Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.452 Posts
Pagina: «« 1 ... 202 203 204 205 206 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 november 2017 16:26
    IEA: olievraag in 2018 wat minder groot

    Gepubliceerd op 14 nov 2017 om 11:53 | Views: 1.216

    Royal Dutch Shell A 16:08
    27,18 -0,25 (-0,89%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De wereldwijde vraag naar olie zal in 2018 iets minder groot zijn. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) staat de vraag onder druk door de oplopende olieprijzen en het relatief milde weer.

    Het IEA denkt nu dat de vraag 200.000 per dag lager zal uitvallen, op 98,9 miljoen vaten. De prognose van het IEA voor volgend jaar wijkt af van die van oliekartel OPEC. De OPEC liet maandag juist nog weten dat het verwacht dat de vraag naar zijn olie volgend jaar zal groeien.
  2. forum rang 10 voda 15 november 2017 16:48
    Amerikaanse olievoorraden onverwacht gestegen

    Capaciteitsbezetting raffinaderijen omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

    In de week eindigend op 10 november stegen de olievoorraden met 1,9 miljoen vaten tot circa 459,0 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 0,9 miljoen vaten tot circa 210,4 miljoen vaten en de voorraden stookolie zakten met 0,8 miljoen vaten tot 124,8 miljoen vaten.

    Volgens een rondgang door The Wall Street Journal rekende de markt op een daling van de olievoorraden met 1,4 miljoen vaten en een daling van de benzinevoorraden met 1,1 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 89,6 naar 91,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 15 november 2017 17:17
    Aramco plans to spend USD 300 billion over 10 years in upstream oil and gas - Mr Nasser

    Reuters cited Chief Executive Mr Amin Nasser as saying that Saudi Aramco plans to spend close to USD 300 billion over 10 years in upstream oil and gas projects. Speaking at the ADIPEC energy conference in Abu Dhabi, Mr Nasser said: "This is mainly upstream, onshore, offshore and joint ventures in the kingdom and out of the kingdom."

    Mr Nasser said that a decision would hopefully be made soon on the location for the listing of shares in the oil giant.

    Crown Prince Mohammad bin Salman said that Aramco's initial public offering, part of an ambitious plan to diversify the Saudi economy beyond oil, was on track to go ahead in 2018.

    Source : Reuters
  4. forum rang 10 voda 15 november 2017 21:26
    Olieprijs lager gesloten

    Amerikaanse ruwe olievoorraden onverwacht gedaald.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week in de Verenigde Staten zijn gestegen.

    Uit de data bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie in de week eindigend op 10 november zijn gestegen met 1,9 miljoen vaten tot circa 459,0 miljoen vaten. De benzinevoorraden stegen met 0,9 miljoen vaten tot circa 210,4 miljoen vaten en de voorraden stookolie zakten met 0,8 miljoen vaten tot 124,8 miljoen vaten. De markt rekende op een daling van de olievoorraden met 1,4 miljoen vaten en een daling van de benzinevoorraden met 1,1 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 89,6 naar 91,0 procent.

    Het American Petroleum Institute meldde een dag eerder al dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen met 6,5 miljoen vaten. Daarnaast bleek uit de data dat de voorraden geraffineerde producten, zoals benzine, in de week eindigend op 10 november tevens zijn gestegen.

    Marktanalist Olivier Jakob zijn in aanloop naar de publicatie van de EIA-data dat een sterk herstel moeilijk wordt als de EIA-data eenzelfde beeld laten zien. "Zonder een significante daling in de Verenigde Staten is het onwaarschijnlijk dat Brent en WTI boven de 60 dollar per vat en 55 dollar per vat zullen blijven noteren", voegde hij toe.

    Sinds september is de olieprijs circa 20 procent gestegen en schommelde rond zijn hoogste niveau van de afgelopen jaren, gestimuleerd door geopolitieke onrust in het Midden-Oosten en inspanningen van OPEC om de wereldwijde ruwe olievoorraden te beteugelen.

