Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Bitcoin naar 1 miljoen dollar II"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

127 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 november 2017 18:21
    www.telegraaf.nl

    Populaire digitale munt breder geaccepteerd
    Zo beleg je in bitcoin

    Door Theo Besteman
    Updated 14 min geleden
    16 min geleden in GELD

    Amsterdam - Bitcoins werden binnen een maand bijna $1400 duurder. De munt die pas in 2010 ontstond, kost nu $7300. Opeens lijkt de cryptomunt voor iedereen interessant. Maar hoe kun je er als gewone particulier in beleggen?

    Bitcoin wint snel terrein, met in zijn vervolg nog duizend cryptomunten.

    De meeste gebruikers zien de bitcoin als belegging voor erbij, weet ING uit onderzoek. Beleggers noemen de munt een alternatief voor aandelen. Deze populariteit is volgens beleggingsexperts echter zorgwekkend, want er is geen overheidstoezicht op dit financiële systeem dat bedacht is door de onbekende Satoshi Nakamoto. Een onderliggende waarde ontbreekt, het gaat om vertrouwen.

    Schaarser

    Bitcoins worden met door Nakamoto geschreven software op computers aangemaakt. Iedereen kan die code binnenhalen en er munten mee aanmaken. Nakomoto’s systeem kent een maximum van 21 miljoen stuks. Dus hoe meer vraag, hoe schaarser de munt en hoe duurder die wordt.

    Omdat bedrijven, van Thuisbezorgd.nl, Amazon, gameverkopers, makelaars tot een tandarts, bitcoins accepteren als betaalmiddel, raken mensen gewend aan deze munt. Al maken honderden andere cryptomunten een opmars. De bitcoin wordt zonder tussenkomst van banken, die meer kosten en meer papierwerk vereisen, veel sneller een-op-een tussen particulieren of bedrijven afgerekend.

    Blockchain

    Aangemaakte bitcoins worden uitsluitend gekocht en verkocht op de blockchain. Dat is het internetnetwerk dat miljoenen gebruikers samen in de lucht houden. Iedere aankoop krijgt er een unieke code.

    Maar hoe begin je, met bijvoorbeeld €100, te beleggen in bitcoins? Bitcoin-beleggen werkt allereerst fundamenteel anders dan sparen: beleggers moeten alle transacties zelf bijhouden. Waakhond AFM controleert dit allemaal niet.

    Digitale portemonnee

    Voordat je bitcoins kunt kopen, heb je een wallet nodig, een digitale portemonnee. Van daaruit beheer je alle bitcoinafrekeningen. Wallets zijn op internet op te vragen, bijvoorbeeld via blockchain.info, voor zowel mobiel als desktopgebruik.

    Om direct in bitcoins te beleggen, kunnen particulieren zich bij handelsplatforms aansluiten, de bitcoin exchanges. Vanuit een bankrekening plaatsen beleggers daar hun euro’s. In ruil krijgen ze de bitcoins in hun wallet, die twee digitale beveiligingssleutels kent. Het veiligst kopen beleggers bitcoins met iDEAL.

    Handelsplatforms

    De bekendste Nederlandse handelsplatforms zijn Bitonic, Bitmyoney en BTC Direct, maar ook zij werken niet onder toezicht en kennen dus risico’s. Platform Mt.Gox werd gehackt, verloor 850.000 bitcoins en ging failliet. Legitimeren bij platforms is soms verplicht.

    Platforms vragen geld per transactie, soms ongeveer 1%. Die kosten zijn online goed te vergelijken. Een hele bitcoin kopen hoeft niet: voor de €100 kun je een deel van een bitcoin aanschaffen. Inschrijven kan soms vanaf €5 inleg. „Vroeger probeerden beleggers het eens met honderd euro, momenteel gaat het meteen om hogere bedragen. Soms duizenden euro’s tegelijk, in een geval €50.000”, typeert Robert Reinder Nederhoed van Bitmymoney.
    Trackers

    Beleggen in bitcoins kan ook indirect zonder de munt aan te schaffen, via een tracker. Inmiddels dringen zulke bitcoinbeleggingen door naar grote platforms: broker BinckBank biedt een exchange traded note-belegging in euro’s aan genoteerd aan de beurs van Stockholm. Daarmee hoeven beleggers de bitcoins zelf niet te kopen en speculeren ze op een koersverandering. Binck meldt „enkele tientallen transacties per dag”. Kleine Nederlandse beleggers die zo’n tracker bezitten, hebben gemiddeld €7000 in geïnvesteerd.

