Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,696 25 apr 2024 16:01
  • -0,056 (-0,97%) Dagrange 5,696 - 5,812
  • 2.674.627 Gem. (3M) 6,7M

AEGON OKTOBER 2017

1.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 83 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 2012 dewegomhoog 23 oktober 2017 17:19
    quote:

    appiehappie schreef op 23 oktober 2017 16:51:

    [...]

    ik denk dat velen het met u eens zijn. Ik ook. maar laat die donderse Wijneands eens een keer iets doen wat aandeelhouderswaarde creëert. ik en velen wachten al jarenlang! en het wordt tijd, toch!
    Helemaal mee eens , ik weet ook niet waar hij al die tijd mee bezig is geweest?
    Nu kan ineens alles , goede kwartaalwinsten de solvency ratio prima op orde waarom niet eerder????????

    Het heeft allemaal wel erg lang geduurd maar die tijd is voorbij en dat gaan ze weer laten zien bij de derde kwartaalcijfers.
    Ik blijf zitten waar ik zit en verroer me niet.
    Mijn calls zitten nu al in een mooie plus laat staan als ze straks 8 euro waard zijn.
  2. forum rang 4 2012 dewegomhoog 23 oktober 2017 19:27
    quote:

    postzegel schreef op 23 oktober 2017 16:30:

    AbnAmro, ASR, ING en NN noteren in de min.
    Aegon noteert in de plus.

    Dat geeft toch te denken.!!!
    De finnen die u benoemt staan al zeer hoog genoteerd en hun opwaartse potentie is minimaal in verhouding tot Aegon.
    Aegon zal daarom aan een inhaalslag beginnen .
  3. Peett 23 oktober 2017 22:11
    Amerikaanse beurzen maken pas op de plaats.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden maandag pakweg een half uur voor de slotbel licht lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.586,12 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 23.307,45 punten en de Nasdaq noteerde 0,5 procent lager op 6.597,31 punten.

    Wall Street testte eerder op de dag nog nieuwe recordniveau's, gesteund door vooruitzichten op belastingverlagingen en een sterker dan verwacht kwartaalseizoen. Aandelen zien zich gesteund door de hernieuwde hoop dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Republikeinen in het Congres in staat zullen zijn de belastinghervormingen door het Congres te loodsen, nadat de Senaat vorige week het voorstel voor het volgende fiscale jaar aannam.

    Sterker dan verwachte bedrijfsresultaten zijn een tweede bron van steun voor de aandelenmarkten. Circa 75 procent van de S&P 500-bedrijven, die tot dusver bedrijfsresultaten publiceerden, overtroffen de verwachtingen.

    "Beleggers zullen waarschijnlijk de te hoge waarderingen op de aandelenmarkten negeren en deze gedurende het resterende deel van het jaar verder opstuwen", zei marktanalist Hussein Sayed van FXTM.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Chicago Fed National Activity Index in september is gestegen. De index steeg van 0,37 negatief in augustus naar 0,17 positief in september.

    De december-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,06 dollar hoger op 51,90 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1742. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1744 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1784 op de borden.

    Op macro-economisch vlak staat dinsdag in de Verenigde Staten slechts de samengestelde inkoopmanagersindex van oktober geagendeerd.

    Bedrijfsnieuws

    Op bedrijfsvlak kon VF, de moedermaatschappij van het modemerk Timberland en The NorthFace, rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern zijn outlook voor het hele boekjaar verhoogde. Het aandeel steeg 5,2 procent.

    Seagate Technology won 12,7 procent. De producent van harde schijven rapporteerde over zijn fiscale eerste kwartaal beter dan verwachte resultaten.

    Tesla daalde 1,4 procent. De producent van elektrische auto's heeft overeenstemming bereikt over de bouw van een eigen productiefaciliteit in Shanghai.

    Deltic Timber steeg 4,7 procent. Het houtbedrijf gaat fuseren met Potlach. De combinatie van de twee bedrijven wordt gewaardeerd op 4 miljard dollar. Potlach daalde 0,3 procent.

    Hasbro verloor 8,6 procent, nadat de speelgoedproducent zwakke omzetverwachtingen afgaf. Concurrent Mattel publiceert donderdag kwartaalcijfers en noteerde 3,5 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    October 23, 2017 15:25 ET (19:25 GMT)
  4. PatrickH82 23 oktober 2017 22:41
    Aegone?

    Het was een wonderlijk gerucht afgelopen vrijdag op de beurs: Aegon wil ASR overnemen. Genoeg beleggers namen het serieus, want de koers van de 'prooi' stond korte tijd 8% hoger. Het praatje moet stammen uit de tijd dat Aegon een even sterke als onaantastbare verzekeraar was; die tijd is voorbij.

    Aegon heeft de laatste tijd veel aandacht moeten geven aan de eigen sores. De solvabiliteit - dat is niet alleen de officiële maatstaf voor degelijkheid, maar voor beleggers ook het beste houvast voor het reilen en zeilen van een verzekeraar - stond onder druk door nieuwe eisen van DNB, de toezichthouder. Korte tijd leefde onder beleggers zelfs de vrees voor een lager dividend. Pas bij de halfjaarcijfers kon Aegon zijn eigenaren weer enigszins geruststellen.

    Maar daarmee is er nog lang geen ruimte voor het doen van een overname. Beleggers zullen een bod van Aegon op ASR alleen accepteren als het voor een groot deel in contanten is. Immers, anders ruil je als belegger de ene verzekeringsaandeel in voor het andere.

    En dat is waar het wringt: er gaat 'cash out'. Kapitaal dat nu nog in de sector zit (bij Aegon en ASR samen), wordt uitgekeerd. Kortom: na de overname is het nieuwe fusiebedrijf armer dan de twee afzonderlijk waren.

    Dat geldt uiteraard voor elke cash-overname. Maar bij supermarktketens, bierbrouwers of welk ander niet-financieel bedrijf ook, kunnen de aandeelhouders een iets risicovoller bedrijf accepteren. Maar bij verzekeraars en banken is er een derde, krachtige belanghebbende: de toezichthouder. Die zal een zwakte, zelfs tijdelijk, niet accepteren.

    Op het eerste gezicht zou een reus als Aegon een klein brokje als ASR Nederland, dat, zoals de naam al aangeeft, alleen in Nederland actief is, moeten kunnen verorberen. Maar in werkelijkheid liggen de verhoudingen veel minder ver uit elkaar dan het internationale karakter van Aegon zou kunnen suggereren. Op de beurs is Aegon tegenwoordig al minder waard dan NN - iets wat drie jaar geleden, toen NN naar de beurs ging, niemand had durven voorspellen. En vergeleken met ASR is het bedrijf slechts twee keer zo groot: €10 mrd versus €5 mrd.

    Het is eerder de vraag of ASR niet Aegon Nederland zou moeten overnemen. Aegon is weliswaar van oorsprong Nederlands, maar het leeuwendeel van de winst komt al jaren uit de VS. Dit jaar tot nu toe twee derde; van de overige een derde komt slechts een deel uit Nederland. Laat die verhoudingen los op de beurswaarde van Aegon, en Aegon Nederland is opeens geen onbereikbaar doel meer voor ASR. Aangezien ook NN tegenwoordig grotendeels Nederlands is, zou het wel het einde betekenen van de laatste echt internationale Nederlandse verzekeringsreus.

    fd.nl/ondernemen/1223983/aegone
1.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 83 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links