Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank-strateeg: fiatgeld kan worden vervangen door cryptocurrencies

Deutsche Bank-strateeg: fiatgeld vervangen door cryptocurrencies

Een analist van een grootbank die onomwonden speculeert over de beperkte houdbaarheid van het huidige monetaire stelsel; zelfs in het tijdperk van cryptovaluta's is dat opvallend te noemen. 

Jim Reid, leidinggevend strateeg bij Deutsche Bank, is de analist die die knuppel in het hoenderhok gooit. Reid verwacht dat fiatgeld wel eens aan zijn zwanenzang kan zijn begonnen. En hij voorziet dat cryptomunten mogelijk een basis kunnen vormen voor het toekomstige monetaire systeem.

In een onlangs gepubliceerd onderzoeksrapport geeft Reid aan dat het systeem van fiatgeld de komende jaren flink op de proef gesteld kan worden.

"Central banks and governments which have ‘dined out’ on the 35 year secular, structural decline in inflation are not able to prevent it rising as raising interest rates to suitable levels would risk serious economic contraction given the huge debt burden economies face.

"As such they are forced to prioritise low interest rates and nominal growth over inflation control which could herald in the beginning of the end of the global fiat currency system that begun with the abandonment of Bretton Woods back in 1971."

Supercyclus

In zijn onderzoeksrapport bekritiseert Reid de starheid van overheden, autoriteiten en centrale banken als het gaat om het beïnvloeden van de omloopsnelheid en de inflatie. Daarnaast signaleert hij dat de inflatie eigenlijk alleen maar in toom is gehouden door een samenloop van demografische ontwikkelingen en de opkomst van een economische grootmacht als China.  

Wanneer die "super cycle" serieus gaat draaien, kan dat onoverkomelijke problemen opleveren. 

"It’s possible that inflation becomes more and more uncontrollable and the era of fiat currencies looks vulnerable as people lose faith in paper money."

Reid erkent dat cryptocurrencies zoals bitcoin, ongeacht de toenemende nieuwsgierigheid van de normale monetaire handel in blockchain-expertise, het potentieel hebben om fiat-valuta's te vervangen. Al gaat hij niet zo ver om dat ook daadwerkelijk te voorspellen. Wel verwacht hij dat er op zeker moment "een soort ruilmiddel gaat komen dat meer universeel zal zijn en een concurrent voor papiergeld wordt."

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ram Bam 7 november 2017 14:46
    Die kon wel eens op het matje geroepen gaan worden door de baas. De gehele Euro-bubble van Dragi en kornuiten staat op springen, en het uiteenvallen van het gedrocht EU kan me niet snel genoeg komen.
    Ondertussen blijven diverse Centrale Banken en traditionele beleggers de cryptowereld afschilderen als zijnde "scam", terwijl hun eigen fiat systeem de bubble aller bubbles is. Maar tegelijkertijd tóch maar wel onderzoeken hoe zij het blockchainprincipe eventueel kunnen implementeren in hun eigen systemen.

    Veel zal afhangen van wat de hard fork op 16 november zal doen, en of de grote massa e.e.a. op waarde zal weten te schatten en vertrouwen houdt in Bitcoin en overige cryptocurrencies.
  2. Verkruimel 8 november 2017 17:06
    De hard fork zal een schokje teweegbrengen. Veel cryptobeleggers hebben hun altcoins verkocht om bitcoin te kopen, en zo de Gold fork en de SegWit2x fork mee te maken en "gratis geld" binnen te halen. Na 16 november zullen velen beide soorten bitcoin verkopen om weer in de altcoins te duiken. De inmiddels vier soorten bitcoin krijgen dan een terugslag, en de altcoins zullen stijgen. Welke altcoins zullen stijgen is natuurlijk de vraag.

    Je zou daarop kunnen inspelen met CombiCoin (http://triaconta.com), maar die is momenteel helaas alleen nog maar onderhands te koop.
  3. Weert=No.1 8 november 2017 22:13
    Wie gelooft nog serieus, dat landen als de VS en Co.ooit hun schulden kunnen terugbetalen.Wie gelooft er nog in de Euro, die door maffioso langzaam uitgehold wordt en zowiezo een compleet overbodige, schadelijke en uit econ. perspectief gezien contra-productief is, nu en in de toekomst. Geef die cryptomunten een kans en we hobbelen beter en gezelliger de toekomst tegmoet.
  4. Marty.mcFly 8 november 2017 22:21
    quote:

    Verkruimel schreef op 8 november 2017 17:06:

    De hard fork zal een schokje teweegbrengen. Veel cryptobeleggers hebben hun altcoins verkocht om bitcoin te kopen, en zo de Gold fork en de SegWit2x fork mee te maken en "gratis geld" binnen te halen. Na 16 november zullen velen beide soorten bitcoin verkopen om weer in de altcoins te duiken. De inmiddels vier soorten bitcoin krijgen dan een terugslag, en de altcoins zullen stijgen. Welke altcoins zullen stijgen is natuurlijk de vraag.

    Je zou daarop kunnen inspelen met CombiCoin (http://triaconta.com), maar die is momenteel helaas alleen nog maar onderhands te koop.
    De koers van de combicoin is wel te zien op triaconta.com

    Ik heb een aardige positie, ik geloof wel in een index van de top 30 munten, aangezien ik de visie heb dat veruit de meeste munten het niet gaat redden. Voor de goede orde, er zijn al bijna 1300 (!) munten op de markt. Bezit ook de nodige Tria tokens. We moeten nog even wachten op de listing van de combicoin.
  5. Verkruimel 10 november 2017 04:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 9 november 2017 11:08:

    Jullie weten toch dat de hardfork niet doorgaat..??
    Dat klopt.

    CombiCoin schoot ruim 15% omhoog op dat nieuws, want dit is het beste van twee werelden: de terugslag op Bitcoin komt niet (integendeel!), maar de ruk omhoog voor de altcoins wel.

    In een week of twee zal het mogelijk worden CombiCoins te kopen vanaf combicoin.co
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links