    Terwijl bankbestuurders waarschuwen voor„fraude”, worden cryptomunten en de blockchain steeds meer geaccepteerd. Deze week meldde het grote beursplatform CME Group dat het beleggers future-contracten op toekomstige levering van bitcoins aanbiedt. Dat platform valt onder zwaar toezicht. Zo wordt de bitcoin voor beleggers steeds toegankelijker.
  2. forum rang 4 efreddy 24 december 2017 14:13
    Theoretisch: het geeft in ieder geval proefondervindelijk aan tot hoe ver mensen durven gaan bij het kopen van wat voor (financiële?) asset dan ook, zolang ze maar denken dat er na hen iemand komt die nog meer wil betalen.

    Mensen zijn ook bereid om elke week 10 € te verspelen aan een spel met 6 kruisjes .
    Daar heb je zelfs indien de Bitcoin 1000000€ zou noteren toch nog steeds 1000 satoshi voor .
    In beide gevallen ben je de 10 € kwijt maar enkel bij het spel van 6 kruisjes ben je zeker dat dit definitief is en kun je gerust zijn.
    De 1000 satoshi's daarentegen zouden wel eens meer waard kunnen worden en daar sta je dan niet goed wetende wat je er moet mee aanvangen.
  3. [verwijderd] 24 december 2017 14:36
    Er staat een fout in het artikel:
    Bij verreweg de meeste CFD aanbieders kun je nooit meer dan je saldo op je account verliezen. Als je door plotselinge of overnight bewegingen negatief zou gaan met je account dan wordt dat autonatuch teruggezet naar 0. Dat risico is dus voor de aanbieder.
    Zie www.CFDplatform.nl
  4. tampi 24 december 2017 14:56
    Beste Arend Jan, leuk artikel, zo vlak voor de kerst!

    Bitcoin komt in een bubbel door angsthazen. Eerst de angst om de boot te missen. En dan, na wat negatieve berichten, de angst om de uitgang op tijd te vinden.

    Bitcoin heeft iets wat andere vormen van waarde nog niet op deze schaal te bieden hebben. Namelijk: vertrouwen.

    Ik verwacht eerder een koers van 1 miljoen te zien dan een koers van 1000 USD.

    Stel dat Bitcoin geen waarde meer heeft, dan zal de Bitcoinliefhebber denk ik nog wel 1000USD ervoor over hebben als collectors item.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 december 2017 14:59
    quote:

    tampi schreef op 24 december 2017 14:56:

    Beste Arend Jan, leuk artikel, zo vlak voor de kerst!

    Bitcoin komt in een bubbel door angsthazen. Eerst de angst om de boot te missen. En dan, na wat negatieve berichten, de angst om de uitgang op tijd te vinden.

    Bitcoin heeft iets wat andere vormen van waarde nog niet op deze schaal te bieden hebben. Namelijk: vertrouwen.

    Ik verwacht eerder een koers van 1 miljoen te zien dan een koers van 1000 USD.

    Stel dat Bitcoin geen waarde meer heeft, dan zal de Bitcoinliefhebber denk ik nog wel 1000USD ervoor over hebben als collector item.
    Het artikel is uit augustus...!!
  6. forum rang 4 efreddy 24 december 2017 15:18
    Weet wat u doet

    Bent u ervaren handelaar, begrijpt u bitcoin en al die andere cryptocurrencies, kent u de werking van de markten, weet u hoe de hazen lopen, houdt u zich 100% aan uw strategie, hanteert u harde stoplosses en gaat u geen seconde bij uw schermen weg als u positie hebt, vermaak en verrijk u met bitcoin.

    Voldoet u niet aan dit profiel, dan kan u ook veel plezier aan bitcoin en de rest beleven, maar besef wel dat u potentieel kanonnenvoer bent. Een kleine sanitaire stop kan al genoeg zijn om u voor de rest van uw leven te ruïneren, omdat u eventjes een significante beweging tegen u in mist. Kan de beste gebeuren.

    Weet wat je doet is het enige tezamen met houdt u zich aan uw strategie en dan kan u ook veel plezier aan bitcoin en de rest beleven dat in deze tekst geen onzin is.

    De rest toont gewoon dat men niet begrijpt wat crypto is en dat bij strakke stop losses men voortdurend word uitgestopt vanwege de toch hoge volatiliteit van crypto's.
    Hoog kopen en lager verkopen heeft nog nooit iemand winst opgeleverd,ook niet met crypto's.
    En wie 0.01%,1% ,2% (percentage bepaal je volledig zelf) van zijn vermogen in crypto stopt zal zich niet ruïneren,ook al moet hij om de haverklap gaan pissen (kan hij dan misschien eens de pipi coin overwegen in dit geval).

