Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,780 19 apr 2024 17:37
  • -0,720 (-2,94%) Dagrange 23,540 - 24,160
  • 191.650 Gem. (3M) 245,7K

AMG oktober 2017: Het slimme geld..

702 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. rendement_zoeker 4 oktober 2017 22:26
    Hallo AMG-forumleden,

    Jullie kennen mij niet, maar via dit forum ken ik de meeste van jullie wel. Ik ben niet zo van de berichten plaatsen, maar wil toch maar eens mijn stem laten horen op dit forum. Ik bezit al sinds 2008 aandelen AMG en volg dit aandeel én dus dit forum al lange tijd. Soms sporadisch, maar de laatste jaren bijna dagelijks. Zonder direct namen te noemen wil ik dan ook de oud gedienden, maar ook de nieuw gedienden bedanken voor jullie inzet. Het klinkt alsof ik afscheid neem en dat had ook weinig gescheeld.

    In 2008 ben ik actief begonnen met beleggen. Ik had geen enkele ervaring. Ook niemand in mijn omgeving leek zich er mee te bemoeien. De economische crisis was al lekker in volle gang. Zonder kennis, maar met een boeren wijsheid bedacht ik me om aandelen te kopen. Wat naar beneden gaat, gaat ook vast nog wel een keer omhoog. Maar welke aandelen dan. Even nadenkend heb ik gekozen voor een bank. Das altijd renderend, want mensen komen het geld dan naar je toe brengen. Hieruit zie je wel hoe weinig ervaring ik had, maar in theorie klinkt het leuk. Mijn keuze ging naar het zeer gehavende Fortis en het minder gehavende ING. Niet direct een bank, maar een verzekeraar leek me ook goed. Ik heb toen voor Aegon gekozen. Om nog wat spreiding aan te brengen ben ik verder gaan kijken. De bouw was ook al redelijk ingezakt, dus dat zal ook wel weer op gaan bloeien. Mijn keuze ging naar BAM. Om nog wat valuta spreiding aan te brengen, wilde ik kiezen voor een Amerikaans bedrijf. Flink gehavend door eigen fouten en de crisis, sprong AMD in het oog. Last, but not least was ik op zoek naar een ander aandeel. Iets met metalen leek me wel wat. Arcellor mittal vond ik nog aan de prijzige kant. Ik ging er van uit dat dit nog wel verder kon zakken. Maar welke dan wel. In die tijd zat AMG nog in de AMX. Daar had net een slachting plaatsgevonden. Het aandeel was van 60 euro naar 6,80 gegaan. Ik heb toen de keuze gemaakt een goede pluk aandelen aan te schaffen. Gebaseerd op het idee, dat als het van zo ver komt, kan het ook vast wel omhoog. Niets bleek minder waar, toen de koers begin 2009 flink gezakt was. Ik heb me bedacht om de boel maar met verlies te verkopen. Maar niet gehinderd door enige kennis, heb ik mijn portefeuille met 35% aangevuld a 4,80 per aandeel. Sindsdien ben ik AMG beter gaan volgen. Via het forum kreeg ik het volste vertrouwen in het aandeel. De curve naar de 15 komma nogwat was ingezet. Begin 2011 heb ik erg getwijfeld om alles te verkopen. Maar tot mijn spijt (toen) niet gedaan. Het aandeel kelderde weer vrij rap. Gewikt en gewogen of ik zou verkopen of weer bij zou kopen. Ik heb het er maar bij gelaten. De koers ging niet onder de 6,80, dus ik maakte me niet te veel zorgen. Lang bleef alles liggen, tot begin 2016. Daar werd het heel interessant. De koers ging gestaag om hoog en via wederom ditzelfde forum kreeg ik steeds meer vertrouwen in het aandeel.

    Het was ook begin 2016 dat ik voor mezelf bedacht 'wanneer stap ik uit'. Ik had mijn fantasie-modus aangezet en bedacht me dat ik al mijn aandelen zou verkopen op een koers van 38 euro. Toen meer een idee, wat niet snel gehaald zou worden. Misschien ergens eind 2019, als het al überhaupt gehaald zou gaan worden. Als snel ging het aandeel omhoog. In November 2016 heb ik toch maar besloten het deel van 35% uit 2009 te verkopen. Dit zorgde er namelijk voor dat ik bijna kosteloos in AMG zat. Tevens wilde ik het akkefietje van 2011 niet nog een keer meemaken.

