Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,275 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 7,250 - 7,510
  • 213.528 Gem. (3M) 272,7K

TOMTOM-NOVEMBER 2017 we gaan voor de 10 deze maand.

2.503 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 126 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 boem! 3 november 2017 11:37
    quote:

    cave canem schreef op 3 november 2017 09:56:

    om heel eerlijk te zijn ik ben altijd een enorme voorstander geweest voor kapitaliseren , maar gezien de ontwikkelingen in de sector en de nieuwe updates van de analisten denk ik dat het na het afscheid van sports/consumer nu beter is dat TT de komende jaren eerst zelfstandig de koers fors hoger zet en die mogelijkheid is er, daarna kunnen ze dan altijd nog overwegen afscheid te nemen via een stappenplan.

    TT gaat straks naar 75/80 % marge en gaat een gedeelte van haar opex/capex indirect verhalen bij haar zakelijke partners, wensen die een tailor-made product dan gaan ze daar aan meebetalen en voor betalen

    waar TT zich vol voor moet concentreren is het winnen van tenders en Telematics laten groeien, als ze die omzet straks met hun groei untits naar 1,25 miljard kunnen tillen ( met een afstervende consumer) en daar 75% marge op gaan maken en een sharing-formula hebben voor R&D en kosten, dan gaan ze straks echt bij 250 mio uitstaande aandelen .. reken maar mee 1,25 miljard @ 75% :250 = 3,8 x 15 (multiple) = 57 euro per aandeel en dan daar 35% premie op voor stappen-verkoop, dan ga je 75 euro per aandeel vangen.

    daar waar we 18 maand terug met een zieke sports/consumer blij waren met de break-up value van 18 euro van Kumar en MdD, da's nu echt een gepasseerd station

    nu moeten we all the way willen gaan, ik kruip langzaam maar zeker naar de halve niveaus toe van Martin en GB.

    Ja, Natte Krant het kan verkeren, ben compleet om - de gouden jaren voor TT komen er aan en dat gaan we in de koers terug zien.
    Bedankt voor je eerlijke bespiegeling waar het aandeel Tom2 heen kan gaan op basis van wpa in de beginjaren van 202x.

    Ik ben geen echte fan van HG als het vertaald wordt naar de manier waarop hij Tom2 op de korte termijn op de kaart zet en profileert.
    Waar ik veel bewondering voor heb is het eigengereide doorpakken op de gekozen strategie door het inzicht dat een SD(E)C een natuurlijk eindpunt zal zijn.
    Oke hij heeft in de tussenliggende periode niet op een houtje hoeven te bijten door een normaal salaris en overige emolumenten tot zich te nemen, echter ook deze man is niet vies van MEER en echt meer wordt het op het moment dat Tom2 wordt verkocht dan wel een wpa kan laten zien die de koers kan laten exploderen.

    Ik heb veel bewondering voor de wijze waarop hij de korte termijnwinst volledig ondergeschikt heeft gemaakt aan de lange termijn doelstellingen.
    In dat licht was het belangrijk dat Consumer voldoende cashflow genereerde om de investeringen in HD-maps en het platform te bekostigen daarbij geholpen door de fiscus(via deferred).
    Ook zijn initiatief om Consuner een langer leven te geven door te trachten Sports de door hen allang voorziene uitfasering van PND's te laten compenseren kon mijn instemming wegdragen. Het door hen genomen besluit om hierop terug te komen en Sports te beeindigen op zulk een korte termijn nadat de eerste ontwikkelingen zo gunstig waren getuigt imo slechts van zeer goed ondernemerschap.

    Indien HG cs erin slaagt om Tom2 in de beginjaren van 202x een wpa te laten tonen van meerdere euro's moet je je afvragen waar dat in de verdere toekomst toe kan leiden vwb wpa's.
    Ik ben er heilig van overtuigd, dat HG cs er niet voor gaan om de maximale wpa te behalen in een zelfstandig scenario.
    Op dat moment zal den Taaye ten tonele worden gevoerd die op bais van die mogelijke wpa's de verkoop van Tom2 zal leiden.

