Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,976 23 apr 2024 17:06
  • +0,170 (+4,47%) Dagrange 3,790 - 3,986
  • 1.129.938 Gem. (3M) 1,4M

BAM November 2017

2.900 Posts
Pagina: «« 1 ... 116 117 118 119 120 ... 145 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 november 2017 23:18
    quote:

    bartbas schreef op 22 november 2017 22:33:

    [...]De conclusies en adviezen van Tostrams wisselen per dag. Hij en zijn collega's worden rijk omdat een aantal beleggers in die lijnentrekkerij geloven en er naar handelen. daardoor krijg je van die zichzelf vervullende profetieën. Maar die werken alleen op de korte termijn en worden vaak doorkruist door allerlei gebeurtenissen, waardoor de voorspelling toch niet uitkomt. Voor mij is het allemaal lariekoek en geleerddoenerij.
    bartbas
    [Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]

    Wat Is Technische Analyse?
    Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische koersen om toekomstige koersen in de markt te voorspellen. De technische analyse bemoeit zich niet met de financiële gegevens en achtergronden van bedrijven, dat is het terrein van de fundamentele analyse.

    Technische analyse wordt veel gebruikt in de beurshandel in een poging om de toekomstige waarde van aandelen en indices op korte termijn te voorspellen, zowel door professionele als niet-professionele handelaren.

    De technisch analyse probeert het gedrag van beleggers te voorspellen door te kijken naar marktbewegingen in het verleden en deze door te trekken naar de toekomst.
    etc. www.lerentraden.eu/technische-analyse...
  2. [verwijderd] 22 november 2017 23:26
    quote:

    snipper schreef op 22 november 2017 20:57:

    [...]
    zoiets als VW vandaag deed, met 4% up...is erg lang geleden voor Bam...en alles om ons heen stijgt maar door, en wij al blij dat ie niet rood sluit...als ik GS moet geloven stijgt het nog tot 2019 door..mmm.zal Bam wel niet bij zitten...:-))
    Kom op Snipper, daar zit BAM juist wel bij want als bedrijf is het een pareltje, back in shape' en heeft qua koers nog veel in te halen.
  3. [verwijderd] 22 november 2017 23:26
    quote:

    bartbas schreef op 22 november 2017 22:15:

    [...]

    Dat wordt dan een vet verlies voor die mannen. Morgen weer een klein stukje verder omhoog. Voor het eerst na weken deden we het vandaag relatief goed in de midcap.
    bartbas
    Vorige week op donderdag ook een positieve dag voor BAM: van € 4,475 naar € 4,538.
    Wat mij betreft voor herhaling vatbaar :-)
    (en dan kan Tostrams ook meteen z’n BAM-advies aanpassen)
  4. forum rang 8 HenkdeV 23 november 2017 07:39
    quote:

    Beurs2020 schreef op 22 november 2017 23:01:

    Dat is genoeg reden om het KOPEN-advies te handhaven. Het eindejaarskoersdoel van
    9-10 euro blijft challenging maar niet onmogelijk.............

    FC Groningen kan nog steeds kampioen van de eredivisie worden in het seizoen 2017/2018:).
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 23 november 2017 08:30

    BAM expects €500m turnover after earning profits of €23m in 2016
    Contractors hired to build children’s hospital show that profits have more than doubled

    Barry O'Halloran
    The site of the proposed National Children’s Hospital, at St James’s Hospital, Dublin: BAM broke ground on the €1bn children’s hospital last year. Photograph: Eric Luke

    The site of the proposed National Children’s Hospital, at St James’s Hospital, Dublin: BAM broke ground on the €1bn children’s hospital last year. Photograph: Eric Luke



    BAM Contractors, the company hired to build the National Children’s Hospital, expects turnover this year to approach €500 million after earning profits in 2016 of €23 million.

    The Dutch-owned builder’s newly-published accounts show that profits from its businesses more than doubled to €23.1 million last year from €11.4 million in 2015, while turnover dipped to €360 million from €385 million.