    De markt kijkt uit naar de OPEC bijeenkomst op 30 november. Tijdens de bijeenkomst zullen OPEC en andere grote producenten, waaronder Rusland, spreken over de mogelijke verlenging van het productieverlagingsakkoord. De huidige overeenkomst loopt in maart 2018 af.

    Dinsdag verlaagde het Internationaal Energie Agentschap zijn verwachtingen voor de wereldwijde vraag naar olie in 2017 en 2018 met circa 100.000 vaten per dag. Het agentschap verwacht dat de vraag dit jaar met 1,5 miljoen vaten zal stijgen en 1,3 miljoen vaten volgend jaar.

    "De logica achter deze verlaging is de negatieve impact van de stijgende olieprijzen op de vraagverwachtingen", zei marktanalist Stephen Brennock van PVM Oil Associates.

    De december-future voor een vat West Texas Intermediate sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,37 dollar, ofwel 0,7 procent, lager op 55,33 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 16 november 2017 14:52
    Norges Bank wil uit oliebedrijven

    Advies aan Noorse minister.

    (ABM FN) Norges Bank heeft in een brief aan het Noorse ministerie van Financiën gepleit voor het verwijderen van olie- en gasaandelen uit de Government Pension Fund Global benchmark index. Dit meldde de Noorse bank donderdag op de eigen website.

    Met deze stap denkt Norges Bank dat het minder kwetsbaar wordt voor een permanente daling van de olie- en gasprijzen.

    Vicevoorzitter Egil Matsen benadrukte dat het advies "louter op financiële gronden" is gemaakt, met het oog op de blootstelling aan dergelijke aandelen en dat het geenszins moet worden gezien als een analyse van de olie- en gasprijzen.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 16 november 2017 15:31
    Beursblik: ABN AMRO verhoogt ramingen olieprijs

    Analist Van Cleef voorziet Brent op 65,00 dollar eind dit jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Na een aanzienlijke periode waarin overaanbod de prijs van olie drukte, komt de markt nu beter in balans, terwijl de mondiale vraag naar olie blijft toenemen. Dit stelde ABN AMRO donderdag in zijn maandelijkse energiemonitor, waarin de ramingen voor de olieprijs voor de komende jaren werden verhoogd.

    Energie-econoom Hans van Cleef verwacht dat een vat Brent eind 2017 65 dollar kosten en dat dit ultimo 2018 zelfs 75 dollar zal zijn. Eerder ging de econoom nog uit van respectievelijk 57 en 64 dollar.

    Voor een vat West Texas Intermediate zal de prijs naar verwachting eind dit jaar en volgend jaar op 60 en 70 dollar noteren, hetgeen een opwaartse bijstelling is van de eerdere prognose van de bank van een olieprijs van respectievelijk 54 en 60 dollar.

    Van Cleef handhaafde zijn verwachtingen voor eind 2019. Voor Brent voorziet hij eind 2019 een prijs van 75 dollar, terwijl een vat WTI naar verwachting 70 dollar kost

    Hoewel de analist spreekt van een betere balans, waarschuwde hij er tevens voor dat er "een gerede kans bestaat dat de markt doorschiet tijdens perioden waarin de vrees voor tekorten de olieprijs verder kan doen oplopen", aldus Van Cleef.

    "De productieverlaging door de OPEC heeft ertoe geleid dat de voorraden zijn afgenomen en daarmee de prijs is opgelopen. Het is aan de zogenoemde 'swingproducers', ofwel producenten die bereid zijn de productie te verhogen of te verlagen, om ervoor te zorgen dat het aanbod goed blijft aansluiten bij de vraag naar olie", voegde Van Cleef toe.

    Tot slot wees de analiste erop dat geopolitieke spanningen een grotere invloed beginnen te krijgen op de olieprijs. Hoewel het effect momenteel nog beperkt is, zouden escalaties tussen Iran en Saudi-Arabië, of Iran en de Verenigde Staten, impact kunnen hebben op de olieproductie, en daarmee voor de olieprijs", aldus de energie-econoom van ABN AMRO.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 16 november 2017 20:57
    Olieprijs onder druk

    Prijs op settlement licht procent lager.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bewoog donderdag volatiel. Uiteindelijk noteerde de december-future op een vat West Texas Intermediate bij de settlement 0,19 dollar lager op 55,14 dollar.