    Ik vind het vreemd dat velen hier de CEO HG afbranden terwijl Tom2 toch echt mede door zijn toedoen staat waar het staat tw. aan het begin van het SD(E)C tijdperk en daarin lijkt Tom2 een substantiele rol te kunnen gaan spelen.

  2. [verwijderd] 3 november 2017 11:56
    quote:

    martinmartin schreef op 3 november 2017 11:37:

    Ik vind het vreemd dat velen hier de CEO HG afbranden terwijl Tom2 toch echt mede door zijn toedoen staat waar het staat tw. aan het begin van het SD(E)C tijdperk en daarin lijkt Tom2 een substantiele rol te kunnen gaan spelen.
    Grotendeels (>98%?) eens met je analyse. Ik denk dat je dat afbranden moet zioen in het kader van de kaatsende bal. HG heeft 2 heel smerige kunstjes geflikt (VW eind 2014 en de volstrekte non-communicatie na de CES 2016). En het communicatiebeleid gecombineerd met de koersontwikkeling die daar mede door is veroorzaakt, hebben er bij mij persoonlijk toe geleid dat ik geen warme gevoelens voor die man zal kunnen ontwikkelen. Zoals ik dat ook nooit zal krijgen bij John de Mol, toch ook bepaald geen nietsnut.
  3. forum rang 4 eduardo3105 3 november 2017 12:15
    quote:

    Xynix schreef op 3 november 2017 11:56:

    [...]
    Grotendeels (>98%?) eens met je analyse. Ik denk dat je dat afbranden moet zioen in het kader van de kaatsende bal. HG heeft 2 heel smerige kunstjes geflikt (VW eind 2014 en de volstrekte non-communicatie na de CES 2016). En het communicatiebeleid gecombineerd met de koersontwikkeling die daar mede door is veroorzaakt, hebben er bij mij persoonlijk toe geleid dat ik geen warme gevoelens voor die man zal kunnen ontwikkelen. Zoals ik dat ook nooit zal krijgen bij John de Mol, toch ook bepaald geen nietsnut.
    Je vergeet het interview met BNR nog een week voor de cijfers waar hij verkondigde dat het super goed ging met Sports en bij de cijferpresentatie moest erkennen dat het toch niet zo goed ging. Maar excuses aanbieden voor deze blunder, ho maar. Daar heeft hij mijn vertrouwen totaal verloren.
  4. forum rang 6 boem! 3 november 2017 12:31
    Xynix ik begrijp gedeeltelijk wat je bedoelt.
    Maar dat kan toch niet aan de koersontwikkeling hebben gelegen.
    Een netto wpa van bijna 100* geeft aan dat velen veel vertrouwen hebben in de toekomst van het aandeel.
    Dat die 100* al een aantal jaren gekerfd staat geeft volgens mij aan dat IK en vele anderen de mening hebben dat die hogere wpa's er gaan komen op termijn.
    Ook ik ben teleurgesteld in de snelheid waarin hogere wpa's worden behaald maar daar staat tegenover dat het vertrouwen dat het op termijn goedkomt wel toeneemt bij mij.
  5. [verwijderd] 3 november 2017 12:58
    HG blijft nog 4 jaar aan iig tot 2021. Misschien dan een mooi moment om de kuierlatten onder te binden. Na vw, ces en sports kan die de zaak mooi oppoetsen voor z'n opvolger of voor een koper.
    Ik hoop ook dat CV een leuk alternatief vindt om haar dagen door te komen. FPP ?? Goede doelen!
    TT moet oppassen dat het niet gesqueezed wordt door de VS big tech. Verder geen toevoeging op voorgaande posts.
  6. Dokus 3 november 2017 13:02
    quote:

    jadijako schreef op 3 november 2017 12:47:

    oke. mooie gegevens voor verder weg, maar nu, er vol ingaan? ja, bijgekocht op dip, maar blijft dat zo? en boven de 993 weer wat verkopen, wachten op weer een dip, heeft iemand een glazen bol ?
    Ik denk/verwacht (nergens op gebaseerd, puur speculatie mijn kant) dat we voor einde jaar nog kunnen inkopen tegen laag 9 eu (9,00 / 9,40)

    Verwacht een correctie op de beurs en TT gaat hier in mee. Wel verwacht ik ook na q4 cijfers dat TT de 9eu voorgoed gaat verlaten.

