Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

PostNL 4e kwartaal oktober/november en december

5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 282 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hansbeleg 4 november 2017 18:59
    Soms snap je niet waar het negatieve nieuws toch allemaal vandaan kan komen.
    Af en toe lijkt PostNL wel een slap stick.
    Dit komt uit het Haarlems Dagblad

    Handelaren eisen omruilregeling postzegels

    Charles Voetelink (links) en René van Dijk met vellen vol waardeloos geworden postzegels.
    Frans van den BergVandaag, 5:48
    „Dit is net zo erg als de grote treinroof. Met een pennenstreep heeft PostNL eventjes honderden miljoenen aan postzegels ongeldig verklaard. Wij eisen dat mensen alsnog hun oude zegels kunnen omruilen voor nieuwe.”

    Dat stelt René van Dijk, postzegelhandelaar uit Hoofddorp. Samen met acht collega’s en een particuliere verzamelaar is PostNL gedaagd. Maandagmiddag dient in Den Haag de bodemprocedure in een zaak die in 2013 was begonnen door de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren. De vereniging zette indertijd tevergeefs in op een langere termijn om nog postzegels in guldens te mogen plakken.

    Partijen die in 2013 opeens veel minder waard werden. „Ons is verweten dat we na de invoering van de euro hadden moeten zien aankomen dat de postzegels in guldens hun waarde zouden verliezen. Dat we nu niet moeten zeuren, dat dat bedrijfsrisico is. Maar dat is onzin. Zolang er niets wordt aangekondigd, blijven zegels hun waarde behouden. In 2013 kreeg iedereen negen maanden om nog snel de oude zegels weg te plakken, maar voor handelaren is dat onbegonnen werk”, meent Voetelink.

    Munten
    De handelaren wijzen niet alleen naar het buitenland, maar ook naar de regeling rond de munten. Bij de invoering van de euro in 2002 was al meteen duidelijk tot wanneer munten geldig bleven en hoe ze konden worden omgeruild. Bankbiljetten in guldens zijn nog steeds inwisselbaar bij de Nederlandsche Bank. Een dergelijke regeling heeft PostNL niet. „Die verklaarden de zegels gewoon ongeldig. Pure zelfverrijking. Met een postzegel koop je namelijk een dienst die door PostNL wordt verleend. Nu hoeven ze die niet meer uit te voeren. Particulieren en handelaren zijn hun geld kwijt. VVV-bonnen blijven toch ook hun waarde behouden.”

    De negen handelaren voeren de rechtszaak nu samen met een particulier. Die heeft een postzegelcollectie ter waarde van 20.000 euro via erfenis gekregen, maar van die waarde bleef niet veel over. De totale schade bij de eisers is 2,1 miljoen euro. In heel Nederland kan het wel eens om 300 miljoen euro gaan. „Vergelijkbaar met de grote treinroof en PostNL komt er tot nu toe nog mee weg ook. Ongelooflijk. Wat ik in twintig jaar heb opgebouwd, ben ik grotendeels kwijt”, vreest Van Dijk.

    Het gaat dan om de Nederlandse zegels die tussen 1977 en 2001 zijn uitgegeven. Oudere zegels hebben nog wel hun waarde. In 2001 werden zegels met een dubbele waarde uitgegeven. „Vlak voor de invoering van de euro kwamen ze nog met een zilveren postzegel van 12,75 gulden voor aangetekende post. Daarvan zijn er een miljoen stuks gemaakt in een speciaal verzamelmapje. Die zijn nu nog vijftig cent waard. Dat was lekker verdienen voor PostNL.”

    Omruilen
    De beide heren geven toe dat wanneer er een omruilregeling zou komen, veel verzamelaars hun zegels niet omruilen. Hen gaat het om de collectie, de series. „Maar er zijn ook mensen die van veel zegels meerdere exemplaren hebben, net als bij de handelaren. Die worden heus wel omgewisseld. PostNl zei bij de eerdere zaak dat binnen vijf jaar 99 procent van de nieuwe zegels is weggeplakt. Als dat zo is, dan is dat een extra reden om wel een omruilregeling in het leven te roepen”, meent Voetelink. Eerder wees PostNL op het feit dat er veel valse guldenzegels met een hoge waarde in omloop waren. Bij een omruilregeling zullen die slecht vervalste zegels meteen opvallen.

    De handelaren denken maandag ook sterk te staan omdat in 2011 stilletjes de algemene voorwaarden waren aangepast. Voorheen stond er in dat wanneer zegels niet meer geldig zijn, dat ongebruikte zegels gedurende een bepaalde tijd kunnen worden omgeruild. „Een vooropgezet plan om die regeling te schrappen uit de voorwaarden en dan alle guldenzegels ongeldig te verklaren vanaf 1 november 2013.”

