Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Euro omlaag, AEX omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 22
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

388 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 28 oktober 2017 16:40
    woensdag 1 nov zal McConnel, de leider van de Democratische senatoren , de belastingplannen ontvouwen

    verwacht wordt

    1 afschaffen van de estate tax. Dit is een belasting op de erfenis van 40% alleen wanneer het vermogen van de overledene bij alleenstaande meer dan usd 5,5miljoen en van echtpaar meer dan uso 11 miljoen is.

    2 verlagen van de belasting voor multinationals van 35% naar 20%. echter bij de huidige 35% hebben de multinationals nog recht op aftrekposten. Zo heeft bijv Eli Lilly aangegeven dat zij uiteindelijk vorig jaar 17,% belasting hebben betaald en voor dit jaar schatten zij 21,7% te moeten betalen. Maar er zijn ook multinationals die momenteel dicht bij de 35% zitten. In ieder geval betekent een reductie van 35% naar 20% , dat de multinationals hun winst dan met zo n 10% zien toenemen.

    3 wat gaat McConnell zeggen over het kapitaal , dat de bedrijven in het buitenland hebben staan. De multinationals brengen het niet naar de US ,omdat zij dan 35% belasting moeten betalen. De verwachting en hoop is ,dat men een tijdelijke maatregel. zal nemen, die het de multinationals mogelijk moet maken dit geld tegen een gunstig belastingtarief naar de Us te laten komen.

    4 de corporate tax (belasting voor kleinere bedrijven) wordt verlaagd van 35% naar 25%

    5 de maximale belasting voor vermogenden van 39,5% zal worden teruggebracht naar 35%

    6 het aantal belastingschijven van nu 7 zal volgens Trump moeten worden teruggebracht naar 3, maar of de Republikeinen dit haalbaar vinden is nog twijfelachtig.

    7 De burgers mogen belastingvrij een bedrag reserveren voor hun pensioen. Er gaan nu geruchten , dat dit verlaagd gaat worden om het nieuwe belasting plan betaalbaar te houden.

    8 De hamvraag, en daar is nog echt niet veel over gezegd , is , hoe gaan de plannen uitpakken voor de working class en de middle class.

    Woensdag komen de plannen, maar dan zal er later nog voor gestemd moeten worden. De Republikeinen hebben 52 zetels in de senaat en de Democraten 48. Er zijn minimaal 51 stemmen voor nodig.

    Wat zijn de voordelen voor aandeelhouders

    punt 2 zal de winst van een multinational met zo n 10% opschroeven.punt 3 gaat betekenen dat er enorme berg geld naar de US komt. Dit gaat dan echt om enkele honderden miljard us$. En wat gaan de bedrijven met dit geld doen ,zodra het in de US is? Extra bonussen voor de Ceo 's en een aantal direct ondergeschikten, investeren in extra productie capaciteit, doen van grote overnames, of uitkeren als extra dividend?

    punt 1 als de estate tax vervalt , dan zijn de heel vermogenden bevrijd van een zware last. Zij weten ,dat bij overlijden hun erfgenamen worden belast met 40% van het vermogen. Dus zij reserveren een zo groot mogelijk bedrag om hun erfgenamen niet te zwaar te belasten. Bij het vervallen van de estate tax komt dit gereserveerde geld vrij en kan de economie instromen , dus met Tina richting beleggen in aandelen, wat de koersen verder kan opstuwen.

    Hoe wordt deze enorme belastingverlaging gefinancierd? Daar zijn de antwoorden nog niet heel duidelijk over. Trump suggereerde eens , dat er geen financiering nodig is, omdat deze verlaging zich meer dan terugbetaalt. Door de verlaging zal de economie enorm aangejaagd worden en er door meer activiteit er meer aan belasting binnenkomt.