    nou ja, al met al een beetje TTendofstory/rabo post, excuus daarvoor
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 3 november 2017 13:10
    quote:

    McHuberts schreef op 3 november 2017 10:45:

    [...]
    Zoals ik al eens eerder heb geschreven op dit forum bestaat de Apple connection uit het uitwisselen van data. Een paar maanden geleden bij een C-ITS meeting een presentatie gezien van TT waarin werd uitgelegd wat de samenwerking met Apple inhoud.
    TT krijgt van Apple near real-time alle locatie data van de Apple devices, ca. 500 miljoen probes. TT gebruikt deze data om de verkeerssituatie op de wegen te bepalen samen met andere data die ze ontvangen uit software in voertuigen e.d.
    In Nederland heeft TT ca. 12% dekking gemiddeld. Dat betekent dat 12% van het verkeer in Nederland op een of andere manier informatie doorgeeft aan TT.
    In de regio rond het hoofdkantoor van Apple is de dekking 37%.

    Apple krijgt in return binnen enkele minuten de verkeersinformatie retour van TT.

    Volgens mij blijft de hand op de knip bij deze deal en levert het TT weinig op anders dan data. TT heeft denk ik veel van dergelijke deals. Elke keer als we weer een samenwerking zien waarbij er geen financiele details worden vrijgegeven gaat het waarschijnlijk om een data-deal. Data is macht en TT probeert op die manier een positie op te bouwen.
    Mee eens, dat schrijf ik ook al jaren. Maar de zg. Apple data zijn minder 'near realtime' en van mindere kwaliteit dan de data die TT van de eigen 10-11 mln probes binnenkrijgt (dekking 3%). En minder 'dense', het zijn geen 'traces'.

    TomTom telt de data van Apple dan ook niet mee bij de 11 miljard 'GPS locations' die ze zeggen per dag binnen te halen. Die zijn aantoonbaar alleen afkomstig van de eigen probes.
    Dat 'binnen enkele minuten de verkeersinformatie retour' geloof ik ook niet. Zelfs voor de eigen TT-klanten is het al gauw 4-5 min.

    Tenslotte: wie geeft je iPhone opdracht of toestemming om je GPS-lokatie te versturen? En naar wat? Een Apple- of een TT-server?
    En wie betaalt dat? Jij, via je bundel! (Toegegeven: dat zal niet veel zijn.)

  8. [verwijderd] 3 november 2017 13:19
    quote:

    TKR schreef op 3 november 2017 12:44:

    [...]
    Hoe kan dat nou??
    Hij zou het hele jaar pendelen tussen de 8 en 9!!
    Beleggen is het aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden binnen een bedrijf. Jij blijft altijd in het verleden hangen. Wies heeft ook zijn visie weer bijgesteld want begin dit jaar was 12 a 15 voor hem een verkoopkoers. Maar hij past zich wel aan aan gewijzigde omstandigheden net zoals ik. Dit gezegd hebbend denk ik net zoals Dokus dat we voor het eind van het jaar toch nog een dip krijgen in de koers. Volgend jaar als de aandeleninkoop door tt achter de rug is en de sport afdeling weg is kunnen we pas blijvend boven de 10 komen.
  9. [verwijderd] 3 november 2017 13:31
    quote:

    cave canem schreef op 3 november 2017 09:56:

    om heel eerlijk te zijn ik ben altijd een enorme voorstander geweest voor kapitaliseren , maar gezien de ontwikkelingen in de sector en de nieuwe updates van de analisten denk ik dat het na het afscheid van sports/consumer nu beter is dat TT de komende jaren eerst zelfstandig de koers fors hoger zet en die mogelijkheid is er, daarna kunnen ze dan altijd nog overwegen afscheid te nemen via een stappenplan.

