Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Toeleverancier Neways vecht zich naar de voorgrond

685 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2017 18:08
    quote:

    Ferdinand 62 schreef op 6 oktober 2017 16:40:

    Koers schiet inderdaad omhoog met een volume wat wel erg hoog is voor Neways. Hopelijk maandag goed nieuws. het lijkt wel op een stukje voorkennis want ik heb dit nog ooit eerder gezien bij Neways. We wachten maar af en dit is in ieder geval al lekker.
    77.000 stuks verhand bij een gemiddelde van 3.900. We zullen het zien maandag. Neways heel gewild dus, maar anderen die r voor 13.10 wel afwilden.

    GW
  2. gevers 17 oktober 2017 12:45
    Zondag waarschijnlijk bij business class:

    Beursgenoten wil vlammen en zal nog scherper worden met haar analyses. Wij zijn onafhankelijk en nemen geen blad voor de mond. Geert Schaaij is namens Beursgenoten weer uitgenodigd om op TV te verschijnen in het programma Business Class. Beursgenoten is van mening dat er veel kansen ontstaan de komende maanden, maar dat er ook echt zorgelijke aandelen zijn. Wilt u onze nieuwste pareltje weten? Word abonnee en u ontvangt per ommegaande deze parel.

    Al jaren wordt bij deze ‘parel’ onderneming aan de organisatie gesleuteld, zonder dat dit in een hogere winstmarge tot uiting is gekomen. Toch heeft Beursgenoten de indruk dat het potentieel eruit gaat komen. Dat moment lijkt nabij. Daarom schuiven wij naar voren. De beurskoers zou nog een stuk hoger staan indien de winstmachine daadwerkelijk op volle toeren gaat draaien. Een belangrijke trend in de markt is Internet of Things, waarbij technische apparaten onderling kunnen communiceren en allerlei extra intelligente toepassingen krijgen. Hiervoor is wel elektronica nodig en daar anticiperen ze in. Daarnaast heeft dit Nederlandse aandeel flink ingezet op e-Mobility, ofwel elektrisch rijden en ontwikkelt hiervoor onder meer laadkabels en printplaten. Deze parel in wording is zelfs een van de belangrijkste partners op dit gebied bij Volvo.

    Beursgenoten wil ook u een voorsprong in beleggen geven, word vandaag nog abonnee en ontvang deze PAREL en NOG een geweldig ondergewaardeerd Nederlands aandeel.
  3. gevers 17 oktober 2017 13:16
    Beste Beursgenoot,
    Zoals u merkt ontvangt u meer mails van ons met mooie tips. Deze komen in veel gevallen ook in het fraaie Beursgenoten magazine. Dus hebt u geen zin of tijd om te lezen, dan komt dat later wel. Als we een mooie analyse hebben willen we niet meer wachten op de drukker en daardoor de kans lopen dat de koers bijvoorbeeld oploopt. Hierdoor kunnen de beleggers ook beter een momentum bepalen tot aankoop.

    We wijzen erop dat een goede belegger zijn investeringen spreidt. Houdt speculatieve posities klein, want ze zijn niet voor niets speculatief. Een basis van een portefeuille bestaat uit large caps die ook nog eens dividend uitkeren.

    Neways wil maar niet uit de startblokken komen
    De marktomstandigheden zijn gunstig voor het Brabantse elektronicabedrijf Neways. Ondanks het feit dat de orders binnenstromen, wist het bedrijf over de eerste helft van het jaar echter geen winstgroei te boeken. Dit stelt het geduld van aandeelhouders op de proef.

    De omzet van het elektronicabedrijf kende de eerste helft van het jaar een sterke groei van 7,9%, zodat de omzet uitkwam op €213,6 miljoen. Met name de chipindustrie, met ASML als belangrijke klant, levert Neways aanzienlijk meer omzet op. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat bleef helaas echter hangen op € 7,2 miljoen. Door de sneller dan verwachte groei zag Neways zich genoodzaakt dure tijdelijke krachten in te huren. Verder leidde schaarste op de componentenmarkt tot inefficiënties. Ook waren er extra investeringen nodig om de organisatie aan te passen aan grotere en complexere ontwikkelingsprocessen. Afgezien van de ontbrekende componenten lijkt hier sprake van een inschattingsfout van het management. Neways is echter wel degelijk goed bezig en lijkt een juiste koers te varen. Dit kunnen we opmaken uit de gestegen orderintake van 12,1%, waarmee het orderboek van € 218,0 miljoen maar liefst 18,2% dikker is dan een jaar geleden. Volgens CEO Huub van der Vrande zien klanten duidelijk de meerwaarde van Neways als volwaardige ontwikkel- en lifecyclepartner.

    Al jaren wordt er aan de organisatie gesleuteld, zonder dat dit in een hogere winstmarge terug is te vinden. Wij hebben echter de indruk dat het potentieel van de organisatie op enig moment in de beurskoers tot uiting moet komen. Wanneer de winstmachine van Neways daadwerkelijk op volle toeren gaat draaien, zou de beurskoers een stuk hoger kunnen. Een belangrijke trend in de markt is het Internet of Things, waarbij technische apparaten onderling kunnen communiceren en allerlei extra intelligente toepassingen krijgen. Het mag duidelijk zijn dat deze trend wel elektronica nodig heeft.

    Verder heeft Neways flink ingezet op e-Mobility, oftewel elektrisch rijden. Het bedrijf ontwikkelt hiervoor onder meer laadkabels en printplaten, en is daarmee bij Volvo de belangrijkste partner. Schaalgrootte wordt een steeds doorslaggevender aspect in de markt waarop Neways zich begeeft. Dit geeft slagkracht en maakt het mogelijk mee te groeien met de klant. Neways is een middelgrote speler en zou best eens overgenomen kunnen worden. F.B.P.L. Zweegers en VDL Beleggingen bezitten respectievelijk 23,9% en 22% van de aandelen. VDL is tevens een grote klant van Neways. Wanneer we kijken naar de fundamenten is het aandeel niet echt duur en biedt het zeker kansen. De winst per aandeel bedroeg over 2016 € 0,85 en voor 2017 is de taxatie € 0,89. De koers-winstverhouding voor 2017 bedraagt 14,2 en in 2016 is er €0,34 aan dividend uitbetaald. Voor 2017 wordt gerekend op een dividend van € 0,37, wat rond de 3% rendement geeft. Het eigen vermogen per aandeel bedraagt € 6,89. Beleggers met geduld kunnen een koersstijging verwachten. De grote groep analisten heeft het aandeel nog niet ontdekt, maar Johan van den Hooven van ESN/NIBC Bank ziet een koersdoel van €14,50 en hanteert een strong buy. Ook wij verwachten een koersstijging van 15 tot 25 %, waarbij we een overname van het bedrijf niet uitsluiten. Op dit moment horen we hieromtrent nog geen geruchten, maar wij stappen vast aan boord.
685 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,87 -0,52%
EUR/USD 1,0672 +0,27%
FTSE 100 7.869,89 -0,09%
Germany40^ 17.740,40 -0,54%
Gold spot 2.387,13 +0,33%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+3,38%
WDP
+2,80%
Vopak
+2,34%
B&S Gr...
+1,67%
Heineken
+1,57%

Dalers

ADYEN NV
-3,69%
JUST E...
-3,20%
TomTom
-2,59%
ASMI
-2,53%
FASTNED
-2,50%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links