Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell snapt het wel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. DirkDeNeu 2 november 2017 16:15
    Gaaap, dat is de tweede keer deze week dat ik me laat verleiden om naar een filmpje dhr Kamp te kijken. Wat een kul verhaal. Nou niet echt kul, maar het de grafiek verteld elke keer alles. Achteraf wel te verstaan.

    Dus de olieprijs heeft een soort van uitwerking op de winst per aandeel van Shell. Ik kan niet wachten dat er over een half jaar uit de grafiek ook blijkt dat de downstream markt of de gas prijs een soortgelijke trend laat zien.
  2. [verwijderd] 2 november 2017 16:58
    Gaarne nadere verklaring over dat "duurzaamheidsverhaal"..; ik zie daar niet zo heel veel van. Gaat RDS haar eigen met gas en zon opgewekte stroom omzetten in waterstof voor distributie via haar pompstations?? Als ze maar niet ook nog dat foeilelijke wagentje op de markt gaan brengen hahahaha
  3. forum rang 5 Bart Meerdink 2 november 2017 21:13
    Ik geloof niet dat ik het met deze visie op RDS eens ben. Onder vd Veer heeft Shell nogal onbesuisd veel geïnvesteerd (denk aan de tar sands, shale gas in de VS en olie zoeken in zee bij Alaska) toen het geld binnenstroomde, daarvoor heeft het tijden lang te weinig geïnvesteerd. Ze hebben onderschat hoe snel zon- en windenergie concurrerend worden, en electrisch rijden gaat ook veel sneller dan ze dachten (hier en daar plannen steden al om auto's met verbrandingsmotor helemaal te weren per 2030, en dat is best snel!).

    Ook hebben ze volgens mij nog niet geaccepteerd dat ze lang niet alle fossiele voorraden kunnen gaan winnen, vanwege de klimaat-verandering. Dat geeft een groot risico op afschrijvingen dus. Carbon Capture en Storage, waar nu Rutte III zwaar op inzet is volgens mij toch een moeilijk verhaal. Afvalstoffen onder de grond stoppen, het klinkt niet lekker. Verder, duurzaam beleggen (dus o.a. niet in oliebedrijven) wint aan populariteit.

    En dan de hoge waardering, het, toegegeven prachtige dividend van 6% is meer dan de winst.

    Het kan best dat de olieprijs op korte of middellange termijn toch stijgt, ik geloof dat niemand dat goed kan inschatten, en dan kun je winst maken met RDS. Maar ik denk zelf toch dat Shell op den duur een aflopende zaak is.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links