    De derving aan inkomsten wordt geschat op 1300 miljard us$ voor de komende 10 jaar. Of dit teruggehaald wordt door verhoogde activiteit in het bedrijfsleven is de vraag. Woensdag horen we meer hierover.

    punt van kritiek is: men bevoordeelt heel sterk de rijken en of deze de economie kunnen oppompen betwijfelt men. Veel meer ziet men dat de 160 miljoen Amerikanen uit de working class en de middle class, wel een stimulans aan de economie kunnen geven als zij goede belastingkorting krijgen. Bij een goede belastingkorting voor de working class , gaan zij effectief spullen kopen en de middle class zal zeer actief in hun bedrijf investeren om de productie te verhogen.

    Hoe de belastingverlaging uitvalt , zal de koersen woensdag behoorlijk kunnen beïnvloeden.

    Ook is de vraag of er minimaal 51 Republikeinse senatoren dit voorstel steunen.

    Saillant punt is overigens dat punten 1 - 4 en 5 komt wel heel erg goed uit voor Trump en zijn familie en kan als een mooi cadeautje worden gezien voor de rijke vermogenden die de Trump campagne hebben gefinancierd
  2. gerrit 69 28 oktober 2017 17:31
    quote:

    Priamos schreef op 27 oktober 2017 09:01:

    Good morning! 50 miljoen MEER verlies voor glpg.

    De pijpleiding groeit maar met wat ??????? Lege dop.
    Volgens schattingen maakt Pharming straks al bijna dezelfde omzet als Galapagos
    Het aandeel is wel 100 keer goedkoper voor wat het waard is.
    Alleen de kaspositie is van Galapagos heel veel beter en legt een stevige bodem in de koers en daardoor uiteraard een hogere intrinsieke waarde.
  3. forum rang 10 luchtschip 28 oktober 2017 18:02
    nos.nl/teletekst#125

    De eerste aanklachten zijn Vrijdag jl. ingediend en goedgekeurd door de Federal grand Jury in Washington DC ,in het kader van het onderzoek van special counsel Robert Mueller , inzake Russische inmenging in de 2016 verkiezingen en mogelijke geheime verstandhouding tussen het Trump's campagne team en het Kremlin , en ook obstructie van de rechtsgang door de President.

    De aanklachten zijn verzegeld onder een Federaal Rechterlijk Bevel.Bronnen zeggen , dat degenen , die aangeklaagd zijn vanaf Maandag in hechtenis genomen kunnen worden.

    Robert Mueller doet al vanaf Mei onderzoek en heeft naar verluid ruim 20 top juristen in zijn team.Er is tot op heden niets naar buiten getreden. Dat hij nu aanklachten indient betekent in ieder geval dat er iets serieus aan de hand is.Er zijn zo n 15 personen , die in dit kader onderzocht worden(inclusief een aantal Russen).

    De vraag is en zal na het openen van de verzegelde aanklachten,Maandag of Dinsdag, meer duidelijkheid geven over wie er aangeklaagd wordt en wat de aanklacht is.

    Van degenen waar een onderzoek naar loopt zijn de belangrijkste Paul Manafort, in2016 campagneleider van de republikeinen, Donald Trump junior(zoon van Donald Trump) en Jared Kushner (schoonzoon van Donald Trump en degene die voor zijn schoonvader de relaties in het Midden Oosten behartigt).

    Indien men tijdens een campagne wordt benadert door buitenlandse mogendheden , dient men dit te melden aan de FBI, zodat deze dit kunnen onderzoeken. Doet men dit niet dan is men strafbaar. Erger nog is als men uit eigener beweging contact zoekt met een buitenlandse mogendheid , omdat die belastend materiaal in dit geval over Hillary Clinton (oa e -mails) zouden hebben, dan begaat men een delict tegen het land. Zouden deze drie of een van deze drie veroordeeld worden , dan zou de President nog een Presidentieel pardon kunnen geven en is er verder (behalve wat schade )niets aan de hand.

    Echter er is ook de mogelijkheid , dat men in een staat wordt aangeklaagd wegens ernstig vergrijp tegen betreffende staat. Dan is er geen mogelijkheid van een Presidentieel Pardon.

    Een tweede punt is dat Trump Comey heeft ontslagen.Comey deed onderzoek naar Russische inmenging tijdens de verkiezingscampagne. Kan dit ontslag verleend door Trump aan Comey gezien worden als obstructie van de rechtsgang?

