Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Sterk plaatje AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 60
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

134 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 3 oktober 2017 16:10
    quote:

    Treble schreef op 3 oktober 2017 16:04:

    Ik hoor veel mensen om mij heen die min of meer een jaar nu op de beurs aan het spelen zijn, intens euforisch zijn. Het kan niet meer stuk.. alles kan alleen maar omhoog blijkbaar. En terecht natuurlijk... ik zie dit hele jaar de markt non-stop stijgen.. maar het verleden heeft meerdere malen laten zien dat dit geen gezonde marktwerking is. Stijgen an sich wel, maar dit is heftig.

    Ik ben oprecht benieuwd hoe lang dit nog goed gaat... ik sta op het punt een flink deel van m'n portfolio te verkopen en liquide te gaan. Als iedereen zo extreem optimistisch is, zelf ook wel eens geweest, kan het flink fout gaan.. maar goed, dat snappen jullie hier allemaal ook.

    Even mijn mening :-). Succes!

    De laatste tijd stijgen de beurzen niet meer op financiële Anabolen..

    Maar heeft deze stijging meer te maken met financiële Viagra..

    Het lijkt wel of die Beurzen gewoon Stijf doorgaan! ;)
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 3 oktober 2017 16:17
    quote:

    Treble schreef op 3 oktober 2017 16:04:

    Ik hoor veel mensen om mij heen die min of meer een jaar nu op de beurs aan het spelen zijn, intens euforisch zijn. Het kan niet meer stuk.. alles kan alleen maar omhoog blijkbaar. En terecht natuurlijk... ik zie dit hele jaar de markt non-stop stijgen.. maar het verleden heeft meerdere malen laten zien dat dit geen gezonde marktwerking is. Stijgen an sich wel, maar dit is heftig.

    Ik ben oprecht benieuwd hoe lang dit nog goed gaat... ik sta op het punt een flink deel van m'n portfolio te verkopen en liquide te gaan. Als iedereen zo extreem optimistisch is, zelf ook wel eens geweest, kan het flink fout gaan.. maar goed, dat snappen jullie hier allemaal ook.

    Even mijn mening :-). Succes!

    Verkopen als iedereen bullish /greedy is zei Warren Buffet, volgens mij niet zo'n gek idee.

    Ik heb net een paar van mijn calls AH verkocht van maart 18 met winst om op en geschikt moment de september 18 terug te kopen, zit 90 % cash.
  3. forum rang 6 ttroo 3 oktober 2017 16:23
    De beurs van Letland wordt nog leuk. Het gaat richting IJsland/Cyprus charts toe. Ze zijn daar nog niet! Voor alle duidelijkheid. IJsland bleef een paar jaar hangen zelfs. En Letland moet nog beginnen. Dus er zit duidelijk wat verschillen tussen deze beurzen. Riga een leuke stad trouwens! Dus ik begrijp wel waarom de beurs van Letland het goed doet. Beren hebben honger. Eerst de VIX oppompen. Van een midden 9 naar een hoge 9 of zelfs een tien. Wie dan nog niet weg is, is gezien. Beren hebben honger en een hele grote lege maag!
  4. forum rang 6 ttroo 3 oktober 2017 16:27
    Kijk. De VIX is al aan het opveren! Er komt weer wat lucht in. Er kan veel meer lucht in. Maar rustig beginnen daar. Een 10 is een hele geode start. Ik houd het nog steeds op 10 a 25 dagen, maar vanaf nu. De vorige week was een drama VIX koersen. Op zich ging het gunstige scenario gewoon door in de VIX. Keurig achter de schermen. Maar het tempo werd natuurlijk wel verzwakt door deze lage koersen. De 10 jarige trend afronden. En dan boem. Beginnen met de klapper VIX. Een 35 a 40 kan dan makkelijk!
  5. [verwijderd] 3 oktober 2017 16:35
    quote:

    'd Aandelen schreef op 3 oktober 2017 16:17:

    [...]

    Verkopen als iedereen bullish /greedy is zei Warren Buffet, volgens mij niet zo'n gek idee.

    Zeker geen gek idee maar zoveel greed zie ik nu ook nog niet in de markt. Dax staat niet eens boven de top van een aantal maanden terug. Ik wil maar zeggen, je kan het ook vanuit een ander perspectief bekijken. Waar de top gaat liggen dat kan niemand je met zekerheid zeggen. Je kan hoogstens voortgaan op een aantal indicaties. Vanuit mijn benadering zijn die indicaties grotendeels technisch.

