Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,100 25 apr 2024 17:35
  • -0,180 (-1,26%) Dagrange 14,060 - 14,360
  • 379.487 Gem. (3M) 543,4K

SBM Offshore - on topic - november 2017

150 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dutchtenor 6 november 2017 11:19
    Vanmorgen voor beurs kwam het nieuws binnen. Simpel, je weet wat er gaat gebeuren, de koers dendert in elkaar en herstelt daarna. Ook vanmorgen weer eenvoudig geld verdiend. Met de kwartaalcijfers er nog bij morgenochtend is er weer lekker veel beweging. Doe er je voordeel mee en bekijk het niet te sentimenteel ;-)
  2. Bokie 6 november 2017 11:56
    quote:

    Dutchtenor schreef op 6 november 2017 11:19:

    Vanmorgen voor beurs kwam het nieuws binnen. Simpel, je weet wat er gaat gebeuren, de koers dendert in elkaar en herstelt daarna. Ook vanmorgen weer eenvoudig geld verdiend. Met de kwartaalcijfers er nog bij morgenochtend is er weer lekker veel beweging. Doe er je voordeel mee en bekijk het niet te sentimenteel ;-)
    Kwartaalcijfers komen pas woensdagchtend 8 november.
  3. Dutchtenor 6 november 2017 12:01
    quote:

    Bokie schreef op 6 november 2017 11:56:

    [...]

    Kwartaalcijfers komen pas woensdagchtend 8 november.
    Thx, ik ging even af op de IEX info, die is nog steeds verkeerd. Uiteindelijk zal er weinig nieuws zijn vermoedelijk, maar gezien de huidige berichtgeving zal alles voor beweging zorgen.
  4. forum rang 7 A3aan 6 november 2017 15:41
    Het is verdulleme de zoveelste keer dat SBM terug kukelt van ergens in de 15 naar ergens in de 13. Eigenlijk kan je per paar maanden de klok erop gelijk zetten. Goed, ze schijnen wat kadootjes uitgedeeld te hebben omdat je anders geen orders kreeg. Alleen is het toch van de gekke dat landen waar de steekpenningen niet hebben plaats gevonden zulke boetes uitdelen. Eerst Nederland 225 miljoen boete, toen in Brazilië (kan ik inkomen, is daar gebeurd) 275 miljoen. Vinden een aantal ratten (let op, die vroeger ook hun hand op hielden tot regeringsfunctionarissen toe) dat te weinig, omdat ze onderhands nu nog niets toegestopt hebben gekregen en nu dus die Amerikanen met 250 miljoen. En SBM maar betalen. En analisten blijven maar roepen dat aandeel naar 20 euro kan. Ja dat roepen ze nu al vijf jaar! SBM heeft fout gehandeld maar het andere zooitje zogenaamde benadeelden is geen haar beter.
  5. forum rang 10 voda 6 november 2017 16:22
    Beursblik: SBM Offshore boekt waarschijnlijk lagere omzet

    Dienstverlener olie- en gasindustrie publiceert woensdag trading update.

    (ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in de eerste negen maanden van 2017 waarschijnlijk een lagere omzet geboekt, wat in lijn zijn zou zijn met de resultaten over het eerste kwartaal en de halfjaarcijfers van de dienstverlener aan de olie- en gassector.

    In de eerste drie en zes maanden van 2017 boekte de oliedienstverlener achtereenvolgens een 5 procent en 11 procent lagere omzet op basis van de Directional boekhoudmethode, waarbij de inkomsten gespreid worden geboekt, overeenkomstig de echt inkomsten. In de eerste negen maanden van 2016 boekte SBM Offshore een 24 procent lager van omzet van 1,6 miljard dollar.

    De oliedienstverlener voorzietvoor het hele boekjaar 2017 een omzet van circa 1,7 miljard dollar, waarbij voor de divisie Turnkey een omzet wordt verwacht van 200 miljoen dollar. Voor de divisie Lease & Operate wordt een omzet voorzien van 1,5 miljard dollar.

    Tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers sprak SBM van een geleidelijk herstel van de marktomstandigheden. "Hoewel de aanzienlijke daling van het breakeven-niveau diepwaterprojecten concurrerend maakt, blijft bij onze klanten sprake van beperkte middelen en een selectieve houding bij het nemen van investeringsbeslissingen", aldus de oliedienstverlener toen.

    Maandag meldde SBM na gesprekken met het Amerikaanse ministerie van Justitie inzake de smeergeldaffaire en Unaoil een provisie genomen te hebben van 238 miljoen dollar. Daarnaast meldde SBM Offshore dat de gesprekken met verschillende autoriteiten in Brazilië nog niet zijn opgelost. Het concern spreekt van een ingewikkeld proces, waarbij coördinatie en overeenstemming tussen de verschillende betrokken partijen is vereist. SBM zei in een toelichting zichzelf voortdurend af te vragen hoe lang de gesprekken nog zullen duren. Het bedrijf zei het antwoord op de vraag schuldig te moeten blijven. In totaal zijn zes partijen bij het overleg betrokken.

    SBM gaf verder aan momenteel in Brazilië mee te dingen naar twee projecten van Petrobras. Om de opdrachten echter daadwerkelijk toegewezen te kunnen krijgen, moet de Braziliaanse smeergeldaffaire definitief achter de rug zijn. SBM kondigde maandag aan niet meer aan nieuwe tenders van Petrobras deel te nemen totdat de situatie ook daadwerkelijk is opgelost.

    SBM Offshore noteerde maandag op een rood Damrak 12,8 procent lager op 13,57 euro. Woensdag opent de dienstverlener de boeken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. [verwijderd] 6 november 2017 17:07
    quote:

    Diegy schreef op 6 november 2017 16:44:

    [...]
    Verwachtingen voor woensdag zijn heel laag. Daarom kunnen de cijfers wel eens gaan meevallen.
    Ik vraag mij af of de verwachtingen zo laag zijn.
    3 maanden geleden ging de koers eerst omhoog maar aan het einde van de dag daalde de koers en de daaropvolgende dagen kelderde de koers naar iets boven de 13 euro.
    Ik vind de vele koersdoelen tussen 15 en 20 euro absoluut niet laag.
    Eerder zit daar volgens mij te veel goede verwachtingen in dan te weinig.
  7. [verwijderd] 6 november 2017 17:14
    Geduld wordt (vaak) beloond.
    6 september had ik 60% van mijn aandelen SBM verkocht op 13,96 nadat de koers snel was opgelopen vanaf 13 euro. Dit in de hoop / verwachting dat ik ze voor een lager bedrag weer terug zou kunnen kopen.
    2 weken geleden getwijfeld ze op 14,7 terug te kopen.
    Daarna balen dat ik het niet gedaan had, toen de koers weer naar 15,50 steeg.
    Ondanks mijn verlies van vandaag op de resterende 40$ aandelen SBM ben ik toch blij met deze daling. Nu kan ik ze 60 cent goedkoper terug kopen.
    Denk erover om op 13,2 een kooporder te plaatsen.

150 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links