Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Weigering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. De Buurman 25 oktober 2017 19:06
    "Wat moeten we nou weer van Air France-KLM zeggen...? Zomaar. Enfin, hier hebben we dan maar een Lufthansa update voor u."

    De meest waarschijnlijke oorzaak voor deze stijging is het gerucht dat een Amerikaanse investeringsmaatschappij Alitalia in zijn geheel wil overnemen. Er zitten echter zoveel voorwaarden aan het bod dat zij gedaan hebben dat dat nóóit gaat lukken. De komende dagen zal dat ongetwijfeld steeds duidelijker worden en zal logischerwijs de koers een stapje terugdoen. Desalniettemin een merkwaardige stijging op een non-event, zeker voor een aandeel dat al zo volgepompt is met lucht dit jaar.
  2. Martin-Jan Crum 25 oktober 2017 19:31
    @De Buurman

    Lufthansa had bijzonder sterke kwartaalcijfers die aanvankelijk nogal een negatief onthaal kregen. reden om in IEX Premium leden te wijzen op een relatief aantrekkelijk instappunt. later sloeg de stemming alsnog om en werd de daling van 3% omgezet in een stijging van 3%. vermoedelijk dat AF KLM meeliftte,

    disclaimer: geen posities
  3. [verwijderd] 26 oktober 2017 03:35
    interpretatie 1. ik had het er gisteren nog met iemand over, op een iets andere manier. ik kijk slechte tv series niet meer. 1. ik heb geen tijd ervoor. 2. je raakt verwend. denk maar aan het pak wijn, helemaal beschonken begin je dan nog aan zo'n 2 liter pak wijn, wat over je hele witte blouse gaat. lange tijd terug voor de meesten lijkt mij.

    interpretatie 2.
    1. de stemming begint in te kakken, er gebeurt al 2 weken vrijwel niets als het gaat om de aex. waarom gaat die dow toch telkens omhoog. als je denkt het kan niet verder omhoog, gewoon een ruime procent erbij.
    2. de cijfers vallen ook nog eens tegen. wereldwijd. of ze vallen tegen, of ze zijn ronduit slecht. de cijfers die redelijk zijn, en het fonds stijgt behoorlijk leveren ze weer aan het einde van de dag in, vanwege negatieve emoties elders.
    3. echt wel geopolitieke spanningen. bepaalde problemen blijven maar doorgaan. noord korea, pogingen van het verspreiden van jihadisme, landje pik hier en daar door rusland. brexit en potentiele andere exits. oorlogen. hongersnoodjes(jah het bestaat nog). handelsoorlogen/uitsluitingen.
    4. populisme wat lijkt te groeien. lijkt mij een teken van onrust, en instabiliteit.

    piraten partij won trouwens behoorlijk in tjechië, kreeg het even kort mee. weet even niet of ik het land goed heb. maar volgens mij was het tjechië. lijkt me een jongeren partij, en populistische partijen zoals bijv. pvv, fpo, vlaams belang, front national lijken mij ouderen partijen. excuses alvast voor het generaliseren. voor de rest geen moreel ordeel hierover.

    japan begon om 2 uur stoer. sinds sensei abe, opnieuw verkozen is, zet de nikkei zelfde koers voort. dubieus grafiekje inmiddels geworden. 1.5 uur later lijkt hij terug te zakken. en die japanners die kunnen er wat van, met alle respect overigens. ik hou die dag grafiek eigenlijk nooit echt in de gaten.

    over ruim 10 uur zijn de ogen op frankfurt gericht. succes vandaag!
  4. [verwijderd] 26 oktober 2017 07:04
    ik vergeet helemaal tsunami(natuurverschijnsel, grote vloedgolf(water)), vulkaanuitbarstingen(potentiele), aardbevingen, orkanen, typhoon. dit is mensen werk. als er een enge man in een lingerie zaak werkt. dan vind ik het zelf ook niet meer fijn om ondergoed te passen.

    maar goed dit is slechts speculatief. het is afwachten.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links