Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

Pharming het aandeel van 2017 deel 2

21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 1092 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. eigenwijs 1 november 2017 11:15
    quote:

    JaneJungle schreef op 1 november 2017 11:14:

    [...]

    Wat een lachertje ben jij ..
    Ik ben ook uitgestapt, op 1,032€.
    Echt hoogtevrees, al verwacht ik nog wel dat het flink zal stijgen.
    Mocht het niet zijn en door winstnemingen onder rond 0,98€ staan, stap ik weer vol in.
    Zo niet pech gehad. Ik gun de zittenblijvers echt nog een flinke stijging. Sommigen zitten hief langer dan 3-4 jaar..ze hebben het verdiend! En ophouden met zeiken. Het is nu de tijd van de aandeelhouders...!

    sympathieke bijdrage
  2. [verwijderd] 1 november 2017 11:20
    quote:

    spanje schreef op 1 november 2017 11:06:

    [...]

    Kun je dit nog eens uitleggen want:

    100m winst is een kleine 20cent per aandeel.

    graag. 0,95/0,20 = 4,75 dit zou conform de tabel De koerswaarde is ondergewaardeerd of de winst uit onderneming neemt (naar verwachting) af.

    Dat is niet aan de orde.

    De winsten nemen toe dus de verhouding zou moeten worden: +25, Een onderneming met een zeer hoge k/w-verhouding heeft een zeer zonnige toekomst of de koerswaarde is beïnvloed door een zeepbeleffect in de aandelenmarkt.

    Ik denk niet dat er een zeepbel in de maak is. Maar wil pharming op zeg 20 uitkomen dan is de formule als volgt:

    20 = 0,95/21. Dus er moet minimaal 21 euro per aandeel komen om binnen die grafiek te blijven. Ondanks de prachtige vooruitzichten, is dat er nog niet.

    Dus men moet WINST hebben. vooralsnog laat pharming een prachtige omzet zien. Maar meer helaas ook nog niet.
  3. [verwijderd] 1 november 2017 11:27
    quote:

    PharmOptimist schreef op 1 november 2017 11:12:

    Wanneer komen we in de AMX?
    Als de koers boven ca. 1.40 staat. Bij de huidige koers wordt het ongeveer 7e plek op de AScX. Zie www.behr.nl/index.php/koersen/indices
    Pharming staat daar nog niet vermeld omdat de slotkoers beneden de 1 euro lag. Wordt vermoedelijk morgen aangepast.
  4. dramm 1 november 2017 11:31
    Er zijn genoeg mensen die er al heel lang inzitten en slapeloze nachten hebben gehad ,maar ook die er veel aan verdiend hebben maar waarom moeten sommige altijd aantallen en bedragen noemen hou dat gewoon voor jezelf .Van mij mag het gewoon lekker doorstijgen af en toe een dipje voor de daghandelaren maar ik blijf er voorlopig tot het voorjaar minimaal inzitten .
    Succes allemaal
  5. [verwijderd] 1 november 2017 11:32
    quote:

    lower schreef op 31 oktober 2017 11:51:

    Selectie AEX-Index voortaan op basis vrij verhandelbare marktkapitalisatie

    VERANDERING INDEX METHODOLOGIE GAAT IN OP 24 MAART 2014
    www.euronext.com/nl/productnieuws/sel...

    Amsterdam – 29 augustus 2013: NYSE Euronext (NYX) maakt vandaag bekend dat het de selectiebasis voor de aandelen in de AEX-Index® familie verandert van handelsomzet naar vrij verhandelbare marktkapitalisatie. Hiertoe is besloten om de stabiliteit in het selectieproces te vergroten en om de Amsterdamse markt van NYSE Euronext goed te blijven weergeven. Om de verhandelbaarheid en efficiëntie van de index te verbeteren, worden nog verscheidene additionele selectiecriteria geïntroduceerd die het objectieve selectieproces versterken. Deze wijzigingen, die mede voortkomen uit een onlangs gehouden consultatie, worden doorgevoerd bij de komende jaarlijkse herziening van
    de index in maart 2014 en zijn van toepassing op de AEX®, de AMX® en de AScX®. Naar verwachting leidt deze verandering van de selectiecriteria niet tot een compleet andere samenstelling van de indices.

