Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice November 2017

11.659 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 583 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pieren 4 november 2017 14:14
    quote:

    Chiddix schreef op 4 november 2017 13:59:

    [...]

    Er zit verschil tussen toen en nu. UPC gokte op een snelle digitalisering van de Nederlandse televisiemarkt rond 2000 maar vergiste zich. Thans is wat in 2000 gedacht wordt tot volle ontplooiing gekomen.
    Beste chiddix, je hebt gelijk dat UPC (en nu Altice) waardevolle diensten levert.
    Waarom het zo agressief gefinancierd moet worden, zodat je bij de eerste tegenvaller failliet gaat, is mij een echter een raadsel.
    Groeten,
    Pieren
    Nb: ik heb imtech zeer intensief gevolgd, Altice is een beter bedrijf dan Imtech en bovendien niet zo kasstroom negatief, maar er zijn wel parallellen (bovendien staat Altice veel duurder gewaardeerd)
  2. appiehappie 4 november 2017 14:17
    Dat kan maar waar ik op doel is dat de koers van het toenmalige UPC ook instorte, weliswaar geleidelijk aan, doel, UPC zo goedkoop mogelijk maken voor overname... door wie... inderdaad... Liberty Global... tis een spel van cijfers.... mallone weet wat ie wil...en krijgt zijn zin...! Take care...
  3. Chasse_Patate 4 november 2017 14:21
    quote:

    Diegy schreef op 3 november 2017 09:35:

    [...]
    Ben inderdaad net ingestaopt op 14,80. Ik zie de koers vanmmidag wel herstellen richting de 16 euro en anders na het weekend. Koers stond 3 maanden geleden nog op 21,50.
    Van het voetstuk.

    Ik had namelijk de indruk dat Diegy de koning was van laag instappen bij rampspoed en andere onverwachte dalingen en dan later op de dag met een mega winst verkopen. Het zij hem overigens gegund, ik maak mij nooit druk over zijn postings, het hoort bij het spel, noem het een soort folklore van IEX.

    Maar van 14,8 naar 12,5 is een daling van maar liefst 15,5%.

    Ook de koning kan zich dus wel eens vergissen.

  4. pieren 4 november 2017 14:22
    quote:

    thijs nl schreef op 4 november 2017 14:13:

    Strange dat een Deutsche Bank dan na publicatie van de cijfers met een koopadvies komt met koersdoel 22,50?
    Hoe analisten tot hun waarderingen komen is mij vaak een raadsel.
    Ik heb afgelopen zomer nog met de analist van ING die een koersdoel van 35 euro had opgeschreven gecommuniceerd over het feit dat Altice kasstroom negatief is. Hij leek het niet te weten/belangrijk te vinden. Wist je trouwens dat Altice aan factoring doet?

    En een andere analist (van Merrill Lynch) gemaild over de waardering van Altice USA , die 2 keer zo hoog stond als het moederbedrijf (in termen van Enterprise Value/ebitda). Er komt geen goed antwoord; ze geloven het bedrijf direct als reorganisatie kosten en aankoopkosten van champions League etc als “eenmalig” worden betiteld. Maar dit gebeurt jaar op jaar. Kijk de cijfers van de Franse dochter (sfr.com) er maar op na (de nettoschuld is alleen maar opgelopen de afgelopen jaren, als aandeelhouder word je daar niet blij van).
  5. forum rang 6 Chiddix 4 november 2017 14:42
    quote:

    pieren schreef op 4 november 2017 14:14:

    [...]