    De olieprijs stond eerder onder druk, door een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden en de verwachting dat de mondiale vraag naar olie zal tegenvallen. Ook blijft de markt sceptisch over de pogingen van de OPEC en Rusland om de productie in te perken.

    "Dit beïnvloed het sentiment en daardoor is de olieprijs weer gezakt tot 55 dollar", aldus marktanalist Adrienne Murphy van AvaTrade.

    De markt is in afwachting van de volgende bijeenkomst van de OPEC, op 30 november. Als de OPEC en zijn bondgenoten er niet in slagen de deadline voor de productie-inperking te verlengen tot eind 2018, dan zal de olieprijs weer wegzakken, denkt Murphy.

    De olieprijs stond donderdag ook onder druk door de onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden een dag eerder. Daarnaast bleek uit de cijfers van de Energy Information Administration dat de Amerikaanse productie afgelopen week is uitgekomen op 9,465 miljoen vaten, wat een record is.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 17 november 2017 13:19
    America’s oil and gas output could soar 25% by 2025

    CNN com reported that United States can look forward to many more years of an unprecedented oil and gas boom. The International Energy Agency predicted that a dramatic increase in shale production will transform the US into the world’s largest exporter of liquefied natural gas by the mid 2020s.

    Another milestone will be reached soon after: By the late 2020s, the US which only lifted its ban on oil exports in 2015 will ship more oil to foreign markets than it imports.

    The dramatic shifts envisioned by the IEA in its World Energy Outlook would transform the US from an energy importer into a major player in global markets capable of producing 30 million barrels of oil and gas a day by 2025.

    The US surpassed Russia in 2011 to become the world’s top producer of oil and gas, with a current daily output of 24 million barrels. But the expected increase would put the U.S. further into uncharted territory.

    It’s a revolution powered by one factor above all others: shale.

    The IEA said that “A remarkable ability to unlock new resources cost-effectively pushes combined United States oil and gas output to a level 50% higher than any other country has ever managed.”

    Paris-based IEA predicts that U.S. shale oil producers will boost their output by 8 million barrels a day between 2010 and 2025, an increase that “would match the highest sustained period of oil output growth by a single country in the history of oil markets” rivaling even the massive increase posted by Saudi Arabia between 1966 and 1981.

    The expected U.S. surge will account for 80% of the increase in global supply over the time period.

    American shale producers have been forced to endure a collapse that sent crude prices from USD 100 a barrel in 2014 to a low of USD 26 in 2016. The decline left many producers unprofitable, and tens of thousands of jobs were lost.

    But the price crash had another effect: it forced a wave of innovation that has improved shale producers’ productivity and efficiency.

    The IEA said that “The U.S. [shale] oil industry avoided the blow by morphing into a leaner, more agile version of its former self; it has since proved remarkably resilient to lower prices.”

    The report includes several caveats: While the US will become a major exporter of light crude and refined products, it will remain a major importer of heavier crude oil that is used in many of its refineries.

    Source : CNNMoney
  9. forum rang 10 voda 17 november 2017 17:11
    Groot olielek omstreden Keystone-pijplijn

    Een deel van de Keystone-pijpleiding is afgesloten nadat voor 5000 vaten ruwe olie, circa 800.000 liter, is weggelekt in de Amerikaanse staat South Dakota. Dat meldt TransCanada Corp, het bedrijf achter de leiding. Het lek komt op een zeer slecht moment voor TransCanada: over vier dagen moet een commissie een besluit nemen over het verlengen van de lijn in Nebraska.

    Het lek vond in de nacht van donderdag op vrijdag plaats in een ondergrondse leiding onder een groot grasveld in het noorden van South Dakota. Onbekend is nog wat het lek heeft veroorzaakt. Er zijn geen directe omwonenden die risico lopen dat het drinkwater vervuild raakt, stelt TransCanada.