    Ik denk pesoonlijk dat de top nog niet hier ligt.
  6. forum rang 6 ttroo 3 oktober 2017 16:36
    Een scenario a la maart 2000 lijkt te komen in de VIX. Het zou een schitterende scenario zijn. Centrale Banken krijgen de schuld. Natuurlijk de banken die geld 'weggaf', de makelaars, die grepen niet in bij het bieden op huizen. Het toekomstige drama is niet afwendbaar. Recessies komen. Altijd! Banen die verloren gaan. Kom op VIX-ers. Nog wat door pompen! Het gaat goed daar. Only Digital Coins Allowed. Misschien komt die tekst nog wel voor in de toekomstige tijd. En misschien ook niet. Digital Coins nog maar een paar euro waard. One. Two. Three. Let's go! Let's go down! Beurzen zijn nog euphorisch. De shorters zitten er dicht op! Ze hebben een achterstand op de Long Ones. Maar goed overbrugbaar. Dan de Long Ones terugdringen en dan vervolgens de crash in werking gaan zetten. U kent de beelden mogelijk nog wel.

    Voor de mensen die het niet meer weten wat een crash is.

    www.youtube.com/watch?v=EY9QFtk9QTU

  7. [verwijderd] 3 oktober 2017 16:49
    quote:

    Treble schreef op 3 oktober 2017 16:04:

    (...)

    Ik ben oprecht benieuwd hoe lang dit nog goed gaat... ik sta op het punt een flink deel van m'n portfolio te verkopen en liquide te gaan. Als iedereen zo extreem optimistisch is, zelf ook wel eens geweest, kan het flink fout gaan. (...)

    Topvorming op de langere frames neemt in regel enige tijd in beslag, zeker op de VS beurzen. Dus er is meestal nog voldoende tijd om risk off te gaan mocht dat nodig zijn. Dan heb je misschien niet de top verkocht maar in perspectief er niet zo gek ver vanaf.

    Als ik voor de dax spreek was er sprake van een dergelijke topvorming rond 12.900 een aantal maanden geleden. Een bodem werd gevonden 'slechts' een 1.000 punten lager, rond 11.900. Toch zowat 10 procent. Intussen staan we opnieuw aan die top van 12.900 en is er zelfs op de daggrafiek (wat voor LT beleggingen zowat het minimale frame is) nog geen enkele bevestiging van een verse top.

    Mocht 12.900 een substantiële dubbele top gaan vormen, dan zal dat wel merkbaar zijn en kan er later nog gecleard worden. Met heel veel pech krijg je in voorkomend geval van topvorming aan deze levels, een ultrakort topvormingsproces en ben je toch het haasje. Not likely maar possible, dat zijn de afwegingen die je moet maken...
  8. forum rang 6 ttroo 3 oktober 2017 17:00
    Het is al een tijdje goed vertoeven op de beurs van Kazachstan. Na een hele grote dip in 2015 de grootste dip ooit, staan ze nu, een paar jaar later, op de grootste trede ooit. Als het daar maar goed gaat! VIX had een dippie, maar ze houden vol. Ze zijn er nog niet. Maar de eerste stappen zijn het aller moeilijkste. Kom op October. Laat de markten shuffelen. Het zijn de kleine beursen die de wereld doen shuffelen. Cyprus, Griekenland, Ierland. Wie keek er naar?
  9. forum rang 6 d' Aandelen ' 3 oktober 2017 18:01
    quote:

    Knowbody schreef op 3 oktober 2017 16:46:

    Wat helemaal mag crashe is de huizenmarkt..

    Gaan de Simploos weer huili, huili, doen..

    Vingertje naar bank.. vingertje naar makelaar..

    Dan is het niet eerlijk.. Ooohh nee!
    Knowhow je zit er zelf met je huis goed bij zeker.

    Zelf zie ik een huis, een dak boven je hoofd, al een eerste levensbehoefte en soms is huren voordeliger dan kopen en soms andersom.
    Zelf heb ik een koophuis op een mooie plek in Katwijk met nog een bescheiden hypotheek en ik gun iedereen een dak boven zijn/haar hoofd en vind jouw opmerkingen niet zo verheffend.
    De huizenmarkt is al jaren verziekt omdat huizen tot handelswaar zijn geworden waar velen, veel aan willen verdienen.
    Dat is ook een van de redenen dat de huren de laatste 20 jaar enorm zijn gestegen en de koopprijs van een gewoon huis tot grote hoogte is gestegen en als je dan geen huis kan huren omdat die er niet zijn moet je wel kopen en door de schaarste van huizen waar vele mensen juist een koophuis zoeken in de buurt van hun werk zijn door die schaarste de prijzen onverantwoordelijk opgedreven. Het is onbegrijpelijk dat sociale huurwoningen door de woco's aan private equity fondsen zijn verkocht en ook beleggers met veel geld, die hun rendement willen opkrikken door duur te verhuren.
    Waarmee de kloof tussen arm en rijk weer groter wordt.
  10. [verwijderd] 3 oktober 2017 18:10
    Dikke klasse Daan voor je comment......rechts is aan het slopen wat links heeft opgebouwd.
    Best jammer voor iemand die moet huren omdat deze niet kan kopen...leve de VVD, als er een partij is die de economie naar de kloten helpt is het deze wel.
    Koop die nw. auto is het credo.....en daarna zien we wel weer wat we hebben kapot gemaakt.
    Denken alleen maar aan meer en meer..eigen portemenee
134 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links