    Een van de voordelen van de verandering is dat deze waarschijnlijk leidt tot een stabielere samenstelling van de index. Daarnaast heeft de wijziging als doel om de actualiteit van de samenstelling te vergroten door uit te gaan van informatie geldend op een bepaald moment kort vóór de herziening in plaats van uit te gaan van een omzetcijfer dat gedurende een jaar wordt opgebouwd.
    Tenslotte brengt de veranderde methode de indexfamilie meer in lijn met de internationale standaarden.

    De selectie van ondernemingen voor de AEX-Index familie is lange tijd gebaseerd geweest op omzet. Daarmee lag er veel nadruk op liquiditeit als basis voor afgeleide instrumenten en andere handelsproducten. In de huidige marktstructuur is de liquiditeit echter zo goed dat dit niet langer het eerste selectiecriterium is; er vindt alleen een relatieve liquiditeitsscreening plaats. Deze liquiditeitsscreening bestaat eruit dat voor het index-universum gekeken wordt naar het handelsvolume in vergelijking met het aantal vrij verhandelbare aandelen.
    Overzicht wijzigingen:

    Selectiebasis
    De selectie gebeurt met kapitalisatie op basis van vrije verhandelbaarheid.
    Nieuwe screening regels:
    Om de verhandelbaarheid en efficiëntie te verbeteren, worden meerdere screening regels geïntroduceerd of verbeterd:
    De relatieve omzet meting (snelheid) wordt gebaseerd op vrij verhandelbare aandelen.
    Handelsvaluta Euro.
    Gemiddelde slotnotering van minimaal € 1,00 (en € 0,50 voor ondernemingen die al in de index staan).
    Minimale vrije verhandelbaarheid van 15%.
    Variabel aantal fondsen in AScX
    De AScX mag uit minder dan 25 fondsen bestaan als zich minder dan 25 ondernemingen kwalificeren voor de opname.
    Verandering drempel omzetsnelheid (velocity)
    De minimaal vereiste 10% omzetsnelheid (velocity) wordt vervangen door een minimum van 25% verhandelde aandelen in verhouding tot het aantal vrij verhandelbare aandelen. Deze omzetsnelheid van vrij verhandelbare aandelen (free float velocity) verbindt de gereguleerde handelsomzet aan het totaal aantal genoteerde aandelen dat beschikbaar is voor handel (‘free float aandelen’).
    Ingangsdatum
    De onderhavige verandering van de regels zal voor het eerst bij de herziening in maart 2014 worden toegepast (jaarlijkse herziening)
    Herziening december 2013 – speciale aanpak
    De herziening in december 2013 zal vooruitlopen op de veranderingen die bij de herziening in maart 2014 van kracht worden. Dat houdt bijvoorbeeld in dat:
    Iedere toevoeging zal moeten voldoen aan de vereisten die gelden onder de nieuwe regels (omzetsnelheid vrije verhandelbare aandelen, handelsvaluta, minimum prijs)
    In het geval van een open plek zal de selectie van fondsen plaatsvinden naar rangorde van marktkapitalisatie op basis van vrije verhandelbaarheid.

    De samensteller van de index kiest voor deze aanpak om een soepele overgang te hebben en te voorkomen dat er onnodige veranderingen optreden door toelatingen tot de index die maar een kwartaal duren.

    Alle details van deze regelveranderingen staan toegelicht in de index aankondiging.