    Weet inderdaad wat je doet en laat je niet onnodig bang maken.
  7. aandeeltje! 24 december 2017 16:03
    quote:

    MichaelD68 schreef op 14 augustus 2017 22:05:

    Als je in je eigen artikel al aangeeft dat je het niet begrijpt, waarom voel je je dan toch geroepen er iets over te schrijven? Deze benadering heeft een hoog sensatie Telegraaf gehalte...laat ook de mensen die wel vinden dat bitcoin, blockchain, virtual currencies, tokens, ICO's een serieus iets is in hun waarde...en hou dan wijselijk je mond dicht...wel zo netjes..maar altijd maar die tulpen verhalen komt zo denigrerend over...we praten hier inmiddels over een miljarden business, waar hele veel slimme mensen zich enorm inzetten om nieuwe economische business modellen te ontwikkelen, waardoor bijvoorbeeld een stukje van de "economische welvaart" ook eens bij de 2 miljard arme unbanked mensen op deze wereld terecht kan komen...lang leve decentralisatie!
    Uit een tulpenbol komt nog een bloem, uit een bitcoin helemaal niets, het is dus nog erger gesteld met een bitcoin dan met een tulpenbol. Wat een gezever verder over economische modellen en business, het is gewoon een coin waarmee je iets hoopt te kunnen kopen in de reele wereld. Nou dat valt nog vies tegen en gaat het ook niet worden,je zult zien, het wordt door de ontvanger steeds sneller ingewisseld voor de bekende currency.
    De coin is overigens zeer duur en inefficient om te maken. Milieuvervuilend en het kost de huidige miners handenvol geld.
  8. [verwijderd] 24 december 2017 16:13
    Lucky for them, who have bitcoin, shitcoin, titcoin, wipcoin of whatever coin. De naam zegt 't al het is ruilmiddel.

    Het is een klassieke bubbel. Sinds kort praat elke boerenlul over whatever-coin alsof het z'n core-business is. Het is geen belegging, het is de zuiverste vorm van een speculatieasset, echter met dien verstande dat elke handige it-er een nieuwe coin naar believen kan ontwikkelen. Om die reden is het niet uniek. En als het al uniek is, moet je je afvragen of je niet iets over het hoofd ziet.

    Petje af, voor hen die het lef hadden, begin dit jaar zonder enige kennis van technologie, deze 'asset' te kochten... die geen enkele tegenwaarde heeft.
  9. Willi B 24 december 2017 16:34
    Na weer een jaartje op de beurs te hebben gespeculeerd en een rendement te hebben behaald van 7 procent voelde ik mij een spekkoper. Goed gedaan man wordt er geroepen. Ook maar eens meegedaan (op advies van jongeren) met de cryptomania. Ik praat over drie maanden geleden. Na een week mijn geïnvesteerde geld eruit gehaald. Keurig op mijn rekening gestort. nadien een rendement van 2200%. De helft uit laten keren, wat ook netjes op mijn rekening is gestort. Het restant floreert geweldig. Ik ben geen trendzetter maar een volger. Misschien precies op tijd. Soms kun je van jongeren leren. Slimme afgestudeerde jongeren die het huidige monetaire systeem helemaal zat zijn. En daar is het "bank-establishment" doodsbang voor. Je ruikt hun angst door alle negatieve analyses heen. Groeten, fijne kerstdagen en een gezond 2018
  10. forum rang 4 efreddy 24 december 2017 17:43
    quote:

    deflationist schreef op 24 december 2017 17:08:

    Hoe kan ik een halve bitcoin kopen?
    Je geeft een aankooporder van 0.5 BTC op.

    Het kan zelfs nog heel wat minder enkele praktijkvoorbeelden uit mijn crypto portefeuille.

    07-07-16 18:57:49 Trade Bitcoin 0.0101 -€5.67
    12-16-17 21:13:23 Trade Bitcoin -0.00200 €31.99
    12-18-17 01:45:06 Trade Bitcoin 0.00202 -€30.70

    Men hoeft dus echt geen fors kapitaal te hebben om BTC aan te kopen.
  11. Fundbuster 24 december 2017 17:44
    Kan ik voor één Btc een tegenwaarde van $13.000 aan goederen of diensten kopen? Nee? Dan is het een fopartikel. Punt.
    Het kan gestolen worden, de waarde in economische zin is nihil, het betalingsverkeer is extreem traag, primitief en hoog riskant, de crypto-groei is bovendien géén functie van kredietverlening maar van een soort van zelf-uitrollende uitgifte door onvoorstelbaar intelligente computertechnologen. Neemt niet weg dat de koopzegeltjes van Ap betrouwbaarder zijn. Gewoon, een goed bedachte kredietfaciliteit voor Ap zelf. Goed beschouwd zijn die zegeltjes obligaties, het wachten is dus tot Ajeekaa er een markt in gaat maken. Ook dan: die zegeltjes hebben wat cryptogeld ontbeert: waarde.

