Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei-, krimp & dividendaandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2017 20:49
    Een opmerking: Er is ook een periode van bijna 12! jaar zonder rendement bij Asml.

    In de vorige eeuw heb ik ze idd gehad samen met die griffoclub uit Barneveld / Putten. Leuk aan verdiend en (helaas ook een deel van de winst verloren) per saldo niet veel opgeschoten.

    Je verhaal neigt een beetje veel naar het bekende koe / kont verhaal.....

    Ofschoon je wel een heel belangrijk punt maakt. Gisteren las ik in de analoge krant dat de gemiddelde 'belegger' zijn stukken nog geen half jaar in z'n portofolio kan houden.... De belangrijkste reden hiervoor volgens mij is dat de meeste beleggers (en ook professionelen) ongeschikt zijn voor het beleggersvak lange termijnen beleggen, het zijn gokkers met de waan van de dag. (Een eventueel rendement wordt gemaakt door de ruimhartigheid van oom Draghi)

    Anderzijds zonder deze beleggers was er anders geen handel.... Da's weer een voordeel......

    Gisterenavond nog weer lesje in gehad met een programmaatje over het prison-dilemma. Het programma heet 'split of steal'. Geweldig om te zien, wat beweegreden van mensen kunnen zijn of iets te zeggen, maar vooral niet naar te handelen.

    Terug naar ASML: Mooi rendement voor hen die het lef hadden om het 22 jaar lang (kwart van een mensenleven) na introductie in de Portofolio te houden. Een dikke duim voor hen.

  2. [verwijderd] 28 oktober 2017 20:57
    Nabrander: Nick; Voor jou houdt dat in, dat je pas 46 bent als je weer bij je geld kan. Probleem is tussen je 24ste en 46ste, is een van de meest roerige perioden. Na je 46ste wordt het makkelijk, mits de je leven economisch op orde hebt.

    M'n wijlen grootvader had hier een mooie uitdrukking voor: "Als je de tanden hebt, heb je geen koek,..... als je de koek hebt, komt het gebrek met de tanden...."
  3. DerksVisie 28 oktober 2017 22:59
    quote:

    rekeozsejtleraped schreef op 28 oktober 2017 20:57:

    Nabrander: Nick; Voor jou houdt dat in, dat je pas 46 bent als je weer bij je geld kan. Probleem is tussen je 24ste en 46ste, is een van de meest roerige perioden. Na je 46ste wordt het makkelijk, mits de je leven economisch op orde hebt.

    M'n wijlen grootvader had hier een mooie uitdrukking voor: "Als je de tanden hebt, heb je geen koek,..... als je de koek hebt, komt het gebrek met de tanden...."
    Geweldig gezegde, die ga ik onthouden.
  4. forum rang 5 Bart Meerdink 31 oktober 2017 22:39
    Voordat mensen gaan denken dat beleggen in groei aandelen te prefereren is boven value aandelen: historisch is het rendement van value significant hoger dan dat van groei. Niet voor elke periode dat je ze vergelijkt maar wel meestal.

    De beste groei-aandelen, in ieder geval in de periode dat ze tot de groep van groei-aandelen mogen behoren, niet daarvoor en niet daarna, geven spectaculaire rendementen. Denk aan de categorie Google (Alphabet) of Apple. Maar voordat men ziet dat het een groei-aandeel is, is de koers natuurlijk al fors gestegen en de waardering heel hoog. En vervolgens kan er op elk moment zomaar een kink in de kabel komen, en dan zijn ze plotseling geen groei-aandeel meer, of gaan zelfs kopje onder.

    Om dicht bij huis te blijven, kijk eens naar de KPN-grafiek na de privatisering: finance.yahoo.com/chart/KPN.AS (kies de max periode). Enorm enthousiasme, gevolgd door een doffe dreun. En dan heb ik het nog niet over de vele aandelen die hier in Amsterdam failliet gegaan zijn, zoals UPC. Al of niet onder verdachte omstandigheden...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links