Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fagron BRU:FAGR.BL, BE0003874915

  • 17,700 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 17,580 - 17,900
  • 47.747 Gem. (3M) 53,7K

Fagron viedrde kwartaal 2017

267 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jan Willem 12 oktober 2017 09:48
    quote:

    Der schreef op 12 oktober 2017 09:35:

    Je leest er inderdaad overheen.
    Analisten hadden meer winst voorspeld.
    Die winst is voornamelijk achtergebleven door trage laboratoria.
    Fagron heeft hier te traag op ingespeeld het sussertje dat het in januari "grotendeels" is ingelopen zet geen zoden aan de dijk en geeft voorlopig alleen maar onzekerheid. Tel daarbij op dat dit aandeel zowel positief als negatief altijd al grote sprongen kan maken.
    Als er dus de komende 2 maanden geen groot nieuws komt over snellere labs of overname zal de koers wel een tijdje tussen de 11,00 en 12 euro blijven hangen. Vooralsnog is de intercity richting 11 euro op stoom gekomen :+(
    De winst steeg naar 103.6 miljoen en is de dader van de tegenvaller bekend, verwacht toch wel een nieuwsbericht met een paar weken hierover, maar vind voor nu dat deze koersreactie wel erg overdreven is.
  2. [verwijderd] 12 oktober 2017 09:48
    Fagron: omzetgroei valt tegen met 1,3% tegen verwacht 4,6%
    donderdag, 12 oktober 2017

    De omzet van Fagron steeg met 0,2 procent naar 103,6 miljoen euro, waar analisten vooraf rekenden op 106,1 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het derde kwartaal, zoals analisten ook voorzagen, meer omzet behaald, hoewel de stijging minder sterk was dan voorzien. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de magistrale bereider.

    CEO Hans Stols sprak in een toelichting op de kwartaalcijfers van een "solide" prestatie.

    De omzet van Fagron steeg met 0,2 procent naar 103,6 miljoen euro, waar analisten vooraf rekenden op 106,1 miljoen euro. Autonoom was er een groei van 1,3 procent, tegen een consensus van 4,6 procent.

    HL Technology, dat door Fagron niet langer als een kernactiviteit wordt beschouwd, was goed voor een omzet van 1,8 miljoen euro. Daarmee steeg de omzet met ruim 17 procent op jaarbasis.

    Exclusief HL lag de omzet op 101,8 miljoen euro, waar analisten 104,6 miljoen euro voorzagen. In Noord-Amerika deed de magistrale bereider goede zaken, mits gerekend tegen constante wisselkoersen, met een omzetstijging van 4,1 procent tot 18,5 miljoen euro. Autonoom daalde de omzet evenwel met 1,4 procent. De steriele activiteiten in de Verenigde Staten groeiden desalniettemin met 17,6 procent.

    In Zuid-Amerika steeg de omzet met 2,7 procent naar 25,8 miljoen euro en tegen constante wisselkoersen bedroeg de stijging 3,4 procent.

    In Europa daalden de verkopen met 0,8 procent naar 57,5 miljoen euro, hoewel er autonoom een groei was van 1,2 procent. "Onze activiteiten in Europa hebben in het derde kwartaal goede resultaten laten zien. Deze groei werd echter deels afgezwakt door achterstanden bij externe laboratoria die de door Fagron ingekochte grondstoffen analyseren", zo verklaarde Stols, die zei dat er hard wordt gewerkt aan het inlopen van de achterstand. Dit lukt vermoedelijk grotendeels in het eerste kwartaal van 2018.

    Outlook

    Een concrete outlook gaf Fagon voor dit jaar opnieuw niet af. Wel zei topman Stols "onverminderd positief" te zijn over de groeikansen in de verschillende markten.

    Buy and build

    Eerder deze maand kondigde Fagron de tweede overname van dit jaar aan. Het kocht All Chemistry, een Braziliaanse leverancier van farmaceutische grondstoffen voor bereidingsapotheken. In 2016 realiseerde de Braziliaanse leverancier een omzet van circa 17 miljoen Braziliaanse real, omgerekend ongeveer 4,5 miljoen euro, met een EBITDA-marge die in lijn is met de activiteiten van Fagron in Brazilië.

    De Braziliaanse overname werd door analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities bestempeld als een logische stap, waarmee Fagron de buy and build strategie duidelijk handen en voeten geeft. Eerder dit jaar kocht het al het Kroatische Kemig, dat een jaar omzet van circa 4 miljoen euro heeft.

    Dat Fagron de buy and build strategie weer oppakt, is niet vreemd. Dit zei CEO Hans Stols de afgelopen periode al meermaals. Volgens de CEO is de onderneming, na een roerige periode, "in redelijk normaal vaarwater" terecht gekomen. "We laten het verleden achter ons", aldus de topman. Doel is daarbij volgens Fagron om te kopen tegen lagere multiples dan waarop de onderneming zelf gewaardeerd is.

