Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse: Bitcoin stopt nooit

Prijsanalyse: Bitcoin stopt nooit..

Houdt het dan nooit op, vraag ik mijzelf weleens af. Het antwoord weet ik natuurlijk wel, want dat is een overduidelijke NEE. De bitcoin markt is 24/7 in beweging, wat inhoudt dat je 24 uur per dag en dus ook 's nachts de koers in de gaten moet houden. Dit om rendement te maken – en belangrijker nog – het gemaakte rendement te behouden. Daarom zitten wij bovenop de koersschommelingen en dit delen we graag met u.

De afgelopen weken waren echt een rollercoaster. En dan druk ik het nog zachtjes uit. Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe de afgelopen weken voor de bitcoin speculanten zijn geweest. Het was hectisch, chaotisch en soms toch best wel beangstigend, want waar stopt het. Iedereen weet dat alles bestaat uit ups en downs. Een lineair stijgende trend kennen wij in de cryptowereld (en waarschijnlijk daarbuiten ook) niet.

Over stijgende trend gesproken. Wanneer we de grafiek met candles van vier uur erbij pakken, die overigens in logaritmische schaal met behulp van Heikin Ashi candles te zien is, signaleren wij dat de stijgende trend die vanaf 15 september was ingezet gisteren doorbroken werd. De negatieve divergentie waarbij de toppen op de grafiek oplopen terwijl de toppen op de RSI omlaag gaan, heeft haar vruchten afgeworpen en resulteerde in het doorbreken van de groene steunlijn.

Paniek

Paniek sloeg toe onder de cryptohandelaren. Vandaag blijkt echter deze paniek onnodig te zijn geweest. Vanmorgen heeft bitcoin hard haar best gedaan om de steun van gisteren, die vandaag tot weerstandslijn was omgedoopt, naar boven te doorbreken. Kijkend naar de laatste candle lijkt het erop dat dit gaat lukken.

Wel is duidelijk te zien dat het volume ten opzichte van 15 september niet zo hoog is. Bij een doorbraak van zo’n belangrijke weerstandslijn is vaak veel volume nodig. Dit maakt ons nog ietsje argwanend over de potentiële doorbraak.


Wanneer we iets meer inzoomen en kijken naar de grafiek met candles van 1 uur, zien we dat bitcoin overduidelijk opwaarts is uitgebroken. Overigens komt bitcoin hiermee in een overbought gebied, gezien de RSI momenteel hoger staat dan 70.

Er zijn nu geen sterke signalen die aangeven dat de koers zal gaan dalen. Het opnieuw doorbreken van de opwaarts stijgende trend zou een negatief signaal zijn. Er is echter nog wel ruimte om verder door te stijgen. Het opwaarts doorbreken van de all time high zou een zeer positief signaal zijn.


Belangrijke punten

  • Long term stijgende trend (die standhield vanaf 15 september) neerwaarts doorbroken.
  • Vandaag doorbreekt de koers deze trend alweer opwaarts.
  • Doorbraak van gisteren kan beschouwd worden als een bull trap RSI is lichtelijk overbought.
  • Ruimte voor een verdere stijging Doorbreken van $5800 (negatief signaal).
  • Doorbreken van $6180 (positief signaal).
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Verkruimel 27 oktober 2017 05:30
    Die altcoins daalden vooral doordat ze verkocht werden door bitcoinkopers die Bitcoin Gold wilden vangen. Na de SegWit2 fork wordt dat hopelijk rustiger.

    Een goede manier om zulke inwendige onrust te voorkomen is CombiCoin kopen (http://triaconta.com). Iedere CombiCoin is gekoppeld aan de dertig grootste coins, en Triaconta heeft het onderpand, zodat de prijs exact is.

    Met een handig "ademend" herwegingsmechanisme is verlies bij het ineenstorten van één coin beperkt tot 3,333..%, maar wordt bij plotselinge stijging meer dan proportioneel meegedaan.

    En het is een Nederlands bedrijf, dus je kunt eens langsgaan als het moet.
  2. Bonus aanbieding 27 oktober 2017 09:22
    Tja het blijft lachen met die fantasiemunten. Mw Vos is wat mij betreft een beetje het teken van de delusion fase die aan het aanbreken is of al aangebroken is. Maar de meeste posters zitten nog volop in greed (en dat moet ook want zonder hen is er straks geen denial opleving), terwijl anderen al bezig zijn het new paradigm uit te vinden. Interessant, interessant.