    Chief executive Theo Cullinane said BAM was well positioned to grow in an improving economy. “Our secured turnover for 2017 is nearing €500 million,” he added.

    BAM broke ground on the €1 billion National Children’s Hospital in Dublin last year.

    The State hired the company as the main contractor for the project, the biggest single healthcare development in the State’s history, in 2016.

    During last year, BAM built the One Molesworth Street office block for property player Green Reit and worked on Microsoft’s new European HQ building in Sandyford, both in Dublin.

    In Cork it is rebuilding the old Capitol Cinema as offices and shops for John Cleary Developments and is working on the Navigation Square commercial complex for O’Callaghan Properties
    Infrastructure

    Mark Reynolds, Nama’s receiver on Boland’s Quay on Dublin’s Barrow Street, appointed BAM as main contractor to the €170 million office development there, which tech giant Google is close to buying. Construction there will employ 500 people.

    BAM is a construction and civil engineering group that works mostly on commercial and infrastructure building for the State and private sectors.

    Its accounts show that it had almost €120 million in cash at the end of last year, while net assets had grown more than 20 per cent to €68.7 million on December 31st from €56 million 12 months earlier.

    More than €276 million of its turnover came from the Republic, while Northern Ireland and Britain contributed almost €41 million. The remaining €43 million came from its international operations.

    BAM’s figures show that a once-off gain from a change agreed with trustees to members’ benefits from its defined benefit pension scheme added €21.5 million to profits.

    A €3.6 million loss, down to a revaluation of its properties, reduced overall exceptional gains to €17.9 million, which brought pre-tax profits to €41 million.

    After tax, its profit for the year was €35.2 million. A net loss of €18.2 million on its pension fund and a foreign exchange adjustment left it with profit for the year of €16.6 million.

    www.irishtimes.com/business/construct...
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 23 november 2017 08:39

    Gemeente Amsterdam selecteert AM voor mixed use ontwikkeling in Zuidas
    22 november 2017 - AM
    Gemeente Amsterdam selecteert AM voor mixed use ontwikkeling in Zuidas

    Amsterdam, 22 november 2017 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is door de gemeente Amsterdam geselecteerd om het eerste deel van de A10-strook in Zuidas te ontwikkelen. Zij geeft dit vorm en inhoud met ‘CROSSOVER’, een multifunctioneel en innovatief concept voor wonen, werken en ondernemen met een flexibel en toekomstbestendig ontwerp. Na een openbare selectieprocedure gaf AM met haar inschrijving de beste invulling aan de eisen van de gemeente.

    CROSSOVER, op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard, zorgt samen met het nieuwe nhow Amsterdam RAI Hotel en het nieuwe hoofdkantoor van Suitsupply voor een volgende impuls aan het oostelijk deel van Zuidas (Kop Zuidas). Het ontwerp van Team V Architectuur verbindt de functies, omgeving en mensen met elkaar in een dynamisch gebouw met verrassende hoekverdraaiingen en ruime groene terrassen. Het gebouw heeft aan elke zijde een totaal ander karakter, maar vormt vanwege het doordachte gevelraster duidelijk één geheel. De oplevering is naar verwachting in 2021.

    David van Traa, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam: ‘We hebben de lat hoog gelegd voor de ontwikkeling van deze locatie, met stevige ambities op het gebied van duurzaamheid, architectuur en de mix van woningen, kantoren en voorzieningen. We zijn heel erg tevreden over de inschrijving van AM. Zij hebben een heel goed antwoord gevonden op de ambities die we als stad hebben. De komende tijd trekken we samen op in het verder uitwerken van de plannen.’

    Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: ‘Wij zijn erg verheugd dat wij de ambitie van de gemeente Amsterdam voor een onderscheidend woon-, werk- en verblijfsgebied voor deze locatie op een originele manier hebben vertaald naar het concept CROSSOVER. Wij hebben onze krachten als integrale gebiedsontwikkelaar optimaal ingezet om tot een oplossing te komen voor deze mixed use ontwikkeling, met als uitgangspunt dat de verschillende functies elkaar versterken. De conceptuele kracht van AM op het gebied van gebieds- en woningontwikkeling, gecombineerd met de kennis en ervaring van kantoorontwikkeling van AM Real Estate Development, heeft een winnend concept opgeleverd met gedurfde duurzaamheid en innovaties.’
    Ontmoeting en diversiteit centraal

    In CROSSOVER worden gemeenschappelijke ruimten gecreëerd waarin coliving, coworking en cocreating elkaar ontmoeten. Dit betekent dat werken, wonen en leren elkaar afwisselen en de open sociale ruimten de mogelijkheid bieden om gemakkelijk met anderen in contact te komen.

    Van de ruim tweehonderd woningen valt meer dan de helft onder de categorie sociale woningbouw voor diverse doelgroepen. Daarnaast is er ruimte voor een horecagelegenheid en een plek waar creatieve makers een start kunnen maken. Deze is ook toegankelijk voor de buurt. Naast reguliere kantoorruimtes zijn er flexibele werkplekken voor starters, scale-ups en zzp’ers.

    Multifunctioneel duurzaam programma

    Het programma bestaat uit ruim 10.000 m2 aan verhuurwoningen (246), waarvan ruim 6.000 m2 sociale huur (156). Er zijn tien starterskoopwoningen met een totale bvo van 600 m2. De bvo voor kantoorfuncties is circa 5.500 m2. De plint met een sociaal maatschappelijk doel bijna 600 m2 en voor horeca is ongeveer 550 m2 bestemd. De mobiliteitsterminal, twee fietsenstallingen en een openbare parkeergarage, is ingericht om duurzame vervoersmiddelen te stallen en op te laden. Elektrische auto’s krijgen een voorkeursbehandeling en hun accu’s worden ingezet als buffervoorziening voor duurzame elektriciteit.
    De eerste stap tot een groene wijk

    De komende jaren ontwikkelt het deelgebied Kop Zuidas zich verder tot een levendige en duurzame wijk. De gemengde buurt voorziet in kantoren, bedrijven, kleinschalige (buurtgerichte) voorzieningen én vooral veel woningen. Het nieuwe, door AM te ontwikkelen gebouw, is hierin de eerste stap. Het ontwerp heeft een hoge duurzaamheidscore wat leidt tot een BREEAM Outstanding label en is daarmee het meest duurzame mixed use gebouw van Nederland.
    Tenderprocedure

    Op 3 april ging de openbare inschrijving (tender) van start. Daaraan is een intensief proces van marktverkenning vooraf gegaan. Uiteindelijk hebben tien partijen in de voorselectie een visie ingediend, waarvan er op 21 juni vier zijn geselecteerd. Zij kregen de uitnodiging om een aanbieding te doen voor de definitieve selectie, waarna AM als winnaar uit de bus is gekomen.

    De komende tien jaar staan er nog vele ontwikkelingen gepland in Zuidas, ook met openbare inschrijvingen. De kennis en ervaring uit deze tender worden gebruikt bij volgende selectieprocedures. Daarom worden er nog afrondende gesprekken gevoerd met de partijen uit de definitieve selectieronde.
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 23 november 2017 08:59

    70 duizend huizen in Haven-Stad? Niet zonder obstakels
    Het is nu nog een uithoek waar de meeste Amsterdammers zelden komen. Maar in de plannen van de gemeente wordt het Westelijk Havengebied de komende decennia omgebouwd tot een woon- en werkwijk met 70 duizend huizen.
    Tjerk Gualthérie Van Weezel 23 november 2017, 02:00

    Het was een stagiair bij stedebouwkundige dienst die als eerste doorhad welke megawijk de komende decennia zal ontstaan in het Amsterdamse Westelijk Havengebied. In de zomer van 2015 kreeg de student de opdracht uit te rekenen hoeveel woningen en bedrijven er zouden kunnen komen als de huidige bedrijven- en industrieterreinen zouden transformeren tot een 'woon- en werkwijk'.