    Keystone XL is onderdeel van een netwerk van leidingen voor het transport van olie van Canada naar raffinaderijen in de Verenigde Staten. President Obama besloot in 2015 geen bouwvergunning af te geven na protesten van milieuactivisten. Zijn opvolger Donald Trump steunt de leiding wel, omdat die voor veel werkgelegenheid en lagere brandstofprijzen zou zorgen.

    fd.nl/economie-politiek/1227835/groot...
  10. forum rang 10 voda 20 november 2017 18:20
    Groen licht voor omstreden oliepijpleiding

    Gepubliceerd op 20 nov 2017 om 17:42 | Views: 218

    Royal Dutch Shell A 17:36
    26,34 +0,11 (+0,40%)

    LINCOLN (AFN/BLOOMBERG) - TransCanada heeft toestemming gekregen van de Amerikaanse staat Nebraska voor de aanleg van de omstreden oliepijpleiding Keystone XL. Het Canadese pijpleidingenbedrijf zet daarmee een belangrijke volgende stap richting de daadwerkelijke bouw, waar al jaren over wordt gesteggeld.

    President Donald Trump draaide na zijn aanstelling snel een beslissing van zijn voorganger Barack Obama terug, die in 2015 een streep zette door Keystone. Milieugroeperingen en enkele Indianenstammen protesteerden al jaren tegen het plan.

    Nebraska keurde overigens niet het voorkeurstraject van TransCanada goed, maar een alternatief. Dat kan problemen opleveren omdat die optie niet zo uitgebreid is onderzocht als het voorkeurstraject. Dat kan leiden tot verdere vertragingen.

    Rechter
    Milieugroepen hebben al aangekondigd naar een federale rechter te stappen om de bouw tegen te houden. Ook grondbezitters wiens land nu onder de goedgekeurde route ligt, kunnen nog bezwaar aantekenen.

    De bijna 1900 kilometer lange leiding moet ruwe olie uit de teerzandvelden van Canada vervoeren naar raffinaderijen in het zuiden van de VS. De bouw kost ongeveer 8 miljard dollar.
  11. forum rang 10 voda 20 november 2017 20:35
    China hikes non-state oil import quotas
    Published on Mon, 20 Nov 2017

    New Base reported that China surprised energy markets twice over the past week, hiking the crude import quotas for independent refiners by more than anticipated and also doling out unexpectedly generous fuel export quotas for large and state-run refiners.

    China Ministry of Commerce said last week that “Non-state-trade” will be allowed to import 142.42 million tonnes (2.86 million bpd) of crude in 2018, up 55% on the 91.73 million tonnes (1.84 million bpd) granted for 2017”

    Although the ministry did not break down what proportion of the quotas went to independent refiners, so-called teapots accounted for around two-thirds of the total in 2017.

    Analysts note that while generous, the new quota will still fall short of independent refiners’ requirements. But it is possible that Beijing will raise the quotas as 2018 progresses.

    The fact that Beijing announced the quotas earlier than usual has also been interpreted as a possible sign that the government is gradually relaxing its control over teapot refiners.

    Policies governing the sector had been tightened over the past year because of a domestic fuel glut and concerns about overcapacity. The government cut its 2017 crude import quotas for independent refiners by nearly 17% from the previous year and banned them from exporting fuel.

    MOFCOM has also added 643,000 bpd to the 2017 fuel export quota for oil refiners across the board, although teapots still do not have any export quota. The total full-year export quota for 2017 for refiners is now 933,000 bpd, up from 826,000 bpd before the ministry’s announcement.

    Within this, the annual quota for gasoline exports rises to 275,000 bpd from 235,000 bpd, while that for diesel increases to 356,000 bpd from 295,000 bpd and the quota for jet fuel inches up to 302,000 bpd from 295,000 bpd.

    ESAI Energy’s Yao Wu said that “These announcements support our earlier forecast of rising year-end exports and crude imports beyond this winter. In addition, the soaring non-state crude import quota next year will encourage competition between independent and state-owned companies. While there is still no indication that independent refiners will be granted fuel export quotas next year, we expect them to play a more significant role in China’s fuel markets in 2018.”

    Source : News Base
  12. forum rang 10 voda 20 november 2017 20:45
    Washington here, we have no problem!