    Grappig ook het bericht van Verkruimel over combicoins, dat doet mij toch welk heel sterk denken aan newconomy van maurice de hond.
  3. [verwijderd] 27 oktober 2017 09:25
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 oktober 2017 08:19:

    TA is NEP-wetenschap; TA bij Bitcoin is Grote Kolder.
    Beste,

    Bedankt voor dit bericht.

    Om verwarring uit de wereld te helpen. Ik pretendeer niet de TA een wetenschap is. Voor mij is TA slechts een handvat, een manier om in te spelen op bepaalde koersbewegingen. Omdat bij de handel in Bitcoin voor het overgrote deel bots worden gebruikt, worden bepaalde patronen automatisch een selffulfilling prophecy. Hier speel ik dan ook al een aantal jaren graag op in!

    Met vriendelijke groet,
    Madelon Vos
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 oktober 2017 09:34
    quote:

    IEXMadelon schreef op 27 oktober 2017 09:25:

    [...]Beste,
    Bedankt voor dit bericht.
    Om verwarring uit de wereld te helpen. Ik pretendeer niet de TA een wetenschap is. Voor mij is TA slechts een handvat, een manier om in te spelen op bepaalde koersbewegingen. Omdat bij de handel in Bitcoin voor het overgrote deel bots worden gebruikt, worden bepaalde patronen automatisch een selffulfilling prophecy. Hier speel ik dan ook al een aantal jaren graag op in!
    Met vriendelijke groet,
    Madelon Vos
    Tja, als je moet opboksen tegen 'bots' dan ben je toch altijd te laat...!!

    Maar ik geloof sowieso niet dat TA ook maar enige zin heeft bij bitcoins en andere cryptomunten; het aantal plotselinge koersbewegingen is gewoon veel te groot.
  5. [verwijderd] 27 oktober 2017 10:38
    Als ik de gemiddelde reactie hier zo lees van de "oude garde" (Newconomy? Tulpenbollen? Serieus?!), kan ik niet anders dan concluderen dat juist deze mensen in de detailfase zitten. Ik beleg al ruim 6 jaar in Crypto en heb alle golfbewegingen al meegemaakt. Mijn 28.000% rendement valt daarbij echt niet te ontkennen hoor! Dat zou pas delusional zijn! Tijd voor een new paradigm dan maar heren? En Madelon, je bent een topper! Met je 22 lentes mag je oprecht trots zijn wat je al hebt bereikt en zeker wat je hier produceert!
  6. Falcone 27 oktober 2017 22:19
    Had bepaald geen beschuldigingen van illegale praktijken.
    Alleen dat de bitcoin Door belanghebbende partijen omhoog wordt gepraat. Dat dit eerdere bericht verwijderd is, is voor mij, belegger sinds 40 jaar, een treurig bewijs van censuur. Kafka achting als ik ik als 73 jarige mijn mening niet meer mag geven.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 oktober 2017 22:24
    quote:

    Falcone schreef op 27 oktober 2017 22:19:

    Had bepaald geen beschuldigingen van illegale praktijken.
    Alleen dat de bitcoin Door belanghebbende partijen omhoog wordt gepraat. Dat dit eerdere bericht verwijderd is, is voor mij, belegger sinds 40 jaar, een treurig bewijs van censuur. Kafka achting als ik ik als 73 jarige mijn mening niet meer mag geven.
    Iemand van 73 jaar zou zo verstandig moeten zijn om geen personen te beschuldigen van oplichting zonder enig bewijs.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 oktober 2017 22:46
    quote:

    Falcone schreef op 27 oktober 2017 22:30:

    Inderdaad, ik vind nog steeds dat de bitcoin en andere cryptes een perfide vorm van oplichting zijn. Gewoon het zoveelste piramidespel en het systeem van de bekende kettingbrieven. De eersten incasseren, de laatsten zijn zoals altijd de lul.
    En wie wordt door wie opgelicht...??

    De oprichter van Bitcoin heeft z'n munten (die nu vele miljarden waard zijn) nog steeds niet verkocht.

    De Bitcoin bestaat nu al ca 8 jaar, heeft al talloze problemen overwonnen en komt er iedere keer sterker uit.

    Als de Bitcoin een kettingbrief of een ponzi-fraude is, dan mogen we in ieder geval stellen dat het de meest succesvolle oplichting of fraude OOIT is.
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links