    Beste chiddix, je hebt gelijk dat UPC (en nu Altice) waardevolle diensten levert.
    Waarom het zo agressief gefinancierd moet worden, zodat je bij de eerste tegenvaller failliet gaat, is mij een echter een raadsel.
    Groeten,
    Pieren
    Nb: ik heb imtech zeer intensief gevolgd, Altice is een beter bedrijf dan Imtech en bovendien niet zo kasstroom negatief, maar er zijn wel parallellen (bovendien staat Altice veel duurder gewaardeerd)
    Koersdoel van analisten voor Altice is te hoog hoe het bedrijf presteert. Maar met verwachtingswaarde is niets mis mee. UPC nam aan de lopende band bedrijven over maar dat liep spaak in de jaren na 2000. Had een reden. Altice gedraagt zich hetzelfde als UPC met dat verschil, dat de digitalisering van de tv markt nu volop draait. Dus meer zekerheid voor Altice(en banken) bij overnames als het in goede banen geleid wordt. De uitstaande schuld bij Altice is duizelingwekkend hoog. Maar banken nemen het risico , dat het bedrijf winstgevend wordt. Kijken er iets anders tegenaan dan beleggers.
    Het aandeel was inderdaad duur gewaardeerd op 23 euro.
  6. forum rang 5 Drs P. 4 november 2017 14:46
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 4 november 2017 11:54:

    [...]

    Heb je mijn talloze postings over eigendoms percentages al gelezen? Eventjes een paar van vandaag teruglezen. Ben je ook gelijk van veel andere zaken op de hoogte.
    Dank je, heb net gekeken, toch heb ik spijt dat ik gisteren ben ingestapt, kan het alleen nog niet goed met data onderbouwen. Ik zie voorals nog geen reden dat de bodem is bereikt en die Patrick, ik weet nog niet wat ik van hem moet vinden op dit moment. Hij komt op mij niet over als een man die corporate governance echt serieus neemt..
  7. pieren 4 november 2017 14:50
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 4 november 2017 14:45:

    [...]

    Beetje raar dat je de winst voor tax neemt ...alsof de tax returns geen opbrengsten zijn.

    Nw is 1.9 miljard verlies en daar effe de afschrijvingen bij en dan de capex eraf....en dan krijg je....een positief getal.

    En dat is waar het om gaat ..... !

    Heb dit sommetje nu al tig keer gemaakt.

    Je trapt in een truc van het management door de belastingteruggave als een cash opbrengst te zien.
    Dat is het niet.
    Het is slechts een vermindering van te betalen belasting indien in de toekomst winst wordt gemaakt.
  8. aandeeltje! 4 november 2017 14:52
    Ik adviseer u de posts van Pieren goed te lezen.

    Voorts is het belangrijk als aandeelhouder te denken, wat is de positie van de aandeelhouder IPV naar banken en vreemd vermogensverschaffers te kijken. Die laatste hebben voldoende zekerheden, althans meer is er niet, hun rente kan wel betaald worden en er lijken best nog wel genoeg zekerheden..

    Kortzichtig kijken: aandelen inkopen doet de koers stijgen: NOU het is NIET gebleken? Waarom zou dat niet zo zijn????

    Al hetgeen waar het om gaat is hoe snel winsten en groei bereikt kan worden. Dat moet nog allemaal gaan blijken, i.i.g. komt de belofte nu niet uit.

    Dan kan de goodwill wel weer eens wat hoog zijn (nog niet gezegd), de zekerheden wat laag etc...
    Maar goed dat is het spel waar de aandeelhouder niet in betrokken is. Die staat aan het eind. 5 miljard financieringsfaciliteit is geen garantie, die is er pas als het op de rekening staat.

    Dividenden kunnen niet uitbetaald worden voorlopig dus u verdienste zit hem alleen in koersstijgingen. Voorlopig op een dieptepunt, nog afwachten wat de afloop is. Als Altice afgebroken gaat worden is uw pakketje waarschijnlijk niets waard.

    Het wordt doorbijten door Altice: nu laten zien dat je winst kan genereren, niet door het doen van grote transacties, maar gewoon met wat je hebt. Laat die inkoop van aandelen ook maar zitten, de markt heeft al maanden oordeel geveld wat zij ervan vind. Inkoop van eigen aandelen is ook weer geleend.
    Altice is eigenlijk over de 100% beleend.