    Keystone pipeline spills 210,000 gallons of oil – Report
    Published on Mon, 20 Nov 2017

    Washington Post reported that Keystone pipeline running from Canada across the Great Plains leaked Thursday morning, spilling about 5,000 barrels of oil or 210,000 gallons southeast of the small town of Amherst in northeast South Dakota. The spill comes just days before a crucial decision this Monday by the Public Service Commission in Nebraska over whether to grant a permit for a new, long-delayed sister pipeline called Keystone XL, which has been mired in controversy for several years. Both are owned by Calgary-based TransCanada.

    The spill on the first Keystone pipeline is the latest in a series of leaks that critics of the new pipeline say shows that TransCanada should not receive another permit.

    Mr Jane Kleeb, head of the Nebraska Democratic Party and a longtime activist opposed to Keystone XL said that “TransCanada cannot be trusted. I have full confidence that the Nebraska Public Service Commission is going to side with Nebraskans, not a foreign oil company.”

    TransCanada, which has a vast network of oil and natural gas pipelines, said that the latest leak occurred about 35 miles south of the Ludden pump station, which is in southeast North Dakota, and that it was “completely isolated” within 15 minutes. The company said it obtained permission from the landowner to assess the spill and plan cleanup.

    Mr Brian Walsh, an environmental scientist manager at the South Dakota Department of Environment and Natural Resources, said that the leaking pipe was in “either a grass or an agricultural field” and that TransCanada had people at the site. Walsh said the leak was detected about 5:30 a.m. He said that “Based on what we know now, the spill has not impacted a surface water body. It has not done that. So that’s good news.”

    The first Keystone pipeline, which runs 1,136 miles from Hardisty in Alberta, carries about 500,000 barrels a day of thick bitumen from the oil sands area to pipeline, refining and storage networks in Steele City, Neb. and Patoka, Ill.

    The pipeline has had smaller spills 400 barrels each in the same region in 2011 and 2016.

    Source : Washington Post

  13. forum rang 10 voda 20 november 2017 21:00
    Olieprijs onder druk

    Beleggers wachten af richting OPEC vergadering.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs stond maandag onder druk. De december-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,46 dollar, of 0,8 procent, tot 56,09 dollar.

    De olieprijs zat de afgelopen maanden juist in de lift, onder meer vanwege geopolitieke spanningen in grote olieproducerende landen zoals Saoedi-Arabië. Daardoor kwam de olieprijs voor het eerst in zo'n twee jaar weer boven de 60 dollar uit. Maar vorige week was voor het eerst in meer dan een maand weer sprake van een weekverlies, iets dat marktvorsers wijten aan de aanstaande OPEC vergadering in Wenen. Die vindt op 30 november plaats.

    "De markten houden zich voorafgaand daaraan afzijdig", volgens analisten van Global Risk Management. Hoewel in het algemeen wordt verwacht dat de in maart 2018 aflopende deal wordt verlengd, blijft het de vraag in hoeverre een verlaging echt helpt om de markt op een duurzame manier te stabiliseren.

    "Zelfs wanneer de OPEC het akkoord verlengt, dan zal er geen sprake zijn van een aanzienlijke prijsstijging want de markt weet dat [de Amerikaanse] schalie productie hierop zal anticiperen", volgens econoom Mustafa Ansari van Arab Petroleum Investments Corp.

    Volgens analisten van Commerzbank geeft de speculatie rondom de OPEC vergadering wel een bodem aan de olieprijs, gezien het aantal longposities in olie dat de afgelopen weken aanzienlijk steeg. Maar, zo waarschuwen de marktvorsers, het risico hiervan is dat de markt mogelijk een correctie tegemoet gaat na de OPEC bijeenkomst, wanneer beleggers winst nemen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 22 november 2017 17:22
    Amerikaanse olievoorraden dalen

    Capaciteitsbezetting raffinaderijen omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week iets sterker dan verwacht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

    In de week eindigend op 17 november daalde de olievoorraden met 1,9 miljoen vaten tot circa 457,1 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden waren ongewijzigd op circa 210,5 miljoen vaten en de voorraden stookolie stegen met 0,3 miljoen vaten tot 125,0 miljoen vaten.

