Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 36,680 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 36,080 - 36,960
  • 135.461 Gem. (3M) 182,4K

VOPAK 2017

533 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 alexnr75 17 oktober 2017 15:18
    Dealmaker Shell wordt cfo bij Vopak
    Na bijna twee decennia bij Shell stapt Gerard Paulides over naar Vopak. Het Rotterdamse tankopslagbedrijf wil de 54-jarige benoemen als cfo.
    Met Paulides haalt Vopak een ervaren financieel bestuurder aan boord. Binnen Shell doorliep hij verschillende rangen. Zo was hij onder meer cfo van de activiteiten van het concern in Canada en vice-president van de afdeling investor relations in Londen

    fd.nl/profiel/1222898/dealmaker-shell...
  2. [verwijderd] 17 oktober 2017 17:07
    Ik blijf twijfelen aan de puur financiële deskundigheid van deze cfo. Het lijkt me meer een allround-man; meer geschikt voor ceo dan cfo, alhowel hij dus voor Shell even cfo voor enkel Canada was. Ik ben er uit, en gelet op de koersontwikkeling van vandaag was ik niet de enige die verkocht heeft.
  3. forum rang 7 ff_relativeren 17 oktober 2017 20:54
    Shorter AQR Capital Management gaat van 2,20% naar 2,31% shortpositie.

    Gents and Ladies, dat dhr Gerard Paulides als voormalige CFO voor Shell Canada nu CFO wordt bij VOPAK, zie ik als een vanzelfsprekendheid. Even ingaand op de twijfels van @ alrob ;

    Shell is veel diverser in haar concern-activiteiten dan VOPAK. Kortom, voor dhr Paulides is de job bij VOPAK een stuk eenvoudiger. Waarom stapt hij dan toch over van Shell naar VOPAK ?

    Dat is een move die je vaker ziet bij bedrijven die relatief (2 tot 3 jaar) kort voor een overname staan. Zij sturen een topman naar het over te nemen bedrijf, om uitgebreid in de keuken rond te kijken. Zeg maar, een soort kwartiermaker.

    VOPAK geeft deze gelegenheid, en zowel VOPAK als grootaandeelhouder HAL TRUST zijn zich bewust van de achtergrond van de heer Paulides. Hal is reeds 48% eigenaar van Vopak, en staat bekend om de gedegen keuzes : www.grootaandeelhouders.nl/aandelen/v... .

    Gents, als de beurskoers van VOPAK nog ietsjes wil zakken richting de € 35,- dan hoop ik een stapeltje aandelen binnen te hengelen om op de plank te leggen. In afwachting van de volgende stap van Shell.

    Wishfull thinking ? Ja, in feite wel. Ik ben eerder optimistisch door deze CFO-keuze, zelfs als Shell geen volgende stap zet.

    Kan € 35,- per aandeel nog te vroeg zijn om in te stappen ? Ja, ook dat kan.
    Vopak is een olie-opslagbedrijf. De capaciteitsbenutting bij Vopak komt alleen in gevaar als de prijs van ruwe olie ineens sterk omhoog schiet. Immers, dan is verhandelen van olie interessanter dan olie opslaan in afwachting van duurdere tijden. Olie opslaan kost geld, terwijl olie verhandelen geld opbrengt.

    Dan lijkt de hamvraag : is het realistisch om te verwachten dat de prijs van ruwe olie het komende jaar hard stijgt ? En waarom dan ?

    Als het antwoord op die vraag Nee is, dan lijkt me een aandelenkoers van pakweg € 35,- geen issue.

    Gents, kom er maar in met argumenten om niet in te stappen. Daar is een forum voor.
    Alle invalshoeken belichten ...

    Greetzzz
  4. Chris14 18 oktober 2017 10:30
    Mooi verhaal! En leuk zo n mening te lezen!
    Je begint met uitbreiding short positie, dat wil toch zeggen dat er wordt gespeculeerd op een koersdaling?
    Ook geef je aan dat bij stijging van de olie prijs het minder interessant is voor Vopak. Zelf denk ik dat het juist positief is. Ik denk (weet het niet zeker) dat er contracten aan vast liggen om de olie op te slaan. Op een gegeven moment moet dit dus worden verhandeld. Stel dat je nu "goedkope"olie hebt opgeslagen dan kan je speculeren op een hogere prijs, je wacht af en verkoopt voor een hogere prijs. Of zie ik dat verkeerd ;-). Ik verwacht een stijging van de prijs (deze is de afgelopen tijd al opgelopen).

    Waarom ik denk dat de olie weer gaat stijgen? Omdat men de inflatie wilt aanwakkeren en omdat er veel landen gebaat zijn bij een hogere olieprijs.

    Dat is mijn mening ;-)

    Zelf heb ik er al wat op de plank liggen voor een prijs van 37,50. Ik wacht het rustig af. Uiteraard zou ik het scenario overname erg leuk vinden maar daar heb ik eigenlijk nog nooit aan gedacht. Ik vind dat de prijs van dit aandeel gewoon te laag is en wacht rustig af tot ie weer rond de 40 euro staat.
  5. forum rang 7 ff_relativeren 18 oktober 2017 10:35
    Hoi Chris14,

    VOPAK verhuurt olie-opslag, maar is geen eigenaar van de olie in haar opslagtanks.
    VOPAK verhuurt capaciteit aan derden.

    Vandaar dat een lagere olieprijs goed is voor VOPAK. Olie wordt dan opgeslagen in tanks, tankers, etc, in afwachting van betere tijden.

    Bij hogere olieprijzen beëindigen die derden de huur van opslag, en verkopen hun barrels olie.

    Kortom, lagere olieprijs = hogere capaciteitsbenutting voor VOPAK. = Meer inkomsten.
    Hogere olieprijs = lagere capaciteitsbenutting voor VOPAK. = Minder inkomsten.

  6. Chris14 18 oktober 2017 11:05
    Bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen!
    Ik snap de redenatie. Maar wat is laag? De cijfers waren niet zo goed en de prijs van de olie was op dat moment erg laag. Zelf denk ik dat de prijs van Olie verder stijgt wat betekend dat de prijs nu "laag" is.

    Of..als ik het goed begrijp gaat het dus niet zo goed bij Vopak ;-). De prijs gaat namelijk stijgen ;-) of is gestegen.

    We gaan het allemaal zien.
  7. Chris14 20 oktober 2017 09:52
    Wat ik altijd wel gevaarlijk vind... is dat momenteel de Q3 cijfers worden opgesteld. Daar werken best veel mensen aan mee... en geloof mij die zijn allemaal echt niet zo integer als ze er misschien uitzien.. laten we het zo zeggen de miljoenen nota ligt ook altijd al lang van te voren op straat...
  8. Chris14 20 oktober 2017 09:52
    Wat ik altijd wel gevaarlijk vind... is dat momenteel de Q3 cijfers worden opgesteld. Daar werken best veel mensen aan mee... en geloof mij die zijn misschien allemaal echt niet zo integer als ze uitzien..;-) laten we het zo zeggen de miljoenen nota ligt ook altijd al lang van te voren op straat...
533 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verrassend Vopak pakt flink uit voor aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links