    Dat brengt me dan ook bij het begin van mijn verhaal. Ik was voornemens om de overige aandelen bij een koers van 38,00 te verkopen. En vandaag is die dag aangebroken. Tot op het laatste moment heb ik getwijfeld. Maar ik heb besloten mijn strategie aan te passen. Ik heb mijn verkoopstrategie opgedeeld in 7 stappen. 1/7 van mijn aandelen heb ik vandaag verkocht voor 37,98. De overige aandelen wil ik (maar zoals je leest, kan ik wel eens van gedachte veranderen) in elke 1/7 deel van het totaal verkopen. Ik denk dat er nog veel potentieel in zit. Als het allemaal zo mooi blijft gaan, wil ik elke keer in een 1/7 portie verkopen bij de koersen van 42, 47, 53, 60 (Dit is voor mij een heel mooi moment, omdat je dan weer op de hoogste koers van 2007 zit), 68 en 77 euro.

    Ik denk dat dat de stappen tot 60 euro goed haalbaar zijn. Ik denk dat we, als alles verloopt, zoals ik hoop, eind 2018, begin 2019 wel eens op de borden kunnen staan. Of we ook de 67 en 77 gaan zien, durf ik echt niet te zeggen. Maar dit aandeel heeft me vaker verrast, dus misschien is het haalbaar? (zeker als de amerikanen en/of chinezen mee willen gaan bieden)

    Beste forumleden. Via hier wil ik dus iedereen bedanken voor de tijd en energie die in dit forum wordt gestoken. Zeker de positieve insteek heeft me altijd erg aangestaan. Maar omdat dit geen afscheid is, kijk ik uit naar de aankomende periode. Ik hoop en ik denk met mij velen, dat de koersen die ik heb opgenoemd haalbaar zijn. En ik zal het forum blijven raadplegen. En mocht iemand nog inzichten hebben over mijn strategie, ik hoor ze graag. Ik sta er helemaal voor open.

    Succes allen!

  2. Schip0100 5 oktober 2017 00:04
    quote:

    Bobo schreef op 30 september 2017 12:58:

    Waar is hier de noodingang, zo leek het slimme geld te denken op de laatste handelsdag van september. Met een enorme omzet schoot het aandeel AMG 12% omhoog. Waarom? Wij dachten vooral dat het kwam omdat de Tantalum productielijnen weer volledig hersteld waren, maar wellicht kwam het vooral omdat voor het eerst ook een Amerikaans advies over AMG uitgebracht werd. Citigroup gaat AMG volgen met een koopadvies, koersdoel 42,50 euro.

    En dan pas zoekt het "slimme geld" massaal de noodingang. Soms vraag ik me echt af hoe slim dat grootkapitaal eigenlijk echt is. Een aantal jaren terug, toen AMG besloot voor het eerst een klein dividend uit te keren, verkocht ik al mijn andere aandelen om alles in AMG om te zetten. Ik beschouwde dat als een signaal dat er echt veel betere tijden aankwamen. De koers reageerde totaal niet op dat bericht en ik ging toch daarop aan mijn eigen besluit twijfelen, want waarom deed het slimme geld niet mee? Wellicht is het slimme geld toch een beetje dom.

    Op dit forum doen we met elkaar ons best om dit ingewikkelde bedrijf te doorgronden. Daardoor hebben vele forumdeelnemers de kansen die AMG biedt eerder gezien dan de "professionals", die waarschijnlijk gedacht hebben "wij snappen het bedrijf niet, dus we stappen niet in". Toch mooi, die gedachte dat we het slimme geld te slim af zijn.

    Een van mijn favoriete uitspraken op het forum is van DZR: "wacht maar tot het buitenland AMG ontdekt". Kan heel goed zijn dat dat moment aangebroken is en we nog veel mooiere koersen gaan zien. Want die noodingang, daar kunnen al die slimme vermogensbeheerders echt niet allemaal te geldelijk doorheen.

