; integendeel. Verder is de eindejaarsrally niet mijn voorspelling, dat is een verdraaing die uit jouw mind komt. Ik hoop het trouwens wel. Betaal jij ook contributie? Je duimpje van Henk heb je trouwens weer binnen :)
  10. forum rang 5 bartbas 23 november 2017 11:33
    quote:

    Fred107 schreef op 23 november 2017 11:04:

    Shorters”, aasgieren in een immorele wereld

    Het feit dat overheden toestaan dat beleggers kunnen speculeren op de ondergang van andere bedrijven, laat zien dat onze huidige zakelijke moraal aan een ernstige revisie toe is.
    Groei
    Onze economie is gebaseerd op groei. Groei van de bevolking, groei van werkgelegenheid, groei van kapitaal, groei van winst, groei van kennis en groei van welvaart. Als we de individuele mens mogen geloven dan gunnen we elkaar allemaal het allerbeste. Toch is dit verre van waar.
    Bij een groot aantal beleggers ligt dit heel anders. Dit zijn de zgn. “short”-gangers, die gunnen alleen zichzelf het allerbeste. Shorters zijn beleggers die door een truc winst maken op het verlies wat anderen lijden. Zij doen dit door gebruik te maken van de mogelijkheid om een aandeel van iemand anders te lenen met de bedoeling deze gelijk te verkopen. Door gelijk weer te verkopen hoopt hij dat het aandeel gaat zakken. Als het aandeel voor zijn gevoel genoeg gezakt is koopt hij het weer terug voor de dan lagere prijs en geeft het geleende aandeel weer terug aan de oorspronkelijke eigenaar. Het prijsverschil tussen de verkoopprijs en de latere terugkoopprijs is de winst.

    Hedgefondsen
    Dat hiermee enorm gemanipuleerd kan worden zal voor iedereen duidelijk zijn. Zo´n aandeel kan natuurlijk nooit zakken als een paar individuele beleggertjes deze tactiek volgen. Die aantallen zijn te gering om de prijs van het aandeel te kunnen beïnvloeden. Anders wordt het wanneer een grote groep beleggers hun financiële krachten gaan bundelen en tezamen één of meerdere hedgefondsen vormen.Via die hedgefondsen is het dan mogelijk om grote aantallen (geleende) aandelen tegelijkertijd op de markt te dumpen zodat de koers ervan wel moet zakken. Het ligt voor de hand dat voor het uitvoeren van deze tactiek bedrijven gezocht worden die door marktomstandigheden of inefficiënte bedrijfsvoering al een dalende trend vertonen. Maar ook gezonde en goed renderende bedrijven kunnen op deze manier onderuit worden gehaald. Slagen de hedgefondsen in hun opzet dan kunnen de koersdalingen zo hoog oplopen dat er waanzinnige winsten gemaakt worden. Het krankzinnige ervan is dat deze hedgefondsen een aandeel totaal kunnen breken zonder het ooit zelf in bezit te hebben gehad.
    Pensioenfondsen
    Institutionele beleggers zoals bijv. pensioenfondsen werken mee aan deze lugubere manier van handelen door hun fondsen beschikbaar te stellen voor uitlening. Zij doen dit in hun kortzichtigheid om dat ene procentje extra wat zij als provisie ontvangen bij hun rendement te kunnen optellen. Er zitten echter diverse keerzijden aan waarmee institutionele beleggers onvoldoende rekening houden. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van hedgefondsen die een aandeel “kapot shorten” Het gaat daarbij om aandelen van bedrijven die het al moeilijk hebben en zodoende niet meer de gelegenheid krijgen om te herstellen. Zo kunnen ze wel koersdalingen van 90% forceren. Alleen al op morele gronden zou dit niet mogelijk mogen zijn. Dit doelbewust kapot maken van bedrijven zou je als beschaafde belegger niet moeten willen. Alleen daarom al zou het institutionele beleggers verboden moeten worden om hun aandelen uit te lenen. Het begrip “shorten” kan namelijk niet werken als de hedgefondsen deze aandelen werkelijk in hun bezit zouden moeten nemen, want dan hebben ze alleen maar baat bij een stijgende koers, zoals het hoort. Voorstanders van het shorten zeggen dat er niets mis mee is. Volgens hen is het een beproefde beurstechniek die bij kan dragen aan de handel op de beurs en innovatie bij bedrijven.
    Wel is er een tijdelijk verbod op “short selling” ingevoerd voor financiële fondsen in de landen (Italië, Frankrijk, Spanje en België) die op het ogenblik in de problemen kunnen komen door de schuldencrisis. Op financials in de overige landen geldt dit verbod (nog) niet.
    Dat bedrijven blootgesteld kunnen worden aan deze destructieve manier van “beleggen” laat zien dat het morele besef van pensioenfondsen, politici en beleggers nog ver te zoeken is
    Helemaal mee eens heb Abtje gegeven.
    Bij het afgeven van vergunningen aan marktpartijen op de beurs zou ook eens gekeken kunnen worden, naar het doel van de onderneming. Dat zou naast een ethische lat gelegd moeten worden. Vergunningen zouden ook regelmatig getoetst moeten worden of de praktijk van de beursbedrijven overeenkomt met afgesproken doelen en ethische gedragsregels.
    Overigens kan de kleine belegger er ook wat van. Van ondernemerstrouw en werkelijke interesse in de gang van zaken is nauwelijks sprake. Het gaat vaak alleen maar om de snelle winst. Daarom ben ik voorstander van een transactiebelasting, wanneer je aandelen koopt om ze zo snel mogelijk weer met winst te verkopen. De beurs lijkt vaker meer op gokpaleis dan een degelijk vehikel om bedrijven van geldmiddelen te voorzien.
    bartbas
  11. forum rang 5 bartbas 23 november 2017 11:38
    quote:

    Beurs2020 schreef op 23 november 2017 11:27:

    [...]
    Je zoveelste onjuiste voorstelling van zaken bartbas, dat mijn voorspellingen op een deceptie uitliepen; integendeel. Verder is de eindejaarsrally niet mijn voorspelling, dat is een verdraaing die uit jouw mind komt. Ik hoop het trouwens wel. Betaal jij ook contributie? Je duimpje van Henk heb je trouwens weer binnen :)
    Het lijkt me niet verstandig om hier op te reageren. Ik wil je behoeden voor nog meer verwijderingen van posts.

    bartbas
  12. forum rang 5 bartbas 23 november 2017 11:43
    quote:

    Fred107 schreef op 23 november 2017 11:24:

    [...] je hebt het dan over beheerders als Gillisen ,Schaaij, Wierda etc? Die zeggen juist veel te verwachten komend jaar van BAM.
    Ik denk niet aan dit soort partijen. Maar meer aan de grote jongens zoals banken en pensioenfondsen. Ik geef trouwens geen mening maar noem alleen maar een verschijnsel wat ieder jaar in de tweede helft van december zijn kop op steekt. Dat is overigens geen garantie dat het gebeurt. Maar ik verwacht het wel.

    bartbas
2.900 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 145 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links