Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Agfa-Gevaert BRU:AGFB.BL, BE0003755692

  • 1,182 16 apr 2024 17:35
  • -0,020 (-1,66%) Dagrange 1,164 - 1,190
  • 129.098 Gem. (3M) 337,8K

Agfa Gevaert koersontwikkeling

656 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 33 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 oktober 2017 15:12
    www.gva.be/cnt/dmf20171010_03124980/v...

    MORTSEL - De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert gaat een deel van haar HealthCare IT-activiteiten onderbrengen in een aparte structuur binnen de groep. In eerste instantie gaat het om de activiteiten in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, zo meldt Agfa woensdag.
    De groep maakte in augustus bekend dat ze een opsplitsing van haar afdeling Gezondheidszorg, die ongeveer een vijfde van de groepsomzet vertegenwoordigen, bestudeerde.

    De aanleiding was een gebrek aan focus, zo zei CEO Christian Reinaudo toen. “De rest van de groep lijdt vandaag enigszins door het feit dat we dit gebrek aan focus hebben. Het feit dat de IT-afdeling nu zo gepositioneerd staat om te groeien, haalt veel aandacht weg van de traditionele activiteiten”, aldus Reinaudo.

    Nu heeft de raad van bestuur beslist om effectief een deel van de HealthCare IT-activiteiten “te organiseren in een zelfstandige vennootschapsstructuur en -organisatie binnen de Agfa-Gevaert Groep”, te beginnen met Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Die regio’s vormen niet de hoofdmoot van de HealthCare IT-activiteiten, preciseert een woordvoerder.

    Onder HealthCare IT vallen voornamelijk softwareoplossingen voor ziekenhuizen.
  2. [verwijderd] 4 november 2017 09:10
    DowDuPont en Agfa-Gevaert verwikkeld in conflict

    03 november 2017 22:33
    Bert Broens

    DowDuPont is in de Verenigde Staten een proces begonnen tegen het Belgische Agfa-Gevaert, als reactie op een aanklacht van Agfa tegen de Amerikaanse chemiereus.

    Het persbureau Bloomberg maakte vrijdag melding van de procedure van DowDuPont. De klacht houdt verband met de verdeling van zogenaamde Cyrel-flexodrukplaten van DuPont, dat eerder dit najaar fuseerde met Dow Chemical tot de reus DowDuPont.
    DuPont, meer bepaald de divisie DuPont Packaging Graphics, bracht de flexibele Cyrel-drukplaten in 1974 voor het eerst op de markt. Ze hielden een kleine revolutie in voor het bedrukken van verpakkingen. De platen worden ingezet voor het aanbrengen van tekst en afbeeldingen op onder meer karton, papier, film, labels en folies.
    In de VS heeft Agfa een akkoord met DuPont over de verdeling van van sommige van diens platen en uitrusting. Volgens het chemieconcern is er echter sprake van contractbreuk, oneerlijke concurrentie en het schenden van handelspraktijken die gelden in de Amerikaanse staat Delaware. Het is in die staat dat de rechtszaak is aangespannen bij een federale rechtbank.
    Het is nog niet duidelijk wat DowDuPont precies eist of hoeveel geld ermee gemoeid is. De klacht werd vrijdag verzegeld ingediend omdat ze informatie bevat over de overeenkomst tussen de twee partijen en er in die overeenkomst vertrouwelijkheidsclausules staan. Een publieke en bewerkte versie van de aanklacht zal binnenkort worden vrijgegeven.
    Patentzaak

    Volgens woordvoerster Viviane Dictus van Agfa-Gevaert is de zet van DowDuPont een onderdeel van de 'zeer agressieve reactie' van het Amerikaanse concern op een patentdossier dat de Belgen hebben lopen tegen de Amerikanen.
    Agfa voert aan, zoals dat vaak gebeurt in de technologiesector, dat DowDuPont een patentinbreuk gepleegd heeft. 'We probeerden tot een schikking te komen, maar daar stond DowDuPont niet open voor. Daarop hebben wij een rechtszaak aangespannen tegen hen en daar reageren zij nu op met hun procedure. Maar wij staan recht in onze schoenen.' Details over de patentkwestie kon Dictus niet geven.
    Volgens haar willen beide partijen niet meer weten van het distributieakkoord. Maar daar tilt Agfa niet zwaar aan. 'De patentkwestie is voor ons belangrijker dan dat akkoord.'

