Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Teleurstellend nivo

68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 september 2004 09:18
    stock_trader schreef:

    waar wil je t over hebben gbp.....?

    de creatieve herfinanciering van eind juni bijv...? kan hoor...

    sophje had een negatief eigen vermogen v 3 mio en loste dat als volgt op:

    een gewone convertible werd omgezet in een verplichte convertible waardoor deze tot het eigen vermogen mocht worden gerekend. hierdoor kwam het eigen vermogen weer licht positief uit (1,5 mio).
    daar hing een pijnlijk prijskaartje aan:
    1) de rente moest (6,5%) moest in 1x vooraf worden betaald, tegen 7%.
    2) de conversiekoers werd verlaagd tot....0,18 cent (je leest t echt goed)
    3) aantal bijkomende aandelen 'slechts' 21 mio
    4) het spelletje hierbij is simpel: de aandelen die per einde looptijd vd convertible erbijkomen (21 mio dus) worden op voorhand in de markt verkocht (men gaat als het ware short)....ergo, uiteindelijk betaalt de particulier met zijn aankoopordertjes dit spel....voor de profs een loterij zonder nieten...en wat zegt de particulier: hey wat goed, er stappen prof_partijen in sophje...zie je wel, goeie tent

    inmiddels is het eigen vermogen dr aanhoudende verliezen wederom gereduceerd tot slechts iets boven de O (pak hem beet 0,8 mio). dat is idioot laag t.o.v. het balanstotaal en betekent meer emissies onderweg....bedenk je daarbij wel, incl alle uitstaande convertibles, dat het aantal uitstaande aandelen boven de 150 mio uitkomt, excl de komende emissies (dat die komen kan ik je garanderen....een solvabiliteit van 1 a 2% vh balanstotaal betekent technisch bankroet)

    Vraagje aan de regelmatige schrijvers op dit forum.
    Er zijn inmiddels verschillende reacties op deze posting. Ik lees echter nergens dat het ontkend wordt. Wil een van jullie inhoudelijk reageren met steekhoudende argumenten? Dus geen 'de wens is de vader van de gedachten' antwoorden.

    Groeten,
    AndreTa
  2. [verwijderd] 6 september 2004 09:43
    stock_trader - 15-5-04, 20:06

    toekomst...? wanneer het beter zal gaan...?

    ohohoh....je hebt geld geinvesteerd in een technisch reeds failliete toko...

    toekomst..? geen....faillisement voor het eind vh jaar...

    negatief eigen vermogen, geen beroep op de kapitaalmarkt/banken mogelijk, toekomstige emissies: uitgesloten...

    15-5-04, 23:00

    zing maar een eind weg bourgondier...

    ik kom je koersje slopen en ik stop pas op een niveau waar jij niet van zult kunnen slapen....denk de komende weken maar aan me terwijl je die rotzooi steeds verder ziet afkalven in waarde...

    en bij elke cent ervan zul je denken "nu stopt het wel"...wanhopig koop je wat bij....het simpele middelen van een particulier...en elke keer genereert dat nieuw aanbod...

    ik kom sophje slopen bourg....remember me

    15-5-04, 23:20

    en ik zou eigenlijk medelijden moeten hebben met al die particuliertjes die met de grote jongens mee willen doen, ook wat aandeeltjes willen hebben, maar weet je....no mercy....

    mensen die met droge ogen beweren dat 10 jaar verlies op verlies er niet toe doet en dat je "alleen nr de toekomst moet kyken"..ach, die verdienen ook wel een lesje...vind je niet bertus?

    maar flex....ik zal idd pas weer myn gezicht laten zien bij €0,25...kunnen jullie nog even dromen van hoe mooi het kan zijn en hoe fraai de toekomst vr soph is...

    mijn excuses vr het weer even verstoren vd droom...

    15-5-04, 16:55

    tjongejonge,

    hier zou je als mens toch redelijk simpel van worden....