    Indien Robert Mueller dit kan aantonen , dan zou er wel eens een impeachment(afzetting)procedure in gang gezet kunnen worden.

    Het kan zijn dat Robert Mueller definitief toeslaat, maar waarschijnlijker is , dat hij de zaak van onder af opbouwt en eerst begint met een lagere in de zaak en er in de loop der tijd verdere uitbouw komt richting de hoofdverdachten.

    Maandag of Dinsdag als de aanklacht wordt vrijgegeven weet men meer.

    Afhankelijk van dit bericht , kan dit op korte of lange termijn, een schok ook in de aandelenwereld geven.
    wees op je hoede zou ik zeggen
  4. rosco- 28 oktober 2017 18:23
    quote:

    Henk Snaph schreef op 28 oktober 2017 18:07:

    [...]

    En dat meld je dan op 27 oktober.
    er zitten op dit forum mensen die vrijwel dagelijks handelen , dan weer long dan weer short. In deze bullmarkt neem ik op gezette momenten voor wat langere tijd, 1 maand of langer een longpositie in en ga ik sporadisch short. Ik tracht zoveel mogelijk de marktontwikkeling te volgen die wordt weerspiegeld in de grafieken. Vanaf 29/8 , bodem 506 is een nieuwe stijgende ontwikkeling gaande dan moet je geen shortpositie innemen. Is mijn mening, maar ieder z'n ding.
  5. [verwijderd] 28 oktober 2017 18:54
    quote:

    luchtschip schreef op 28 oktober 2017 16:40:

    woensdag 1 nov zal McConnel, de leider van de Democratische senatoren , de belastingplannen ontvouwen

    verwacht wordt

    1 afschaffen van de estate tax. Dit is een belasting op de erfenis van 40% alleen wanneer het vermogen van de overledene bij alleenstaande meer dan usd 5,5miljoen en van echtpaar meer dan uso 11 miljoen is.

    2 verlagen van de belasting voor multinationals van 35% naar 20%. echter bij de huidige 35% hebben de multinationals nog recht op aftrekposten. Zo heeft bijv Eli Lilly aangegeven dat zij uiteindelijk vorig jaar 17,% belasting hebben betaald en voor dit jaar schatten zij 21,7% te moeten betalen. Maar er zijn ook multinationals die momenteel dicht bij de 35% zitten. In ieder geval betekent een reductie van 35% naar 20% , dat de multinationals hun winst dan met zo n 10% zien toenemen.

    3 wat gaat McConnell zeggen over het kapitaal , dat de bedrijven in het buitenland hebben staan. De multinationals brengen het niet naar de US ,omdat zij dan 35% belasting moeten betalen. De verwachting en hoop is ,dat men een tijdelijke maatregel. zal nemen, die het de multinationals mogelijk moet maken dit geld tegen een gunstig belastingtarief naar de Us te laten komen.

    4 de corporate tax (belasting voor kleinere bedrijven) wordt verlaagd van 35% naar 25%

    5 de maximale belasting voor vermogenden van 39,5% zal worden teruggebracht naar 35%

    6 het aantal belastingschijven van nu 7 zal volgens Trump moeten worden teruggebracht naar 3, maar of de Republikeinen dit haalbaar vinden is nog twijfelachtig.

    7 De burgers mogen belastingvrij een bedrag reserveren voor hun pensioen. Er gaan nu geruchten , dat dit verlaagd gaat worden om het nieuwe belasting plan betaalbaar te houden.

    8 De hamvraag, en daar is nog echt niet veel over gezegd , is , hoe gaan de plannen uitpakken voor de working class en de middle class.

    Woensdag komen de plannen, maar dan zal er later nog voor gestemd moeten worden. De Republikeinen hebben 52 zetels in de senaat en de Democraten 48. Er zijn minimaal 51 stemmen voor nodig.