    Bron: De Tijd






  3. forum rang 4 Diegy 14 februari 2018 08:20
    quote:

    [verwijderd schreef:

    id=10305900 date=201709280954]

    AGFA spurt 5,5% hoger
    koopadvies KBC voor 5 euro
    Agfa splitsing in de maak voor aandeelhouderswaarde te ontsluiten ?
    Agfa-Gevaert is één van de 5 favoriete aandelen van Guy Sips Guy Sips is analist bij KBC Securities, gespecialiseerd in small- en midcaps. Het vorige optreden dateert van 2 april 2016. De vijf toen getipte aandelen noteren met een gemiddelde winst van 43,4 procent, exclusief dividenden. Over dezelfde periode steeg de Bel20 met 16,7 procent. Beeldvorming Agfa-Gevaert zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 4 procent dalen naar 622 miljoen euro. Maar de bedrijfswinst bleef iets onder de verwachting. We zouden van de koersdaling gebruikmaken, ook al omdat Agfa meldt dat het intern bestudeert hoe het de IT-activiteiten van de Healthcare-poot in een aparte structuur kan onderbrengen. De opsplitsing moet HealthCare IT nog meer doen focussen op de grote en attractieve markten waarin het al actief is. De beeldvormingsgroep verwacht dat ze de recurrente bedrijfskasstroommarge in de komende jaren rond 10 procent kan stabiliseren.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 februari 2018 08:27
    quote:

    Diegy schreef op 14 februari 2018 08:20:

    [...]
    Agfa-Gevaert is één van de 5 favoriete aandelen van Guy Sips Guy Sips is analist bij KBC Securities, gespecialiseerd in small- en midcaps. Het vorige optreden dateert van 2 april 2016. De vijf toen getipte aandelen noteren met een gemiddelde winst van 43,4 procent, exclusief dividenden. Over dezelfde periode steeg de Bel20 met 16,7 procent. Beeldvorming Agfa-Gevaert zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 4 procent dalen naar 622 miljoen euro. Maar de bedrijfswinst bleef iets onder de verwachting. We zouden van de koersdaling gebruikmaken, ook al omdat Agfa meldt dat het intern bestudeert hoe het de IT-activiteiten van de Healthcare-poot in een aparte structuur kan onderbrengen. De opsplitsing moet HealthCare IT nog meer doen focussen op de grote en attractieve markten waarin het al actief is. De beeldvormingsgroep verwacht dat ze de recurrente bedrijfskasstroommarge in de komende jaren rond 10 procent kan stabiliseren.
    Agfa-Gevaert zal nooit overgenomen worden als er geen oplossing komt voor de enorme pensioenverplichtingen.
  5. forum rang 4 Diegy 14 februari 2018 08:39
    Om te weten wie in Brussel voor een overname in aanmerking komt, gingen we te rade bij een tiental beurshuizen en beleggingsbladen. Sommige wensten anoniem te blijven, omdat ze niet het signaal willen geven dat zulke aandelen daarom ook koopwaardig zijn. 'Een vleugje overnamespeculatie kan de kers op de taart zijn, maar is toch secundair aan andere elementen zoals de waardering, de groei, de stevigheid van de balans en de kwaliteit van het management', stelt een vermogensbeheerder.

    De volgende namen kregen de meeste nominaties. 8. Agfa-Gevaert Agfa-Gevaert voerde al eens gesprekken met de Duitse Compugroep, die aasde op de afdeling IT Healthcare. 'Het grootste wapenfeit voor Agfa in 2018 zal de verzelfstandiging van die tak zijn. Dat moet een meerwaarde naar boven brengen. Maar we verwachten ook dat de toenaderingsgesprek- ken vroeg of laat hervat worden', denkt Bakelants.