    TT gaat straks naar 75/80 % marge en gaat een gedeelte van haar opex/capex indirect verhalen bij haar zakelijke partners, wensen die een tailor-made product dan gaan ze daar aan meebetalen en voor betalen

    waar TT zich vol voor moet concentreren is het winnen van tenders en Telematics laten groeien, als ze die omzet straks met hun groei untits naar 1,25 miljard kunnen tillen ( met een afstervende consumer) en daar 75% marge op gaan maken en een sharing-formula hebben voor R&D en kosten, dan gaan ze straks echt bij 250 mio uitstaande aandelen .. reken maar mee 1,25 miljard @ 75% :250 = 3,8 x 15 (multiple) = 57 euro per aandeel en dan daar 35% premie op voor stappen-verkoop, dan ga je 75 euro per aandeel vangen.

    daar waar we 18 maand terug met een zieke sports/consumer blij waren met de break-up value van 18 euro van Kumar en MdD, da's nu echt een gepasseerd station

    nu moeten we all the way willen gaan, ik kruip langzaam maar zeker naar de halve niveaus toe van Martin en GB.

    Ja, Natte Krant het kan verkeren, ben compleet om - de gouden jaren voor TT komen er aan en dat gaan we in de koers terug zien.
    Blij dat je om bent:)

    Ik ga ook voor de long game, en schrijf ondertussen een stapeltje puts elke maand.
    De aandelen die ik onverhoopt binnen krijg gaan bij de ijzeren voorraad.
    Zo haal ik ook wat stukken uit de markt.
  10. [verwijderd] 3 november 2017 13:41
    quote:

    TTendofstory schreef op 3 november 2017 13:19:

    [...]

    Beleggen is het aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden binnen een bedrijf. Jij blijft altijd in het verleden hangen. Wies heeft ook zijn visie weer bijgesteld want begin dit jaar was 12 a 15 voor hem een verkoopkoers. Maar hij past zich wel aan aan gewijzigde omstandigheden net zoals ik. Dit gezegd hebbend denk ik net zoals Dokus dat we voor het eind van het jaar toch nog een dip krijgen in de koers. Volgend jaar als de aandeleninkoop door tt achter de rug is en de sport afdeling weg is kunnen we pas blijvend boven de 10 komen.
    Daarnaast veroorzaken macro economische ontwikkelingen zoals de rente, euro dollar koers etc. en politieke ontwikkelingen in de wereld koers fluctuaties waarop je rendement kunt halen. Een open deur voor velen maar helaas niet voor een enkeling die in het verleden blijven hangen
  11. [verwijderd] 3 november 2017 13:59
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 3 november 2017 13:10:

    [...]
    Mee eens, dat schrijf ik ook al jaren. Maar de zg. Apple data zijn minder 'near realtime' en van mindere kwaliteit dan de data die TT van de eigen 10-11 mln probes binnenkrijgt (dekking 3%). En minder 'dense', het zijn geen 'traces'.

    TomTom telt de data van Apple dan ook niet mee bij de 11 miljard 'GPS locations' die ze zeggen per dag binnen te halen. Die zijn aantoonbaar alleen afkomstig van de eigen probes.
    Dat 'binnen enkele minuten de verkeersinformatie retour' geloof ik ook niet. Zelfs voor de eigen TT-klanten is het al gauw 4-5 min.

    Tenslotte: wie geeft je iPhone opdracht of toestemming om je GPS-lokatie te versturen? En naar wat? Een Apple- of een TT-server?
    En wie betaalt dat? Jij, via je bundel! (Toegegeven: dat zal niet veel zijn.)

    Zie de volgende link voor de sheets van de presentatie:

    intercor-project.eu/wp-content/upload...

    De 4e sheet toont de hoge coverage in het westen van de VS.
    Er staan geen getallen op de sheets, maar die heb ik nog in mijn aantekeningen staan. Apple krijgt de locatie data van zijn probes (van de klanten) en stuurt deze door naar TT. TT verwerkt deze data in zijn cloud center samen met andere data en geeft de traffic data retour.
  12. [verwijderd] 3 november 2017 14:27
    quote:

    Crash Bandicoot schreef op 3 november 2017 14:13:

    @McHuberts

    Was dit een presentatie voor personeel?
    Nee, een presentatie tijdens een testfest in Dordrecht van het project InterCOR. Daar had RWS op de A16 een testraject uitgerold om de communicatie tussen voertuigen en wegkantsystemen te testen via WiFi-P. Op donderdag was een workshop met verschillende presentaties waaronder die van TT. Achter me zat een architect van HERE.
2.503 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 126 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links