    "het gaat goed met sopheon" enz enz....

    kleine voorspelling: weekslot €0,25....

    in een vriendelijk beursklimaat kunnen de heren dromen van een gouden toekomst, nu het klimaat is omgeslagen zullen juist dit soort bedrijfjes als eerste gesloopt worden...en het mooie is: fundamenteel is daar ook alle reden toe:

    * negatief EV
    * structureel verliesgevend
    * aandelendrukken als echte kern_activiteit....

    op €0,55 werd dit van de hand gewezen: "het verleden doet er niet toe" enz.enz.

    nou heren, maak je borst maar nat, want in deze markt is herfinanciering voor deze toko simpelweg ONMOGELIJK...omvalkandidaat nr.1

    maarre, blijf lekker vasthouden..keep the dream alife

    15-5-04, 19:19

    ik zie dat de, terechte, koersdaling zijn sporen inmiddels bij je humeur achterlaten bertus...?

    btj jammer maar ach...dit kon je verwachten..toch?

    next stop: €0,25 gevolgd door €0,20..gevolgd door: faillisement?

    t zou zo maar eens kunnen

    Antwoorden op vragen van stock_trader zijn al op of rond 15 mei 04 gegeven.

    vr gr K
  3. [verwijderd] 6 september 2004 10:18
    Andre,
    Je laatste zin zegt mij al genoeg.
    Bovendien.....als je goed naar de geponeerde argumenten van het door jou geciteerde stukje kijkt staan daar ook wel erg veel onbewezen stellingen en aannames in. Kijk naar de toon en de motivatie achter het stuk, net zoals ik jouw laatste regel als kwalijk beschouw.

    Als jullie nu eens zelf je huiswerk en berekeningen doen?
    Ik (en ongetwijfeld meer met mij)hoef niemand te overtuigen of argumenten te weerleggen waarom ze wel of niet aandelen sopheon moeten hebben.
    Zelf ben ik ook niet zo goed in het achterhalen en becijferen van allerlei info mbt de fondsen en ben dan ook de mensen die dit wel doen zeer dankbaar.En ik weet heus wel dat het niet liefdadigheid is en dat zij ook persoonlijke motieven hebben maar deze zijn er nooit op gericht anderen schade te berokkenen of ten koste van hen "rijk"te worden door informatie te verdraaien of te manipuleren.(bovendien is deze info altijd verifieerbaar)Zij zijn bereid andere mensen te laten delen: "als ik geluk heb, dan jij óók" Bovendien zijn deze mensen sociaal bewogen,oprecht en dus kwetsbaar. Natuurlijk moet ik ook wel eens lachen als sommige mensen in de euforie van een (tijdelijke) opleving koersdoelen van 2€ in 2 weken roepen. Ik neem dat ook niet serieus maar maak er ook geen drama van of ga ze op de huid zitten. Ook zij zijn de krenten in de pap doordat ze positief van aard zijn, ik lach met ze mee en voel me oké. Mensen die continue zich ergeren of negatief posten tov mensen hier, verzieken de sfeer en dus mijn plezier in het leven. Simpel he?
    Alle info op dit forum en op de scs neem ik dankbaar tot mij (ja óók de negatieve) echter wat ik met die info doe is volledig mijn keus en mijn verantwoording. Óók de postings van Stocktrading bevatten uiteraard deels accurate argumenten en feiten, zijn manier van schrijven en doen is echter zo weerzinwekkend dat ik niets met hem te maken wil hebben.

    Je hebt hier vast niets aan...maar ik ben het kwijt (lol)

    vriendelijke groet,
    Albert
  4. [verwijderd] 6 september 2004 10:41
    Andre,
    Prima weerwoord en dus aanbevolen.We hebben hier te maken
    met een stel downtradende stumpers. Het heeft geen zin om
    van een JOHOVA een BAPTIST te maken. Het zijn overigens
    zendelingen die je contant lastig vallen aan de IEX-deur.
    Ben inmiddels wel benieuwt in welke aandelen zij het zien
    zitten want daar hoor de heren niet over.
  5. [verwijderd] 6 september 2004 12:30
    heb stock reeds onderstaande maals gevraagd, geen antwoord.

    daan69 - 1-9-04, 19:24 Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    stock,wat vind jij dan koopwaardige aandelen??

    mvg daan.

    ik zit 2x per jaar met de heren v soph om de tafel, je zult op dit forum niemand tegenkomen die beter is ingevoerd vh wel en wee v sophje.

    hmmmmmmm, in welke vorm dan, leg es uit, je maakt me nu erg nieuwsgierig.

    mvg daan.

    als je het goed bekijkt vist stock alleen het negatieve uit de pb,s of geeft er een negatieve draai aan.
    als de koers lager komt koopt ie zelf weer een partij op, daarom hecht ik totaal geen waarde aan zijn bijdragen.
    als het toch zo supper negatief is zoals hij schets, waarom koopt ie dan wel??

    mvg daan.

  6. [verwijderd] 6 september 2004 12:48
    a.zwemmer schreef:
    Andre,
    Je laatste zin zegt mij al genoeg.