    Agfa-Gevaert voerde al eens gesprekken met de Duitse Compugroep, die aasde op de afdeling IT Healthcare. 'Het grootste wapenfeit voor Agfa in 2018 zal de verzelfstandiging van die tak zijn. Dat moet een meerwaarde naar boven brengen. Maar we verwachten ook dat de toenaderingsgesprek- ken vroeg of laat hervat worden', denkt Bakelants. Bron:"De Tijd."
  6. forum rang 4 Diegy 20 maart 2018 08:53
    quote:

    trab33 schreef op 23 augustus 2017 08:27:

    beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert onderzoekt of ze de IT-activiteiten van zijn HealthCare-divisie kan verzelfstandigen binnen de groep.
    Advertentie


    Agfa-Gevaert
    AGFB 0,00%
    geeft vandaag inzage in zijn prestaties in het eerste halfjaar. Die vallen tegen, de analisten hadden op meer gerekend.
    Maar het zijn niet de resultaten die de meeste aandacht trekken. Agfa meldt in een apart communiqué dat het intern bestudeert of het de IT-activiteiten van de HealthCare-poot in een aparte structuur moet onderbrengen.
    Na de mogelijke opsplitsing kan HealthCare IT 'zich nog meer focussen op de grote en attractieve markten waarin het al actief is', meldt Agfa.
    Investor relations Viviane Dictus verduidelijkt: 'De Imaging-activiteiten (klassieke röntgenfilm voor radiografie) van HealthCare sluiten beter aan bij de andere divisies Graphics en Specialty Products die steunen op film en chemie. IT is een andere business waarvoor we andere profielen/werknemers zoeken en een andere verloning hanteren.'
    Eind vorig jaar wou het Duitse CompuGroup de medische poot van Agfa kopen. De deal ging niet door omdat CEO Christian Reinaudo en het bestuur Agfa niet wilden opsplitsen.
    Kan niet lang meer duren voordat we nieuws gaan krijgen over de opsplitsing. Ook kan er zomaar een bod komen op heel agfa. Krijg het idee dat de koers bewust naar beneden is gestampt in 3 weken tijd van 4,15 naar nu 3,15. 1 hele euro van de koers af in 3 weken tijd. Zo ging het bij wavin ook en ineens kwam daar een bod midden op de dag en werd de handel stil gelegd.
  7. forum rang 4 Diegy 27 maart 2018 10:38
    quote:

    Diegy schreef op 14 februari 2018 08:39:

    Om te weten wie in Brussel voor een overname in aanmerking komt, gingen we te rade bij een tiental beurshuizen en beleggingsbladen. Sommige wensten anoniem te blijven, omdat ze niet het signaal willen geven dat zulke aandelen daarom ook koopwaardig zijn. 'Een vleugje overnamespeculatie kan de kers op de taart zijn, maar is toch secundair aan andere elementen zoals de waardering, de groei, de stevigheid van de balans en de kwaliteit van het management', stelt een vermogensbeheerder.

    De volgende namen kregen de meeste nominaties. 8. Agfa-Gevaert Agfa-Gevaert voerde al eens gesprekken met de Duitse Compugroep, die aasde op de afdeling IT Healthcare. 'Het grootste wapenfeit voor Agfa in 2018 zal de verzelfstandiging van die tak zijn. Dat moet een meerwaarde naar boven brengen. Maar we verwachten ook dat de toenaderingsgesprek- ken vroeg of laat hervat worden', denkt Bakelants.

    Agfa-Gevaert voerde al eens gesprekken met de Duitse Compugroep, die aasde op de afdeling IT Healthcare. 'Het grootste wapenfeit voor Agfa in 2018 zal de verzelfstandiging van die tak zijn. Dat moet een meerwaarde naar boven brengen. Maar we verwachten ook dat de toenaderingsgesprek- ken vroeg of laat hervat worden', denkt Bakelants. Bron:"De Tijd."
    Koers is in 4 weken tijd van 4,15 naar 2.94 gegaan. Reken maar dat er partijen op Agfa-Gevaert zitten te azen. Vorig jaar heeft Agfa-Gevaert al een overname bod afgeslagen. Kans op een overname word alleen maar groter.
656 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 33 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Agfa-Gevaert kan niet echt overtuigen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links