    PostNL tegen
    PostNL wil niet meewerken aan een omruilregeling, maar waarom wil het bedrijf niet zeggen. ,,Zolang de zaak onder de rechter is, doen we geen mededelingen’’. Wel verwijst de woordvoerder naar de eerdere zaken. Toen stelde PostNL dat minder dan één procent van de guldenzegels nog in omloop was en dat die wel in negen maanden konden worden weggeplakt. Ook waren er vanaf 2010 op grote schaal vervalste postzegels uitgegevene vereniging zag indertijd af van een bodemprocedure in hoger beroep, maar wij zetten toch door. Onze eis is dat we de zegels alsnog kunnen omruilen voor postzegels in euro’s. In Duitsland kon dat ook en in België en Frankrijk kan je nog steeds oude zegels gebruiken. Dan is het bizar dat een beursgenoteerd bedrijf als PostNL zelfstandig kan besluiten dat de zegels niets meer waard zijn”, vult Charles Voetelink aan. In zijn Postzegel en Muntenhandel Hollands Glorie in Heemstede staan de kasten en kluizen vol met postzegelverzamelingen en ingekochte zegels

  2. forum rang 4 Dicall69 4 november 2017 19:02
    quote:

    Dirk1947 schreef op 3 november 2017 22:18:

    Of de cijfers maandag nu goed zijn of slecht is ondergeschikt. Feit is dat de koers van PNL down gaat. Ik denk dat maandag zelfs de 3,45 nog wordt aangetikt. Mark my words.
    Beter dan verwacht, pensioenfonds presteert heel goed, vooruitzichten goed en de beste maanden liggen in het verschiet, zou de koers een positieve impuls kunnen/ gaan geven, want de koers is ten opzichte van alles achtergebleven.
    PostNL gaat vanaf maandag aan herstel beginnen, hopelijk wordt het een positieve dag !!!
  3. Stephan 4 november 2017 21:02
    quote:

    Dicall69 schreef op 4 november 2017 19:02:

    [...]

    Beter dan verwacht, pensioenfonds presteert heel goed, vooruitzichten goed en de beste maanden liggen in het verschiet, zou de koers een positieve impuls kunnen/ gaan geven, want de koers is ten opzichte van alles achtergebleven.
    PostNL gaat vanaf maandag aan herstel beginnen, hopelijk wordt het een positieve dag !!!
    Denk ook maandag -12% eraf.
  4. [verwijderd] 4 november 2017 22:36
    Leuk hé, de grootste zwetskousen pik je er zo tussenuit in het weekend in aanloop naar de cijfers.

    Tijdens de beurshandel kan het nog als een poging tot angstzaaierij worden omschreven, maar in afwachting van de cijfers die maandag voorbeurs worden gepresenteerd loopt zo'n 'rauf' het risico dat er straks ineens +12% op de borden staat bij opening als 'oom Jan' dit weekend besluit dat zijn cijfers deze keer voor de verandering eindelijk wel weer eens aan de consensusverwachting voldoen.

    Ik denk dat maandag de omzet wel eens het sleutel-element in het verhaal van 'ome Jan' kan gaan worden... want daar zat afgelopen kwartalen stiekem flink wat pijn verstopt - zowel qua trendontwikkeling: laatste 4 updates was de trend omlaag, als qua verwachting van de analisten: laatste 3 updates was qua omzet beneden de verwachting.

    (Tenzij Verhagen de beerput gaat optrekken t.a.v. de doldwaze plannen van het nieuwe kabinet wat voorlopig een gebed zonder end lijkt te gaan worden... omdat het hele plan van Rutte 3 in de papierversnipperaar beland als Europe besluit dat een aanbesteding van de UPD niet mag in combinatie met staatssteun - zelfs bij de NOS zien ze al in dat Sandd eigenlijk een kansloze partij is om in 2025 de UPD van de post over te nemen - want wellicht dat de post tegen die tijd met de pakketjes van PostNL mee de deur uitgaat... en die bezorgt Sandd niet, want Sandd geeft haar bezorgers alleen maar een jas, een tas + een rolletje blauwe postzegels - op basis van een vergoeding die te tand des tijds niet gaat doorstaan afgaande op het nieuwe ZZP plan)

    PS. Voor de liefhebbers nog een keertje:
    www.iex.nl/Forum/Upload/2017/10387352...
  5. forum rang 4 aandeelofoptie 5 november 2017 07:44
    Nogmaals, het management kan de koers maken of breken; ten eerste door de presentatie van de resultaten ( boven verwachting gelijk of up en bij tegenvallende cijfers down ) ten tweede het hier en daar wegnemen van wat onzekerheden door betere onderbouwing cijfers en ten derde de melding van een in hun ogen huidige onderwaardering van het aandeel en voorstel tot aandeleninkoop

