Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eerste opwaardering Shell door S&P sinds 2008

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2017 21:47
    Transitie is binnen de Shell groep een geliefkoosd onderwerp. In het recente, maar ook verdere, verleden had transitie louter betrekking op de kernactiviteiten van Shell, d.w.z. het ging altijd om olie en gas. De huidige transitie die zich binnen de Shell groep aan het afspelen is heeft daarentegen enorme gevolgen! Men kan zich afvragen hoe lang het duurt totdat olie en gas een ondergeschikte rol gaan innemen. Ondergeschikt aan? Het kan niet anders of het gaat hier om de steeds groter wordende druk (van buiten af, denk aan overheden en aan de slimme - of domme? - media) waaronder zelfs een machtig-en-prachtig bedrijf als Shell ten onder dreigt te gaan. Want dat laatste is m.i. aan de orde! Ook voor Shell geldt: schoenmaker houd je bij je leest, en dat betekent simpelweg dat Shell zich dient te beperken tot z'n eigen kernactiviteiten. Mijn voorspelling is dat zowel olie als gas, hoe vermaledijd ook, tot in lengte van dagen onontbeerlijk zullen blijken te zijn voor ons aller welvaart. En daar hoort dus ook bij het investeren in opsporingsprogramma's. Shell laat zich m.i. veel te snel verleiden tot het omgooien van het roer, mijn nederig advies is om het roer juist zodanig te richten dat zowel olie als gas nog minstens 50 jaar hun belangrijke rol kunnen blijven vervullen. Laat de transitie naar wind-, zonne- en waterenergie voorlopig maar over aan de bedrijven die daar hun sporen in verdiend hebben. Nogmaals: schoenmaker, houde je...
  2. Bir 29 september 2017 22:03
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 29 september 2017 18:41:

    Uiteraard wordt deze opwaardering afgegeven nadat de koers met 2 euro gestegen is. Dat hadden ze een paar weken geleden moeten doen toen de koers rond de 23 euro schommelde.
    Waarom dat dan? De koers van Shell loopt ook niet in de pas met prijs van ruwe olie.
  3. watnuweer 4 oktober 2017 12:19
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 29 september 2017 18:41:

    Uiteraard wordt deze opwaardering afgegeven nadat de koers met 2 euro gestegen is. Dat hadden ze een paar weken geleden moeten doen toen de koers rond de 23 euro schommelde.
    Deze opwaarding heeft NIETS met de koers te maken, maar alleen met de hoeveelheid schulden en in hoeverre Shell in staat is om aan zijn schuldverplichtingen (rente en aflossing) te voldoen.

    Shell heeft sinds het begin van dit jaar zijn schulden fors verminderd en S&P heeft vertrouwen dat dit zo doorgaat. Dat is de reden voor de opwaarding en niets anders.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,225 11:24
-0,245 -0,73%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links