    De kopers brullen dat wie geen sjoege heeft van blockchaintechnologie, hash, smart contract, nodes en zo, nou, dat die zijn kanis moet houden tot hij het begrijpt. En tegelijkertijd beweren ze dat dit voor miljarden geld-lozen dé redding zou worden. Helaas zijn dat ook vaak de analfabeten. Hoe rijmen we dat?

    Los de veiligheidsproblemen op, construeer een gegarandeerde waarde, breng stabiliteit in de koers. En stel een toezichthouder aan, want in de huidige constellatie zou het maar zó kunnen gebeuren dat de slimste aap op de IT-rots er met de poet vandoor gaat.
    Een bruin brood kost 1.80, een loodgieter 47 per uur. En als ik dood wil betaal ik wel 300x voor Amazon of iets anders met een hele enge K/W.

  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 december 2017 17:48
    quote:

    Fundbuster schreef op 24 december 2017 17:44:

    Kan ik voor één Btc een tegenwaarde van $13.000 aan goederen of diensten kopen? Nee? Dan is het een fopartikel. Punt.
    Het kan gestolen worden, de waarde in economische zin is nihil, het betalingsverkeer is extreem traag, primitief en hoog riskant, de crypto-groei is bovendien géén functie van kredietverlening maar van een soort van zelf-uitrollende uitgifte door onvoorstelbaar intelligente computertechnologen. Neemt niet weg dat de koopzegeltjes van Ap betrouwbaarder zijn. Gewoon, een goed bedachte kredietfaciliteit voor Ap zelf. Goed beschouwd zijn die zegeltjes obligaties, het wachten is dus tot Ajeekaa er een markt in gaat maken. Ook dan: die zegeltjes hebben wat cryptogeld ontbeert: waarde.

    De kopers brullen dat wie geen sjoege heeft van blockchaintechnologie, hash, smart contract, nodes en zo, nou, dat die zijn kanis moet houden tot hij het begrijpt. En tegelijkertijd beweren ze dat dit voor miljarden geld-lozen dé redding zou worden. Helaas zijn dat ook vaak de analfabeten. Hoe rijmen we dat?

    Los de veiligheidsproblemen op, construeer een gegarandeerde waarde, breng stabiliteit in de koers. En stel een toezichthouder aan, want in de huidige constellatie zou het maar zó kunnen gebeuren dat de slimste aap op de IT-rots er met de poet vandoor gaat. Een bruin brood kost 1.80, een loodgieter 47 per uur. En als ik dood wil betaal ik wel 300x voor Amazon of iets anders met een hele enge K/W.
    Jij bent gewoon TE LAAT....!!
  13. deflationist 24 december 2017 18:04
    quote:

    efreddy schreef op 24 december 2017 17:43:

    [...]
    Je geeft een aankooporder van 0.5 BTC op.

    Het kan zelfs nog heel wat minder enkele praktijkvoorbeelden uit mijn crypto portefeuille.

    07-07-16 18:57:49 Trade Bitcoin 0.0101 -€5.67
    12-16-17 21:13:23 Trade Bitcoin -0.00200 €31.99
    12-18-17 01:45:06 Trade Bitcoin 0.00202 -€30.70

    Men hoeft dus echt geen fors kapitaal te hebben om BTC aan te kopen.
    Dankje, waar handel je?
  14. forum rang 4 efreddy 24 december 2017 18:15
    quote:

    efreddy schreef op 24 december 2017 17:43:

    [...]
    Je geeft een aankooporder van 0.5 BTC op.

    Het kan zelfs nog heel wat minder enkele praktijkvoorbeelden uit mijn crypto portefeuille.

    07-07-16 18:57:49 Trade Bitcoin 0.0101 -€5.67
    12-16-17 21:13:23 Trade Bitcoin -0.00200 €31.99
    12-18-17 01:45:06 Trade Bitcoin 0.00202 -€30.70

    Men hoeft dus echt geen fors kapitaal te hebben om BTC aan te kopen.
    Met dergelijk kapitaal in een zeepbel (volgens onze experts) ben je natuurlijk zonder stop loss wanneer je eens moet gaan pissen volgens onze financiële experts binnen de kortste tijd een dakloze.
    Het zal wel aan mij liggen,ik zal wel veel te dom zijn om zoiets te snappen.

    Ik geef wel toe dat ik maar een heel klein deel laat zien en mijn werkelijke crypto portefeuille heel wat groter is maar dat het zelfs met een heel kleine som kan waar je met een aandelenportefeuille niet moet beginnen omdat men zelfs bij de goedkoopste broker men zich dan nog blauw zou betalen aan kosten en bovendien ook moeilijk 0,01 aandeel kan verkopen is een feit.
127 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links