Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Na de Panama Papers : de Paradise Papers

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 5 november 2017 22:06
    •Yuri Milner's investments in Facebook and Twitter were hundreds of millions of dollars from the Kremlin.

    •Obscured by a maze of offshore shell companies, the Twitter money was backed by VTB, a Russian state-controlled bank often used for politically strategic deals.

    bron : www.cnbc.com/2017/11/05/new-york-time... .

  2. forum rang 7 ffff 6 november 2017 12:23
    Internationale verontwaardiging en internationaal in de media.....

    Maar zoals ik vanmorgen al uitgebreid schreef, elders, : Wat haalt het allemaal uit? Wat is het nut geweest van de Panama-papers. Commissies in diverse landen, die daar anderhalf jaar druk mee geweest zijn en met een ronduit beschamend rapport kwamen, wat ze na anderhalf jaar gingen voorstellen. Maatregelen die geen of vrijwel geen enkele zin hebben.

    Is dit niet gewoon " media-geweld" Ze moeten iets hebben dat lekker wegleest, maar als je de hele constructies die bijvoorbeeld vandaag op voorpagina van De Tijd te lezen is: Je denkt toch niet dat Putin en Trump hun zaakjes anders gaan regelen. Op zich een pracht voorbeeld, daar in De Tijd beschreven, maar onmiddellijk ook kun je vaststellen, kun je concluderen: dat gaan ze nooit en te nimmer kunnen veranderen.

    Waarom? Omdat dan de bedrijven wel weer andere landen, contreien, verdoken becdrijven, fondsen, vennootschappen vinden, waar ze dan hun zkaen mee verder gaan doen.

    Enfin, wel boeiend om te lezen hoe de combinatie van vermogen, bedrijven, accountants, juristen, fiscaal specialisten, notarissen..... het toch nooit zullen opgeven, omdat ze er teveel zelf aan overhouden.

    En vooral omdat de " maatregelen" die men na anderhalf jaar studeren gaat treffen, eigenlijk vrijwel niks voorstellen.

    Peter
  3. [verwijderd] 6 november 2017 14:37
    Her Majesty zelf zit ook nog in business, in een soort van "woekerbedrijf dat elektronica verkoopt" hoorde ik de hele dag op de radio-nieuwsdienst, goed bezig hoor!

    De animo onder het werkvolk/klootjesvolk om nog regulier belasting betalen zal verder dalen, dit smaakt echt naar meer!

    Diverse presidenten, een x-aantal koningen en gerelateerd volk, het Vaticaan, we spreken nu over de absolute top van de voedselketen, de punt van de piramide, het hoort er gewoon bij, veel geld vraagt speciale behandelingen.

    Het wachten is op >3 terrabite aan Nl-gegevens, waarin een klein land groot kan zijn...De Diersoort mens denkt altijd als eerst aan zichzelf: de wet van de jungle!
  4. forum rang 7 ffff 6 november 2017 16:34
    Les pays européens cherchent depuis des mois à se mettre d'accord sur l'élaboration d'une liste noire des paradis fiscaux et l'affaire des "Paradise Papers" les pousse à accélérer leurs travaux mais aucune décision n'est attendue mardi, selon une source citée par Reuters.

    Qu'est-ce qu'un paradis fiscal ?

    La définition d'un paradis fiscal varie beaucoup d'un pays à l'autre de l'UE. De petits Etats de l'Union comme le Luxembourg, Malte et l'Irlande, attirent les sociétés étrangères grâce à une politique fiscale attractive. Pour vaincre leurs réticences, la liste noire envisagée ne concernerait que des pays n'appartenant pas à l'UE.

    En matière fiscale, les décisions européennes doivent être prises à l'unanimité des 28 membres, sauf si des procédures extraordinaires sont lancées, ce qui n'a jamais été fait jusqu'ici...

    Voor degene die het Frans niet zo machtig zijn:

    Morgen, mardi, daan alle Ministers van Financiïn er voor de zevenentachtigste keer over discussiïren en houd je hart maar vast: Ze gaan een zwarte lijst aanleggen.

    Als je een klein beetje gevolgd hebt wat de gevolgen van de Panama-papers waren, dan kun je gewoon stellen dat een dergelijke warte lijst ook allemaal een wassen neus is

    Natuurlijk: Ze moeten IETS zeggen, IETS doen, maar ze gaan het gewoon niet redden. Ook grappig om te zien dat ze iedere keer " maatregelen"gaan nemen als onderzoeksjournalisten weer een en ander opgerakeld hebben.

    Peter
  5. forum rang 6 haas 7 november 2017 01:06
    daar kan ffff nog 'n puntje aan zuigen mss ?
    ==================================================
    Het Amerikaanse sportmerk Nike weet
    via een Nederlandse fiscale constructie
    miljarden dollars weg te sluizen.Vorig
    jaar ging het om 12,2 miljard dollar.
    Dat zegt Trouw op basis van de Paradise
    Papers.

    Volgens de krant loopt de constructie
    van Nike via het Europese hoofdkwartier
    in Hilversum.Het bedrijf betaalt aan
    zichzelf royalty's voor eigen merken en
    patenten.Dat is aftrekbaar.Ook zijn er
    partnerschappen opgezet,die geen
    belasting hoeven te betalen.

    Tot 2014 sluisde Nike geld door naar
    Bermuda,en nu dus naar Nederland,zo
    blijkt uit de Paradise Papers.