    Volgens een rondgang door The Wall Street Journal rekende de markt op een daling van de olievoorraden met 1,5 miljoen vaten en een stijging van de benzinevoorraden met 0,1 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 91,0 naar 91,3 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 22 november 2017 21:26
    Olieprijs stijgt naar 58 dollar

    Lagere olievoorraden positief ontvangen.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gesloten op het hoogste punt sinds juni 2015, na de eerste daling van de Amerikaanse olievoorraden in drie weken.

    Een januarifuture voor een vat ruwe olie sloot op New York Mercantile Exchange 2,1 procent hoger op 58,02 dollar. De prijs van een vat Brent-olie, de wereldwijde standaard, klom 1,2 procent tot 63,30 dollar.

    Volgende week vergadert de organisatie van olie-exporterende landen OPEC over een verwachte verlenging van afspraken over productiebeperking na maart volgend jaar.

    De Amerikaanse Energy Informatie Administration meldde woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week met 1,9 miljoen vaten zijn gedaald.

    Dat was minder dan de daling met 6,4 miljoen vaten die de American Petroleum Institute dinsdag meldde maar lag niet ver af van ramingen van analisten, volgens een rondgang door S&P Global Platts, die uitkwam op een daling van 2,1 miljoen vaten.

    Hoewel de API een grotere daling had voorspeld, werden de EIA-cijfers positief ontvangen door de markt. Zo was er een forse daling van de voorraden in Cushing in Oklahoma, wat "evident" te maken had met lekkage van de Keystone-pijplijn vorige week.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 23 november 2017 21:16
    Olieprijs in het groen

    Volumes laag.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie noteerde donderdag in het groen, waarbij de handelsvolumes laag waren vanwege de viering van Thanksgiving Day in Amerika.

    De januari-future voor een vat ruwe olie noteerde donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,9 procent hoger op 58,53 dollar.

    Woensdag sloot de future op 58,02 dollar, wat de hoogste slotkoers was sinds 30 juni 2015. De olieprijzen gingen omhoog nadat de pijplijnbeheerder TransCanada dinsdag zei dat de toevoer van olie naar de Verenigde Staten tot het einde van november met 85 procent zou worden verlaagd, na een olielek vorige week.

    Hierdoor zullen de Amerikaanse olievoorraden waarschijnlijk verder afnemen. Woensdag maakte de Energy Information Administration bekend dat de voorraden in week tot 17 november met 1,9 miljoen vaten waren gedaald.

    Volgens analist Tamas Varga van PVM maken Amerikaanse olieproducenten volop gebruik van de prijsstijgingen en werd er flink meer geproduceerd. De stijgende productie in de Verenigde Staten is één van de onderwerpen voor de bijeenkomst volgende week van de het oliekartel Opec en andere grote olieproducenten zoals Rusland. Zij zullen gaan beoordelen of de productiebeperkende maatregelen die in januari zijn ingesteld een vervolg zullen krijgen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 24 november 2017 16:01
    'Akkoord verlenging OPEC-deal in de maak'

    Gepubliceerd op 24 nov 2017 om 13:01 | Views: 1.105

    Royal Dutch Shell A 15:43
    26,22 -0,10 (-0,38%)

    MOKOU (AFN) - Rusland en oliekartel OPEC hebben een akkoord bereikt op hoofdlijnen over een langere bevriezing van de olieproductie. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

    De leden van de OPEC en een aantal andere olieproducerende landen onder aanvoering van Rusland komen volgende week bijeen in Wenen om over verlenging van de productiebeperking te praten. Om tot een definitieve verlenging te komen zouden er nog enkele belangrijke plooien gladgestreken moeten worden.

    Moskou zou het nu wel al eens zijn geworden met Saudi-Arabië, de officieuze leider van de OPEC, over de noodzaak van een verlenging. Rusland zou in de nieuwe afspraken wel een passage willen opnemen die de beperkingen koppelt aan de staat van de oliemarkt, maar daar is nog geen overeenstemming over bereikt.
  18. forum rang 10 voda 24 november 2017 20:08
    Olieprijs weer omhoog

    Optimisme over verlenging productiebeperking OPEC.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie noteerde vrijdag wederom hoger, waarbij de handelsvolumes laag waren op de dag na de viering van Thanksgiving Day in Amerika.