    Albert,

    Gezien je verdere verhaal heb je het toch niet begrepen. Ik ben geen down tradende stumper zoals iemand anders meent te moeten opmerken. Op dit moment heb ik geen positie in Soph. Regelmatig zit ik er wel in maar dan voor de korte termijn. In eerdere postings heb je kunnen lezen om welke TA-redenen. Voor de LT vind ik het nog te vroeg. Mijn zaak dus. Verder heb ik er geen enkel belang bij om de koers omlaag te krijgen. Waar ik op wacht is een koers(-verloop) waarop ik vind dat ik kan instappen, voor de KT of de LT. En of dat nu bij een koers is van 0,25 of 0,33 of 0,39 maakt dan niet uit. Twee weken geleden ben ik ingestapt op 0,31 en een paar dagen later weer uitgestapt op 0,34. Een leuke winst in korte tijd, met betrekkelijk weinig risico.
    Waar ik wel op reageer is luchtfietserij van sommigen. Zeker als de koers 1 of 2 cent stijgt loopt het forum vol en lees je weer de mooiste aanbevelingen. Dit trekt kleine beleggers aan die de boot niet willen missen maar niet weten waarom ze eigenlijk instappen. Hier is dus al heel wat geld mee verloren.
    Verder wilde ik voorkomen met mijn opmerking dat er weer op negatieve wijze gereageerd werd. Bij sommige eerdere reacties (op st) droop de agressie eraf, en soms onder het mom van lol. Ook al lijkt dat normaal te worden in onze maatschappij, ik vind het niet normaal.

    Verder schreef Albert:
    Óók de postings van Stocktrading bevatten uiteraard deels accurate argumenten en feiten, zijn manier van schrijven en doen is echter zo weerzinwekkend dat ik niets met hem te maken wil hebben.

    Eerlijk om het eerste op te merken, je bent de eerste die dit schrijft. En wat het laatste betreft: zijn manier van schrijven en doen is inderdaad regelmatig benedenmaats.

    Groeten,
    AndreTa
  7. [verwijderd] 6 september 2004 19:19
    quote:

    stock_trader schreef:

    waar wil je t over hebben gbp.....?

    de creatieve herfinanciering van eind juni bijv...? kan hoor...

    sophje had een negatief eigen vermogen v 3 mio en loste dat als volgt op:

    een gewone convertible werd omgezet in een verplichte convertible waardoor deze tot het eigen vermogen mocht worden gerekend. hierdoor kwam het eigen vermogen weer licht positief uit (1,5 mio).
    daar hing een pijnlijk prijskaartje aan:
    1) de rente moest (6,5%) moest in 1x vooraf worden betaald, tegen 7%.
    2) de conversiekoers werd verlaagd tot....0,18 cent (je leest t echt goed)
    3) aantal bijkomende aandelen 'slechts' 21 mio
    4) het spelletje hierbij is simpel: de aandelen die per einde looptijd vd convertible erbijkomen (21 mio dus) worden op voorhand in de markt verkocht (men gaat als het ware short)....ergo, uiteindelijk betaalt de particulier met zijn aankoopordertjes dit spel....voor de profs een loterij zonder nieten...en wat zegt de particulier: hey wat goed, er stappen prof_partijen in sophje...zie je wel, goeie tent

    inmiddels is het eigen vermogen dr aanhoudende verliezen wederom gereduceerd tot slechts iets boven de O (pak hem beet 0,8 mio). dat is idioot laag t.o.v. het balanstotaal en betekent meer emissies onderweg....bedenk je daarbij wel, incl alle uitstaande convertibles, dat het aantal uitstaande aandelen boven de 150 mio uitkomt, excl de komende emissies (dat die komen kan ik je garanderen....een solvabiliteit van 1 a 2% vh balanstotaal betekent technisch bankroet)
    Stock, bedankt voor je reactie.

    Zoals al eerder vermeldt is rekenen niet mn allersterkste kant. Ik zal dus niet degene zijn die nu met prachtige rekenformules komt om jou het tegendeel te bewijzen.

    Ik heb Sopheon in de porto omdat ik vertrouwen heb in de producten die ze verkopen. OP de scs staat erg goed en duidelijk beschreven wat deze producten voor bedrijven kunnen betekenen.
    Als ik dan zie welke grote namen gebruiken maken en evt. ook willen gaan maken dan denk ik dat je met Sopheon een mooi aandeel hebt voor de komende jaren.