    Donderdag zei Stols "op continue basis" in gesprek te zijn met diverse partijen over een eventuele overname.

    Hoofdpijn

    Fagron kampt ook nog altijd met een aantal juridische hoofdpijndossiers. Het betreft de overname van JCB, de acquisitie van AnazaoHealth en een onderzoek door de Amerikaanse overheid.

    Fagron is met de Amerikaanse justitie "continu in contact". Deze gesprekken lopen volgens Stols, zo zei hij bij de halfjaarcijfers tegen ABM Financial News, evenwel "harmonieus".

    Voor JCB voorziet de topman niet dat er in 2018 al een definitieve uitspraak komt, zo zei hij bij de halfjaarcijfers. "Misschien een tussenvonnis", en bij AnazaoHealth "beweegt het de goede kant uit", voegde Stols daar in augustus aan toe.

    Het aandeel Fagron sloot woensdag 1,4 procent hoger op 12,58 euro.

    Door: ABM Financial News.
  3. [verwijderd] 12 oktober 2017 09:52
    quote:

    Jan Willem schreef op 12 oktober 2017 09:48:

    [...]

    De winst steeg naar 103.6 miljoen en is de dader van de tegenvaller bekend, verwacht toch wel een nieuwsbericht met een paar weken hierover, maar vind voor nu dat deze koersreactie wel erg overdreven is.
    Winst 103.6 miljoen??? is OMZET!!!
  4. duprogres 12 oktober 2017 09:59
    Natuurlijk schrijven de heren :Fagron boekt stabiele omzet !!!

    Zo na de goed nieuwsschow van de laatste maanden van de heren analisten en binnen graaien van de verkoop aan stukjes aan particulieren deze morgen de ontnuchtering.
    Men heeft maanden de koers opgepompt en vandaag ska !!!!
    Op naar volgende slachtoffer

  5. [verwijderd] 12 oktober 2017 10:09
    Fagron kampt met achterstand in levering

    De Tijd, 12 oktober 2017 09:39
    Tom Michielsen

    De omzet van Fagron groeide het voorbije kwartaal nauwelijks. De groei werd gehinderd door vertraging bij de levering van grondstoffen.

    De omzet van de specialist in apothekersbereidingen bleef in het derde kwartaal stabiel op 103,6 miljoen euro (+0,2%). Maak je abstractie van wisselkoerseffecten steeg de omzet met 1,2 procent. De organische groei - dus zonder verkopen of overnames - steeg evenwel met 2,4 procent, bij gelijke wisselkoersen. In hun juni verkocht Fagron nog een bereidingsfaciliteit in Parijs omdat die beperkt winstgevend is en over weinig groeipotentieel beschikt.
    Overnames

    In de toekomst mag Fagron in zijn totale omzet de overnames van het Kroatische Kemig (omzet 2016: 4 miljoen euro), een leverancier van farmaceutische grondstoffen en verpakkingsmaterialen aan apotheken en groothandels in Kroatië en Bosnië & Herzegovina, en het Braziliaanse All Chemistry (begin oktober) meerekenen.
    De omzet bij HL Technology, het bedrijf in de groep dat materialen levert aan tandartsen en orthopedisten en daardoor wordt beschouwd als de vreemd eend in de bijt, daalde fors (-13,7%), wanneer je de resultaten over de voorbije drie kwartalen vergelijkt met die van dezelfde periode in 2016. Er wordt al langer verwacht dat de groep deze divisie van de hand zal doen. De omzet van HL Technology maakt nauwelijks 1,6 procent uit van de groepsomzet van Fagron.

    Grondstoffen
    Een mindere noot is dat Fagron kampt met leverachterstanden. De externe labo's die de ingekochte grondstoffen controleren, liepen vertraging op, waardoor Fagron zijn klanten zelf niet op tijd kon beleveren. 'Er wordt hard gewerkt aan een oplossing en we verwachten de achterstand in het eerste kwartaal van 2018 grotendeels ingehaald te hebben', benadrukte CEO Hans Stols op de telefonische conferentie.
    De analisten van ING veranderden in een reactie op het nieuws het advies voor het Fagron-aandeel van 'kopen' naar 'houden'. 'De verkoopcijfers en de organische groei losten in het derde kwartaal de verwachtingen niet in en ook over de omzet en winst van de dit jaar opgestarte Wichita-fabriek in de VS is nog niet voldoende duidelijkheid.'
    Fagron was de voorbije jaren amper uit het nieuws te branden omdat de Belgisch-Nederlandse onderneming bijna kapseisde. Dat kwam vooral door enkele Amerikaanse overnames en de daaraan verbonden schuldenberg. Maar een redding met de hulp van de private-equitygroep Waterland en de ondernemers Filiep Balcaen en Marc Coucke zette Fagron weer op de rails. Sneller dan verwacht ging het Oost-Vlaamse bedrijf, dat een erfgenaam is van Arseus en Omega Pharma (Marc Coucke), weer op overnamepad.
267 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links