Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ORANJE's laatste kleurloze optreden.

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 oktober 2017 11:09
    quote:

    Cézan schreef op 8 oktober 2017 10:46:

    Mss maar goed ook dat Oranje niet op het nippertje de WK heeft gehaald.
    Wat zouden ze flink zijn ingemaakt tijdens de poulewedstrijden. Staat NL voor flink voor schut...

    Gelukkig is er een Max Verstappen en idd de NL dames voetbal, handbal, volley, hockey etc etc
    Grappig eigenlijk heh ... dat een volk zo'n behoefte heeft aan helden e/o beroemdheden waar ze trots op kunnen zijn.
    Zelf ben ik sinds mijn vroege jeugd Feyenoorder (terwijl ADO logischer zou zijn:) .. en ik ben er dus aan gewend dat het meestal net-niet of zelfs helemaal-niet is. Maar dat het sinds de jaren '80 ieder EK helemaal Oranje kleurt, terwijl de prestaties van het Ned. Elftal die uitzinnigheid al decennia lang niet meer rechtvaardigen .... verbaast me toch iedere keer weer ...
  2. willlem2 9 oktober 2017 18:19
    Dit stukje heb ik gepikt uit de Volkskrant:

    We doen er niet meer toe. We zijn het lachertje in voetballand geworden. Na het mislopen van het EK vorig jaar gaat nu ook het WK in 2018 aan Nederland voorbij. De ontreddering is groot. En het cynisme en het leedvermaak ook, want dat is voor gefrustreerde voetbalmannen vaak de manier om hun ontreddering aan de buitenwereld te tonen.

    Maar hoe erg is het nu eigenlijk echt dat we volgende zomer ontbreken in Rusland? Van Cruijff kwam met de onvergetelijke uitspraak: 'Elk nadeel heb zijn voordeel.' Het werkt verfrissend om deze wijsheid ook in dit geval toe te passen.

    Voordeel 1. Nederland hoeft niet mee te doen aan de pr-show die Poetin ongetwijfeld van het WK wil maken. Koning Willem-Alexander, Rutte of welke hoogwaardigheidsbekleder ook blijft dus verschoond van de hypocrisie om glimlachend en handenschuddend in die show te figureren. En zo lang is de MH17-ramp niet geleden om nu alweer zoete broodjes te bakken...

    Voordeel 2. De niet-plaatsing kan helpen om het hele voetbal eens wat meer te relativeren. Voetbal wordt de belangrijkste bijzaak in het leven genoemd. Maar dat het inderdaad een bijzaak is, wordt nogal eens vergeten. Het is weleens heilzaam om, al is het dan noodgedwongen, van een afstandje naar al die dikdoenerige ernst te kijken waarmee het voetbal wordt omgeven. Al is het alleen maar om ons wat beschaamd te realiseren dat er wel belangrijkere zaken zijn die onze ontreddering verdienen.

    Voordeel 3. Er komt nu veel meer ruimte om (media)aandacht te schenken aan en te genieten van andere sporten. Door de obsessie met de teloorgang van het vaderlandse voetbal zouden we immers bijna vergeten dat Nederland in tal van sporten niet alleen wél meedoet maar ook mondiaal uitblinkt. Schaatsen, hockey, shorttrack, wielrennen, veldrijden, zeilen, turnen, volleybal (vrouwen), handbal (vrouwen), paardrijden, enzovoort. Ja, zelfs voetbal - mits het gaat om de vrouwen. Vergelijk dat eens met even kleine landen als België, Oostenrijk, Zwitserland of Denemarken, waar het naar nationaal succes verlangende publiek altijd afhankelijk is van een paar sporten en een paar uitzonderlijke talenten.

    Het debacle van het Nederlands elftal herinnert ons zo indirect aan een belangrijke levensles: dat we, in onze frustratie om wat we niet hebben, niet moeten vergeten te koesteren wat voor moois we allemaal wel hebben.
  3. down 9 oktober 2017 18:19
    Nou ja met 7 nul winnen is een zware klus voor oranje en dan ben je er nog niet want dan wachten de play offs als ik dat goed begrepen heb....... Ook Advocaatje die geloofd!!!??? er nog in dat die Zweden een tweede elftal sturen want van Nederland winnen is een koud kunstje denken ze, en dat zou wel eens fataal kunnen zijn voor Zweden tenminste anders weet ik niet wat hij Adv. nog in petto heeft om te winnen met zulke cijfers!???? en dan daarbij de gedachte gang dat die Zweden dus niet in staat geacht om een of twee maal te scoren,,,, Want ik hoor ze wel allemaal roepen als wij met 7-0 winnen en dat die Zweden daar niet in staat toe worden geacht... Dus het zou wel eens andersom kunnen!!!!!!!!!!!!zijn?????
  4. down 9 oktober 2017 19:40
    quote:

    hosternokke schreef op 9 oktober 2017 18:35:

    D'r is hier iemand die het over de play offs heeft. Wat voor pillen zou ie slikken?
    Wat lig je nou dom te lullen.....!?. De play offs spelen de 8 teams die tweede zijn geeindigd in hun poules en die maken dan weer onder elkaar uit dat er uiteindelijk 4 teams overblijven die er bij de 9 teams die zich rechtstreeks geplaatst hebben,,,,,, of niet dan?? Een pilletje slikken hadden misschien het Nederlands team ver van te voren moeten slikken,dan hadden ze het misschien gehaald En bovendien met 7 doelpunten verschil winnen houd ik niet voor mogelijk maar zeg nooit,,,, nooit!!!!
  5. down 9 oktober 2017 20:29
    quote:

    hosternokke schreef op 9 oktober 2017 20:00:

    Ok, voor de pillenslikkers die enig cynisme ontberen:
    D'r is hier iemand die het over de play offs heeft.
    Dan moet je die wel eerst halen. En dat gaat never NOOIT (zeg nooit) niet gebeuren.
    Beetje duidelijker zo?
    Veel kijkplezier morgen.
    Het is moeilijker te winnen met het kleinst mogelijk verschil dan groot uithalen naar een tegenstander die denkt dat ie er al is,,,, en op zijn sloffen aan een wedstrijd begint.. Het ligt er maar aan waar het om gaat,,,,,, Onze jongens nou ja onze geimporteerden,,,,,,enkele dan,,,,, zullen we maar zeggen,,, die het nationale team vertegenwoordigen vandaag de dag hebben niets met het Vaderlandse eergegevoel want er zijn er met dubbele paspoorten die het niet zal deren als ze verliezen omdat zij het als een potje voetbal hebben beschouwd......
    Dat zie je al als je het Wilhelmus moeten zingen dat doen ze hun mond nog niet eens aanzetten om het te zingen of nog sterker omdat ze het niet kennen,,,, en dat geeft geen eer/trots gevoel om uberhaupt te mogen mee doen,,,,,, Neen dit Nederland elftal is goed in rekenen,,,,, dan in goed voetbal te spelen,,,en zo wie zo ,,,,hebben ze de wilskracht om te winnen al niet van te voren als bagage met zich mee te dragen op het veld!!!!!
  6. forum rang 7 ffff 10 oktober 2017 13:14
    Willem 2,

    Heb met veel plezier jouw lange posting gelezen over de uitschakeling van Nederland voor WK in Rusland.

    Als ik al jouw punten overlees, denk ik: Wat is Willem een fantastisch mens om iemand te troosten.

    Er brandt een huis af: Ach dat is een mooie gelegenheid eens een ander huis te bouwen.....

    Er valt een dode: Ach dan heeft die dode ook eindelijk rust...

    Je wordt niet uitgenodigd op een fantastisch feestje: Ach dat scheelt weer de aankoop van een geschenk.....

    Toen je over Putin begon, moest ik meteen eventjes denken aan die fantastische tentoonstelling die ze eergisteren geopend hebben in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Toch vol......Russische inbreng... Ennuh.....TROTS dat ze daarop zijn in Amsterdam.

    Maar het blijft een mooie posting, Willem! Het is maar net hoe je tegen zaken aankijkt. Maar ik vind het jammer dat het Nederlandse elftal niet meer meedoet en dat Putin er een show van maakt....Dat is toch de normaalste zaak van de wereld. Heb jij ooit anders gezien?

    Peter
  7. down 11 oktober 2017 10:11
    quote:

    kid carson schreef op 9 oktober 2017 20:29:

    [...] Het is moeilijker te winnen met het kleinst mogelijk verschil dan groot uithalen naar een tegenstander die denkt dat ie er al is,,,, en op zijn sloffen aan een wedstrijd begint.. Het ligt er maar aan waar het om gaat,,,,,, Onze jongens nou ja onze geimporteerden,,,,,,enkele dan,,,,, zullen we maar zeggen,,, die het nationale team vertegenwoordigen vandaag de dag hebben niets met het Vaderlandse eergegevoel want er zijn er met dubbele paspoorten die het niet zal deren als ze verliezen omdat zij het als een potje voetbal hebben beschouwd......
    Dat zie je al als je het Wilhelmus moeten zingen dat doen ze hun mond nog niet eens aanzetten om het te zingen of nog sterker omdat ze het niet kennen,,,, en dat geeft geen eer/trots gevoel om uberhaupt te mogen mee doen,,,,,, Neen dit Nederland elftal is goed in rekenen,,,,, dan in goed voetbal te spelen,,,en zo wie zo ,,,,hebben ze de wilskracht om te winnen al niet van te voren als bagage met zich mee te dragen op het veld!!!!!
    Zoals gezegd veel wilkracht was er plotseling wel gisteren en ze dachten nog het te kunnen halen Omdat die Zweden slordig voetbal speelden, en de als amateurs de bal naar voren jensden (opruimden) in hun doel gebied. Na rust kwam daar verandering in en gingen ze verzorgder voetbal spelen en oranje kwam er niet meer zo makkelijk terug met uitzondering van een paar kansen die erin hadden gemoeten maar dan komt de kwaliteit en balvaardigheid weer om de hoek kijken bij veel ingepaste spelers.... Ook Zweden maakt in de play off weinig kans om alsnog deel te nemen aan het wk omdat met dit voetbal tegen een goede tweede geplaatste club te winnen onmogelijk wordt.......
    Al met al had Nederland op het WK niets te zoeken met dit elftal want dan waren ze gegarandeerd afgeslacht geworden door veel betere tegenstanders..... Dus het gehele Nederlandse nationaal voetbal mannen team wordt op de schop genomen worden, en er zal een bondscoach moeten komen die geen generaal pardon kent.....!
  8. [verwijderd] 11 oktober 2017 10:51
    Benieuwd hoe de Belgen het er vanaf gaan brengen als ze volgend jaar in Rusland tegen de grote jongens moeten gaan spelen.Tegen Wales kunnen ze er nu alvast niet meer uit vliegen,want die gaan ook niet naar het WK.Ze kunnen dit keer nog eens terug naar huis gestuurd worden door Argentinië,want die zijn er net nog terug bij geraakt.In de kwartfinales hebben de Belgen het vlaggen want verder geraken ze niet.'Mijn gedacht',zou Boma zeggen van FC De Kampioenen.
43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links