    Wat zijn de voordelen voor aandeelhouders

    punt 2 zal de winst van een multinational met zo n 10% opschroeven.punt 3 gaat betekenen dat er enorme berg geld naar de US komt. Dit gaat dan echt om enkele honderden miljard us$. En wat gaan de bedrijven met dit geld doen ,zodra het in de US is? Extra bonussen voor de Ceo 's en een aantal direct ondergeschikten, investeren in extra productie capaciteit, doen van grote overnames, of uitkeren als extra dividend?

    punt 1 als de estate tax vervalt , dan zijn de heel vermogenden bevrijd van een zware last. Zij weten ,dat bij overlijden hun erfgenamen worden belast met 40% van het vermogen. Dus zij reserveren een zo groot mogelijk bedrag om hun erfgenamen niet te zwaar te belasten. Bij het vervallen van de estate tax komt dit gereserveerde geld vrij en kan de economie instromen , dus met Tina richting beleggen in aandelen, wat de koersen verder kan opstuwen.

    Hoe wordt deze enorme belastingverlaging gefinancierd? Daar zijn de antwoorden nog niet heel duidelijk over. Trump suggereerde eens , dat er geen financiering nodig is, omdat deze verlaging zich meer dan terugbetaalt. Door de verlaging zal de economie enorm aangejaagd worden en er door meer activiteit er meer aan belasting binnenkomt.

    De derving aan inkomsten wordt geschat op 1300 miljard us$ voor de komende 10 jaar. Of dit teruggehaald wordt door verhoogde activiteit in het bedrijfsleven is de vraag. Woensdag horen we meer hierover.

    punt van kritiek is: men bevoordeelt heel sterk de rijken en of deze de economie kunnen oppompen betwijfelt men. Veel meer ziet men dat de 160 miljoen Amerikanen uit de working class en de middle class, wel een stimulans aan de economie kunnen geven als zij goede belastingkorting krijgen. Bij een goede belastingkorting voor de working class , gaan zij effectief spullen kopen en de middle class zal zeer actief in hun bedrijf investeren om de productie te verhogen.

    Hoe de belastingverlaging uitvalt , zal de koersen woensdag behoorlijk kunnen beïnvloeden.

    Ook is de vraag of er minimaal 51 Republikeinse senatoren dit voorstel steunen.

    Saillant punt is overigens dat punten 1 - 4 en 5 komt wel heel erg goed uit voor Trump en zijn familie en kan als een mooi cadeautje worden gezien voor de rijke vermogenden die de Trump campagne hebben gefinancierd
  6. [verwijderd] 28 oktober 2017 21:25
    is allemaal al ingeprijst italie. volgens mij zei kees iets anders elke dag met zijn praatje. allemaal manipuleren ze wie spreekt waar.

    Ecb ziet andere dingen, anders tapen ze niet verder, je zou dan zeggen stekker eruit 31 dec. a.s. maar nee hoor. geld ophalen op de beurs voor banken makkelijk 1 richting en deuken maken als vele niet meer op ath durven.
  7. [verwijderd] 29 oktober 2017 13:13
    wierda zei nog overname door amerikanen, morgen gelkijk dik rood met dat aandeel, let maar op, dan dumpe ze wat en up meteen 5 minuten later.

    Ik voel het we krijgen minuer tot aan december. dan even rust 3 weken. vanaf 15 dec. hosanna einde jaars raly als die al niet met sinterklaas begint net als vorig jaar.

    vaak zitten ze er voor zijn eigen zakken te vullen en later beetje voor de rest nog of niet.
  8. [verwijderd] 29 oktober 2017 13:34
    Komende week wordt een top week voor de beurzen:

    1) benoeming Powell. Kans is groot dat met hem ruim beleid in stand blijft. (3 nov)
    Ofwel markten zullen blij zijn

    2)belastingplannen. (1 nov) Daar zullen markten heel positief op reageren. Of die plannen werkelijk aangenomen gaan worden daar zal pas veel later naar gekeken worden.

    3) arbeidsmarktrapport (3 nov) Die zullen weer behoorlijk zijn met de GDP cijfers die pas gepubliceerd zijn.
388 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links