    Btw hoe zit het met de verkoop en/of (her)waardering van al het onroerend goed
  6. forum rang 6 keffertje 5 november 2017 11:04
    [quote alias=aandeelofoptie id=10388819 date=201711050744]]
    Nogmaals, het management kan de koers maken of breken; ten eerste door de presentatie van de resultaten ( boven verwachting gelijk of up en bij tegenvallende cijfers down ) ten tweede het hier en daar wegnemen van wat onzekerheden door betere onderbouwing cijfers en ten derde de melding van een in hun ogen huidige onderwaardering van het aandeel en voorstel tot aandeleninkoop

    De waarde van de herwaardering zie je in de enkelvoudige balans. Verkoop zou geld vrijspelen voor extra uitkering aan aandeelhouders via dividend (direct) of aandeleninkoop (indirect)
  7. forum rang 6 keffertje 5 november 2017 11:07
    quote:

    Prop. schreef op 5 november 2017 08:30:

    Als ze nou eens bepalen om intercompany weg te laten. Hebben ze bijna 600 milj meer omzet, of denk ik nou zo kort door
    de bocht?
    Ja dat klopt niet want het is een dwingende boekhoudkundige eliminatie ter voorkoming van dubbeltellingen!
  8. forum rang 6 Lector 5 november 2017 11:20
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 4 november 2017 13:53:

    Op de cijferdag altijd heftige koersreacties
    Vaak down
    Deze x verwacht ik verrassingen in positieve zin
    Pensioenfonds gaat goed alsmede ceo die goed is afgesloten
    Rentes gaan stijgen en misschien heel misschien bieden ze maandag wel op Sandd
    Ik voorzie 4+
    Jij voorziet meestal koersen die niet uitkomen :-)
  9. forum rang 5 Cerburus 5 november 2017 11:27
    je mist de belangrijkste nog keffertje :P. . De witte vlag die het management de vorige keer heeft genoemd t.o.v de UPD (o.a plattelandsbezorging etc). Gezien er niets maar dan ook niets is veranderd t.o.v. de situatie bij Q2, verwacht ik hier nog een urgenter noodkreet van Herna en publiek. Cijfers zullen wel conform verwachting zijn, en zoniet dan wijdt Herna het weer aan verdere impact van de ACM maatregelen (zonder deze goed te onderbouwen, zoals de laatste keren). Verdeel en heers dat is het. enfin wellicht ben ik te negatief. Zelf ben ik zeer benieuwd naar de prestaties van international en of de groei (en vooral de marges) bij pakketten conform plan zijn zaken die PostNL compleet in eigen hand heeft en waar afschuiven naar andere variabelen (e.g overheid/ACM) complete onzin zijn. Desondanks zullen de mailcijfers en verwachtingen de cijfers maken of breken.
  10. forum rang 4 aandeelofoptie 5 november 2017 13:23
    Als er nog een overnemende partij is, dan is dit Royal Mail wat mij betreft omdat de koers van Postnl nog relatief laag staat
    Met een premie van 30-35% zou dit te doen moeten zijn waardoor de prijs in de buurt ligt van het eerste bod van BPost
    Hierdoor ontstaat er inderdaad - zoals eerder op dit forum aangegeven - een tegenwicht voor de Duitse postbedrijven
  11. [verwijderd] 5 november 2017 14:18
    Ik hoor in mijn omgeving het bestellen bij AliExpress hand over hand toenemen. Er zijn mensen bij die bijna dagelijkse pakjes binnenkrijgen. PostNL doet de einddistributie voor AliExpress. Ik ben benieuwd of we daar nog iets over gaan horen. Wat gaat dat voor Q4 betekenen? Eindelijk surprises die zelf binnen het kleinste budget passen.

    Een deel van die AliExpress bezorging lijkt trouwens via het postkanaal te gaan en niet via pakketten.
  12. Spes 5 november 2017 15:43
    Royal Mail te goedkoop geprivatiseerd en er zijn geluiden om Royal Mail weer te privatiseren. Wanneer onderkent onze eigen overheid dat er geen (oneerlijke) concurrentie mogelijk is op de krimpende postmarkt.
    quote:

    schreef:

    Responding to the figures, Jeremy Corbyn said the Royal Mail was “sold off on the cheap” by the Liberal Democrats and Conservatives while in coalition and now “hundreds of millions are being siphoned off by shareholders”.

    The Labour leader added: “Labour will end this rip off, bring Royal Mail back into public ownership and run it in the interests of the many, not the few.”
    www.independent.co.uk/news/uk/politic...
5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 282 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links