    PS; dat worden dus morgen kamervragen: is het de minister bekend dat o.a. Nike...........
  6. forum rang 6 haas 7 november 2017 07:01
    Nike, Ageas, Whirlpool en het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica hebben handig gebruikgemaakt van dezelfde postbus op het exotische belastingparadijs Bermuda. Daar betalen offshores nul procent belastingen op buitenlandse inkomsten. Ook Ageas-ceo Bart De Smet, Manager van het Jaar, duikt op in de Paradise Papers.
  7. forum rang 6 haas 7 november 2017 07:18
    1. Nike

    Liefst 50 voetbalvelden. Zo groot is de logistieke campus van Nike, die zich uitstrekt over Laakdal, Meerhout, Herentals en Ham. Vanuit de Kempen verdeelt de multinational zijn sportartikelen verder naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika. En met succes: in Ham zijn afgelopen zomer de grondwerken gestart voor een zesde magazijn van Nikes centrale distributiecentrum.

    Het Nike Customer Service Center geeft in België werk aan meer dan 3000 mensen - een zegen voor de werkgelegenheid in de streek. Toch is het geen Belgisch bedrijf, maar een bijhuis van de Nike Europe Holding (NEH) in Hilversum. Ook de opdrachten voor het distributiecentrum in de Kempen komen uit Hilversum, meer bepaald van Nike European Operations Netherlands (NEON). Daar kopen retailers uit heel Europa hun Nike-sportartikelen
  8. Cézan 7 november 2017 07:30
    quote:

    ffff schreef op 6 november 2017 16:37:

    Om maatregelen op fscaal vlak te KUNNEN nemen moeten ALLE 28 lidstaten van Europa het met elkaar eens zijn. Niet één lid mag tegen stemmen.

    Kun je wel nagaan hoe doeltreffend die maatregelen gaan worden.

    Ze beconcurreren elkaar nu al tientallen jaren bij het leven....

    Peter
    Dan zal die Orban, die bandiet uit Hongarije er ook wel bij horen, al helemaal als het totaal niet in zijn straatje past.
  9. forum rang 6 haas 7 november 2017 12:48
    Procter & Gamble sluisde via Nederland
    geld door naar de Kaaimaneilanden.Door
    de gekozen constructie betaalde Procter
    169 miljoen dollar minder belasting.

    De Belastingdienst erkent dat een fout
    is gemaakt,maar kan die niet verklaren.
    Mogelijk handelen inspecteurs wel vaker
    op eigen houtje.Trouw kwam de zaak op
    het spoor in de Paradise Papers.
  10. forum rang 7 ffff 7 november 2017 14:52
    Het BARST op dit moment van de publicaties in de internationale media. In vijf Europese landen vond ik al de ene na de andere uitgebreide publicatie en dan is het toch best de moeite waard de reacties va lezers te lezen. Pakweg zo'n twintig keer meer dan hier......

    Terecht wordt er gewezen op riooljournalistiek, wanneer er nu binnen 48 uur al heel wat beschuldigingen, niets meer en niets minder zijn dan verdachtmakingen, dan veronderstellingen. Het is uiteraard een heerlijke kluif voor de media.

    Wat de media minder benadrukt, veel minder onder de aandacht brengt is het toch uiteindelijk simpele feit dat ze, dat wil dus zeggen, de Europese politici er verder verdomd weinig aan kunnen doen. Zie nog maar twee maand geleden de nietszeggende rapportageover de Panama-papers en dan komt het: De maatregelen die men gaat treffen. Wie dat goed leest ziet onmiddellijk dat die totaal niets of vrijwel niets te betekenen hebben. En heel vreemd: DAT wordt dan niet hardop gezegd of geschreven.

    Ook nu lees je werkeleijk overal: Er moeten maatregelen komen, waarbij men tiotaal voorbijgaat dat die maatregelen ook weer ontdoken, genegeerd worden. Mooiste voorbeeld las ik vanmorgen ovr Apple: Die hebben enkele jaren geleden te horen gekregen dat een bepaalde constructie waarbij miljarden werden weggesluisd gestopt moest worden en nu bleek bij DEZE Pparadise papaers..... dat ze inderdaad de oude constructie opgeheven hebben en ..... vervangen door een spiksplinternieuwe constructie.

    Grote onbenullen zijn het die denken dat het MONDIALE bedrijfsleven zich zo maar laat vangen. Maar....Hoe verkoop je je politieke onvermogen aan je kiezer? Niet door te zeggen: Dat lukt ons niet en vandaar dat Nederland ook een hartig woordje meespreekt in het verlenene van gunsten. Cann't you beat them, join them. Oftewel, zorg nu maar dat je die grandioze werkgevers niet allemaal het land uit treitert. Genoeg landen die de positie willen overnemen.

    Peter
  11. forum rang 7 ffff 7 november 2017 15:52
    Goed gedaan, Procter & Gamble !

    Je zult als aandeelhouder van Procter & Gamble dit intelligente beheer van de kasstromen beinnen de multinational zeker waarderen. Daar zit het management voor! Ze zitten daar niet om de sinterklaaspolitici te spijzen, zodat die nog meer voor sinterklaaskunnen spelen.

    Overigens: Multinationals hebben honderdduizenden personeelsleden en je moet eens uitrekenen wat die multinationals via de sociale bijdragen en belastingen van hun personeelsleger aan de Overheden afstaan.....

    Peter
  12. forum rang 6 Chiddix 7 november 2017 19:23
    We hadden eerst oud koningin Fabiola. Nu her Majesty. Het is maar te hopen dat de beerput niet verder opengaat voor de royals. Blijft natuurlijk vreemd wanneer je bulkt in het geld je niet gewoon belastingafdrachten doet over je vermogen.
    De bedragen die in belastingparadijzen zijn gestald zijn duizelingwekkend. Ook Afrikaanse heersers hebben het een en ander geparkeerd terwijl hun bevolking in armoede leeft. In z on wereld leven we.
39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.736,50 -0,57%
Gold spot 2.397,45 +0,76%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links