    De januari-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,93 dollar ofwel 1,6 procent hoger op 58,95 dollar. Dat is de hoogste prijs in meer dan twee jaar.

    "De sluiting van een belangrijke pijpleiding voor transport van ruwe olie van Canada naar de Verenigde Staten heeft handelaren voldoende inspiratie gegeven om de prijs van West Texas ruwe olie naar het hoogste niveau in twee jaar te brengen, boven 58,50 dollar", meldde onderzoeksanalist Lukman Otunuga van FXTM vrijdag in een notitie.

    "Optimisme over de verlenging van de productiebeperking door OPEC-leden en partners als Rusland na maart 2018 heeft ook een rol gespeeld in de ongelooflijke wederopstanding van de olieprijzen. Terwijl verdere stijging op korte termijn mogelijk is, zal het interessant zijn om te zien hoe markten op langere termijn reageren op de aanhoudend stijgende productie van schalie-olie in de VS", merkte de marktvorser verder op.

    De OPEC houdt op donderdag 30 november zijn 173e reguliere vergadering in Wenen en de productieplanning voor 2018 zal daar ongetwijfeld hoog op de agenda staan.

    Volgens Standard & Poor's geven de prijsverhogingen de voortgezette productiebeperkingen van OPEC, verstoringen van aanvoer en positief marktsentiment over de vraag naar olie weer. De analisten van de kredietbeoordelaar merkten daarbij op dat in oktober verschepingen vanuit Noord-Irak en de productie in verschillende andere regio's lager waren. Ze denken dat deze tijdelijke haperingen in de komende maanden worden opgelost en dat op termijn een voortdurende productiegroei de vraag naar olie in 2018 marginaal zal laten toenemen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 27 november 2017 16:14
    Beursblik: Opec gaat vermoedelijk productie-akkoord verlengen

    Sun Global Investments verwacht verlenging met zes maanden.

    (ABM FN-Dow Jones) Oliekartel Opec zal komende donderdag tijdens een vergadering waarschijnlijk het productiebeperkend akkoord met nog eens zes maanden verlengen. Dit verwacht Sun Global Investments.

    Analist Mihir Kapadia wees er op dat de olieprijzen in het afgelopen jaar zijn aangetrokken, vooral dankzij de afspraken om de productie van olie in te perken die sinds januari van kracht zijn. Vorige week steeg de prijs voor een vat West Texas Intermediate voor het eerst tot boven de 58 dollar; het hoogste niveau van de laatste twee jaar.

    Deze donderdag gaat oliekartel Opec samen met enkele andere grote olieproducten zoals Rusland praten over een mogelijke verlenging. Kapadia wees erop dat terwijl Opec de productie aan banden legt, er in Amerika juist meer olie wordt opgepompt. De hogere prijzen als gevolg van de productiebeperkingen werken als een rode lap voor Amerikaanse producenten, waardoor er mogelijk sprake blijft van een overschot.

    Het gevaar is volgens de analist dat de kartelleden zich niet aan de afspraken zullen houden, wat tot dusver nauwelijks is voorgekomen. Als dit wel staat te gebeuren, dan zal de productie sterk stijgen en komen de olieprijzen onder druk te staan.

    De grote vraag is volgens Kapadia of Rusland de afspraken een vervolg wil geven. De Russische minister van economie zei recent dat de economische groei negatief wordt beïnvloedt door de deal met Opec. Rusland verlaagde de productie met 300.000 vaten per dag in vergelijking tot het niveau in december 2016.

    De analist denkt evenwel dat Rusland waarschijnlijk de afspraken wel wil verlengen. Dit betekent op de korte termijn wat pijn nemen, maar met het vooruitzicht van betere prijzen voor de middellange termijn.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.452 Posts
Pagina: «« 1 ... 202 203 204 205 206 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0734 +0,34%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.900,10 -1,04%
Gold spot 2.329,43 +0,58%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links