    Succes allemaal.
    Bobo, Hier kan ik niets aan verbeteren of toevoegen op dit moment.Heel goed verwoord.
    Het zal altijd zo zijn dat de early adaptors het werk en de investeringen doen.Ja, inderdaad met risico, maar wordt hier in dit aandeel al jaren meer dan uitbetaald
    Die stropdasjes met als titel analyticus gaan het na het enorme succes oppakken.
    Goed voor ons hoor. Ik ben nooit weggelopen van dit aandeel en zit er in met calls long. Vergde soms wel even stalen zenuwen.
    Wat haat ik die shorters, en wat haat ik degenen die beleggen met stop-losses. Is zo enorm stom om dit aandeel in paniek te verkopen, of te verkopen met een prijs die inzichtelijk is voor anderen. Daar leven de shorters namelijk van. Kan het weer terug naar dertig?
    Makkelijk! Maar dan zet ik alles wat ik kan missen in op AMG.
    Zelden zag ik dat een aandeel wat zo,n potentie heeft.
    Degenen die nu waarschuwen voor alternatieven voor Lithium, ja kan, maar dat wordt een zelfde cyclus als bij de fossiele brandstoffen.Duurt wel even hoor.
    Echter, ik houdt mezelf maar voor, de apples, googles en tesla,s, maar ook rio tinto,s gaan nooit meer vertienvoudigen.
    Amg?, zou zo maar kunnen.
    Dan beloon ik me met een Tesla.
  3. Schip0100 5 oktober 2017 00:22
    quote:

    rendement_zoeker schreef op 4 oktober 2017 22:26:

    Hallo AMG-forumleden,

    Jullie kennen mij niet, maar via dit forum ken ik de meeste van jullie wel. Ik ben niet zo van de berichten plaatsen, maar wil toch maar eens mijn stem laten horen op dit forum. Ik bezit al sinds 2008 aandelen AMG en volg dit aandeel én dus dit forum al lange tijd. Soms sporadisch, maar de laatste jaren bijna dagelijks. Zonder direct namen te noemen wil ik dan ook de oud gedienden, maar ook de nieuw gedienden bedanken voor jullie inzet. Het klinkt alsof ik afscheid neem en dat had ook weinig gescheeld.

    In 2008 ben ik actief begonnen met beleggen. Ik had geen enkele ervaring. Ook niemand in mijn omgeving leek zich er mee te bemoeien. De economische crisis was al lekker in volle gang. Zonder kennis, maar met een boeren wijsheid bedacht ik me om aandelen te kopen. Wat naar beneden gaat, gaat ook vast nog wel een keer omhoog. Maar welke aandelen dan. Even nadenkend heb ik gekozen voor een bank. Das altijd renderend, want mensen komen het geld dan naar je toe brengen. Hieruit zie je wel hoe weinig ervaring ik had, maar in theorie klinkt het leuk. Mijn keuze ging naar het zeer gehavende Fortis en het minder gehavende ING. Niet direct een bank, maar een verzekeraar leek me ook goed. Ik heb toen voor Aegon gekozen. Om nog wat spreiding aan te brengen ben ik verder gaan kijken. De bouw was ook al redelijk ingezakt, dus dat zal ook wel weer op gaan bloeien. Mijn keuze ging naar BAM. Om nog wat valuta spreiding aan te brengen, wilde ik kiezen voor een Amerikaans bedrijf. Flink gehavend door eigen fouten en de crisis, sprong AMD in het oog. Last, but not least was ik op zoek naar een ander aandeel. Iets met metalen leek me wel wat. Arcellor mittal vond ik nog aan de prijzige kant. Ik ging er van uit dat dit nog wel verder kon zakken. Maar welke dan wel. In die tijd zat AMG nog in de AMX. Daar had net een slachting plaatsgevonden. Het aandeel was van 60 euro naar 6,80 gegaan. Ik heb toen de keuze gemaakt een goede pluk aandelen aan te schaffen. Gebaseerd op het idee, dat als het van zo ver komt, kan het ook vast wel omhoog. Niets bleek minder waar, toen de koers begin 2009 flink gezakt was. Ik heb me bedacht om de boel maar met verlies te verkopen. Maar niet gehinderd door enige kennis, heb ik mijn portefeuille met 35% aangevuld a 4,80 per aandeel. Sindsdien ben ik AMG beter gaan volgen. Via het forum kreeg ik het volste vertrouwen in het aandeel. De curve naar de 15 komma nogwat was ingezet. Begin 2011 heb ik erg getwijfeld om alles te verkopen. Maar tot mijn spijt (toen) niet gedaan. Het aandeel kelderde weer vrij rap. Gewikt en gewogen of ik zou verkopen of weer bij zou kopen. Ik heb het er maar bij gelaten. De koers ging niet onder de 6,80, dus ik maakte me niet te veel zorgen. Lang bleef alles liggen, tot begin 2016. Daar werd het heel interessant. De koers ging gestaag om hoog en via wederom ditzelfde forum kreeg ik steeds meer vertrouwen in het aandeel.