    Gisteren nog eens extra: los u problemen in SFR etc nu eerst maar eens op, anders kom je er niet, en inderdaad zo is het.
    Ik mag verder hopen dat Altice inderdaad aan de onderkant uitkomt van haar eerdere prognose en niet lager, dan krijg je weer zo"n klap.

    Bij wie zitten de leningen???
  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 4 november 2017 14:58
    quote:

    pieren schreef op 4 november 2017 14:08:

    Hoi Toekomstbeeld, hoe je er naar zou kunnen kijken is als volgt: (informatie van pagina 23 van het q3 rapport van donderdag).
    Het verlies over de eerste 9 maanden bedraagt 2.3 mrd (zie de regel “loss before income tax”), de afschrijving (zie kopje depreciation bedraagt 5 mrd en de capex 2.8 mrd).
    Als je bij het verlies (2.3 mrd) de afschrijving optelt (depreciation a 5 mrd) en vervolgens de investeringen (capex 2.8mrd) eraf haalt kom je op minus 100 mln. Dat kun je zien als wat Altice genereert.
    Hiernaast kopen ze nog eigen aandelen in, kopen ze sfr aandelen etc etc.
    Dat zorgt ervoor dat de netto schuld met meer dan 100 mln is opgelopen sinds eind vorig jaar.

    De aandelen waren slechts zoveel waard zolang de markt verwacht dat de bruto winst fors zou groeien.
    Nu Altice aangeeft dat zowel de omzet (lager) als de investeringen (hoger) negatiever uitpakken, worden de aandelen afgestraft.

    Het risico is nu namelijk groot dat schuldeisers niet langer Altice willen financieren.
    Pag 23 ken ik uit mijn hoofd. En het cashflow sommetje dat je toont ook....zou alleen wel ook 400 mln tax income meenemen. Dan kom je 300 mln pos uit.

    Daarbij nemen de investeringen helemaal niet toe. 4 miljard is begin vh jaar afgegeven en 4 miljard zal zijn aldus altice.

    En nogmaals, de non current liabilities zijn met 7 miljard afgenomen tov dec 2016. Zie eerdere posting met de opbouw en/of de juni balans.

    Snap niet waarom iedereen maar blijft roepen dat de schulden maar toenemen.
  10. forum rang 6 Chiddix 4 november 2017 15:11
    De neergang van de koers de laatste maanden houdt verband met een eventueel bod op Charter Communications van 70 miljard, vermoed ik. Er ligt een correlatie tussen de bekendmaking begin Augustus en het terugvallen van de koers van 23 euro naar 16 euro. Men onderzoekt een overname maar of die er komt is lang niet zeker. Sommige beleggers, bedoel niet Pieren, hebben met de uitstaande schuld(50 miljard) het al Spaans benauwd. Niet nodig.
  11. pieren 4 november 2017 15:42
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 4 november 2017 14:58:

    [...]

    Pag 23 ken ik uit mijn hoofd. En het cashflow sommetje dat je toont ook....zou alleen wel ook 400 mln tax income meenemen. Dan kom je 300 mln pos uit.

    Daarbij nemen de investeringen helemaal niet toe. 4 miljard is begin vh jaar afgegeven en 4 miljard zal zijn aldus altice.

    En nogmaals, de non current liabilities zijn met 7 miljard afgenomen tov dec 2016. Zie eerdere posting met de opbouw en/of de juni balans.

    Snap niet waarom iedereen maar blijft roepen dat de schulden maar toenemen.
    Hoi toekomstbeeld,

    Mooi dat je de cijfers goed kent, dat overlegt fijn.

    Bij een kasstroom berekening negeer ik het belastingeffect altijd wanneer er verlies gedraaid wordt.
    Waarom? Belasting is netto een kostenpost, je betaalt over langere perioden (wanneer je winst maakt) netto belasting.
    Wanneer je verlies maakt over langere perioden, krijg je geen geld terug. De fiscus is tegenwoordig heel streng met verliesverrekening en meer dan 1 jaar terug kun je niet verrekenen.