    Euronext announces annual review of the AEX, AMX and AScX

    Amsterdam, 9 March 2017

    Review AEX family

    The AEX family is reviewed quarterly in June, September and December. The full annual review is in March. The quarterly reviews serve to replace removed constituents and to facilitate inclusion of recently listed companies.
    www.euronext.com/nl/news/euronext-ann...
    Over wat voor periode, weken/maanden, die gemiddelde slotnotering wordt bepaaald weet ik niet.
  6. [verwijderd] 1 november 2017 11:49
    quote:

    Zinho schreef op 1 november 2017 10:44:

    [...]

    neems eens het aantal aandelen en vermenigvuldig deze eens met de koers boven de 0,95. Pharming zou derhalve 100.000.000 onder aan de streep moeten overhouden om een koerswinstverhouding te verkrijgen die tussen 0-10 om tussen de 17 en 25. Dat gaat niet gebeuren. in 2018 ook nog niet. Dus willen we een KW boven de 25. Zoals mensen hier menen. Dan moet de WINST bijna ver gelijk zijn aan de omzet 2018 uitgaande van de stijgende lijn in omzet over Q2-naar Q3. Daarom is alles boven de Euro gewoon vooralsnog te hoog.
    Met je berekening ben ik het redelijk eens. Echter Pharming voldoet op dit moment niet aan de verwachting om een aandeel in te schalen op EPS maar verwachting EPS op langere termijn. Dat is heel logisch omdat er altijd vooruit gekeken word een klein jaar. En als we een jaar verder zijn verwacht ik dat we zeker tussen de 2,40 en 3,20 staan, immers eind 2018 begin 2019 zal er mijns inziens een marktaandeel zijn van 25%. Die 15% zullen we na Q1 al hebben behaald. Let maar eens op wat er gebeurt als we medio april / mei de Q1 cijfers krijgen.
    Zelfs Q4 is al significant benoemt en Q3 is de verwachting van getemperd (bron dhr S. de Vries) En zie daar 25,6m en dan Q4 significant hoger 50M totaal 2017 tussen de 100 en 115m verwacht ik. Begin januari gaat de verzekering ook betalen voor alle gratis verstrekkingen omdat die mensen dan hun contract hebben kunnen wijzigen. Van alle nieuwe patiënten vallen onder CVS gaan voor 98% naar @ruconest dan komen de overstappers van het zeefjes medicijn er nog bij, en de patienten die nu overgestapt zijn op Fyrazir zal ook een gedeelte nog overstappen op Ruconest, omdat het veel beter werkt en niet pijnlijk is. Nou ik zie de lijn van de koers volgend jaar harder omhoog gaan dan dit jaar. wacht maar af.
  7. down 1 november 2017 11:54
    quote:

    Jager63 schreef op 1 november 2017 11:39:

    Eindelijk mijn verlies in Pharming, van jaren terug, weggewerkt. Nu verder omhoog, om het verlies in Valeant glad te strijken. Zal niet meevallen.
    Hier durft iemand er voor uit te komen dat dat ie heel veel geld had verloren op pharming van toen de koers veel hoger stond en ook toen het einde van de stijging niet zou in zicht gaan komen Totdat het te laat was en dat hij met de stukken moest blijven zitten en zich moest afvragen of het ooit nog wel goed zou komen na alle downs die het aandeel onderging....
    Ik spreek nog wel eens mensen waarvan ik weet dat ze jaren geleden het pharming aandeel gekocht hadden En als je ze nu vraagt hoe ze er voor staan dan zeggen de meeste dat ze er niet meer naar omgekeken hebben en het aandeelbezit al hadden afgeschreven en dat doen ze nu nog,,,, Dus je kunt wel weten waaraan ze het aandeel toendertijd gekocht hadden...Deze stijging van de laatste weken is daar een blauwdruk van!!!
  8. jakhals 1 november 2017 11:59
    we gaan in de middag het nodige vuurwerk krijgen. de grote jongens zien ook wel dat er bijna niemand meer uit stapt. ze zullen in no-time de koers weer boven de 1,044 zetten waarna ze weer angsthazen kunnen vangen. al verwacht ik ook steeds minder angsthazen en steeds meer mensen die zien dat Pharming veel meer waard is dan nu op de borden staat.
21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 1092 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links