    Ik kijk minder naar het verleden en meer naar het heden en de toekomst. En die zie ík voor de Soof rooskleurig in.

    Gr.
    GBP
  8. [verwijderd] 6 september 2004 20:48
    Nou, laat ik dan een poging doen de negatieve uitleg door Stock_Trader ten positieve te keren. Niet voor Stock_Trader, maar voor de andere twijfelaars in dit fonds. Want Stock_Trader heeft heel andere belangen op dit moment!!

    In 11 jaar tijd zijn er inderdaad veel aandelen uitgegeven. (ST heeft gelijk !)
    In die 11 jaren heeft het management van Polydoc en nu Sopheon naast het ontwikkelen van Accolade meerdere takken van sport beoefent hetgeen veel geld heeft gekost. (ST heeft wederom gelijk !)

    Maar in het jaar 2003 heeft Sopheon afscheid genomen van de geldverslindende afdelingen. Hierdoor is een heel klein, eigenlijk beursonwaardig, bedrijf ontstaan. In die 11 jaren hebben de Sopheon muppets niet stil gezeten en hebben een programma in de markt gezet waardoor enorm grote bedrijven veel geld kunnen verdienen op de research en ontwikkel trajecten van nieuwe producten. Dat die bedrijven geld over hebben voor zo’n programma mag duidelijk zijn. De licentie, de seats (extra werkplekken) en het onderhoudscontract levert Sopheon geld op. Samen met de kostenbesparingen (per maand nog maar 470.000 GBP) is het nu eindelijk na al die jaren (ja 11 stuks) bijna zover dat Sopheon geld gaat verdienen.

    Natuurlijk heeft ST een sterk argument dat Soof in al die jaren geteerd heeft op de koopbereidheid van de meestal particuliere belegger. Maar zoals het er nu naar uitziet, kunnen die beleggers op korte termijn (enkele jaren nog maar) eindelijk weer eens wat terugzien van het geïnvesteerde geld.

    Ja, en dat nu juist ST op dit moment , terwijl alle lichten via oranje naar groen lijken te gaan, hier op het forum zijn gal komt spuien heeft maar 1 reden.
    Het fonds is geliefd bij de particuliere belegger. Er wordt een redelijke omzet (in aantal aandelen per beursdag) gedraaid. Er zit veel verwachtingswaarde in het fonds, maar feitelijk is het fonds nu nog overgewaardeerd. Het fonds leent zich dus uitstekend voor een shortersaktie. Saai verwarring en gij zult lage koersen oogsten! (In dat opzicht zie ik veel overeenkomsten met GTN, VERSA en misschien nog een paar pennystocks)

    Daarom is het belangrijk de feiten over Sopheon te kennen. Maar pas op met VBR-gebruik, want ik weet niet of ST en zijn vriendjes daadwerkelijk in staat zijn de koers naar de lage 20ers te brengen.

    VG Henri.

    PS: Met Soof gaat het beter en beter!
    PS2: En dan heb ik het nog helemaal niet over de nieuwe ontwikkelingen!!
  9. [verwijderd] 6 september 2004 22:15
    dundie, daar kan ik wat mee....

    * die aandelenuitgifte gt tot de dag v vandaag door (zie vorige week nog)
    * die waanz hoeveelhied uitstaande aandelen=de realiteit v vandaag, niet vh verleden zoals velen t willen zien...150 mio aandelen inmiddels..NU, op dit moment, nix verleden tijd
    * balans: compleet uitgehold dr inmiddels 120 mio verlies (staat eigen vermogen v 2 mio t.o.), daarmee ben je vr de bank technisch bankroet
    *brutomarge v 80%....? ja, das nou jammer, je hebt ook verkopers nodig, een kantoor, administatie...feit: omzet H1 3 mio, ALLE kosten 5 mio...ergo, gewoon weer verlies v 2 mio....leuk die brutomarge...schiet lekker op zo.
    * bij GEM kan nog vr 15 mio in geld worden opgehaald in ruil vr aandelen, je kunt zelf wel uitrekenen hoeveel er nog bij zullen komen
    * dit jaar winst....? fata morgana
    * maybe volgend jaar breakeven, marginaal winstje...deel je dat dan wel dr de 150 mio uitstaande aandelen? hoezo verleden?
    * er is inmiddels 118 mio verbrandt/verdwenen...dr jullie allemaal opgehoest in de loop der jaren....en evengoed een management die zijn zakken vult....gebaseerd waarop..? niet op prestaties in elk geval en wederom, betaalt dr alle brave "believers"
    * feit is dat sophje v zijn leven niet meer t verlies v 118 mio weet goed te maken...ergo, nooit haar aandeelhouders zal kunnen compenseren... just so you know

    wat 1 ding betreft heb je gelijk: die toko hoort absoluut niet op de beurs thuis....maaroged, euronext hft zo zijn eigen belangen en de afm bestaat uit slapende ambtenaren dus t kan nog wel even voort
  10. [verwijderd] 6 september 2004 22:26
    quote:

    stock_trader schreef:

    dundie, daar kan ik wat mee....