    In mijn voorbeeld waarin het nettoresultaat minus 100 mln was over de eerste 9 maanden van 2017 heeft de belasting ook nauwelijks effect. Stel je zou de belastingclaim opnemen als een terug te ontvangen item kom je op minus 75 mln (uitgaande van 25% vpb).

    75 mln cash verlies over de eerste 9 maanden is dan het redultaat.

    Iets anders wat ik je wil voorleggen: Altice rapporteert kosten vaak als eenmalig. Wat vind jij van voetnoot 7 op pagina 3, waarin beschreven dat er 408 mln is uitgegeven aan uitzendrechten, maar dat dat niet in de capex terechtkomt (of de ebitda)? Is het kopen van uitzendrechten zo bijzonder voor Altice dat het niet in het normale resultaat verwerkt kan worden?

    De schulden nemen overigens met 6 mrd af van 31 dec 2016 naar 30 juni 2017, daar heb je gelijk in. (kijk het halfjaarrapport 2017 maar met het jaarrapport 2016)
    er is een opwaardering van 3 mrd geweest omdat de putoptie die Altice aan de mede-eigenaren van Altice USA had verleend werd beëindigd en de bezittingen zijn ook met 3 mrd gedaald in de periode.

    Dat schulden met 6 mrd dalen zegt dus niet zo veel (het betroffen ook veen rentedragende schulden, die zijn omstreeks de 50 mrd gebleven van 30 dec 16 naar 30 juni 17)
  12. forum rang 6 Chiddix 4 november 2017 16:04
    Bij Altice draait het erom of men de verworven bezittingen(overnames) winst kan laten draaien op termijn door effientie, synergyvoordelen etc Voorlopig gaat men(bedrijf/banken/beleggers???) ervan uit dat dit gaat lukken. Route 2020. Lukt dat niet dan wordt dit UPC2. Kan nog geen reden bedenken waarom het niet zou lukken.
  13. alro153 4 november 2017 16:08
    In het "geweld" van Pieren en Tkb moet ik passen. Vind het mooi dat deze 2 kenners op dit nivo discussiëren.

    Ik als leek zou zeggen ff geen overname doen, zou toch juist goed moeten zijn om de schuldenlast te verlagen en zodoende ook een betere koers krijgen.

    Daarom begrijp ik de reactie van de koersdaling niet als dit de reden zou zijn.

    Ik zal het wel helemaal mis hebben? Kan iemand mij uitleggen waarom de koers hierop negatief reageert?
  14. forum rang 4 Toekomstbeeld 4 november 2017 16:08
    quote:

    pieren schreef op 4 november 2017 15:42:

    [...]

    Hoi toekomstbeeld,

    Mooi dat je de cijfers goed kent, dat overlegt fijn.

    Bij een kasstroom berekening negeer ik het belastingeffect altijd wanneer er verlies gedraaid wordt.
    Waarom? Belasting is netto een kostenpost, je betaalt over langere perioden (wanneer je winst maakt) netto belasting.
    Wanneer je verlies maakt over langere perioden, krijg je geen geld terug. De fiscus is tegenwoordig heel streng met verliesverrekening en meer dan 1 jaar terug kun je niet verrekenen.

    In mijn voorbeeld waarin het nettoresultaat minus 100 mln was over de eerste 9 maanden van 2017 heeft de belasting ook nauwelijks effect. Stel je zou de belastingclaim opnemen als een terug te ontvangen item kom je op minus 75 mln (uitgaande van 25% vpb).

    75 mln cash verlies over de eerste 9 maanden is dan het redultaat.

    Iets anders wat ik je wil voorleggen: Altice rapporteert kosten vaak als eenmalig. Wat vind jij van voetnoot 7 op pagina 3, waarin beschreven dat er 408 mln is uitgegeven aan uitzendrechten, maar dat dat niet in de capex terechtkomt (of de ebitda)? Is het kopen van uitzendrechten zo bijzonder voor Altice dat het niet in het normale resultaat verwerkt kan worden?