    Ik dacht eerst dat hij een fout had gemaakt

    In eerdere verkenningen gingen de planologen ervan uit dat er in het gebied zo'n negenduizend woningen zouden passen. Maar die schatting was gebaseerd op een wijk waarin bedrijven en woningen strikt gescheiden zouden zijn. Wat nu als die twee functies veel meer gemengd zouden worden, liet hoofdontwerper Bart Vlaanderen zijn stagiair uitrekenen. Met gebouwen van zo'n zeven lagen met op de begane grond kantoren, winkels of bedrijven en op de bovenverdiepingen appartementen. Zodat er een moderne stadswijk zou ontstaan, waar dicht bij elkaar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd.

    'Een paar dagen later stond die jongen aan mijn bureau met een schatting van 40- tot 70 duizend woningen. En dan zou er genoeg bedrijfsruimte zijn voor zo'n 50 duizend arbeidsplaatsen, voor parken, scholen en sportvelden. Ik dacht eerst dat hij een fout had gemaakt, maar toen ik het narekende, bleek het te kloppen.'
    Ongekende omvang

    Toen ik het allemaal op me liet inwerken, dacht ik: now we're talking

    Donderdag maakt het Amsterdamse stadsbestuur bekend dat die nieuwe megawijk in het Westelijk Havengebied er inderdaad komt. De wijk Haven-Stad zal de komende decennia stapje voor stapje worden ontwikkeld.

    Het is een project van ongekende omvang. 70 duizend woningen is net zoveel als er in Haarlem staan en een veelvoud van recente grote stedelijke bouwprojecten zoals IJburg (18 duizend woningen) en Leidsche Rijn (30 duizend woningen). Ruim 100 duizend mensen zullen er volgens de plannen komen te wonen. En dat aan het IJ, binnen de ringweg, met een nieuw te ontwerpen stadspark aan de 'Noorderplas'. Op een kwartiertje fietsen van het Centraal Station. Vlaanderen: 'Toen ik het allemaal op me liet inwerken, dacht ik: now we're talking.'

    Binnen de huidige stads­gren­zen kunnen nog 200 duizend woningen gebouwd worden

    Het is hard gegaan met de expansiedrift in de hoofdstad. In de crisisjaren, tussen 2009 en 2012, hadden de Amsterdamse stedenbouwers grote moeite om de de woningproductie op gang te houden. Toen de economie in 2013 de eerste tekenen van herstel vertoonde, explodeerde de prijs van vastgoed. Die ligt inmiddels bijna 70 procent hoger dan toen. Niemand kijkt meer op van berichten over microappartementen die voor meer dan twee ton worden verkocht. Projectontwikkelaars bieden over elkaar heen om de hopeloze plannen van weleer te mogen uitvoeren.

    Bouwen is het belangrijkste antwoord dat de gemeente op deze prijzenslagkan geven. Waar er in 2012 zo'n tweeduizend woningen in aanbouw werden genomen, brak de gemeente in 2015 een absoluut record met ruim achtduizend huizen. Vooral op een aantal oude bedrijventerreinen binnen de stadsgrenzen wordt volop gebouwd. Adjunct-directeur Pieter Klomp van de dienst Ruimte en Duurzaamheid: 'Vorig jaar lag het wat lager, maar dit jaar gaat het weer hard richting de achtduizend. Het doel van het stadsbestuur om voor 2025 minimaal 50 duizend woningen bij te bouwen, lijken we ruimschoots te halen.' De dienst heeft berekend dat er de jaren daarna binnen de huidige stadsgrenzen nog 200 duizend woningen gebouwd zouden kunnen worden.
  8. [verwijderd] 23 november 2017 09:15
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 23 november 2017 09:13:

    [...]nee zeker niet. Dit is een reactie van de eerste de beste die binnenvalt en niet meer kan dan een schaap immiteren.
    "Kom op Snipper, daar zit BAM juist wel bij want als bedrijf is het een pareltje, back in shape' en heeft qua koers nog veel in te halen. "

    En hoe noem je zo'n opmerking dan? Ia, ia, ia. Bam nu -0,65%.
2.900 Posts
Pagina: «« 1 ... 116 117 118 119 120 ... 145 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links