    * die aandelenuitgifte gt tot de dag v vandaag door (zie vorige week nog)
    * die waanz hoeveelhied uitstaande aandelen=de realiteit v vandaag, niet vh verleden zoals velen t willen zien...150 mio aandelen inmiddels..NU, op dit moment, nix verleden tijd
    * balans: compleet uitgehold dr inmiddels 120 mio verlies (staat eigen vermogen v 2 mio t.o.), daarmee ben je vr de bank technisch bankroet
    *brutomarge v 80%....? ja, das nou jammer, je hebt ook verkopers nodig, een kantoor, administatie...feit: omzet H1 3 mio, ALLE kosten 5 mio...ergo, gewoon weer verlies v 2 mio....leuk die brutomarge...schiet lekker op zo.
    * bij GEM kan nog vr 15 mio in geld worden opgehaald in ruil vr aandelen, je kunt zelf wel uitrekenen hoeveel er nog bij zullen komen
    * dit jaar winst....? fata morgana
    * maybe volgend jaar breakeven, marginaal winstje...deel je dat dan wel dr de 150 mio uitstaande aandelen? hoezo verleden?
    * er is inmiddels 118 mio verbrandt/verdwenen...dr jullie allemaal opgehoest in de loop der jaren....en evengoed een management die zijn zakken vult....gebaseerd waarop..? niet op prestaties in elk geval en wederom, betaalt dr alle brave "believers"
    * feit is dat sophje v zijn leven niet meer t verlies v 118 mio weet goed te maken...ergo, nooit haar aandeelhouders zal kunnen compenseren... just so you know

    wat 1 ding betreft heb je gelijk: die toko hoort absoluut niet op de beurs thuis....maaroged, euronext hft zo zijn eigen belangen en de afm bestaat uit slapende ambtenaren dus t kan nog wel even voort
    DEFINITIVE AGREEMENT FOR €10,000,000 EQUITY LINE

    Sopheon announces that a definitive agreement has been concluded for a €10
    million equity line of credit facility with GEM Global Yield Fund Limited ('GEM
    Global'). The agreement, which takes the form of a Subscription and Share
    Lending Agreement (the 'Agreement') is such that Sopheon may, solely at its own
    option within the terms of the Agreement, require GEM Global to subscribe for
    ordinary shares in Sopheon at a 10% discount to the average market bid price
    for the 15 days preceding the issue of the shares, up to an aggregate value of
    €10 million over the two-year term of the facility. GEM Global's obligation to
    subscribe for shares will be subject to certain restrictions including the
    prevailing trading volumes of Sopheon shares on the Euronext exchange. In all
    other respects, Sopheon will retain control of the amount and timing of any
    subscription under the Equity Line and will be under no obligation to use the
    facility at any point throughout the term. Key terms of the facility are
    attached.

    ach, scheelt maar 5kk

    ISSUE OF EQUITY

    Sopheon plc, the international provider of software and services that improve
    the financial return from innovation and product development investments, has
    today placed 2,000,000 ordinary shares to raise £620,000 (approximately before
    expenses). In conjunction with continued market demand, the shares were placed
    with GEM Global Yield Fund Limited under Sopheon's Equity Line arrangement,
    underlining the funding potential of the instrument. The proceeds will be used
    for the provision of working capital for the Company. Application has been made
    for the new ordinary shares to be admitted to trading on AIM and dealings are
    expected to commence on 9 March 2004.

    let wel op de geldtekens.

    ron
  11. [verwijderd] 6 september 2004 22:27
    Jaha Stock_trader, je probeert het telkens weer, maar je betoog klopt niet:

    De balans zoals jij die schetst is een beetje vreemd:

    150M aandelen = 120M verlies. En niet en het een en het ander. Om het verlies te compenseren zijn er immers nieuwe aandelen uitgegeven!!!

    Wel "straight & fair" blijven!!!

    VG Henri
68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0709 +0,53%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.321,19 -0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links