    De schulden nemen overigens met 6 mrd af van 31 dec 2016 naar 30 juni 2017, daar heb je gelijk in. (kijk het halfjaarrapport 2017 maar met het jaarrapport 2016)
    er is een opwaardering van 3 mrd geweest omdat de putoptie die Altice aan de mede-eigenaren van Altice USA had verleend werd beëindigd en de bezittingen zijn ook met 3 mrd gedaald in de periode.

    Dat schulden met 6 mrd dalen zegt dus niet zo veel (het betroffen ook veen rentedragende schulden, die zijn omstreeks de 50 mrd gebleven van 30 dec 16 naar 30 juni 17)
    Een hoop punten :-)

    Tav de carry back.....ik weet zo niet in welk land (of landen) die plaatsvind en of die 1 jaar alleen voor NL geldt .......
    Van het H1 verslag kreeg ik de indruk dat er sprake was ve een echte cash return.
    Anyway, op 50 miljard schuld zal het schip niet zinken of overleven vanwege die post. Verder zitten er trouwens nog wel meer non-cash items in de Nettowinst zoals herwaarderingen van assets of leningen.
    Daarom neem ik voor het gemak NW + afschrijvingen - Capex. Het is al complex genoeg denk ik dan maar. En de tegenpost van de non-cash items zit toch ook weer in de balans.

    Tav de gross debt (als onderdeel van de afname van 7 miljard). Ik zie staan 52,8 miljard eind 2016 en 49,9 miljard eind juni 2017. Dus de gross debt is in de eerste 6 maanden met 2,9 miljard afgenomen (pagina 13 Q2).

    Tav de voetnoot 7. Volgens mij schrijven ze in de voetnoot dat het bedrag juist wel als Capex is opgenomen (en er dus op afgeschreven gaat worden).

    Excluding €407.7m of capex related to the acquisition of multi-year major sports rights (English Premier League Football, French Basketball League and English Premiership Rugby) in France and other territories in Q3 2016.

    De footnote relateert aan de comparability van de OFCF van 1,411 miljard positief. Dat die 6.2% beter is in Q3 2017 tov Q3 2016.
    Kortom men heeft de 6.2% berekend zonder de 407.7 miljoen 1-malige uitgave. Kan me dat best voorstellen want anders worden dat soort operationele vergelijkingspercentages compleet verstoort.

    Altice Group Operating Free Cash Flow of €1,411m, increase of +6.2% on a CC basis (punt 7) ; up +2.9% YoY on a reported basis.

  15. pieren 4 november 2017 16:10
    Hoi chiddix,
    Ze redden het alleen als de omzet en brutowinst (ebitda) gaan oplopen.
    Op dit moment is de omzet en ebitda niet voldoende om ervoor te zorgen dat de schuld daalt.
    Deze stijgt namelijk. (Ik heb het over de netto rentedragende schuld, dus rentedragende schuld bij banken en beleggers minus cash).

    Dat hou je als bedrijf niet lang vol, zeker niet als de omzet en de ebitda niet langer groeit.
    Dan gaan de aandeelhouders zich op hun kop krabben: we waarderen 30 mrd voor Altice aandelen, waar jaarlijks geld bij moet...
11.659 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 583 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,05 -0,73%
EUR/USD 1,0652 +0,08%
FTSE 100 7.819,73 -0,73%
Germany40^ 17.663,90 -0,97%
Gold spot 2.383,83 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,84%
Pharming
+1,50%
EBUSCO...
+1,42%
Heineken
+1,00%
UNILEV...
+0,77%

Dalers

Alfen ...
-3,33%
AMG Cr...
-3,10%
Aegon
-2,79%
TomTom
-2,76%
B&S Gr...
-2,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links