    Het was ook begin 2016 dat ik voor mezelf bedacht 'wanneer stap ik uit'. Ik had mijn fantasie-modus aangezet en bedacht me dat ik al mijn aandelen zou verkopen op een koers van 38 euro. Toen meer een idee, wat niet snel gehaald zou worden. Misschien ergens eind 2019, als het al überhaupt gehaald zou gaan worden. Als snel ging het aandeel omhoog. In November 2016 heb ik toch maar besloten het deel van 35% uit 2009 te verkopen. Dit zorgde er namelijk voor dat ik bijna kosteloos in AMG zat. Tevens wilde ik het akkefietje van 2011 niet nog een keer meemaken.

    Dat brengt me dan ook bij het begin van mijn verhaal. Ik was voornemens om de overige aandelen bij een koers van 38,00 te verkopen. En vandaag is die dag aangebroken. Tot op het laatste moment heb ik getwijfeld. Maar ik heb besloten mijn strategie aan te passen. Ik heb mijn verkoopstrategie opgedeeld in 7 stappen. 1/7 van mijn aandelen heb ik vandaag verkocht voor 37,98. De overige aandelen wil ik (maar zoals je leest, kan ik wel eens van gedachte veranderen) in elke 1/7 deel van het totaal verkopen. Ik denk dat er nog veel potentieel in zit. Als het allemaal zo mooi blijft gaan, wil ik elke keer in een 1/7 portie verkopen bij de koersen van 42, 47, 53, 60 (Dit is voor mij een heel mooi moment, omdat je dan weer op de hoogste koers van 2007 zit), 68 en 77 euro.

    Ik denk dat dat de stappen tot 60 euro goed haalbaar zijn. Ik denk dat we, als alles verloopt, zoals ik hoop, eind 2018, begin 2019 wel eens op de borden kunnen staan. Of we ook de 67 en 77 gaan zien, durf ik echt niet te zeggen. Maar dit aandeel heeft me vaker verrast, dus misschien is het haalbaar? (zeker als de amerikanen en/of chinezen mee willen gaan bieden)

    Beste forumleden. Via hier wil ik dus iedereen bedanken voor de tijd en energie die in dit forum wordt gestoken. Zeker de positieve insteek heeft me altijd erg aangestaan. Maar omdat dit geen afscheid is, kijk ik uit naar de aankomende periode. Ik hoop en ik denk met mij velen, dat de koersen die ik heb opgenoemd haalbaar zijn. En ik zal het forum blijven raadplegen. En mocht iemand nog inzichten hebben over mijn strategie, ik hoor ze graag. Ik sta er helemaal voor open.

    Succes allen!

    Wat een leuk verhaal, en wat een eerlijkheid.
    Even geen feitjes en TA, dat moet ook kunnen.

    Je stapt er wel te vroeg uit denk ik, maar winst is winst.
    Niemand heeft een glazen bol, misschien zal dit later het sublieme moment gebleken te zijn.
  4. eddy59 5 oktober 2017 09:12
    Goedemorgen,
    Wanneer AMG volledig op stoom is verwacht ik een dividend uitkering van minimaal € 1,00 per aandeel, wat denken jullie er van en is er een dividend koers verhouding uit te rekenen. Gisteren op youtube wat videos gekeken over lithium batterijen ik denk dat de doorbraak getriggered is door de vaste lithium batterij zonder gel of vloeistof. Deze batterijen kun je met een spijker bewerken en gaan niet in de brand.
  5. LongTermValueInvestor 5 oktober 2017 09:17
    quote:

    eddy59 schreef op 5 oktober 2017 09:12:

    Goedemorgen,
    Wanneer AMG volledig op stoom is verwacht ik een dividend uitkering van minimaal € 1,00 per aandeel, wat denken jullie er van en is er een dividend koers verhouding uit te rekenen. Gisteren op youtube wat videos gekeken over lithium batterijen ik denk dat de doorbraak getriggered is door de vaste lithium batterij zonder gel of vloeistof. Deze batterijen kun je met een spijker bewerken en gaan niet in de brand.
    Ik denk dat 1 EUR aan de lage kant is, als de koers zo blijft doorstijgen dan verwacht ik toch 3-4% van de koers.
  6. forum rang 6 Tom3 5 oktober 2017 09:18
    quote:

    eddy59 schreef op 5 oktober 2017 09:12:

    Goedemorgen,
    Wanneer AMG volledig op stoom is verwacht ik een dividend uitkering van minimaal € 1,00 per aandeel, wat denken jullie er van en is er een dividend koers verhouding uit te rekenen. Gisteren op youtube wat videos gekeken over lithium batterijen ik denk dat de doorbraak getriggered is door de vaste lithium batterij zonder gel of vloeistof. Deze batterijen kun je met een spijker bewerken en gaan niet in de brand.
    Ja Toyota en Dyson werken aan die solid state batterij. Kan echter nog wel een paar jaren duren. Men is ook bezig met vervanging van grafiet. Lithium staat echter nog steeds volop in de schijnwerpers
  7. viper one 5 oktober 2017 09:19
    quote:

    eddy59 schreef op 5 oktober 2017 09:12:

    Goedemorgen,
    Wanneer AMG volledig op stoom is verwacht ik een dividend uitkering van minimaal € 1,00 per aandeel, wat denken jullie er van en is er een dividend koers verhouding uit te rekenen. Gisteren op youtube wat videos gekeken over lithium batterijen ik denk dat de doorbraak getriggered is door de vaste lithium batterij zonder gel of vloeistof. Deze batterijen kun je met een spijker bewerken en gaan niet in de brand.
    Goedemorgen Eddy59,
    bij het begin van de dividenduitkeringen zei Heinz eens te streven naar 2,53% dividend. Op zich natuurlijk niet zo denderend, maar die dividenduitkering dient volgens mij enkel om institutionele beleggers over de streep te trekken. Vroeger was ik ook gefixeerd op dat dividend maar zoals iemand op het forum (ik denk DZR) eens zei: "dividend is een sigaar uit de eigen doos" en daar ben ik het volledig mee eens. Het is natuurlijk leuk om 2 keer per jaar een cadeautje te krijgen van het bedrijf waarin je investeert, maar als de staat al met 30% daarvan weg is, zonder dat ze enig risico hoeven te lopen wordt het enthousiasme toch al getemperd...Persoonlijk heb ik liever dat ze hun winsten maximaal investeren in verdere uitbouw van het consortium zodat ze minder of niets hoeven te lenen... Succes iedereen
  8. eddy59 5 oktober 2017 09:27
    [quote alias=viper one id=10321028 date=201710050919]
    [...]
    Goedemorgen Eddy59,
    bij het begin van de dividenduitkeringen zei Heinz eens te streven naar 2,53% dividend. Op zich natuurlijk niet zo denderend, maar die dividenduitkering dient volgens mij enkel om institutionele beleggers over de streep te trekken. Vroeger was ik ook gefixeerd op dat dividend maar zoals iemand op het forum (ik denk DZR) eens zei: "dividend is een sigaar uit de eigen doos" en daar ben ik het volledig mee eens. Het is natuurlijk leuk om 2 keer per jaar een cadeautje te krijgen van het bedrijf waarin je investeert, maar als de staat al met 30% daarvan weg is, zonder dat ze enig risico hoeven te lopen wordt het enthousiasme toch al getemperd...Persoonlijk heb ik liever dat ze hun winsten maximaal investeren in verdere uitbouw van het consortium zodat ze minder of niets hoeven te lenen... Succes iedereen

    Inderdaad Viper, helemaal mee eens, het is beter het dividend binnen het bedrijf te gebruiken voor winst optimalisatie of winst gevende bedrijven over te nemen.
    Ik geef het wel even aan op de aandeelhoudersvergadering LOL.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 oktober 2017 09:39
    quote:

    Just lucky schreef op 5 oktober 2017 09:37:

    De dividendbelasting, die overigens 15% is, wordt weer in mindering gebracht op de vermogensbelasting. Ik neem aan dat jij die ook betaalt.
    Viper is een Belg, dus vandaar 30% dividendbelasting.

    De vraag voor vandaag is: 40 of geen 40..??
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 oktober 2017 10:14
    quote:

    MarkvB schreef op 5 oktober 2017 10:12:

    Wat verwachten jullie van de cijfers voor Q3? Het mag duidelijk zijn dat deze goed zullen zijn maar dat is algemeen bekend in de markt. Vraag is of dat een flinke stijging zal veroorzaken of denken jullie dat de koers richting 50 knalt?
    De koers zal alleen stijgen na de cijfers als deze cijfers veel beter zijn dan verwacht.
  11. drooglegging1920 5 oktober 2017 11:19
    Als je op marktplaats een Samsung S8 ziet voor 40 euries dan denk je...jaaaaja als iets te mooi is om waar te zijn is het vaak ook niet zo. Bij AMG werkt deze psychologie drie keer omgekeerd in het kwadraat ofzo? dat het dus uiteindelijk wel gewoon mooi is en geen oplichting? er bekruipt mij opeens zo een gevoel...
702 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links